Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Herkese selamlar.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murad

Aranıza yeni katıldım belki ama yaklaşık 5 yıl gibi bir süredir Alfa romeo ile platonik bir aşk yaşar haldeyiz.
2008 yılında bir arkadaşım vasıtasıyla ilk yakın temasımı yaşadığım ilkkez hatlarına dokunup gaz pedalına bastığım bu araca sahip olmak bir türlü kısmet olmadı. Fakat o günden itibaren (polo, fiesta, mitsubishi colt) bir çok aracım olmasına rağmen gördüm ki bu aşk hiç bitmiyor. İlk aracımı alırken de öncelikli tercihim alfa idi fakat kısmet olmadı, sonraki her aracımı sattıktan sonra ve araç arama aşamasında en uzun araç arama süremi alfaya ayırdım ama bir şekilde buluşamadık :(
en son bayram öncesi Mitsubishi colt aracımı sattım ve yine ısrarla Alfa aramaya devam ediyorum. Bu uzun yıllardır süren platonik aşkı artık gerçeğe dönüştüre bilmeyi ısrarla istiyorum. Geçen bunca süre bazı şeylerden emin olmamı sağladı açıkçası. Şimdi kendime diyorum ki ilk alfama sahip olabilirsem eğer bundan sonra kopmam çok çok zor görünüyor. hatta ilk alfamı alıp bundan sonra hangi alfalara sahip olacağımı bile kafamda tasarlar durumdayım. Alfa ile ilgili birşeyler yazmaya başladığımda hep böyle çenem düşüyor uzun uzun yazıyorum. 5 yıldır Gerçeğe dönüşemeyen bu hayali gerçekleştirmek adına sizlerinde bana bir omuz vermenizi rica ediyorum.
Nice uzun ve kaliteli Alfa sohbetlerinde görüşmek üzere.

ismet

hoşgeldiniz. yaşadıklarınız hepimizin yaşadığı şeyler. biz ona kısaca "alfa virüsü" ya da "virüs" diyoruz :)  :alfisti:

yalnız ne istiyorsunuz, aklınızda ne var yazmamışsınız. biraz bilgi verirseniz daha mantıklı öneriler olacaktır
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Murad

cevabınız için teşekkür ederim. bu nasıl bitmeyen bir duygu anlamadım.
hani arabesk tabirle derler ya ''sen anlattıkça çoğalan, çoğaldıkça hiç bitmeyensin'' :)
Benim ilk etapta ki tercihim alfa 147. Aslında eşim sedan istiyor fakat ben önce serüvenime 147 ile başlayım 4 veya 5. aydan sonra  biraz maddi anlamda rahatlayınca 159 a geçmeyi planlıyorum. ama 147 nin tadına bakmadan asla diyorum :)
fakat sorunum her geliri belli olan insanlar gibi bütçem kısıtlı ama isteklerim çok.
fakat başlıklardan bahsedecek olursak.
mk2 istiyorum, kırmızı istiyorum, sonraki tercihim siyah ama tüm renklerine de talibim illa onlar olacak diye bir kural yok.
bunun haricinde bütçem kısıtlı olduğundan illa distinctive olsun gibi bir derdim yok. 105 lik progression da olabilir amacım bir an önce aşkıma kavuşabilmek. fazla boya takıntım yok. istanbul trafiğinde aracın belli bölgelerinde ki boyayı kabul edebilirim. çamurluk tampon değişimleri ile ilgili de sıkıntım yok. yeter ki ağır kazası olmasın. Sizlerin tavsiye edeceği araçları kabul edebilirim fakat klasik Türk gibi davranıcam ama 100-120 bini devirmemiş araçlar olursa sevinirim.
hee bu arada unutmadan mk1 asla olmaz da demiyorum. çok güzel mk1 ler var. örneğin güzel bir 17 jantlı temiz kullanılmış alfistiler tarafından tavsiye edilen mk1 de olabilir fakat 2005 modelden düşük olmazsa sevinirim.
şimdiden yardımlarınız için herkese teşekkür ederim.
bu arada bütçemi yazmayı unutmuşum. 18-19 civarı. :(

ismet

selamlar, ne kadar da içten yazmışsınız, işte bu alfa virüsü :)

yalnız hemen belirteyim, o bütçeyle alacağınız mk2 kasa 147 ya pert olur ya da büyük masraflı. zaten ilanlarda da görürsünüz. o bütçeyle masrafsız mk1 bulmak bile zor olabilir. yine de sıkı araştırmakta fayda var, ne olacağı belli olmaz.

forumdan @alfacan ile görüşürseniz, bu yollardan geçen birisi olarak size yardımcı olacaktır :) bir de @utkuaydin ile görüşün, o da mk1 147 kullanıcısı.  :alfisti:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Murad

You are not allowed to view links. Register or Login
selamlar, ne kadar da içten yazmışsınız, işte bu alfa virüsü :)

yalnız hemen belirteyim, o bütçeyle alacağınız mk2 kasa 147 ya pert olur ya da büyük masraflı. zaten ilanlarda da görürsünüz. o bütçeyle masrafsız mk1 bulmak bile zor olabilir. yine de sıkı araştırmakta fayda var, ne olacağı belli olmaz.

forumdan @alfacan ile görüşürseniz, bu yollardan geçen birisi olarak size yardımcı olacaktır :) bir de @utkuaydin ile görüşün, o da mk1 147 kullanıcısı.  :alfisti:
Tesekkur ederim. Tavsiyenizi mutlaka dikkate alacagim. Evet butcem kisitli biliyorum fakat bu kez pes etmeyecegim. Daha onceki arayisarimda hep pes edip sacma sapan arabalara bindim mitsubishi haric. Bukez bulmayi umuyorum.

Utku

Hosgeldiniz,

Daha alfa sahibi olmadan bu heyecani tasiyorsaniz, aldiktan sonra kimbilir nasil olacaksiniz :) Cunku kafanizda arabayla ilgili kurdugunuz herseyin gercek oldugunu goreceksiniz.

Benzer yollardan bircogumuz gibi bende gectim, uzun sure almak isteyip alamadim, en sonunda da cekine cekine mk1 147 aldim.Simdiyse baska marka arac dusunmuyorum.Sirayla her segmentten modelini kullanmak istiyorum ve bosuna bunca yil beklemisim diyorum.

Tavsiyem su olacak, sizde bliyorsunuzdur ama, ikinci el arac alirken, marka farketmeksizin mutlaka butcenizden bir miktar da aracin diger masraflarina para ayirmak lazim.Yani cebinizde 19 bin varsa en fazla 17 bin arabaya ayirmak, kalanida sigorta, kasko, eksper, muhtemel lastik yada debriaj, diger bakimlar v.s icin bekletmek gerek.Hele supriz birsey cikarsa butce iyice sarsilabilir.

Mevcut durumdaki butcenizle de istediginiz ozelliklerde, bakimli ve gecmisi belli bir arac bulmak zor, hele mk2 imkansiz.Biraz sabredip bir kac milyar daha biriktirmeye calisin, zira uygun fiyata alacaginiz arac, sonradan yuksek miktarda masraf olusturabilir.

105 lik olur diyorsunuz ama 105 liklerin hepsi yeni kasa oldugu icin 20 nin uzerinde olur.Progression ise kesinlikle tavsiye You are not allowed to view links. Register or Login kadar donanimli olursa alfanizi o kadar seversiniz emin olun.Model yilina da fazla takilmayin derim.Zaten sitede oldukca tecrubeli alfacilar var, sizi dogru yonlendirebilecek.

Size kolayliklar dilerim, zor is ikinci el araba almak hakkaten.Umarim hayirlisi olur sizin icin..Istanbuldaysaniz, dilediginiz zaman test surusu yapabilirsiniz aracimla bu arada.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Murad

Hosgeldiniz,

Daha alfa sahibi olmadan bu heyecani tasiyorsaniz, aldiktan sonra kimbilir nasil olacaksiniz :) Cunku kafanizda arabayla ilgili kurdugunuz herseyin gercek oldugunu goreceksiniz.

Benzer yollardan bircogumuz gibi bende gectim, uzun sure almak isteyip alamadim, en sonunda da cekine cekine mk1 147 aldim.Simdiyse baska marka arac dusunmuyorum.Sirayla her segmentten modelini kullanmak istiyorum ve bosuna bunca yil beklemisim diyorum.

Tavsiyem su olacak, sizde bliyorsunuzdur ama, ikinci el arac alirken, marka farketmeksizin mutlaka butcenizden bir miktar da aracin diger masraflarina para ayirmak lazim.Yani cebinizde 19 bin varsa en fazla 17 bin arabaya ayirmak, kalanida sigorta, kasko, eksper, muhtemel lastik yada debriaj, diger bakimlar v.s icin bekletmek gerek.Hele supriz birsey cikarsa butce iyice sarsilabilir.

Mevcut durumdaki butcenizle de istediginiz ozelliklerde, bakimli ve gecmisi belli bir arac bulmak zor, hele mk2 imkansiz.Biraz sabredip bir kac milyar daha biriktirmeye calisin, zira uygun fiyata alacaginiz arac, sonradan yuksek miktarda masraf olusturabilir.

105 lik olur diyorsunuz ama 105 liklerin hepsi yeni kasa oldugu icin 20 nin uzerinde olur.Progression ise kesinlikle tavsiye You are not allowed to view links. Register or Login kadar donanimli olursa alfanizi o kadar seversiniz emin olun.Model yilina da fazla takilmayin derim.Zaten sitede oldukca tecrubeli alfacilar var, sizi dogru yonlendirebilecek.

Size kolayliklar dilerim, zor is ikinci el araba almak hakkaten.Umarim hayirlisi olur sizin icin..Istanbuldaysaniz, dilediginiz zaman test surusu yapabilirsiniz aracimla bu arada.
çok teşekkür ederim güzel yazın için.
mutlaka hepinizden destek almayı arzu ediyorum.
seninde dediğin gibi daha sahip olmadan hiç bitmeyen ve sürekli artan bir aşkla bağlıyım alfaya. sahip olduktan sonra neler olur tahmin edemiyorum. denk gelirsek mutlaka aracınızla test sürüşü yapmak siterim. bu arada masraflar için ayırdığım bütçe tabiki var. o bütçe haricinde 18-19 bin tl dedim.
aslına bakarsanız 19 bin tl ve civarına progression mk2 ler düşüyor. mesela bir tane kırmızı var şuan sahibinden de. aslında donanım konusunda haklısın mutlaka distinctive çok daha keyiflidir ancak bütçeme göre hareket etmeye çalışıyorum. yukarıda da belirttiğim gibi sizlerin tavsiye edebileceği mk1 e de olurum var. asla olmaz demiyorum. sadece tek derdim modeli çok fazla düşürmemek. ben bir tane bej rengi 2005 mk2 test ettim hatta anlaşmak üzereyken testten sonra vazgeçtim. araç progressiondu ama nedense ısınamadım araca. beni rahatsız eden birşey vardı araçta. arkadaş çok temiz demesine rağmen, tam anlayamadığım bir güven hissi kaybı kaybı yaşadım arabada ki araç alırken en dikkat ettiğim husustur aracın bana güvenilirlik hissi vermesi. aracın vites geçişlerini sevmedim bir problem var gibiydi ve 120 bg olmasına rağmen beklediğim ivmelenmeyi ve seriliği alamdım araçtan. ayrıca bazen çok kötü b,r arabaya bindiğinizde hissedersiniz ya dağılacak gibi gelir, bunu hissettim bu araçta.
neyse sonuç olarak aramaya devam. sizlerinde önereceği tavsiye edeceği araçları değerlendirmek isterim.
tekrar selamlar

tolga_ozhan

Murad

Aramıza hoşgeldiniz.
teşekkür ederim.
Hoşbuldum.

blackgear

Merhabalar, foruma hoş geldiniz.  :alfisti:

Alfa Romeo, tarihi başarıları ve tasarımları ile güçlü bir ruha sahip otomobil markası, hali ile, insanı çok kolay büyüleyebiliyor. İşin enteresanı, diğer markalara nazaran, çıkardığı sorun ve problemler (ki sadece Alfa Romeo' ya has bir durum değil bir takım kronik problemler haricinde) bile, bir çok Alfistiyi, o ruhtan ayıramıyor :D

Alfa Romeo Alma kararlılığınız, önümüdeki bu süreç, olumsuz dahi bitse (yakın zaman içeirisnde gönlünüze göre bir Alfa bulamaz, ve mecburiyetler sebebi ile başka bir marka tercihinde bulunursanız) asla bitmeyecektir. Zira Alfa Romeo, bence bir otomobil için, sınıfında "EN X " noktası... (X = iyi tasarım, iyi performans, iyi sürüş keyfi, iyi  arkadaş vs....)

Zira ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz  >:D

Murad

Merhabalar, foruma hoş geldiniz.  :alfisti:

Alfa Romeo, tarihi başarıları ve tasarımları ile güçlü bir ruha sahip otomobil markası, hali ile, insanı çok kolay büyüleyebiliyor. İşin enteresanı, diğer markalara nazaran, çıkardığı sorun ve problemler (ki sadece Alfa Romeo' ya has bir durum değil bir takım kronik problemler haricinde) bile, bir çok Alfistiyi, o ruhtan ayıramıyor :D

Alfa Romeo Alma kararlılığınız, önümüdeki bu süreç, olumsuz dahi bitse (yakın zaman içeirisnde gönlünüze göre bir Alfa bulamaz, ve mecburiyetler sebebi ile başka bir marka tercihinde bulunursanız) asla bitmeyecektir. Zira Alfa Romeo, bence bir otomobil için, sınıfında "EN X " noktası... (X = iyi tasarım, iyi performans, iyi sürüş keyfi, iyi  arkadaş vs....)

Zira ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz  >:D
daha öncesinde de 3 defa direkten dönüp başka markalara yönlenmek durumunda kaldım.
bu kez de böyle olmasını gerçekten istemiyorum fakat işte biraz finansman sorunu. nakitimi kullanıp aslında bir miktar vadeyle de olsa istediğim alfaya sahip olabilirim ancak bu aralar çok borçlanmak istemiyorum.
umarım bu kez Alfama kavuşurum ve umarım ki yine başka markaya yönlenmek zorunda kalmam. fakat sizinde dediğiniz gibi bende eminim ki bu platonik sevda gerçeğe dönene kadar hiç bitmeden artarak devam edecek.

blackgear

Belirtmeyi unutmuşum, kusura bakmayın :D Dilerim en yakın zaman içerisinde gönlünüze göre bir Alfa Romeo' ya kavuşursunuz :)

Tolga033

Hoşgeldiniz.Gönlünüzdeki Alfa'ya en kısa zamanda kavuşursunuz umarım. :)

Murad

Belirtmeyi unutmuşum, kusura bakmayın :D Dilerim en yakın zaman içerisinde gönlünüze göre bir Alfa Romeo' ya kavuşursunuz :)
teşekkür ederim. hepinizind esteklerini beklerim.
bildiğiniz kulağınıza gelen çevrenizde bulunan tavsiye edebileceğiniz araçlar olursa değerlendirmek isterim.

Murad

Çok teşekkür ederim.
sizinde yardımlarınızla umarım alfama kavuşabilirim.

Tolga033

Çok teşekkür ederim.
Ara ara ilanlara bakınır dururum.Gözüme çarptıkça linki atar,yardımcı olmak isterim tabi. :alfisti:

Murad

Çok teşekkür ederim.
Ara ara ilanlara bakınır dururum.Gözüme çarptıkça linki atar,yardımcı olmak isterim tabi. :alfisti:

o halde yardımların için şimdiden teşekkür ederim. son 2 haftadır You are not allowed to view links. Register or Login ve hatta bilimum araba satış sitelerine bakmakla geçiyor zamanım. bu gidişle alfa bulalım derken işten de kovulacağım. :)
artık sahibinden de ki araçların hepsini ezbere biliyorum.
sayfa o kadar beynime kazındı ki gözlerimi kapattığımdan sahibindenin sayfası geliyor gözümün önüne :)

Murad

arkadaşlar bu araç hakkında bilgisi olan var mı?

Tolga033

Yazdığınız fiyatları seçerek 147 ilanlarına baktımda öyle elle tutulur ilanlara denk gelmedim haliyle.147 yerine bu paralara temiz 156 düşünmezmisiniz? 17-18 bin falan . ?

Murad

Yazdığınız fiyatları seçerek 147 ilanlarına baktımda öyle elle tutulur ilanlara denk gelmedim haliyle.147 yerine bu paralara temiz 156 düşünmezmisiniz? 17-18 bin falan . ?

düşünürüm fakat nedense 156 ların mk1 lerinin ön tasarımı çok hoşuma gitmiyor. mk2 olsa olur tabiki.
forumda chao arkadaşımızın eski mavi 147 si vardı bilmiyorum biliyor musunuz?
araç gerçekten innaılmaz gözümde parladı ve çok hoşuma gitti. zaten kendisi aracı daha birkaç ay önce satmış. sicili geçmişi herşeyi belli tertemiz ve birçok kişi tarafından tavsiye edilen bir araç. aracın şimdiki sahibi acil düğün dernek işleri için sıkışmış anlaşırsak alacağım. aracı görmeye gideceğim pazar günü linkini aşağıda veriyorum.
forumda herkesin bildiği bir araç en azından gönlüm rahat alabilirim.

Murad

fakat anlaşamazsak aramaya devam tabi.
hem aracın önceki sahibi chao aracın herşeyini elleriyle yapmış.
seceresini de forumda herkes biliyor.
bu da benim içimi çok rahatlatıyor.

Tolga033

156 düşünürseniz o fiyatlara mk1 olur.147 çok iyiymiş.Hayırlısı olsun.

Murad

156 düşünürseniz o fiyatlara mk1 olur.147 çok iyiymiş.Hayırlısı olsun.
teşekkür ederim.
umarım anlaşa biliriz.

egeozal1

Hayırlı olsun demek düşer... Kasko işine girişirseniz haberim olsun... Sizin için iyi bir fiyat almaya çalışırım  :arkadasim:

Murad

Hayırlı olsun demek düşer... Kasko işine girişirseniz haberim olsun... Sizin için iyi bir fiyat almaya çalışırım  :arkadasim:
tabiki kardeşim.