Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 CLV 88 in 07 CLV 13 ile tekrar hayata dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alihan

[mention]hi_cazz [/mention]  marangoni tampon başka bir aracın üzerinde zamanında satılmadan önce sökülmüş. Ve prodrive jantlarda heralde[mention]depeche101 [/mention] in himayesindedir diye düşünüyorum. Marangoni takma planlarım vardı fakat yeni kalıplarda problem varmış ve araca oturmama durumları oluşuyormuş işin diğer tarafıda fiber olması maalesef biri yanaşırken gelir dokundurdu mu bütün hevesini alır insanın bunlardan dolayı marangoni tampon sevdamızı rafa kaldırdık. Günlük kullanımda olduğum için 19 inç Antalya yollarında kullanmak çok sıkıntılı ondan dolayı bu kısımlarda değişiklik yapacağımı pek sanmıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2011 Giulietta QV

alihan

Merhabalar yine burada kayıt altında kalsın 135 bin güncelimizi paylaşayım. Bir haftadır yetkili serviste olan Clv' ye ağır bir bakım yaptırdık. Zamanı yaklaşan triger seti , gergisi kütüğü bilyası V kayışı takımı açılmışken devirdaim de değişti ayrıca baskı balata debriyaj rulmanı açılmışken volan ı da değiştirdim. Silindir üst kapağımızın ufak bir kısmında hafif yağlanmalar başlamıştı conta özelliğini kaybetmiş zaten bu araçlarda sıvı conta olduğu için açılıp contası yenilendi. Bujilerimiz de yenilendi.Bakımımız yapıldı. Artık geriye bir tek disklerimiz kaldı. Diskleri de hallettiğim zaman herşey tamam olacak :) Uzun bir dönem rahatım. Üzerinde önlerde tarox arkalarda ebc diskler mevcut ama açıkçası kullanımım genel olarak şehir içi ve nadiren limitlerde kullanım şekli oluyor. Ama hem görsel olarak tatmin edecek hemde gerektiğinde orjinalden daha verimli olacak gündelik kullanımda da rahatsız etmeyecek disk balata arayışındayım. Disk balata konusunda tecrübeleri olan arkadaşlarımdan abilerimden öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi günler iyi forumlar.

2011 Giulietta QV

alihan

Yaz günceli yapalım. Yazın gelmesi ile kışlık lastiklerin rafa kalkması yerine yeni pabuçlarımız (ps4) takıldı. (Ben foruma yazana kadar kış geldi ).[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Lastik değişiminde 2 yılını doldurmuş olan fren hidroliğimizide tamamen değişimi yapıldı. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Uzun zamandır beklediğim talihsizlikler serüveni haline gelen disk balata takımlarımız sonunda elimize ulaştı.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Lastikler değişmeden önce tamponlarımızda ki ve marşpiyerlerimizde bulunan ufak tefekte olsa gözüme batan taş sekmeleri komple boyanarak tertemiz hale getirildi. Aracı aldığımdan beri üzerinde olan ufak göçükler ile bir kaç noktada dikkatsiz insanların  kapı çarpması ile meydana gelen izlerinde ortadan kalkması İçin komple göçük düzeltmeleri yapıldı. Ön armanın eskimesi sonucu vernik atması oluştuğu İçin armayı değiştirmeyi düşünürken komple scudetto muzu mk3 ile yeniledik. Daha güncel ve sportif bir havaya büründüğünü düşünüyorum. Yeni takılan disk balatadan sonra frenler bariz şekilde dolu ve fren mesafesini ciddi oranda azalttığını söyleyebilirim. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

2011 Giulietta QV

alihan

Merhaba 150 bin günceli yapalım. Yıllar ve km ler çok hızlı geçiyor. Son bakımdan bu yana eksik giderme çabalarımız devam ediyor. Bu süreçte aracı aldığımda üzerinde ki susturucu orjinal değilmiş ve geçenlerde İzmir e doğru giderken yolda son susturucuya bağlandığı noktadan ayrılmış (son susturucu olmadan güzel tatminkar bir ses oluşuyor) tabi bir yandan  hoşuma gitse de  sesi duymak yaptırmak gerek tabi derken orjinal orta susturucu bulup taktık meseleyi hallettik. Daha sonra bakım zamanı yaklaştığı İçin hangi yağ kullanmalı diye düşünürken( yetkili servis opar oil marka yağ kullanıyor ve hiç içime sinmediği için ) araştırmalarım sonucu motul mü  ve selenia mı diye düşünürken yine zor olanı seçip selenia sport 5 40 yağı İstanbul distribütöründen 1 koli alarak çözebildim. Tek 5 lt satan bir yer bulamadığım İçin 1 koli alıp önümüzdeki bakımlarada bu yağı kullanacağım [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Filtreler alfayedekten orjinal olarak temin edildi takıldı. Bu arada termostat sizlere ömür yeni siparişi verildi gelmesi biraz zaman alacak bakalım bu kur seviyesi böyle artmaya devam ederse halimiz duman. Bu arada iç mekanda kronik sorun olan kapı döşemelerimiz sarkmalar başlamıştı onlarıda komple sökülüp yeniden yapıldı iç mekanda eksiğimiz kalmadı. Şükür bu ayda araca masrafımızı yaptık bir kaç fotoğraf koymuş olalım. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

2011 Giulietta QV

alihan

Herkese merhaba güneşli bir pazarı görünce dedim bir süredir sallanan depo kapağını söküp yapayım dedim öncesinden siparişini vermiş olduğum depo kapağı pimini değişimini yaptım. Yapılacaklardan bir madde daha hallolmuş oldu Daha önce forumda [mention]Onurkaymaz [/mention]  çok güzel şekilde anlatılmış olduğundan zorlanmadan halletmiş oldum. Teşekkürler. Konuya dair fotoğraflar [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

2011 Giulietta QV

alihan

Merhaba siparişini vermiş olduğum termostat geldi değişimi yapıldı sorunumuz halloldu bu arada yazın gelmesi ve Antalya sıcaklarının kavuracak olmasından dolayı yan ve arka camlara seramik film yaptırıldı. Sıcağı ve ışığı ciddi manada azaltıyor keşke daha önce yaptırmış olsaydım diyorum. Ayrıca yine bir süre önce siparişlerini vermiş olduğum ebc green stuff balatalarımız da elime ulaştı. Henüz kullanmakta olduğum sarılar iyi durumda ama yedek olarak dursun fazla ebc den Zarar gelmez. Yeşili kullandıktan sonra sarı ile yeşil arasında hissedilir bir fark olup olmadığını tekrar yazarım. Bu arada tecrübeli abilerimiz ve arkadaşlara bir sorum olacak. Magnetti marelli me 110 t box ile ilgili meraklarım var almayı düşünüyorum fakat 1750 tbi için olan desteğini çekti diye biliyorum yani takılması zarar verir mi yada takıldığında performans verir mi gibi şimdiden herkese teşekkürler konuya ait resimler iyi forumlar.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
2011 Giulietta QV

alihan

Herkese merhaba arkadaşlar 160 bin günceli yapalım. Standart bakımlarımızı yağ ve filtreleri değiştirdik. Yellowstuff balatalarımız zayıfladığı için elimde olan greenstuff Balatalara geçiş yaptık.  Geçen ay Antalya'dan kemer tarafına doğru giderken dinamik mod kullanımında motor arıza lambası yandı kontrol ettiğimde turbo basınç sensörü hatası olarak çıktı bir kaç kere daha denediğimde özellikle uzun yol dinamik mod ikilisinde sürekli bu arıza ile karşılaştım. Hortumlar kontrol edildi herhangi bir kaçak olmayınca turbo söküldü. Ve turbonun gövdesi çatlamış ve ısındıktan sonra çatlak büyüdüğünde sensörün ölçtüğü değer farklı çıktığı için hataya düşüyordu. Tamiri mümkün olmadığı veya olsa da dikiş tutmayacağı için yurtdışından sıfır turbosunu getirtmek suretiyle orjinal şekilde turbomuzu değiştirdik. Biraz sancılı bir süreç oldu benim için ama şükür sorunsuz bir şekilde hallettik. Şu anda herhangi bir sorunumuz yok günlük kullanımımıza devam yalnız bu arada CLV ile yakında üzülerek de olsa vedalaşacağız ilk buradan duyurmuş olayım eğer ilgilenen arkadaşlar olursa iletişime geçebilir. Herkese iyi günler güzel alfalar

2011 Giulietta QV

stan

155lik tjet MiTo'daki turbo catlatma kroniginin giu qv'de de olmasi uzucu.

155lik MiTo'da, yine MiTo qv'nin gt1446 kodlu turbosuna gecerek nispeten uygun maliyetli ve performans acisindan artisi olan bir cozum bulunabiliyor. Ama giu qv'nin orijinal turbosunu tedarik etmek maliyetli ve uzun zaman alan bir cozum olmustur diye tahmin ediyorum.

Cok gecmis olsun tekrardan.

alihan

[mention]stan [/mention] teşekkür ederim.
evet maalesef biraz yordu aslında Bursa Tofaş da 1 adet vardı ama fiyat olarak gerçekten yüksek rakamlar yani dizel giu olsa heryerde var ve fiyat olarakta neredeyse 4 te 1 fiyatına ama giu qv olunca hem fiyat yüksek hemde seçenek yok zaten turbo ile manifoldu bir bütün olarak satılıyor. Almanya'dan akrabalarım sağolsun araştırdım onlara temin ettirdim. Uygun bir yolla ulaştı elimize sağ Salim ama tabi bu süreç 30-35 gün sürdü. Ama işin güzel tarafı hem yeni turbo olması hem çatlak olmaması performansı bir iki gömlek yukarı taşıdı diyebilirim.

2011 Giulietta QV

cario

Alihan, geçmiş olsun, sorunun giderildigine sevindim. CLV gittikten sonra yerine ne dusunuyorsun?
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

alihan

Aah ahh yarama tuz bastınız [mention]cario [/mention] bey.  Bende henüz bu soruya bir cevap bulamıyorum. Gönlümde q4 giulialar var ama maalesef bütçemin epey bir üzerinde kalıyor. En azından önümüzdeki 5 yıl daha üzülerek alamayacağım garanti diyebilirim. Zamanında giu ile gıulia arasındaki makas bu kadar açık değildi biraz daha ulaşılabilirdi ama artık makas arttı. Ayrıca CLV gibi bu dolulukta hem görsel hem motor gücü anlamında ve aynı fiyat bareminde CLV nin yerini doldurabilecek bir araç göremiyorum. Mecburen bir taraftan feragat etmek gerekecek. Model olarak daha yüksek modelli bir araç olmasını planlıyorum. Onun dışında kafamda net bir marka araç yok. Sattıktan sonrada çok arayacağım kesin 🥲

2011 Giulietta QV

alihan

Herkese merhaba uzun bir aradan sonra ufak güncellememizi yapalım. Km 172 bin km oldu. Son 7-8 aydır aracı evin 2. Aracı konumuna getirdim. 1 yılda 10 bin km yapmışım. Biraz daha hafta sonu keyif için ve  uzun yolda kullanmaya başladım. Geçen ay ön arka tampon temizlik amaçlı boyandı. Zamanı gelen bakımı bu gün hallettik. Tabi 10 bin km bakımımın parçaları alfayedekten temin ettikten sonra rutin bakımlarımızı tamamladık. Elimde kalan son selenia Sport yağımıda kullanmış oldum. Ayrıca bu bakımda ceratec katkı kullandım yağ değişiminde. Aracın motor parçalarının sürtünmelerini azalttığı söyleniyor denemiş olacağım. Ayrıca bu bakımda eskiyen  fren hidroliğininde değişimi motul marka ile yenilendi. Jantlarda olan ufak çizikler için rötuş boyası kardırıp kendim yapmak istiyorum ama mevcut kullanmış olduğum jantın boya kodunu henüz bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Hepinize Alfa lı geceler aklanıp paklanınca bir iki görsel bırakacağım.

2011 Giulietta QV

alihan

Herkese iyi akşamlar bugün itibari ile CLV artık Muğla'da bir arkadaşımızda olacak 4 yıl boyunca çok güzel anılar ve insanlar biriktirmiş oldum. Hepinize teşekkür ederim. Şimdilik Alfa ile yollarımız ayrıldı ama bir gün elbet tekrar kesişecek hayallerimizin peşinden gitmeye devam selamlar ve saygılar ile iyi forumlar :)

2011 Giulietta QV

kuti147

Hayırlısı olsun Alihan. 4 yıl boyunca sen ona o da sana iyi baktı :)
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

depeche101

Hayırlı olsun kardeşim . Bu arada orijini CLV olup Muğla'ya giden 3. araç oldu bu sanırım  :rock:

devirsever

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

alihan

@kuti147 teşekkür ederim evet birlikteliğimiz 4 yılı aşmıştı. Gerçekten çok keyifli bir araçtı ama biraz güncel modellere ulaşmak için başlangıç diyelim. Yerine gelecek olanlar yerini şimdilik dolduramaz ama bir yerden başlamak lazım :)
@depeche101 saol abi. Muğla bereketli topraklar ondan oraya gidiyor heralde :)
@devirsever tabi ki CLV candır. Şimdiye kadar kullandığım en keyifli araçtı unutulmaz  anılar kaldı arkasından :) [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

2011 Giulietta QV