Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 2.4 Sportwagon

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uniquel

Güzel bir güncellemeyle merhaba

Karantina sürecinin en sevdigim işi bu oldu sanırım.
Son yaptığım sök - temizle işlerinin de sebebi buydu.

Aracı aldıgımdan beri trimlere kafayı takmış durumdaydım. Biraz sarımtırak duruyorlardı. Tabi ilk baslarda 159 konusunda pek bilgili olmadıgım icin trimlerin zamanla sarardıgını, temizlenince kendine gelecegini dusunuyordum. Halbuki sonrasında ögrendim ki kendinden sarımtırakmış :)

Bej-Siyah iç kombinasyonların genelinde bu şekilde, yani Gold Alu denilen trim cıkıyormus.
Bi dönem makyajlı ti paketlerde cıkan koyu renkli ve fırcalı desen trimlerden cok aradım ama tam takım olarak bulmak neredeyse imkansızdı.

Sonra Özcan Bey'in arabasında karbon trimleri görünce fikrim tamamen degisti ve karbon trim yapanları arastirmaya basladım.
Karbon yapanların neredeyse tamamı gönderdigimiz trim üzerine karbon kumaşını kaplayarak yapıyor. Bu sekilde yapılınca parcada kalınlasma ve köşe yerlerde bombelenme fazla oluyor. Ama tabi bu şekilde yaptırılmak istenirse yaklasık 1 hafta -10 gün gibi bir süre icerisinde trimleriniz bitmiş oluyor.

Benim yaptırdıgım ise, trimin kalıbından yeniden karbon parca imal ediyor ve trimin kendi kaplamasını -aluminyum kısmı- söküp, yeni imal ettigi karbon parcayı monte ediyor. Yukarıda bahsettigim bombelenme ve trimin hatlarının bozulması gibi konular bu yöntemde olmuyor. Ama tabi süre olarak yaklaşık 4-5 hafta sürüyor.

Kendi trimlerimi degismek istememin bir diger sebebi ise, zedeler ve eziklerdi.
Trim üzerindeki kaplama aluminyum görüntüsü degil, gercekten aluminyum oldugu icin zamanla ufak tefek darbeler sonucu ezikler oluşmuş; anahtar takılan yerin alt tarafında ise anahtarlık sallandıkca cizmiş ve zedelemişti.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Vites topuzunun üstünde gri bi kapak var. Trimler karbon olunca, gri kapağın siyah ağırlıklı zemin üzerinde kötü duracağını düsündüm.
O gri kapağın da yenisinin fiyatının cok yüksek olmayışı beni değişik bişeyler yapmaya yönlendirdi.
Tamam arac belki qv degil. Hatta 159 un qv si bile yok. Ama camurluklardaki qv logolarını cok seviyorum. :) iceride de ufak bi detay olabilir diyerekten şöyle bi fikirle yola cıktık.

Gidecek bütün parçalar,

Bir ay sonra,

Parçaları paketlerinden cıkardıktan sonra 1 saat falan izledim. :D
Fotograflar parcalardaki derinliği, güzelliği anlatamıyor. Hakkıyla yapılan karbon gercekten cok farklı duruyormuş.

Neyse cok uzattım final fotolara geceyim.
Bu arada, bahaneyle vites körüğü de yenilenmiş oldu.

Arka koltuğa da ufak bi güncelleme geldi.
15 aylık olduk artık, büyüyoruz :o

umitkilic

Beni bu arabayla gezdirmezsen 3 lastiğini pıçaklarım

meizu note8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emresancaktar

adam gözümüzün önünde sıfır araç yaptı ya. helal emre valla.

alihan

Carbon trim girişimi çok başarılı olmuş hakiki carbon işinin ehli yaptığı zaman muazzam duruyor aracı iç olarak bir kaç gömlek yükseğe taşıyor başarılı olmuş kazasız belasız sürüşler. Trabzonda bir arkadaş vardı aslında carbon için sana yakın sayılır:)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2011 Giulietta QV

hannibal

Tansiyon mansiyon bırakmıyorsun adamda. Gözlerim karbon parçalardan sonra bulanık görmeye başladı, yorumu zar zor yazabiliyorum  :lol:
Çok çok çok kaliteli ve güzel görünüyor. Kesene bereket, keyifle kullanasın :)

Theillest

İç taraf abartısız baya bi seviye atlamış harika olmuş dostum eline sağlık herhalde içerde bi eksik ti direksiyon kaldı daha yapılcak hiç bir şey yok maşallah :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

murat

Hakkaten olağanüstü bir işçilik.. Şu forumda az ulaşılan kalitede dokunuşlar olaylar bunlar. İçten tebrikler ve  :nazar: :clover: :alkis:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

stan

Karbonların takıldığı göğüs fotosunu görünce sesli şekilde "vauv" dedirttirdi. Maşallah, güle güle kullanın.

uniquel

You are not allowed to view links. Register or Login
Beni bu arabayla gezdirmezsen 3 lastiğini pıçaklarım

meizu note8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi  :D
Ne zaman istersen, gel al. Sen beni gezdirirsin :)

adam gözümüzün önünde sıfır araç yaptı ya. helal emre valla.

Emre cok tesekkurler :) Aslında bişeyleri yeniledikce, daha onceden goze batmayan şeylere takılmaya başlıyor insan. Sonu yok yani :D

Carbon trim girişimi çok başarılı olmuş hakiki carbon işinin ehli yaptığı zaman muazzam duruyor aracı iç olarak bir kaç gömlek yükseğe taşıyor başarılı olmuş kazasız belasız sürüşler. Trabzonda bir arkadaş vardı aslında carbon için sana yakın sayılır:)

Cok tesekkur ederim. Evet Trabzon'daki arkadas yaptı, gercekten cok guzel işciligi var. Aslında işçilik diyorum ama kendisi resmen sanat yapıyor, iş falan degil bu.

Tansiyon mansiyon bırakmıyorsun adamda. Gözlerim karbon parçalardan sonra bulanık görmeye başladı, yorumu zar zor yazabiliyorum  :lol:
Çok çok çok kaliteli ve güzel görünüyor. Kesene bereket, keyifle kullanasın :)

Arada boyle gorsel degisiklikler yaparak evlatı da kendimi de mutlu etmeye calısıyorum işte :)
Cok tesekkur ettim.

İç taraf abartısız baya bi seviye atlamış harika olmuş dostum eline sağlık herhalde içerde bi eksik ti direksiyon kaldı daha yapılcak hiç bir şey yok maşallah :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Özellikle üst tarafın siyah bütünlüğü oluşturmasını ben de cok begendim.
Ti direksiyon asla takmayacagım. Acıkcası sevmiyorum o direksiyonu, zevkler renkler işte :)
İç kısımda yapılacaklar arasında bundan sonraki ilk önceliğim deriler olacak. Arka koltuğun oturağının sıfır derisini buldum, orjinal poşetli :) Simdi ön tarafları araştırıyorum. Eğer bulamazsam arkadan cıkan ile ön tarafa deri yaptıracağım. O sırada ön tarafa da koltuk ısıtma bağayacagım.
Ondan sonra belki siyah tavan işine girebilirim.

Hakkaten olağanüstü bir işçilik.. Şu forumda az ulaşılan kalitede dokunuşlar olaylar bunlar. İçten tebrikler ve  :nazar: :clover: :alkis:

Teşekkürler, forumda eski degilim dolayısıyla da sizin kadar hakim degilim. Sizden boyle güzel şeyler duymak da ayrıca onure ediyor :)

Karbonların takıldığı göğüs fotosunu görünce sesli şekilde "vauv" dedirttirdi. Maşallah, güle güle kullanın.

Diyorum ya parcaları kutudan cıkardıktan sonra 1 saat falan izledim. İnceledim. Yüzümde salak bi tebessüm. Gittim cay demledim. Sonra bi daha izledim :D
Cok tesekkurler

agucba

izin verirseniz, içerisinin karbon ile yapılmış halini yurtdışında başkası ile paylaşabilir miyim?

///////////////

uniquel

izin verirseniz, içerisinin karbon ile yapılmış halini yurtdışında başkası ile paylaşabilir miyim?

Tabiki, sonucta herkese acık bir platformdayız.
Yine de sordugunuz icin tesekkurler.

Sercan Keklik

bittimi ya :)

gözün aydın.

Direksiyon sırıtıyo ama sımdıde :D
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

uniquel

bittimi ya :)

gözün aydın.

Direksiyon sırıtıyo ama sımdıde :D

Ohoo cok oldu biteli de anca fırsat buldum :)
Direksiyonumu seviyorum abi yok ti falan takmam

quzman

Sırf şu araba için geleceğim Samsun'a  :o

Tavanı komple kurşun kaplatın bence, nazarı ancak savar  :nazar:

Bir de mümkünse işlemi nerede yaptırdınız detay paylaşabilir misiniz ?

uniquel

Sırf şu araba için geleceğim Samsun'a  :o

Tavanı komple kurşun kaplatın bence, nazarı ancak savar  :nazar:

Bir de mümkünse işlemi nerede yaptırdınız detay paylaşabilir misiniz ?

Nazar olayına yapacak bişe yok. Olacagı varsa oluyor. Ama teşekkürler :)
Karadenize yolunuz düşerse muhakkak haber edin lutfen.

Aslında karbon parcaları yapanı bir cok alfacı zaten biliyordur. Reklam olup olmaması konusunda fikrim olmadıgı icin paylasmadım.
Özel mesaj ile yazıyorum size.

uniquel

Temmuz günceli,

Uzun zamandır cözmek istedigim aks problemini covid sonrasına ertelemistim ve nihayet cözüldü.
Sorun; aksların yük altında sallama yapmasıydı. Buna sebep olan ise istavroz bilyasının, bilyayı tutan gövde ile arasında boşluk yapması ve zamanla bilya içinde aşınmaya sebep olmasıymıs.
Şanzıman yağı olarak zaten Motul Gear 300 yeni degismistim.
Aksların şanzımana girdiği yerde sağ sol olarak birer keçe var. Daha önceden ufak terlemeler yapmıştı, onların da yenisiyle degistirdik. Şuan çok şükür başka bir terleme vs kalmadı.

Klima sisteminin komple elden gecirdik. Aslında bu iş tamamen keyfe keder oldu ama en azından klima acısından da kafam rahat artık.
Bütün borular sökülüp temizlendi.
Gögüsün icinde kalan petek temizlendi.
Boruların gögüse girdigi yerde bir valf var, söktüügümüzde görevini yapıyordu fakat yine de onu da yeni ve orjinal alarak degistirdik.
Klima radyatörü ve nem alıcı filtresi degisti.

Fotografsız kalmayalım,

hi_cazz

Temmuz günceli,

Uzun zamandır cözmek istedigim aks problemini covid sonrasına ertelemistim ve nihayet cözüldü.
Sorun; aksların yük altında sallama yapmasıydı. Buna sebep olan ise istavroz bilyasının, bilyayı tutan gövde ile arasında boşluk yapması ve zamanla bilya içinde aşınmaya sebep olmasıymıs.
Şanzıman yağı olarak zaten Motul Gear 300 yeni degismistim.
Aksların şanzımana girdiği yerde sağ sol olarak birer keçe var. Daha önceden ufak terlemeler yapmıştı, onların da yenisiyle degistirdik. Şuan çok şükür başka bir terleme vs kalmadı.

Klima sisteminin komple elden gecirdik. Aslında bu iş tamamen keyfe keder oldu ama en azından klima acısından da kafam rahat artık.
Bütün borular sökülüp temizlendi.
Gögüsün icinde kalan petek temizlendi.
Boruların gögüse girdigi yerde bir valf var, söktüügümüzde görevini yapıyordu fakat yine de onu da yeni ve orjinal alarak degistirdik.
Klima radyatörü ve nem alıcı filtresi degisti.

Fotografsız kalmayalım,

Aks probleminiz hakkında bir ekleme yapmak isterim. O istavroz bilyelerinin bozulma sebebi aslında karşısındaki yuvanın aşınmış olması. Bu aşınmayı ise el ve göz ile gözlemlemek maalesef mümkün değil. Hiç aşınma yokmuş gibi görünüyor. Yeni dişliyi takıyorsunuz bir süre sıkıntısız sürüşünüz oluyor lakin o bir süre sonunda o yatak istavroz bilyelerini tekrar bozuyor. 2 kez aks bilyesi değiştirmiş birisi olarak söylüyorum bunu. Sonunda bir çift sıfır aks alıp mutlu mesut biniyorsunuz. Bana göre aksta aracın gücü ve ağırlığını kaldırmayan ve bir süre sonunda istavroz yatağının aşınmasına sebep olan bir mühendislik hatası var.

uniquel

Aks probleminiz hakkında bir ekleme yapmak isterim. O istavroz bilyelerinin bozulma sebebi aslında karşısındaki yuvanın aşınmış olması. Bu aşınmayı ise el ve göz ile gözlemlemek maalesef mümkün değil. Hiç aşınma yokmuş gibi görünüyor. Yeni dişliyi takıyorsunuz bir süre sıkıntısız sürüşünüz oluyor lakin o bir süre sonunda o yatak istavroz bilyelerini tekrar bozuyor. 2 kez aks bilyesi değiştirmiş birisi olarak söylüyorum bunu. Sonunda bir çift sıfır aks alıp mutlu mesut biniyorsunuz. Bana göre aksta aracın gücü ve ağırlığını kaldırmayan ve bir süre sonunda istavroz yatağının aşınmasına sebep olan bir mühendislik hatası var.

"karşısındaki yuva" dan kastınız, bilyaların geçtigi gövde kısmı mı? Yoksa lale tarafı mı?

hi_cazz

"karşısındaki yuva" dan kastınız, bilyaların geçtigi gövde kısmı mı? Yoksa lale tarafı mı?

Bu bilyelerin girdiği lale. İsmi akşıma gelmemişti.

Sercan Keklik

Aks Kovanı :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

kuti147

Hayırlısı olsun , sırada kı hedef ne 🙃🙂🙃🙂
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

uniquel

Sol aksı sıfır orijinal almıştım o nedenle onda sorun yoktu.
Sağ aksı da sıfır almıştım ama usta eskisinin daha sağlam oldugunu, sadece bu resmini attığım bilyasını değişmemiz gerektigini soyleyince sorunu bu sekilde cozduk. İleride gerekirse sağ aksı da sıfır alacagım, yapacak bişey yok.
Ama evet haklısınız, yurtdısı forumlarda da aks problemi cokca tartısılmıs. Orijinal sıfır alıp 10bin km sonra tekrar sorun yaşayan da var. Tasarım hatası olduğu aşikar. Gerci fiat grubunda genel olarak bi aks sorunu var denebilir.

Hayırlısı olsun , sırada kı hedef ne 🙃🙂🙃🙂

Abi selam:)
Hedef degil de kafamda baska bir plan var bakalım nasip, eğer kısa zamanda satılır da o fırsatı kacırmazsam..

kuti147

Hayırlısı olsun bakalım. Bu aralar banada kafa karıştıran teklifler geliyor ama yerine koyacağım aracı bulmadan satmam 😀 Hepimiz icin hayırlısı  :serefe:
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

MusamPa

Hep istemişimdir 2.4 Sportwagon. 4. yılına gırdım 2009 159 kullanıyorum bugün satılsa hiç düşünmeden talip olur alırım. İlk günden beri konunuzu takip eiyorum. Bu kadar emek verilmiş bir 159 kaçırılmamalı.
umarım forumdan birine nasip olur. Hayırlı olsun şimdiden  :clover:
02 - 156 2.0 TS Executive
09 - 159 1.9 JTDm Distinctive+

uniquel

Hayırlısı olsun bakalım. Bu aralar banada kafa karıştıran teklifler geliyor ama yerine koyacağım aracı bulmadan satmam 😀 Hepimiz icin hayırlısı  :serefe:

Yerine koymak zor evet, ayrıca üstüne koyup daha iyisini almak da zor. O nedenle imkanlar dahilinde eldekini tutmak en mantıklısı abi.

Hep istemişimdir 2.4 Sportwagon. 4. yılına gırdım 2009 159 kullanıyorum bugün satılsa hiç düşünmeden talip olur alırım. İlk günden beri konunuzu takip eiyorum. Bu kadar emek verilmiş bir 159 kaçırılmamalı.
umarım forumdan birine nasip olur. Hayırlı olsun şimdiden  :clover:

Tesekkurler abi, bizden birisi alırsa ayrıca mutlu olurum tabiki ben de.
Dün birisiyle gorustuk, parasını toparlayıp tekrar arayacagını soyledi. Eğer 24-25 temmuza kadar satmam lazım, satılmazsa kaldırırım zaten ilandan.