Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Ti SportsWagon

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ogzhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Geçmiş olsun. Talihsizlikler silsilesi. Vardır bir hayır demek lazım.

Turboyu aldığınız kişiyle iletişime geçtiniz mi? Geçtiyseniz cevabı ne oldu?

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim. Manifold hariç yeni turbo gönderecekler. Sanırım bir ayar sıkıntısı oldu çünkü 1.6yı vuruyordu o turbo aşırı basınç oluşmuş olabilir dediler ama manifoldu kullandığımız için manifold hariç yenisini gönderecekler.

Bunla geçmiş olsun hocam inşallah son olur bu talihsizlikler keyifle binersiniz ,arkaya çift çıkış egsoz hoş olur gibi ayrıca :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim. Çift çıkış aklımda fırsat bulunca düşünüyorum. Öncelikle tamponun sağ ayağını kırmışız burdaki karlı havalarda onu yaptırayım.

Mi 9 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ogzhan

Bu karantina sürecinde bütün gün bilgisayar başında oturup bakışırken cila malzemeleri alıp elimden geldiğince girişmeyi planlıyordum. Araştırmalarım sonucu polisaj makinesi olmadan verim elde edemeyeceğime eriştim. Makineyi alsam bile açık havada bu iş yapılmayacaktı. Makine hariç malzeme masrafım da 500 TL civarı olacağını düşünerek geçen cumadan randevu aldığım bir yere bugün parlamaya gittik.

Auto King 399 TL dedi, burası da aynı fiyatı verdi ama nedendir bilmiyorum Auto King bana bir türlü güven vermiyor ne kadar kurumsal da olsa.

Yaptırdığım yer Oto Film Merkezi adında bir yer.  :D İyi güvenmişsin diyecekler olacaktır, bana asıl güven veren içeride Menzerna, 3M, Koch ürünlerinin olmasıydı.

9.30 gibi başlayan işlem 16.30 gibi bitti.

Demir tozu ve kil temizliği yapıldı.

İlk olarak Menzerna ile deneme yaptı usta ama 3M ile devam etti.

Kaputtaki hareler belli oluyor iki tarafta da. Uygulanan taraf bariz olarak parladı ama derin hareler canımı sıkmıştı. Usta bunların zımpara ile gideceğini, zımpara işine girince de boyanın inceleceğini söyledi. Yapalım dedim.  :D

İsimlerini hatırlayamıyorum ama kalın - orta olarak 2 kat pasta cila geçti.

Bu süreçte 3M kalın cila ile kendi karışımım dediği kokusu daha kimyasal bir karışım ile devam etti. Gerçekten de kendi karışımım dediği kısımlarda hiç çizik kalmadı.

2 kat pastadan sonra dışarı alınıp dışı yıkandı iyice silindi. Son kat olarak da 3M'in koyu renkli araçlara özel dediği, yine ismini hatırlayamadığım  :duvar: gri renkli bir cila yapıldı.

Bu son kattan önce kaput ve ön sağ çamurluğa 2'şer kat daha pasta atıldı ve çizikler yok olmadı ama minimuma düştü. Ben de üstüne fazla düşmedim geri dönülemez bir hataya sebebiyet vermemek için.

Sonuç benim için gayet tatmin edici.  :serefe:

Bagaj kapağının üstü plastik olduğu için sıradaki parlatma işi oraya olacak. Fotoğraf çekmedim ama tavana yukardan bakılmadığı sürece anlaşılmıyor.  :D

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Bu arada da geçen hafta patlayan, benim bir kısmını değiştirdiğim ama içime sinmeyen enjektör borularını değiştirdim. Fotoğrafını çekmedim ama Egea, doblo hepsinin üst kısmı aynı zaten.  :D

Şu videoyu da bırakayım.

hakan

haktas

ekerem

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Ogzhan

Maşallah. :nazar:

:nazar:

Teşekkürler.

erdem1904

Maşallah :nazar: sıfır gibi görünüyor  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

h.t

Maşallah kardeşim, eline emeğine sağlık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

oguzca

Benim arabanın da ihtiyacı olan şeyleri yaptırmışsın, zaten güzeldi şimdi çok daha güzel gözüküyor. Güzel günlerde kullan dostum  :clover: :alfisti:

Ogzhan

Maşallah :nazar: sıfır gibi görünüyor  :)

Teşekkürler.

Maşallah kardeşim, eline emeğine sağlık

Teşekkür ederim abi.

Benim arabanın da ihtiyacı olan şeyleri yaptırmışsın, zaten güzeldi şimdi çok daha güzel gözüküyor. Güzel günlerde kullan dostum  :clover: :alfisti:

Sen de gönlünce yaptırırsın inşallah abi teşekkür ederim

alihan

Maaşallah

2011 Giulietta QV

mustafaguleryuz

Bu karantina sürecinde bütün gün bilgisayar başında oturup bakışırken cila malzemeleri alıp elimden geldiğince girişmeyi planlıyordum. Araştırmalarım sonucu polisaj makinesi olmadan verim elde edemeyeceğime eriştim. Makineyi alsam bile açık havada bu iş yapılmayacaktı. Makine hariç malzeme masrafım da 500 TL civarı olacağını düşünerek geçen cumadan randevu aldığım bir yere bugün parlamaya gittik.

Auto King 399 TL dedi, burası da aynı fiyatı verdi ama nedendir bilmiyorum Auto King bana bir türlü güven vermiyor ne kadar kurumsal da olsa.

Yaptırdığım yer Oto Film Merkezi adında bir yer.  :D İyi güvenmişsin diyecekler olacaktır, bana asıl güven veren içeride Menzerna, 3M, Koch ürünlerinin olmasıydı.

9.30 gibi başlayan işlem 16.30 gibi bitti.

Demir tozu ve kil temizliği yapıldı.

İlk olarak Menzerna ile deneme yaptı usta ama 3M ile devam etti.

Kaputtaki hareler belli oluyor iki tarafta da. Uygulanan taraf bariz olarak parladı ama derin hareler canımı sıkmıştı. Usta bunların zımpara ile gideceğini, zımpara işine girince de boyanın inceleceğini söyledi. Yapalım dedim.  :D

İsimlerini hatırlayamıyorum ama kalın - orta olarak 2 kat pasta cila geçti.

Bu süreçte 3M kalın cila ile kendi karışımım dediği kokusu daha kimyasal bir karışım ile devam etti. Gerçekten de kendi karışımım dediği kısımlarda hiç çizik kalmadı.

2 kat pastadan sonra dışarı alınıp dışı yıkandı iyice silindi. Son kat olarak da 3M'in koyu renkli araçlara özel dediği, yine ismini hatırlayamadığım  :duvar: gri renkli bir cila yapıldı.

Bu son kattan önce kaput ve ön sağ çamurluğa 2'şer kat daha pasta atıldı ve çizikler yok olmadı ama minimuma düştü. Ben de üstüne fazla düşmedim geri dönülemez bir hataya sebebiyet vermemek için.

Sonuç benim için gayet tatmin edici.  :serefe:

Bagaj kapağının üstü plastik olduğu için sıradaki parlatma işi oraya olacak. Fotoğraf çekmedim ama tavana yukardan bakılmadığı sürece anlaşılmıyor.  :D

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Bu arada da geçen hafta patlayan, benim bir kısmını değiştirdiğim ama içime sinmeyen enjektör borularını değiştirdim. Fotoğrafını çekmedim ama Egea, doblo hepsinin üst kısmı aynı zaten.  :D

Şu videoyu da bırakayım.

Gayet güzel olmuş.  :nazar:
İyi halini korumak daha kolay olur sizin için. Arada bir cila iyi gider  :D
2015 Giulietta Bianco Lunare

Ogzhan

Gayet güzel olmuş.  :nazar:
İyi halini korumak daha kolay olur sizin için. Arada bir cila iyi gider  :D
Bundan sonra plan o inşallah teşekkürler.

alperturkeri

SkY

maşallah ne güzel olmuş

Ogzhan

Maşallah  :nazar:

Teşekkürler.

maşallah ne güzel olmuş

Teşekkür ederim.

Siz bir de karasal iklim yağmurundan sonra görün

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Theillest

Teşekkürler.

Teşekkür ederim.

Direk çamur yağmış hocam siyahda malesef böyle oluyor ama temizkende harika duruyor maşallah .

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cAn16

Siyah candır ama temiz olduğu  sürece:) masallah, emek verilen her iş kendini belli ediyor. :nazar:

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

mustafaguleryuz

Teşekkürler.

Teşekkür ederim.

Hemen bi yıkama, hızlı cila :D

Ogzhan

Mayıs 2020'de konuyu tozlandırmışız. Canlandırmak istedim.

Mayıstan beri neler oldu kısaca özetleyelim.

Haziran 2020'de Bedelli askerliğimi yapmak üzere Ankara'ya geldik kendisi ile. Bir arkadaşımın kapalı otoparkına çektim ve bir ay boyunca ayrı kaldık. Askere gitmeden önce motorda sağlam boru kalmadığı için askerliğin bittiği gün bütün hortumları değiştirmeye karar verdim ve Mamak MEBS kapısından çıkar çıkmaz Alfa Garaj Can ustanın kapısına çektim.

Kendisi aracını sattı ama ben gittiğimde orada olan You are not allowed to view links. Register or Login Yunus Emre abiye selam olsun.  :arkadasim:

Alt üst turbo hortumları ile birlikte soğutma sisteminin bütün hortumlarını değiştirdik. Buradan önce Bursa, sonra memleket Ordu yaptık. Tabi yaylasız olmaz.  :)

24 Eylül 2020:

Km güncellemesi:

21 Ekim 2020:

Cam Güncellemesi:

Aynadaki sensörlerin kapağının çıkmış olabileceği düşüncesi ile yaptığım bir hamle sonucu ön camı kendi ellerim ile çatlattım. 30 Eylül 2022 itibarıyla hala çatlak kendisi. Yapılacaklar listesinde ilk sırada.

17 Mayıs 2021:

Arkadaşım Mito'yu bana emanet etmişti 2 haftalığına memlekete gittiğinde.  :serefe:

28 Haziran 2021

Van sınırları içerisindeki son fotoğrafımız:

24 Temmuz 2021:

Kuzenimin düğününde seçilmiş kişi olduk.

25 Temmuz 2021

Bir yayla daha olmazsa olmaz:

27 Temmuz 2021

Birlikte ilk muayenemiz:

Ağustos 2021 itibarıyla artık yeni yaşam yerimiz Ankara. Van defterini pandemi ile birlikte kapattık.  :serefe:

8 Ekim 2021:

16 Ekim 2021

Yer: Bilinmiyor  :D Fotoğrafçı arkadaşım ile rastgele yollara girerek gezinirken.

24 Ekim 2021:

Işık Dağı

15 Kasım 2021

KM Güncellemesi:

16 Aralık 2021

Yeni görev yerimiz Bâlâ'dan:

22 Şubat 2022

30 Eylül 2022:

Güncel KM: 247xxx

Her şeyde artan maaliyetlere rağmen batmak var satmak yok.

En son hortum değişimlerinden bu yana rutin yağ bakımlarına ek olarak, 4 Fren balatası değişimi ile bir gün devirdaimden su kaçması sonucu triger değişimi yaptık.

Güncel masraflar:

- Alt takımdaki her şey.  :D
- Sağ el freni teli kopuk
- Disklerimiz bir balata değişimi daha yaşamak için fazla yıpranmış
- Ön cam hala çatlak
- Tavanımızda güneş yanığı var
- Kaputumuzda taş izlerimiz var

Maaş promosyon anlaşmamız bahsedildiği şekilde sonuçlanırsa Ocak ayında bahsi geçen masraflarımızı en azından boya işleri hariç yaptırmayı planlıyoruz.

Ev alma niyetine girene kadar 300 - 500 bin km kaza bela görmedikçe binmeye devam.

:arkadasim:

Herkese keyifli kilometreler.

alperuzi

1. fotolar çıkmıyor, google hosted ise internete açık değildir.
2. hortum değişimi ne kadar tuttu? benim de yapmak istediğim bir şey, turbo hortumları çok yağlı.
3. MEBS benim de acemilik okulumdu, geçmiş olsun :) İyi mevsimde gitmişsiniz.

Ogzhan

1. fotolar çıkmıyor, google hosted ise internete açık değildir.
2. hortum değişimi ne kadar tuttu? benim de yapmak istediğim bir şey, turbo hortumları çok yağlı.
3. MEBS benim de acemilik okulumdu, geçmiş olsun :) İyi mevsimde gitmişsiniz.

Fotoğrafların çıkmayacağına ihtimal vermiştim de eşimin telefonundan kontrol ettim görünüyorlardı.  :(

Hortum değişimi 2020 Temmuz'da hava filtresi tarafındaki üst boru 800 liraydı yanlış hatırlamıyorsam, alt intercooler hortumlarını da Samsun'da krom boru işi yapan bir ustadan çıkma aldım. Niyetim krom boru yaptırmaktı ama elinde iş fazla olduğu için kısmet olmadı. Onlara da 300 gibi bir rakam ödemiştim. Sağ taraf olması lazım benimki sağlam olduğu için değişmedik elimde yedek olarak duruyor.

MEBS için iyi mevsim bir yana pandemi olduğu için bize her şey yasaklıydı eğitimlerde fiziksel aktiviteler vs.  :D

murat

:alkis: Turbo hortumları ne tuttu?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Gouki

159 ayrı Tempra ayrı güzel :)

Ogzhan

:alkis: Turbo hortumları ne tuttu?

Bir önceki mesajda yazmıştım uzun boru hava filtresine giden 800 veya 850 idi alt hortumların çıkması da 300 liraydı 2020 Temmuzda.

159 ayrı Tempra ayrı güzel :)

Tempramız gazi, 2014 olması lazım bir yanma atlattı ama 300+ bin km'de devam.  :arkadasim:

mustafaguleryuz

SportWagon da şark görevinin tamamlayıp Ankara'ya dönmüş  :D
Ankara ikiniz için de hayırlı olsun