Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Ti SportsWagon

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ogzhan

You are not allowed to view links. Register or Login
SportWagon da şark görevinin tamamlayıp Ankara'ya dönmüş  :D
Ankara ikiniz için de hayırlı olsun
Öyle oldu şükür teşekkür ederiz. :)

Mi 9 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

radar54

Mayıs 2020'de konuyu tozlandırmışız. Canlandırmak istedim.

Alt üst turbo hortumları ile birlikte soğutma sisteminin bütün hortumlarını değiştirdik. Buradan önce Bursa, sonra memleket Ordu yaptık. Tabi yaylasız olmaz.  :)

Tempra'ya maşallah demeden geçemiyecem  :nazar:  SW kasası her zaman dikkatimi çekmiştir.

Keyifle 500binli kmlere inşallah Ti ile   :arkadasim:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

Ogzhan

Tempra'ya maşallah demeden geçemiyecem  :nazar:  SW kasası her zaman dikkatimi çekmiştir.

Keyifle 500binli kmlere inşallah Ti ile   :arkadasim:
Teşekkürler. Kartalla büyüyünce alışkanlıklardan vazgeçmek zor oluyor.

Ogzhan

Ekim ayının ortalarında su eksiltmesi farkedince Alfa Garaj'ın yolunu tutmuştum. Görünürde kaçak olmadığı için alt muhafazasız bir hafta kontrol ettim. Kaçak kendini gösterdi ve 20 Ekim Perşembe günü boş günümde yaptırmaya gitmeyi planladım.

Derken;

19 Ekim Çarşamba günü her şey güllük gülistanlık okuldan çıkmış dönerken bir "dııııt" ve "Vites Kutusunu Kontrol Ettirin" ile sanayinin yolunu tuttum.

159 Q-Tronic niyetinde olan herkesin aklına gelen başıma gelmiş bulundu. Alfa Garaj'da şanzımanı söktük, fotoğrafını çekmeyi unuttum fakat Gearbox Valve Body, sanayi dilinde Şanzıman Beyni'nin pistonlarından birinin diş attığını gördük.

12000 çıkma beyin, şanzımanın içindeki contalar, pistonlar, yağ ile şanzıman revizyonumuzu yaptırdık.

Konuda da mevcut olan aldıktan 1 hafta sonra değiştirdiğim silindir kapağının 147 Q2'ye ait olduğunu öğrendiğimden beri hep aklımda soru işareti bırakıyordu. Silindir kapağı ölçüleri birebir aynı olmasına rağmen külbütör kapağının triger kısmı ile üstteki plastik kapağı tutan kısımı uyumlu da değildi. Çıkma varmış onu da değiştirelim dedim. Kapağı da söküp kontrol edip contasını yeniledik.

159 motorlarının en azından JTDm olanların motor üstündeki tesisattaki kablo dışlarının kuruyup döküldüğünü yeni öğrendim. Tabi ki bütün kablolar içeride tek bir kabloya dönüşmüştü. Can ve Murat usta arıza kodu atmadan nasıl çalıştığına anlam veremediler.  :D Arıza kodu vermiyordu ama kızdırma bujisi uyarısı veriyordu geçen kıştan beri meğer bu kablolardan ötürüymüş. Kablo tesisatı yenilendi.

Geçtiğimiz yaz Ordu'da marş dinamosu yerinden çıkmıştı.(!) Elimle tutup çalıştırmış doğruca sanayinin yolunu tutmuştum. İstanbul görmüş ustamız marş dinamosunu yerine sıkmayı başardı sağolsun da o kadar şase yaptırmıştı ki kablo koptum kopacağım diyormuş. O da yenilendi.

Şanzıman, silindir kapağı derken akıllarda kalan kroniklerden su tapaları değişti. Zaten su kaçağı da ordanmış.

Bu kadar girmişken manifold flaplarını da iptal edelim dedim. Onları da iptal ettik.

Direksiyonun körüklerinden biri patlamış su almış, bir sıkıntısı yoktu ama yapabileceğinden ötürü onu da bakıma gönderdik.

Turbo sağlamdı ama dibindeki bir kelepçe gevşek olduğu için kaçak varmış. O da düzeldi.

Toplam 37000 masrafımız tuttu. Bu zamanda aşırı sayılmaz, yüksek bir meblağ ama benim binme niyetimden ötürü çok dert etmedim.

1000 km yaptıktan sonraki yorumum:

Şanzıman ilk başlarda 1-2 de hafiften vuruyor gibiydi azaldı ile bitti arasında. Aldığımdan beri sanıyorum ilk kez tam basınç verebilen hali ile sürüyorum. 1-2-3-4. viteslerde lastik çekiyor.  8) Flap iptalinden sanıyorum turbonun emiş sesini almaya başladım ama olumsuz bir şey diyemem çok ince bir "fıss" geliyor.

Bütün aşamaları çekemesem de birazını fotoğraflayabildim.

Batmak var satmak yok.  :arkadasim: Keyifli kilometreler.  :kahve:

Pervasiz_7

Maşallah  :nazar: Güle güle kullanın. Ben de bir zamanlar  o motor kablo tesisatı yüzünden çok çemiştim, önemsiz gibi duruyor ancak hayati bir önemi var. Her türlü arızayı verip sizi yanıltabiliyor. Benimkini de Murat usta değiştirmişti sağolsun.
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

ozroztrk

Güle Güle kullan Oğuzhan

Ogzhan

Maşallah  :nazar: Güle güle kullanın. Ben de bir zamanlar  o motor kablo tesisatı yüzünden çok çemiştim, önemsiz gibi duruyor ancak hayati bir önemi var. Her türlü arızayı verip sizi yanıltabiliyor. Benimkini de Murat usta değiştirmişti sağolsun.
Teşekkürler.
Güle Güle kullan Oğuzhan
Teşekkür ederim.

Kasım'da marş almadığı için iki sefer çekiciye yüklemek durumunda kaldım. Aküyü suçlu bulmuştuk ama ikinci yüklemede enjektörleri söktük ikisinin kaçırdığını gördük.

Can abi ile Murat abi bir set yurtdışından gelmiş enjektör taktılar. Biraz dene bakalım dediler. Bir hafta denedim butona basar basmaz çalıştı.

Eski enjektörleri bıraktım takılı olanlar ile devam.

250xxx km ile kış şartlarında devam ediyoruz. Akümüz biraz zayıf @oguzca abimi bir kaç kez takviye için yordum.

Gün aşırı yatırmamaya çalışıyorum bu aralar.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Pervasiz_7

Geçmiş olsun. Aküyü ihmal etmeyin derim, bu araçlarda akü çok çok önemli geçen kış tecrübe ettim  :). Akü az olduğunda marşa basmaya bile tenezzül etmiyor, bakıyorsunuz her türlü elektrik aksamı gayet iyi çalışıyor fakat marş basmıyor. Bu durumda da sorunun aküden olduğunu anlamak açısından yanıltıcı olabiliyor.
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

murat

Geçmiş olsun. Aküyü ihmal etmeyin derim, bu araçlarda akü çok çok önemli geçen kış tecrübe ettim  :). Akü az olduğunda marşa basmaya bile tenezzül etmiyor, bakıyorsunuz her türlü elektrik aksamı gayet iyi çalışıyor fakat marş basmıyor. Bu durumda da sorunun aküden olduğunu anlamak açısından yanıltıcı olabiliyor.

166'da da böyle idi, araç marşı tık bile demezken herşey muntazaman çalışıyordu akü zayıflayınca.... Hatta ben de başka bişey mi var acaba diye düşünmeden edememiştim
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

kaanromeo

166'da da böyle idi, araç marşı tık bile demezken herşey muntazaman çalışıyordu akü zayıflayınca.... Hatta ben de başka bişey mi var acaba diye düşünmeden edememiştim

giuliettada öyle her şey çalışır ama marş basmaz akü zayıf olunca

Ogzhan

giuliettada öyle her şey çalışır ama marş basmaz akü zayıf olunca

Günlük çalışırken ara verince böyle dertleniyor ya.  :serefe:

Ogzhan

Yaz günceli atalım.

Km: 264xxx

Şubattan bu yana 14000 km yapmışız. Artık günlük yol stresinden tayin dolayısıyla kurtardığım için hem cebim hem kendim çok mutluyuz.

Temmuz'da muayenemiz vardı. El freni tellerinden biri kopuk olduğu için önce onu yaptırdım.

Muayene kusurları, park ampülü, far ayarı, yağlanma, motor numarası, güneş yanığı, çatlak cam, cam filmi. Sonuç başarılı.  :yukari-ok:

El freni tellerini yaptırırken talihsizlik serviste demir çekmeceli tezgah sol arka kapıya devrildi. Olacağı varmış dedik. Ustam işçilik almadı beni bir kaportacıya yönlendirdi. Kapıya baktırırken ustam dedim tavanı boyasak ne olur şu olur derken tavan boyama, arka tampon ayakları tamiri, park sensörünün birinin değişimi dahil bıraktım.

Ustam tavanı ön cam fitilinin içinden boyamazsak boya atar dedi camı değişelim dedi. Maddi olarak çok uygun olmasam da kart sağolsun dedim bir daha fırsat gelir gelmez onu da aradan çıkarmış olduk.  :kahve:

Kapının hasarlı hâli:

Güneş yanığı öncesi hâli:

Son hâli:

Tavanı boyattım diyorum, tavan boyanır mı diyorlar. Ben bu arabaya biniciyim diyorum satmıyorum. Almak isteyen böyle alacak ne yapalım.  :serefe: Hiç umrumda değil.

Boyayı ustam sanırım çok ince atmış tekrar gideceğim. Öncekinden kat kat iyi oldu ama.

Geçen hafta memleketten dönüşte köy yolunda bir çukura girmem sonucu sağ lastiğimiz yarıldı. 17" orijinal jant ile orijinal lastik stepnemiz ile Ordu - Ankara yaptık. Gelince 2022 çıkma 2 adet Hankook lastiği 3250 liraya aldım. Çiftini bulursam aynı yıl değişmeyi planlıyorum. Üzerindeki lastiklerim sağlam ama set olmasından yanayım.

Alt düzende sanırım her şeyin değişmesi gerekiyor. Güncel fiyatlar ile 30 bini bulacak gibi o yüzden parça parça alıp kış veya gelecek yaz öncesi yaptırmayı planlıyorum. Günlük yolum da azaldığı için çok dert değil zaten.

Bir de jantların boyanması gerekli. Lastikleri aldığım yerden fiyat aldım 3 bine ekim gibi yaptırmayı düşünüyorum.

Keyifle devam.  :clover: :nazar:

mustafaguleryuz

Hocam ti jantlar da satılık mı? :D

Ufak tefek şeyleri çok biriktirmeden yapmak lazım, bence doğru karar. Bi sonraki sahibini düşünmektense içine sinecek şekilde kullanmak lazım

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2015 Giulietta Bianco Lunare

Ogzhan

Hocam ti jantlar da satılık mı? :D

Ufak tefek şeyleri çok biriktirmeden yapmak lazım, bence doğru karar. Bi sonraki sahibini düşünmektense içine sinecek şekilde kullanmak lazım

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Satacak olursam ki artık sanmıyorum ilk sana haber vereceğim.  :arkadasim:

Motorun saplamalarını bile gözümle gördükten sonra sonraki sahibi umrumda bile değil bakalım da sonraki sahibi olacak mı.  :kahve:

radar54

Bu güzellik hiç satılır mı You are not allowed to view links. Register or Login kesene bereket çok güzel olmuş.  :nazar:
Boya takıntısı olandan 3 km uzakta dur kafan rahat olsun  :haydi:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

kuti147

Sportwagon 159 hayalim her daim aklımda ama bir eve iki hayal arabası fazla bizim için 😬
Kazasız belasız keyifle kullanın her daim  :yukari-ok:
Komple boya benimde planlarım arasında ama biraz zamanı var. Yok kaput boyalı, yok tavan boyalı. Kimin ne düşündüğü umrumda değil, olmazda. Size de boya konusunda tam destek full destek :))
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

Ogzhan

Bu güzellik hiç satılır mı You are not allowed to view links. Register or Login kesene bereket çok güzel olmuş.  :nazar:
Boya takıntısı olandan 3 km uzakta dur kafan rahat olsun  :haydi:

Aynen öyle abi uzak duruyorum. SW Mk2 159 isteyen tavanı boyalı alacak. Bulabiliyorsa ben bunun yanına alırım.  :haydi:

Sportwagon 159 hayalim her daim aklımda ama bir eve iki hayal arabası fazla bizim için 😬
Kazasız belasız keyifle kullanın her daim  :yukari-ok:
Komple boya benimde planlarım arasında ama biraz zamanı var. Yok kaput boyalı, yok tavan boyalı. Kimin ne düşündüğü umrumda değil, olmazda. Size de boya konusunda tam destek full destek :))

Teşekkür ederim.  :) Ben aldığımdan beri ilanları sık bir şekilde takip ediyorum. 2.4 Ti vardı Antalya'da gayet güzeldi. Evren beyin gri araç ilana girmişti ama sanırım bir kaza geçirmiş de toplanmış. Şu an ilandakiler biraz yorulmuş görünüyor. Jtsler için bir şey söyleyemeyeceğim motorları forumca beğenilmiyor gerçek hayat yorumunu sahipleri daha iyi yapar.

Ben aracımı seviyorum. Mantık dahilinde bu 159'u ne sebeple değiştiririm sorusuna cevap bulamıyorum. Yakıt makul, kullanışlılık gayet güzel, performans gayet güzel vs vs.

Fotoğraflarda her şey çok güzel görünüyor ama sanırım çok fazla pasta ciladan benim boyam çok incelmiş. Belki 3-4 yıllık bir sürede komple boya ben de düşünebilirim. Şu an ihtiyacı yok ama.

Her şey herkesin gönlünce olsun.  :arkadasim: