Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2002 156 2.0 T.s. / Beyaz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sacak

Semih
17 jant ve zender diye bas bas bağırıyor duymuyorsun
156 2.0
INFINITI FX -35

Fatihob

İnce spoilerler çok değiştiriyor aracı :yukari-ok:
..

DcD-Semih

Hasan abi duyuyorum görüyorum ama işte çok ağır kanlıyım ben arabayı aldığımda birkaç ay içinde yapıcam dediğim şeylerin nerdeyse hiçbirini yapmadım hep mekaniğe yüklendim diri tuttum ama kozmetik çok geride kaldı, anlatmama gerek yok benden iyi biliyorsun gerçi:) Halledicem ama yeni yeni hem maddi olarak hem de vakit olarak rahatlıyorum.
You are not allowed to view links. Register or Login

Katılıyorum hocam toparlıyor oldukça arka kısmı, Serkan abi sizede ayrı teşekkür ederim  :) You are not allowed to view links. Register or Login
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

sbk0655

Semih rica ederim , Güle güle güzel günlerde kullan inşallah. 156 da beyaz renk bambaşka.

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DcD-Semih

Semih rica ederim , Güle güle güzel günlerde kullan inşallah. 156 da beyaz renk bambaşka.

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok sağol abim

DcD-Semih

Kışlıkları yeni söktürebildim, bir takım GoodYear EfficentGrip Performance aldım. Çok araştırmadım yine, F1 Eagle ların methini okuyunca bu ebatta üretilen en iyi GoodYear ı tercih ettim bende. Biraz kullanınca yorum yaparım nasıldır diye.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

E.Ç.M. (MiTongin)

maşallah jantları olmadan bile yakışıklı prens :)
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

wolkanku

haftasonu kız arkadaşımın aracına eagle f1 almak istedik ama istediğimiz ölçüde eagle f1 olmadığı için efficient grip önerdiler..
hemen googleda farklı bir kaç farklı sayfada yorumları okudum, pek olumlu yorum yapan olmadığı için bridgestone turanza alarak sonuçlandırdık.
efficient grip ile ilgili yorumlarınızı yine de merak ediyorum.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

DcD-Semih

Abi teşekkür ederim, hazır sökülmüşken kaliperleri griye niye boyamadım diye düşündüm bende resme bakınca :)

Hocam lastikleri C.tesi sabahı aldım. Öncelikle Efficent Grip ve Efficent Grip Performance diye iki ayrı lastik olduğunu öğrendim, yanılmıyorsam ticari taksimizde EfficentGrip olanları kullanmıştık baya bir fark var arasında. Benim aldıklarım 91v indeksli Performance serisi, 94w side varmış her ne kadar hız indeksi olarak gereksiz olsa da yanak koruması 94w de mevcut sadece, bilsem öyle bir lastik olduğunu ondan alırdım. Alır almaz İzmit'e gidip geldim dün de aynı şekilde Bursa yolculuğu yaptım. İki gün üst üste iyi denk geldi hem lastik rodajı tamamlanmış oldu hemde tanıyabildim lastiği neredeyse 1000km yapmışımdır.

Bu ebatta kullanmadığım çeşit lastik kalmadı diyebilirim, Vectra üzerinde Turanza kullanmıştım dayanıklılığı dışında artısını görmedim açıkcası özellikle frenajda yetersiz gelmişti bana, lastikleri çıkma 6 aylık 5000 km yapmış şekilde almıştım, belki de kullandığım lastik kötü durumdaydı. Michelin Primacy Hp ve Primacy 3 leri kullandım ikisi de sürüş tarzıma uygun değil konforlu yumuşak lastikler ama yanal tutuşta çok kötüydü, 156 nın limitlerinin çok altında kalan lastikler. Pirelli P1 Cinturato Verde kullandım oldukça başarılı idi özellikle fiyatına göre çok iyi işler başarıyordu, tek sıkıntısı biraz kolay patinaja kalma durumu vardı ama onun dışında yanak sertliği yanal tutuşu olsun yeterli düzeydeydi, selespeed in üzerinde halen P1 leri kullanıyorum ve Pirelliye olan sempatimden kışlıkları da Pirelli almıştım onlar da bir o kadar iyi çıktı. Premium Contact serisine hiç girmiyorum hiçbir koşulda memnun kalmamıştım. Babamın şirket aracında Kumho'nun birkaç modeli ve Lassa Impetus Revo 2+ leri kullanmıştım, Kumho irrite etti, Lassa lar ise ön yargı yıkacak şekilde iyiydi genel olarak, fiyatı da uygundu yanılmıyorsam. Aklıma gelmeyen birkaç model daha kullandım ama fikir verecek kadar hatırlamıyorum.

Gelelim GoodYear EGP lere, lastik oyun hamuru gibi aşırı yumuşak, yuvarlanma direncinin düşük olduğu söyleniyor ıslak zeminde "A", tüketim de "B" sınıfı etikete sahip, gerçi bu etiklerde ne kadar işlevsel sorgulanır :)
Islakta gerçekten iyi hatta ıslak zeminde kullandığım en iyi lastiklerden biri, yol sesi ile ilgili hiç takıntım olmadı ama özellikle kışlıklardan geçince baya baya sessiz bir lastik olduğunu gördüm. Frenaj olduğundan bir üst sınıfta diyebilirim. Yol tutuşuna gelirsek yanal tutuş olarak başarılı aslında viraj limitleri çok yükseldi aracın sakız gibi tutunduğunu hissettiriyor ama dediğim gibi aşırı yumuşak buda yanaktan çok katlanmasına sebep oluyor. Ebatta sportiflikten fersah fersah uzak olunca yatmalar çok hissediliyor, dediğim gibi kopmuyor zeminden ama keşke yanak korumalı olanı alsaydım muhtemelen biraz daha keskin olurdu. Yuvarlanma direncinin düşük olmasına bağlı sanırım ilk 2 viteste özellikle depara kalkmaya çalıştığım anda tork steer le çok uğraştırıyor fazla sarıyor yani. Viraj içinde de hızını arttırmak zorlaşıyor bu sebeple kafadan kayma kaçınılmaz oluyor. Ama dengeli gaz ile bertaraf edilir, yüksek torklu bir turbo dizel veya benzinli olsa daha da zorlardı muhtemelen. Yumuşak olmasının bir sebebi de incecik bir lastik olması, sert bir çukurda balon yapar o kesin kesinlikle dayanıklı bir lastik değil, internette bundan şikayetçi olan çok kişide gördüm. Lastiğin karakterine bakınca da 40k km den sonra artık otomobil semi slickle toza girmiş gibi hissettirir ömrü eminim ki çok kısa olacak.

Ben oldukça uyguna aldım takımı internette 700-750 tl gibi rakamlara geliyor sanırım montaj dahil 750-800 tl ye sahip olunabilir heralde, bana 600 tl ye montaj, alyanlı bijonlar, çelik siboplarla geldi aile dostumdur lastikçim. Sıfır yeni lastiği bu paraya kaçıramazdım aldım, şimdilik memnunum ama keşke 17" e geçip bu yatmalarla falan hiç uğraşmasaydım da demedim değil.

Fazla uzattım biraz, tüm yorumlar özneldir fikir verirse başkalarına da ne mutlu :)

wolkanku

gayet güzel yorumlar olmuş , detaylı anlatım için teşekkür ederim.

ben de şöyle turanza yorumu yapayım, mininin üstünde RFT lastik vardı, inanılmaz sert bir lastikti ve artık ömrünü tamamlamıştı.
özellikle RFT lastiği çıkartıp, RFT olmayan lastik taktık, arabayı çalıştırıp 150 metre içinde ilk girdiğim tümsekte yumuşaklığı çok belirgindi, direksiyon daha yumuşamıştı ancak his, yani viraj dönerken ne kadar tutunduğunu hissedebilme oranı artmıştı. henüz 100 km bile yapamadık lastikle o yüzden frenaj ve viraj performansı doğru fikir vermeyecektir, yanlız sizin aldığınız rakam inanılmaz uygunmuş, o fiyata 15" alınır anca, gerçekten aile dostu lastikçiymiş :)
güzel günlerde kullanın.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

DcD-Semih

Öncelikle tekrar sağolun hocam, kız arkadaşınız benim ki ile aynı kafadaysa çıtırdan da olsa hız yapmayı seviyorsa bu lastikleri almamanız iyi olmuş zaten :) Mininin hangi modeli bilmiyorum fakat zaten handling manyağı bir araç, limitleri belki çok yüksek değil ama hisler; güzel asfaltta ortalama bir lastikle bile çok tatmin edici olacaktır. Turanza hiçte kötü bir tercih olmamış o yüzden, EGP ler biraz daha Grand Tourer sınıfı diyebileceğimiz az da olsa ağır, oturaklı ve uzun mesafe sürüş araçları için daha ideal olacaktır Mini de tat vermezdi, siz de güzel günlerde kullanın hem Miniyi hemde o güzel İtalyanı :)

DcD-Semih

Ufaktan kaşıntı, ufaktan yenilik hissi, ufaktan ufaktan vedalaşma vakti geldi diyerek ilana koydum abiler aracımı. Dürüst olayım fiyatı falan belirlerken satılmasını istemeyerek koydum biraz, forumda paylaşmadığım yüzlerce işlem aşırı emeğim var üzerinde. Forumdan Volkan hocamın 159 u için kullandığı bir laf vardı; her sürüşe başladığımda oğlum ile yürüyüş yapma hissini alıyorum diye benim için de bu 156 öyle oldu. Daha önce 145 imi de çok sevmiştim sadece 1 ay kullandığım Ss 156 dan da çok keyif almıştım ama bunun yeri başkaydı bende. O yüzden delicesine bir kararsızlık var halen. Eksikleri kusurları yok değil, mesela hep deri koltuk takımı almak istedim nasip olmadı bir türlü ya da küçük göze batmayan sivilcelerini yaptırmak istedim ama vaktim ve nakitim mekaniğine tabiri caiz ise top kondisyona ulaştırmaya geçti hep. Aşağı yukarı 2 sene çok güzel vakit geçirdim kendisi ile. Daha bugün ufacık bir arızasına sanayiye koşturdum satmaya niyetli olsam bile :)

Hep bir 2.0lt 147 hevesim vardı bir çok kez dile getirdim ilan açıklamasında takas şartlarında da yazdım muhtemelen sonra arayacağım araç 147 olacaktır. 1.6ts bol bol var temizler midir bilemiyorum incelemedim ama 2.0lt yok denecek kadar az satılık şuan o yüzden belki kafama yatan bir mk2 2.0lt 156 da olabilir, ne kadar yenilik olur bilmiyorum oda, ama bütçemi aşıp Giu ve Mito almak veya Alfadan vazgeçip başka markaya yönelmek hiç işime gelmiyor, gerçi kim 147 sini, mk2 156 sını verip mk1 156 alır oda sorgulanır o yüzden takas ihtimali zayıf :) Daha yaş 22 iken güzel bir Gtv yada Spider veya hiç olmadı Gt de çok cazip geliyor çok istiyorum ama hem ayda en az yaptığım 3000km malesef lpg kullanma zorunluluğu v.s derken mantıklı bir şeyler yapmakta farz. Gerçi Gt lere lpg takılıyordu en son sanırım ama o da ne kadar sıcak karşılanır ne kadar içe siner bilmiyorum, diyorum ya hep bir kararsızlık var.  2 kişi gelip baktı bile arabama resmen pislik gibi davrandım Alfa ile uzaktan yakından alakası olmayan tipler bir heves gelmişler, fiyatı yerinden kıpırdatmadım buldukları ufak tefek kusurlara karşı çok ters konuştum ama forum içinde biri isterse oturur konuşuruz tabi bulunur bir orta yolu. Satılırsa hayırlısı diyelim.

Saygılar sevgiler.

İlan linki; yeni fotoğraf çekmeye dahi üşendim forumdan kopyala yapıştırla aldım  :)

E.Ç.M. (MiTongin)

Hakkinda hayirlisi olsun semih  :arkadasim:
*Smiles per gallon*

vieri

Hayırlı satışlar.Hayırlısı olsun. :)

DcD-Semih

Çok sağol abi  :)

Teşekkür ederim hocam sağolun  :)

DcD-Semih

Güncelleme olsun bi, satmaktan vazgeçtim yine. Muhtemelen Allah izin verirse daha hiç satmam belki yerine araç alacak olursamda durur elimde. Kaçtır satmaya niyetlenip vazgeçiyorum böyle :)

700km yol koşmuş sinek ölüleriyle dolmuş bir resimde paylaşayım :)

Birde tahtadan yapılmış yonca koku buldum yolda çok hoş duruyor.

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

E.Ç.M. (MiTongin)

Nerde bu arabanin ss jantlari   >:(
*Smiles per gallon*

DcD-Semih

Sağolun hocam  :)

Abi selespeed'i satarken onunla beraber gitti jantlar, bende onları daha çok yakıştırıyordum.

DcD-Semih

Boş kalmış bayadır konu, geçen ay 2.yılına girdi. İlk defa bu kadar uzun süre kullandım bir arabayı farklı bir bağımız var artık :)

Far karartmalarım yalan oldu ama bu haline de gözüm alıştı şimdilik güncel hali budur.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

t.ucar

Geçenlerde Yenişehir Soyak yakınlarında yanyana gelip selamlaştık.Güle güle kullanın çok hoş bir 156

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DcD-Semih

Bayadır foruma dahi giremiyordum abi İstanbula adımımı zor attım :)

Hocam doğru hatırlıyorsam sayenizde bir türlü Alfa selamına inandıramadığım abimi böyle bir şeyin varlığına inandırmıştım :)

Artı olarak havaların soğumasını beklemeden kışlıklara geçtim bugün. Pozunu ancak hava kararınca alabildim.

DcD-Semih

35km yolu yarım saatte ulaştırdı bana, her yer tatil olsada sağlıkçıya izin yokmuş onu anladım :)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nuri229

hocam jantlar 17 dimi, bu model jantların model adı nedir?