Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2006 GT 2.0 seleşanzuman - BLACKGEAR (karaşanzuman :) )

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackgear

Kar üstünde araba sürmek paha biçilmez bir keyif veriyor bana :) Hele hele bu bir Alfa ise, mutluluğum çok daha fazla artıyor.

Uzun süredir beklediğim an oldu, malumunuz Ankara bugün yoğun kar altında kaldı :) Fırsat bu fırsat dedim, çıkardım makinayı.

156 ile de kar denemelerim olmuştu ama, GT, inanılmaz keyifli geldi. Hissettiğim tek eksik, manuel vitesti. Ama f1 ile o da yeterince keyif verdi. Çok güzel limit üstü denemeleri yapma fırsatım oldu. Kısa direksiyon turu sayesinde çok keyifli bir sürüş dinamiği sunuyor kar üstünde GT. Ani manevralarda kafa çok güzel tepki alıyor, frenlemede ise arkanın hareketleri ile araç kar üstünde tatlı gezinmeler sunuyor. Daha önce 145 de de buna yakın denemeler yapabilmiştim ama GT gerçekten çok keyifli.

Evet, 16 larla GT çok güzel durmadı belki ama, iyi ki takmışım dedim bugün :)

Bunlar da günün anlam ve önemine binaen  8)

You are not allowed to view links. Register or Login

ArtemiS

Kar üstünde araba sürmek paha biçilmez bir keyif veriyor bana :) Hele hele bu bir Alfa ise, mutluluğum çok daha fazla artıyor.

Uzun süredir beklediğim an oldu, malumunuz Ankara bugün yoğun kar altında kaldı :) Fırsat bu fırsat dedim, çıkardım makinayı.

156 ile de kar denemelerim olmuştu ama, GT, inanılmaz keyifli geldi. Hissettiğim tek eksik, manuel vitesti. Ama f1 ile o da yeterince keyif verdi. Çok güzel limit üstü denemeleri yapma fırsatım oldu. Kısa direksiyon turu sayesinde çok keyifli bir sürüş dinamiği sunuyor kar üstünde GT. Ani manevralarda kafa çok güzel tepki alıyor, frenlemede ise arkanın hareketleri ile araç kar üstünde tatlı gezinmeler sunuyor. Daha önce 145 de de buna yakın denemeler yapabilmiştim ama GT gerçekten çok keyifli.

Evet, 16 larla GT çok güzel durmadı belki ama, iyi ki takmışım dedim bugün :)

Bunlar da günün anlam ve önemine binaen  8)

'Kar üstünde araba sürme keyfi' Aman dikkat hocam, karda yolda kalmak, o kadar eğlenceli olamayabiliyor çoğu zaman. :haydi:

TRSemih

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

DcD-Semih

Keyfin daim olsun hocam kar üzerinde kısa tur direksiyonla oynamak gerçekten zevkli, Allah abs soketlerine zeval vermesin karda tek derdim o benim şuanda:)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

blackgear

Birde vdc kapatılsa ne güzel olur =)

ASR kapatılabiliyor ama VDC bilmiyorum, bir ara 156 için ASR-VDC birlikte diye bir duyum almıştım ama bilmiyorum öyle midir?

SS şanzıman olduğu için de ASRyi kapatmak istemedim, çok da patinaj durumu olmadı aslında ama, SS biraz hassas, ne olur ne olmaz dedim.

Bu arada, limit derken, yanlış anlaşılmasın, kar limitlerinden bahsediyorum  :yukari-ok: Dolayısıyla çok ABS lik bir durumum da olmadı. Sadece lastikleri ve tutuşu denemek için bir yokuş inişi sırasında ani fren ABS tepkisi denedim, o kadar. Karda ani gaz tepkileri ve frenlemeler tehlikelidir. Aracın atalet merkezi çok rahatkayabilir ve bir anda kontrol kaybolabilir. Onun yerine hafif gaz tepkileri, ani kompresör - hafif frenleme ile zaten araç kayma eğilimine girer. Bu noktada kısa tur direksiyon ile aracı çok güzel sarhoş slalomuna sokabilirsiniz.

Keşke Cumartesi Pazar da karlı olsa da, bu keyfi biraz daha rahat vakitlerde yaşasam. İş yerinin otoparkında çok sınırlı sürede denemeler yapabildim.

TRSemih

159da asr vdc tek tuşla birlikte kapanıyor. Bizde kapanmıyor. Haliyle ekşın yapmak istersen çok tat vermiyor.

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

blackgear

Ve beklenen ürünler geldi :)

You are not allowed to view links. Register or Login çok teşekkürler kardeşim, güzel alışveriş oldu :)

Yarın olay var ;)  8) :)

Koful

You are not allowed to view links. Register or Login çok teşekkürler kardeşim, güzel alışveriş oldu :)

O ne abi depo kapağı mı?
Hayırlı olsun.

blackgear

Aynen Can, benim depo kapağının lastik bağlantısı kopmuş, yani kopuk olarak aldım :D O lastiği alana kadar kapağı komple alayım dedim :)

Şimdi bir de yağ kapağı var sırada :)

156 gitmiyor diye bişey yapamamıştım görselde :) Ama bu alet iyi olunca malum 2.0, herşey feda olsun yeni sevgilime :p :D

Koful

:D  :D
Yeni planlar var yani, oh ne güzel. Hadi bakalım takipteyiz.

cem meric

O güzelim kapağa yağlı yağlı eller dokunacak pislenecek Kadir Abiiiiii

Ben olsam kendim açar kaparım her seferinde

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login  Abi yoncayı takınca fotoğraf atabilirmisin .

blackgear

İşte sonuç :)

Bir an önce yazlıklara geçmeliyim artık!... :p :D

En çok da benzin depo kapağı hoşuma gitti :D Artık istasyonda ben açıp ben kapayacağım kapağı :))

defrost

Maşallah  :nazar: :nazar:
Aksesuarlarda yakışmış ama yaz gelsin hemen 8)

blackgear

Teşekkürler :)

Ya bir yandan da yaz olayına girmek istemiyorum aslında, çünkü hala lastik almadım :( Hayırlısı bakalım...

Doğa Tosun

bence yanlış yaparsın abi, şu anki jantları muhteşem  :nazar: gt'ye daha cok yakısan bir jant görmedim. Koleksiyoner Paket jantı bunlar
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

blackgear

Kıskanma yiğido... Nisanda gel de alayım façanı ;) :D

kubillian

Bu nasıl bir güzelliktir böyle. Kırmızı hastasıyım ama gt ye siyah çok iyi gidiyor nedense.

Hayırlı satışlar  :yukari-ok:

blackgear

Gözüm gibi baktığım, incinmesin diye binmeye kıyamadığım, lakin eş durumu başlangıcı sürecinde Ankara - İstanbul arasında bana keyif yaşatan, yine evlilik günü gelin arabası performansı ile gönlümden ve aklımdan hiç çıkmayacak, ve balayı gezimiz sırasında Ürgüp-Göreme-Konya-Ankara-İstanbul seyehatimi büyük bir keyfe çeviren aracım bugün itibari ile satılmıştır.

145,156 ve ardından GT ile Alfa' nın "bence" son keyiflerini iliklerime kadar yaşadım.

Şimdi bir süre Alfasız devam etmeyi planlıyorum, malum hanımın araba kullanmayı öğrenmesi gerek. Akabinde nasipte varsa, planlar tutarsa, bir Giulia bir de Alfa Suv paklar beni. İşlerim planladığım şekilde gitmez ise, dizel otomatik bir Giulietta ile tekrar bu platforma dönüş yapıyor olacağım inşallah :)

Alan arkadaş forum dışından bir arkadaştı lakin hem aracın konusunu görmek hem de forumdan faydalanmak için foruma üye olmuş.

İsterse bu konu üzerinden devam edebilir, benim açımdan bir mahsuru yoktur, isterse bu konu kapanır kendisine özel bir konu açar. Karar kendisinin :)

Şu ana kadar gösterdiğiniz ilgi ve alaka için çok teşekkürler arkadaşlar. Her ne kadar iki yıl gibi bir süre ile Alfa sürücülüğünden mahrum olsam da, forumda kalmaya, konuları takip etmeye, ona buna salça olmaya devam edeceğim :) Buluşmalara da katılabildiğim ölçüde katılacağım (Fiat da italyan canıımmmm yapmayın öyle :p )

Rabbim herkese gönlündekini nasip etsin inşalah  :arkadasim:

Selamlar herkese :)

Gouki

Hayırlı olsun, güzel haberlerini bekliyoruz abi.