Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Blu Aurora

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilbey666

Mükemmel renk uyumu.. Bayıldım. Maşallah  :nazar: :clover:

Umarım elinizde uzun süre hep böyle özenle korunur.
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

salihyksk

güncel bir yorum atayım o zaman bu renk piyasadaki çoğu araçta belki kötü duracak bir renk olabilir ama 159 a bambaşka bir hava katmış gerçekten aşık oldum  :nazar: değmesin  :) :)

vozkol

You are not allowed to view links. Register or Login
güncel bir yorum atayım o zaman bu renk piyasadaki çoğu araçta belki kötü duracak bir renk olabilir ama 159 a bambaşka bir hava katmış gerçekten aşık oldum  :nazar: değmesin  :) :)

Teşekkürler Salih Bey. Sizin inceliğiniz ve zevkiniz  :)

Madem ben de biraz çok sevdiğim aracımla ilgili yaşadıklarımı anlatayım. Henüz iki yılımız dolmadı birlikte, 25.000 mutlu km yaptık. Şu an 140.000 olmak üzere. Güncel fotolar en kısa zamanda ancak zaten görsel olarak değişen bir şey yok.

İstanbul'da iken pek de iyi olmayan ustaların eli değmiş maalesef. Satın aldığımdan beri elimden geldiğince aracı ilk günkü kondüsyonuna yaklaştırmaya çalışıyorum. Motor, yürüyen aksam ve iç trim sesi olarak artık bunu başardığıma inanıyorum. Bu uğurda işim ve ailemden koparabildiğim kadar ciddi vakit ve nakit harcadım. Kimi zamanlar canım çok sıkılsa da genel olarak bu süreci gerçekten bir keyif ve heyecanla yaşadığımı söylemek isterim.

Satın almadan önce yakın tarihte değişmiş parçalar: turbo (basitçe hatalı hortum montajı nedeniyle erkenden kaybettik kendisini), otomatik şanzuman (sorunsuz çalışıyor), yağ soğutucu.

Satın aldıktan sonra aracımda zaman içinde değişen parçalar, turbo, gaz kelebeği, klima radyatörü, klima kompresörü, birkaç alt takım elemanları, neredeyse tüm hortumları, radyatör suyu genleşme kabı, termostat, akü, tüm enjektör soketleri ve kabloları, iki park sensörü, arka fren balataları, arka stopların su izolasyonu ve elektrik aksamının yenilenmesi, ön far yıkama sisteminin işe yaramayan yan sanayi çekvalfinin değişimi ve daha aklıma gelmeyen birkaç şey.

Bunun dışında 25000 km'de üç kez motor yağı değişimi, kısmi şanzuman yağı değişimi, enjektörlerin bakımı ve temizliği, iki kez EGR ve diğer ilgili sensörlerin temizliği, tüm klima sisteminin temizliği, tüm park sensörlerinin kablolarının kontrolü/tamiri ve düzenlenip izole edilmesi vs.

Bir ara motorda tekleme, düşük hızlarda çok yakma ve çekişten düşme sorunu yaşamıştım ve bu konu ile ilgili bir başlık da açmıştım. Araç arıza kodu olarak P0262 enjektör kısa devre arızası gösteriyordu. Bu Alfa Teknik ve beni çok yordu. Enjektörlerin bakımı ve temizliği ile sorunun giderildiğini yazmıştım ancak yaklaşık iki ay sonra yeniden teklemeler başlayınca uzun ve yorucu bir hata kaynağı arayışının ardından sorunun silindir bloğunun arkalarında bir yere giden bir soketin (enjektör soketlerinden ayrı) arızası olduğunu buldu Özgür Usta. Basit bir soketin birkaç dakikada değişimi ile motor artık saat gibi çalışıyor. Aynı zamanda yapılan EGR ve MAF temizliği ile demeyin keyfime :).

Bu sorunu ayrıntılı yazdım çünkü arama yoluyla başka arkadaşlara yardımcı olabilir. Aynı sorun başka bir 159'da da olmuş. Benim sorunuma internet pek yardımcı olamamıştı. P0262 arıza kodu ''enjektör 1 (genellikle 1) kutup başı kısa devre'' olarak geçiyor. En olası sebep yine enjektör soketi olsa da, enjektör bakımı (ya da değişimi :( ) ni düşünmeden önce mutlaka bahsettiğim diğer soketin de kontrol edilmesini öneriyorum.

Bunun dışında bu güzelliği güzel olarak muhafaza etmek yaşadığım yerde (kapalı şahsi garajınız yoksa artık heryerde) maalesef zor :( Aracımın sürekli çizilmesinden gerçekten çok rahatsızım. Oturduğum sitede kimsenin çizmeyeceğini düşünüyorum ama AVM garajlarında, kimi zaman mecburen şehir merkezinde, ama en çok da çalıştığım yerde çiziyorlar. Ben bir doktorum ve maalesef en çok çizilme çalıştığım hastanenin personel otoparkında gerçekleşiyor. Hatta bir seferinde hasta yoğunluğu nedeniyle tüm pazar günü çalışıp, böylece erken tarihe randevu verdiğim hasta / hasta yakınlarının kaputu ciddi şekilde çizmesi beni çok üzdü. Kaldı ki tüm iyi niyetimle ve güleryüzle işimi yapmaya çalışıyorum. Neyse ki pasta/cila ile büyük oranda çizikler giderildi. Bunun dışında bir akşam iş çıkışı aracıma döndüğümde sol ön kapı sacının biraz içe göçtüğünü ve kıpkırmızı boya izi olduğu gördüm, beynime kaynar sular döküldü  >:D. Aracıma çarpan personelden başkası olamazdı. Kırmızı boyanın bir personelin eski bir aracına ait olduğunu farkettik. Sahibi ilk başta inkar etti ancak kamera kayıtlarına bakacağımı söylediğimde itiraf etti. Düşünün ki iş arkadaşı bile buna yeltenebiliyor. Çok şükür başka bir kaza olmadı bu zamana dek.

Araçta birkaç parçada boya vardı ve ben sayıyı arttırma taraftarı değildim ama artık fikrim değişti. Geçenlerde Autoking'e önceki sahibinden kalan sol ön çamurlukta tekerlek üstü hafif deformasyonu ve bir kapı göçüğü (gamze dediklerinden) onarımı için bıraktım ve sonuçtan çok memnun kaldım. Yeni gibi olmuş. Başka iki üç çizik için yeniden bırakacağım. Sonra da kalan minör çizikler için iyi bir pasta cila yaptıracağım. Sanırım bu şekilde ilk günkü haline yakın bir görünüm elde etmiş olacağım.

Daha önce iç trim seslerinden rahatsız oluyordum ancak bu sesler kapı fitillerinden geliyormuş. Silikon sprey sonrası sesler tümüyle kayboldu. Aracım şu an gerçek bir keyif benim için, sorunlar birkaç çizik dışında sona erdi. Bir alfista daha ne ister ki :)

Önceki aracım 2006 model 156'ydı. Çeşitli elektrikle ilgili arızaları (bitmek bilmeyen ampül patlamaları vs) ve meşhur ön takım gıcırtıları olurdu ama bunun dışında kafa rahattı. 159 benim için pek bir soru işareti ile dolu ve ulaşılmazdı. Artan tork ve yüksek hızda sessizlik ihtiyacım nedeniyle 159' geçmeye karar verdim. Açıkçası 159'u daha sorunsuz düşünürdüm ama şimdi biliyorum ki belli bir yaş/km de bir dizel araç hele de Alfa ise hangi ellerden geçmiş ve nasıl bakılmış çok çok önemli. Sanıyorum bu yaşlardaki diğer marka dizellerde de az ya da çok benzer sorunlar yaşanıyordur. Ama 159'a geçtikten sonra bir an bile pişmanlık hissetmedim. Verdiği güven hissi, yüksek hızda giderken araç içinde neredeyse hiç ses duyulmaması ve stabilitesi bambaşka. Güzel fotolar çekmek istiyorum vakit ve uygun havayı bulabilirsem.

Manisa'da ve İzmir'de Alfa selamını eksik etmeyen alfisti dostlar başta olmak üzere buradaki herkese saygılar selamlar :).

2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

ucarozcan

Emeğinize sağlık. Umarık hastalarınız da belli bir anlayış seviyesine ulaşırlar. :-).

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

tughan

Maşallah, rengi mükemmel. Nazar değmesin  :nazar:
Aşağı yukarı 2 ayda bir Manisa'ya geliyorum fakat, daha önce hiç görmedim bu güzelliği. İnşallah canlı da karşılaşırım  :yukari-ok:
Tuğhan.
156 Selespeed

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

salihyksk

bence her arabadan indiğinizde şöyle geriye bakıp telefonla bir fotoğraf çekip atmanız gerek buraya kimse sıkılmaz  :D

Doğa Tosun

en güzel kombinasyonlardan biri. Sadece iç-dış rengiyle değil, sahibiyle de öyle belli ki. Başınızdan geçenleri buraya bir metin yazıp anlatirken gösterdiğiniz özen, 159'unuza gösterdiğiniz özeni de fazlasıyla belli ediyor. Aynı arabalardan sıkıldım, umarım bu güzelliği sürekli paylaşarak foruma renk katmaya devam edersiniz.  :nazar:
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Kaan

Maşallah  :nazar:
Çok tatlı ve nadir bir renk 156 ve 159 lar da. Elinizde de çiçek gibi gerçekten.
Daha uzun yıllar mutlu ve keyifli kullanmanız dileğiyle.

(O arabayı kasıtlı çizen terbiyesizler dört bir yanda mevcut ne yazık ki. Dediğiniz gibi kapalı ve özel garaj olmadığı sürece korumak zor oluyor. Hele parlak parlak ayna gibi durup dikkat çektiği zamanlarda daha bir hedef oluyorlar. Bırakıyım kirli kalsın o zaman çizmiyorlar diyorum ama öyle üvey evlat gibi durmasına da içim rahat etmiyor. Allah hepimize yardım etsin  :alfisti: )
1 hayal
5 duyu
6.his

evrenalpar

Maaşallah güle güle kullanın. Arka tampon altındaki esneme benim de ilk dikkatimi çekti. Bende de var, acayip gözümü tırmalıyor, ilk iş onu yaptıracağım.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

vozkol

Yeniden merhaba, bugün hava kapalıydı ve ben de fotoğraf çekimi için güzel bir zaman olduğunu düşündüm. İşte yeni fotolar :)

Bu fotoğrafları biraz akıl karışıklığı ve iç burukluğu ile çektim. Eşim ve oğlumla yeni Giulietta'yı inceledik ve test ettik. İkisi de çok beğendiler (159'u da çok beğeniyorlar bu arada). Eğer şartlar ve değişim rüzgarı herşeyi yolunda götürürse buradan sizlerle ayrıca paylaşacağım özel bir Giulietta'ya sahip olma amacıyla çok sevdiğim aracımı ilana koyacağım. Birkaç gündür bunun iyi bir fikir olup olmadığını düşünmekten uykularım kaçıyor. Açıkçası Giulia'yı biraz hayal kırıklığı ile karşılamış olsam da, piyasadaki diğer araçları incelediğimde bir sonraki aracımın Giulia olacağını düşlüyordum ancak gündelik araç olarak beni aşacağına eminim.

Aracım şu an motor, yürüyen, şanzıman ve iç trim vs açısından kusursuz durumda. Bir iki pek belli olmayan çiziği dışında kozmetiği de gayet iyi.

Plakası hiç değişmedi. Hasar kaydı olarak Tramer'de 7000, 2000 ve 400 TL ve bir de geçenlerde yaptırdığım mini onarım dışında herhangi bir kayıt yok. 7000 TL hasar tampon ve sol ön çamurluk bölgesinden alınmış. Aracın değişen parçası yok, muhtelif lokal ya da parça boyaları var. Bagaj, yan direkler ve tavanda boya vs gibi işlem yok.

Piyasadaki satılık diğer 159'ları inceledim ve aracım için makul olduğunu düşündüğüm 52.750 TL fiyat belirledim. Beklediğim rakam civarında satılmazsa ya da Giulietta işi olmazsa kesinlikle 159 ile yola devam etme kararındayım.

Hayırlısı bakalım :)

Saygılar, sevgiler.

ucarozcan

Sizin için hayırlısı osun diyelim o zaman. Arabanın hem dış hem iç rengi çok tatlı.
Eminim içine binenler 'ay ne güzel renk' diyorlardır.  :) :nazar: :clover:
Bu renk nadide umarım kıymet bilene gider.
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

vozkol

Aracım You are not allowed to view links. Register or Login da ilanda ve gördüğü ilgiden dolayı memnunum ancak ilginç olan şu ki kendisini alfisti olarak tanımlayan arkadaşların hemen tamamı ya ölü fiyat teklif ediyor ya da ölmesini bekleyeceğini belirtiyor nazik bir dille. Şu anda benim bu ilanda yaşadığım deneyim "alfisti" nin ambleminde ejderha, cebinde ise akrep olduğu yönünde. Gerçek bir Alfacıya gönül rahatlığıyla satabileceğim bir 159 ama öyle görünüyor ki kelepir 159 düşürme zevki Alfa ruhunun önünde.

Düz 50000 TL ye bırakacağım aracımı. Belki bu forumdan alacak bir "alfisti" ye birazcık daha indirimim olabilir. İkinci El kısmına ilan açamıyorum, sanırım mesaj sınırı varmış. Tüm alfisti dostlara saygılar sevgiler.

coyote

"Ambleminde ejderha, cebinde akrep" tabirinize bayıldım :)

Hayırlı alışverişler.

Doğa Tosun

Aracım You are not allowed to view links. Register or Login da ilanda ve gördüğü ilgiden dolayı memnunum ancak ilginç olan şu ki kendisini alfisti olarak tanımlayan arkadaşların hemen tamamı ya ölü fiyat teklif ediyor ya da ölmesini bekleyeceğini belirtiyor nazik bir dille. Şu anda benim bu ilanda yaşadığım deneyim "alfisti" nin ambleminde ejderha, cebinde ise akrep olduğu yönünde. Gerçek bir Alfacıya gönül rahatlığıyla satabileceğim bir 159 ama öyle görünüyor ki kelepir 159 düşürme zevki Alfa ruhunun önünde.

Düz 50000 TL ye bırakacağım aracımı. Belki bu forumdan alacak bir "alfisti" ye birazcık daha indirimim olabilir. İkinci El kısmına ilan açamıyorum, sanırım mesaj sınırı varmış. Tüm alfisti dostlara saygılar sevgiler.

ölücünün kralı Alfacı adamdır. Ben çakal bmw piyasasında görmediğim ölücülüğü-fırsatçılığı alfistalardan gördüm :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

vozkol

ölücünün kralı Alfacı adamdır. Ben çakal bmw piyasasında görmediğim ölücülüğü-fırsatçılığı alfistalardan gördüm :)

Haklısınız, forumdaki Alfa ve alfisti ruhu konusunda mangalda kül bırakmayan arkadaşları okudukça hafif ironik bir tebessüm beliriyor ister istemez.

Tolga033

Müthiş.  Satılırsa ,umarım değerini gerçekten bilecek biri alır.

Sent from my iPhone using Tapatalk

tayfun

Hayırlı satışlar olsun. Her alıcı tabiki alabildiği en iyi arabayı, en uygun fiyata almak istiyecektir. Kimse ; Bu araba çok iyi iki bin tl fazla veriyorum, demez.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ihsany

Çok zor bir karar..
Sıradan bir 159 da dahi bu kararı vermek zor iken, sizinki gibi bir kombinasyona sahip 159 da satma kararı çok zor olsa gerek..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

vozkol

Çok zor bir karar..
Sıradan bir 159 da dahi bu kararı vermek zor iken, sizinki gibi bir kombinasyona sahip 159 da satma kararı çok zor olsa gerek..

Kaç gündür doğru dürüst uyku uyuyamıyorum, acaba satılır mı diye değil, ben ne yapıyorum diye.

Ama eşim benim biricik hayat arkadaşım ve onun araç kullanmasına ihtiyacımız olduğu anlar çoğaldı. 159'u kullanamadı, kullandıramadım (anlayabilirsiniz). Yeni Giu çok istiyor ve benim bu hayat şartlarında iki araç sahibi olacak maddi imkanım yok maalesef. Muhtemelen yokluğunu ve bana yaşattığı hissi çok arayacağım ama yeni aracım yine Alfa olacağından kendimi evimden uzakta hissetmeyeceğim. İyi tarafından bakmaya çalışıyorum: yeni Alfa, yeni heyecan :).

salihyksk

You are not allowed to view links. Register or Login baya hızlı satıldı sanırım  :)

vozkol

Fiyatta belirgin bir indirim yaptım ve kısa sürede satıldı. Satın alan arkadaş gerçek bir alfista, güvenilir ellere teslim ettim, o nedenle içim rahat.