Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2013 Giulietta 1.4 MA - 34 EL 4088

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oğuz

You are not allowed to view links. Register or Login
4 saat beklemeye fazla diyosan gidilir valla.Ben Taşucu Limanında 6 saat beklediğimi hatırlıyorum :D

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kıbrıs'a uçakla gidilir reis, ordan al bi rx-8 gez :D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Lbe

4 saat beklemeye fazla diyosan gidilir valla.Ben Taşucu Limanında 6 saat beklediğimi hatırlıyorum :D

Yok zaten bu sondu.Bundan sonra vercem vergisini dursun Kıbrısta :D

Oğuz

Yok zaten bu sondu.Bundan sonra vercem vergisini dursun Kıbrısta :D

Hiç götürme bence :)

Ormanci

Büyük ihtimalle biz kötü denk geldik abi dediğin gibi. Önde bulgar plakalı bir araba vardı, stepnesine kadar boşalttırdı arabayı ve x-ray'e yolladı. Sıra bize gelince açtım bagajı, arka koltuğa kadar araba dolu tabi, kaç kişisiniz dedi, 3 dedim, boş bir perona al komple boşalt arabayı dedi. Biz de boşalltık, çağırdık boşalttık diye ilgilenmedi, o sırada başka bir polis geldi, şöyle bir baktı indirdiklerimize, arkadaş mı boşalttırdı dedi, evet dedik. Tamam devam edebilirsiniz dedi.

Aramaya gelmeden önce de başka bir polis bizi yolladı boş perona beklemeyelim diye ama en sonunda kötü olana denk geldik. :)

İsviçre sınırında da kontrol var mesela, araçta ben arkadaş bir de annem vardı. Çok rahat geçtik. Önümüzdeki araçta italyan 4 genç vardı. Bavulları indirmeyi geçtim, tüm bavulların içini boşalttılar. Stepne falan söküldü, tüm koltuk içleri arandı, kaputun içindeki her boşluk arandı. Amsterdam'dan geliyormuş sanırım gençler :)

Tamam işte, zaten adam "arkadaş mı boşalttırdı arabayı" dediyse, o diğer arkadaş evde hanımla kavga falan etmiş kesin :D

Çünkü dediğim gibi, ticari araç değilseniz, devamlı çıkıp girmiyorsanız, adamlar "normal bagaj di mi" diyor, evet diyorsun, tamam devam edin diyorlar :)

Yunanistan'a geçerken de öyle, Türkçe öğrenmişler, bagaj kontrol dedi, bagajı açtım, içeri baktı, kızlar mızlar, tam bi bavulu açıyodum, normal bagaj mı dedi, heee dedim normal, nereye gidiyosunuz, elimi açtım sallaya sallaya "valla Selanik, Tasos, Alexandropoli, Makedonya" dedim, tamam tamam dedi güldü devam dedi :)

Yalnız işte böyle adamlar tam dayaklık.
Tamamen boşalt diyor, boşalttık diyosun, ilgilenmiyor, başkasını yolluyor, öbürü de ilgilenmek istemiyor, bi de zaten bakıyo ki normal vatandaşsınız, devam et diyor.
Şimdi o boşalttıran memura dalmaz mısın :) Böyle iş mi var ya...

Ormanci

Bu arada Bulgaristan'da hiç sıkıntı yaşadın mı? Sınır ve trafik ikisi birlikte?

Çünkü gurbetçilerle sınırda ve yollarda acayip uğraşıyolarmış.
Forumlarda görmüştüm, adamlar artık illallah etmiş, hepsi "Yunanistan'dan geçin gelin" diyordu. Adamlar durmadan rüşvet istiyormuş, yolda boş boş tuzaklar, çevirmeler, bilmemne. Sınırda para vermedin mi işte yok arabanın benzin deposunda bilmemne var, komple sökücez, şuraya çek diye korkutuyolarmış.

Bi tanesi dayılanmış hatta, tamam çekiyorum komple sök, ama toplayamazsan seni her tarafa şikayet ederim, yakarım demiş, adamlar bu sefer geri adım atmışlar öyle bırakmışlar :)

Başkaları da demiş ki "yav adamlar zaten bi Marlboro'ya tav oluyolar, atın 3-5 Euro gitsin ne uğraşıyosunuz başınıza bela alacaksınız" diye anlatıyolardı :)

Hatta galiba Dışişleri de Yunanistan üzerinden gelip gitmelerini tavsiye ediyor. Gurbetçilerin Bulgaristan şikayetleri hep orada yer almış.

Oğuz

Bu arada Bulgaristan'da hiç sıkıntı yaşadın mı? Sınır ve trafik ikisi birlikte?

Çünkü gurbetçilerle sınırda ve yollarda acayip uğraşıyolarmış.
Forumlarda görmüştüm, adamlar artık illallah etmiş, hepsi "Yunanistan'dan geçin gelin" diyordu. Adamlar durmadan rüşvet istiyormuş, yolda boş boş tuzaklar, çevirmeler, bilmemne. Sınırda para vermedin mi işte yok arabanın benzin deposunda bilmemne var, komple sökücez, şuraya çek diye korkutuyolarmış.

Bi tanesi dayılanmış hatta, tamam çekiyorum komple sök, ama toplayamazsan seni her tarafa şikayet ederim, yakarım demiş, adamlar bu sefer geri adım atmışlar öyle bırakmışlar :)

Başkaları da demiş ki "yav adamlar zaten bi Marlboro'ya tav oluyolar, atın 3-5 Euro gitsin ne uğraşıyosunuz başınıza bela alacaksınız" diye anlatıyolardı :)

Hatta galiba Dışişleri de Yunanistan üzerinden gelip gitmelerini tavsiye ediyor. Gurbetçilerin Bulgaristan şikayetleri hep orada yer almış.

Ben de çok duydum bu hikayeleri ama bize hiç denk gelmedi. Kenarda polisler vardı elinde hazır dur tabelasıyla tam bana doğru hamle yaptı gazladım geçtim, o da öyle boş boş beklemeye devam etti. Canının istediğini durduruyordu sanırım.

Gurbetçiler bu yüzden Bulgaristan'da hep grup olarak seyahat ediyorlar. Geceleri ordan geçmemeye özen gösteriyorlar.

Geçen sene bir gurbetçi arkadaşları durdurup Bulgaristan'ı beraber geçelim mi diye sormuş hatta :)

Oğuz

Babayi da alfaci yaptik, arabanin ufak tefek isleri var sonra konusunu acarim :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk

tolga_ozhan

Oğuz adres ver geleyim o tampondaki şeyi artık neyse çıkartayım.

Oğuz

Oğuz adres ver geleyim o tampondaki şeyi artık neyse çıkartayım.

Altindan buyuk ihtimalle boyanmasi gereken bir parca cikicak o yuzden simdilik cikartmiyorum :)

Fatihob

Hayirli olsun :clover:

Cepten gönderildi ;)

..

Gouki

tughan

Tuğhan.
156 Selespeed

ozoozo

Hayırlı olsun kardeşim. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle :nazar:

erdem1904

Oğuz hayırlı olsun  :nazar: yalnız satılık ilanı hala duruyor sahibinden de :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Oğuz

Tesekkur ederim herkese. Satisini bugun aldik, kaldirirlar yakinda ilandan :)

wolkanku

hayırlı olsun 156'da çok beğendiğim bir renktir   :serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Rotweiler

Gezmek isteyen için zor bir iş değil, yollar güzel, benzin ucuz. Tek sorun ülke sınırlarında biraz sabırlı olmak lazım. Türkiye'den çıkış kolay, Bulgaristan girişi biraz yavaş çalışıyor. Bulgaristan-Sırbistan sınırı da fena değil. Ama Sırbistan - Macaristan arası ölüm. Yaklaşık 35 derece sıcakta 4 saate yakın beklemek zorunda kaldık. Macaristan'dan sonra sınırda bekleme derdi yok zaten; Avusturya,Almanya,Hollanda,Belçika vs otobandan ne olduğunu anlamadan ülke değiştiriyorsun.

Her ülkenin otobanını kullanmak için ayrı ücret ödeniyor, onun haricinde bazılarında ayrıca gişelerde para ödüyorsun.

Tek tavsiyem Bulgaristan'a girmemeniz arabanızın sağlığı için. Türkiye'nin köy yollarını öpüp başınıza koyarsınız, resmen acı çektik. Yunanistan'dan girip çıkın.

Son olarak da Türkiye'ye giriş gümrüğündeki polislerimizden bahsetmek istemiyorum. Arabayı komple boşalttıran ve uğraştıran tek polis.

Dönüşte Belgrad'da 16 saat sınır kuyruğu beklediğimi bilirim.
Gİden her gurbetçi de bilir zaten bulgaristan üzeri gidilmeyeceğini =)),
Hele hele ki gece.
Tecrübe olmuş ;)

Ayrıca cidden tebrik ederim. Nürnburgring tadını almadan ölmemek lazım ;)
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Tolga033

Oğuz

Uzun zamandir yazmamisim, 2 aydir arabayi da kullanmiyordum gerci. Bu hafta aktif olarak kullanmaya baslayacagim icin kil, pasta,cila, boya koruma yaptirdim. İlk aldigim gun bile bu kadar parlamiyordu, ustunde 1 yildir duran recinelerden nokta iz kalmamis. Fotograflardan pek belli olmasa da kapilar ayna gibi olmus.

ozoozo

Düşüncelerin nedir kanka peki ? Beyaz arabada olsa değer mi diyorsun verilen paraya. Biliyorsun ben beyaz diye çok detailing vs para vermek istemiyorum yani normal yıkattığınla , bu işlerden sonra illa ki fark olurda f/p olarak merak ettim.

Soldaki stickerlar beni benden aldı :D güzel parlamış maşallah :nazar:

Oğuz

Düşüncelerin nedir kanka peki ? Beyaz arabada olsa değer mi diyorsun verilen paraya. Biliyorsun ben beyaz diye çok detailing vs para vermek istemiyorum yani normal yıkattığınla , bu işlerden sonra illa ki fark olurda f/p olarak merak ettim.

Soldaki stickerlar beni benden aldı :D güzel parlamış maşallah :nazar:

Ya simdi benim araba hep acikta durdugu icin agactan dusebilecek her madde yapismisti arabaya. Yakinlasinca araba benek benekti. Yuzeyi cok puruzluydu, parlamiyordu. Onlarin hepsi temizlenmis, kendine gelmis, yeni gibi parliyo o yuzden sevdim :)

Stickerlarim seqil onumden ceqil, araba avrupayi fethetti. :D

Gouki

Kaputu görünce ilk başta kezzap atmışlar sandım meğer ışıkmış :D Hayırlı olsun panpaa

Lbe

Maşallahı var kanka.Benimkinde de çok fazla hare var, aslında yaptırmak lazım ama beyaz olunca insan para veripte yaptırmak istemiyor :D

Oğuz

Kaputu görünce ilk başta kezzap atmışlar sandım meğer ışıkmış :D Hayırlı olsun panpaa

Tişikkirlir  :arkadasim:

Maşallahı var kanka.Benimkinde de çok fazla hare var, aslında yaptırmak lazım ama beyaz olunca insan para veripte yaptırmak istemiyor :D

Güzel oluyo güzel hare ve kılcal çizik için de ideal, çok para olsa ben de vermezdim zaten. 300 civarına yaptırdım.  :yukari-ok:

blackpearl

Oğuz maşallah harika parlamış  :yukari-ok:

Giu beynelmilel olmuş ya baksana cama :D
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -