Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

24 AD 632 - 147 1.9 jtd 2009

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fatihmehmet

Poryanın bozulduğuna eminler mi? Araçta giderken uğultu oluyor mu? Powerflex alternatifi strongflex de düşünebilirsiniz. Fiyatları daha uygun ve aynı malzemeden yapılıyor. Yine yurtdışından temin ediliyor.

Şuan için hatırlamıyorum ama bu burçların uyması için orijinal ölçüler gerekli. Yan sanayi her salıncağa olmuyor diye biliyorum. Teknorot ona uygun mu bakın mutlaka. (Bir tanesi uygundu ama hatırlayamadım suan)

Burçlar için sorunu net belirlemek lazım. Gereksiz parçaları temin etmemek için. Ben de düşünüyorum benim de ön takımdan ses gelmeye başladı çukurlarda.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login
Poryanın bozulduğuna eminler mi? Araçta giderken uğultu oluyor mu? Powerflex alternatifi strongflex de düşünebilirsiniz. Fiyatları daha uygun ve aynı malzemeden yapılıyor. Yine yurtdışından temin ediliyor.

Şuan için hatırlamıyorum ama bu burçların uyması için orijinal ölçüler gerekli. Yan sanayi her salıncağa olmuyor diye biliyorum. Teknorot ona uygun mu bakın mutlaka. (Bir tanesi uygundu ama hatırlayamadım suan)

Burçlar için sorunu net belirlemek lazım. Gereksiz parçaları temin etmemek için. Ben de düşünüyorum benim de ön takımdan ses gelmeye başladı çukurlarda.

Eminler, ben de kış lastiklerine ve yollardaki mini çukur ve engebelere bağlıyordum ama rot balansa rağmen düzelmeyen bir çok hafif çekme uğultu sayılabilecek bir ses var 140'dan sonra da aracı zaptetmek de biraz zor oluyor. Strongflex'in uyup uymadığını nasıl öğrenebilirim peki? teknorot'u bile bulmak mesele iken uyup uymadığını bulmak sanırım iyice zor olacak.

bu arada poryayı ne bozar? girdiğim 4-5 çukur bozmuş olabilir mi?

bir de şimdi tabla deyince neleri almak gerekiyor? Direk salıncak diye geçen parçalar mı? Bu z rot'un yanında rot mili vs falan alınmalı mı?
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

fatihmehmet

Poryayı uzun süre kışlıkları kullanmak bozabiliyor. Tabla deyince alt üst salıncaklar icine giriyor. Z rot ile ilgili olanı bilmiyorum maalesef. 

Sizin salıncaklar kesin bozuk mu yoksa burçları değiştirmek yeterli olur mu onu kesinleştirin. Rotiller sağlamsa burçlar ses yapıyordur.  Direk strongflex sipariş edebilirsiniz. Strongflex orijinal ekipmana gore uyumlu. Yan sanayilerden bir marka hatırlamıyorum ama teknorot olabilir orijinal ile aynı deniyordu.
Forumda okumuştum bir ara.

halil

powerflex yada strongflex burçlar orjinal salıncaklara yada teknorot salıncaklara uyar.tabiki salıncak rotilleri sağlamsa burç değişimine gidilebilir.rotil bozuksa burç değiştirmenin bi esprisi olmaz.alt salıncak burçlarını değiştirmek zor.üstler kolaydır.ayrıca bu burçlar ile beraber viraj demir lastiğinide değiştirmekte fayda var.yalnız sipariş verirken viraj demirinin çapını kumpas ile ölçmeniz gerekir.ölçüler değişkendir.

strongflex için

powerflex için

bakabilirsiniz.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

fatihmehmet

@halil abi sen strongflexleri hangi satıcıdan sipariş vermiştin? Kargo ne kadar tutmuştu?

Edit: bir de viraj demiri hangi durumlarda degisir? Kolay bozulabilen bir parça mi? Direk demiri soruyorum :)

halil

Ben kendi sitesinden aldım.kargo dahil
Mesaj atıp ındirim isterseniz %5 yapıyorlar

HTC One S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fatihmehmet

Ben daha cok gereksiz parça değiştirmekten korkuyorum. Herhangi bir ön düzenci salıncakta mi rotilde mi, alt salıncak mi üst salıncak mi anlayabilir mi? Yoksa direk tabla deyip geçerler mi?

rain man

Hocam rot başları ve rot çubukları sağlammış ve üst tabla diye kastettiği şey üst salıncakmış. Burçları sorduğumda burçların iyi ve rot kollarının vs iyi durumda olduğunu söyledi.

Baysal otomotivden fiyat aldım az önce.

baysal
2 adet monroe amortisör 350
2adet votto üst tabla 150
2 adet teknorot z-rot 50
1 adet tkg ön teker bilyası 150
700 total yapıyor. Ne diyorsunuz bu fiyat için?

Burçlar iyi dediği için aklım karıştı biraz. Strongflex siparişi vermekte kararsızım. Az buz bir para da değil. Artı viraj demiri de değişmek gerekiyor demek onu alınca. O yüzden bilemedim. Bir de alacağım bu parçalar için almam için gereken burçları seçip siz yardım edebilir misiniz? Çünkü bayağı yabancı olduğum terimler ... :)

fatihmehmet

Burda açıklama var. Ben anlatayım desem ne bu kadar bilgiliyim ne de guzel anlatırım.

Sayfayı Google dan buldum simdi. Salıncakları teknorot alın en azından ilerde strongflex burc alacak olursanız uysun. Viraj demiri değişmeyecek yanlış anlaşılmış. Kumpas ile ölçülüp ona gore sipariş verilecek. Modelden modele bile farklılık gösteriyor çünkü.

Diğer fiyatlar uygun görünüyor. (Salıncağı elersek)

fatihmehmet

Şimdi okudum da alt üst hic detaya girmemiş. Ben başlarına bakıp göndermiştim.

Ben de bu konuda eksiğim. O yüzden yanlış yönlendirmek istemiyorum.

rain man

Burda açıklama var. Ben anlatayım desem ne bu kadar bilgiliyim ne de guzel anlatırım.

Sayfayı Google dan buldum simdi. Salıncakları teknorot alın en azından ilerde strongflex burc alacak olursanız uysun. Viraj demiri değişmeyecek yanlış anlaşılmış. Kumpas ile ölçülüp ona gore sipariş verilecek. Modelden modele bile farklılık gösteriyor çünkü.

Diğer fiyatlar uygun görünüyor. (Salıncağı elersek)

Hocam dediğiniz gibi yapayım o zaman. bahsettiğiniz konuyu inceledim ancak sanırım onu daha bilgili ve yetkin olduğum zaman onların da siparişini verip değerlendiririm şimdilik bunları halletsem yeterli gibi. Montaj esnasında viraj demirinin kumpas ile ölçülmesini de isterim en azından bilgim olsun ilerisi için.

Zaten şu anki parçalar işçiliği kargosuyla hatırı sayılır bir masrafa denk geliyor. Diyorum ki bunları sipariş edeyim gelsinler, motor yağı vs onları da ayarlayayım bir ay içerisinde yazlıklarımı da alıp gideyim sanayiye bırakayım bi anda bambaşka bir araç olsun çıksın. Yeni takacağım poryanın da harcanmasını istenmiyorum kışlıklar yüzünden. Yorumlarınız için çok teşekkür ettim. Aklıma birşey takıldıkça yazarım buraya, benim için oldukça yardımcı oldunuz sağolun. :)

halil

viraj demir lastiği 2 adet alacaksınız

ön üst burç  4 adet alacaksınız

toplamda kargo ile beraber aşağıdaki gibi tutuyor.yalnız isterseniz mesaj atıp indirim isteyin.

rain man

viraj demir lastiği 2 adet alacaksınız

ön üst burç  4 adet alacaksınız

toplamda kargo ile beraber aşağıdaki gibi tutuyor.yalnız isterseniz mesaj atıp indirim isteyin.

Hocam teşekkür ederim sağolun varolun!
Bu viraj demiri çapını bilseydim beraberinde hallederdim ancak sanırım burçları sonradan taktıracağım :) sepete ekledim şimdiden dediğiniz gibi yaparım teşekkürler :)

rain man

Arkadaslar merhabalar,
Bir buçuk aylık bir alfisti olarak bir kaç sorum ve eksiğim mevcut. Ben de buraya başlık açma gereği duydum.

Geçenlerde kontrol amaçlı aracın tek değiştirildiğini duymadığım ön takım ve amortisörler için sanayiye gittim, aracın kendi başlığında da paylaştım ancak buraya tekrar koyma gereksinimi duydum belki daha uygun veya daha kaliteli ürünler tavsiye edilir diye.

Ustanın dediğine göre 2 adet amortisör - ön (monroe olursa iyi olur dedi), 2 adet üst tabla dedi sanırım sağ sol üst salıncak oluyor (bunu votto bulabildim) , 1 adet ön teker bilyası ( bunu tkg diye bir markaya bulaabildim), 2 adet de ön z-rot teknorottan bulabildim. Totalde hepsi için 700 tl fiyat aldım, marka ve fiyatlar iyi midir? Orjinal servisi sadece teker bilyası için 400 tl fiyat çekti antep topcuoğlundan totali içinse 1500 gibi uçuk bir rakam.Diğer AR servislerini aramaya gerek var mıdır?

-Diğer bir sorumsa şu, araçta malumunuz usb-aux yok. Bluetooth sadece çağrılar için ve audio stream özelliği yok. Piyasada usb-aux kabloları mevcut ama 200 tlye yakın bir adaptör. Onun yerine 300 350 civarı güzel bir one-DIN teyp alsam (pioneer-alpine-sony gibi) nasıl olur? Hem telefondan müzik yayınlama özelliğiyle spotify vs gibi programlardan dilenen şarkı açılabilir hem de görseli de daha güzel olmaz mı? Kırmızı ledli bir teyp taksak çok mu eski kafa oluruz :)

-Bir diğer sorumsa aracın ön arması biraz solmuş, şu ürün alınır mı? Sanırım ön arka beraber veriyorlar.

Bir de beraberinde şu sibop kapakları nasıl olur?

francobaresi

Gule gule kullanin. Son iki soruya cevap vereyim, logo tek olarak yollaniyo, on arka degil. Ben daha once bi yan sanayi aldim, 1 yil kullanabildim. 156 aracima 60 tlye orjinali aldim 2 yil sorunsuz kullandim, sonra sattim araci ve iyi durumdaydi arma. Subap kapaklarida cok pahali aynisini ben 14 tlye cinden aldim aliexpressten. 1 ayda geldi

Cuore sportivo

francobaresi

Ek olarak sunu diyim, jantlariniz fume ya da koyu renkse guzel duruyo ama griyse bence ayni sitede hirsizliga karsi alyanli gri renk daha iyi durur. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cuore sportivo

krm1983

Eğer aracınıza uyumlu ise Bluetooth kiti alabilirsiniz. Hem usb, ipod, iphone, bluetooth, aux çıkışı olur hem de handsfree kullanır orjinalliği de bozmasınız.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

rain man

Gule gule kullanin. Son iki soruya cevap vereyim, logo tek olarak yollaniyo, on arka degil. Ben daha once bi yan sanayi aldim, 1 yil kullanabildim. 156 aracima 60 tlye orjinali aldim 2 yil sorunsuz kullandim, sonra sattim araci ve iyi durumdaydi arma. Subap kapaklarida cok pahali aynisini ben 14 tlye cinden aldim aliexpressten. 1 ayda geldi

jantlar şu şekilde

bahsettiğiniz gri olanları bunlar o zaman değil mi? süre sorun değil ben de geldiğinde yazlıklara geçerim :)

arma için bir link veya başka birşey önerebilir misinzi nereden aldığınızı? buradan veya ö.m. yoluyla.

bluetooth araç kitleri de ucuz sayılmaz, ucuz olanlarda sadece neredeyse telefonla bağlayıp arama işleriyle ilişkilendirmek için yapılmış gibi. Ben bahsettiğiniz çıkışlara sahip kit göremedim atabilir misiniz acaba varsa?

Orjinalliği bozmamak adına usb-aux aparatını düşünüyorum ancak dediğim gibi ikilemdeyim :)

francobaresi

Ben 156 ya gittigidiyordan bi kit aldim usb aux calistiriyodu, memnunda kalmistim. 150-200 tl araliginda hallettim. Orjinal teypin arkasina takiyolardi aparati, kabloyida torpidodan verdirirsin. Armayi ben servisten temin ettim, alfayedek net orayada bakabilirsin.

Cuore sportivo

francobaresi

Dedigim subap kapaklari bunlar. Bence daha guzel oluyo gri janta. Ben hem siyah hem gri almistim.  Shark anten almistim bide o siteden.

Cuore sportivo

rain man

Ben 156 ya gittigidiyordan bi kit aldim usb aux calistiriyodu, memnunda kalmistim. 150-200 tl araliginda hallettim. Orjinal teypin arkasina takiyolardi aparati, kabloyida torpidodan verdirirsin. Armayi ben servisten temin ettim, alfayedek net orayada bakabilirsin.

Aracın orjinalliği bozulmayacak olsa direk bir alpine alıp taktırmak istiyorum ama her ne kadar aracın tek basit yeri teybi olsa da sonrasında elden çıkarırken orjinalliğinin bozulmuş olması ve görsel olarak nasıl olacağını tahmin edemediğimden sanırım bu mantıklı gibi. O çeviricilere çok baktım da telefondan audio stream özelliği kullanmak istiyorum kullanmışken.

Şu an zaten sd kartın takılı olduğu navigasyon cihazımın fm transmitteriyle iyi kötü müzik dinleyebiliyorum. Yani amacım sadece sd-usb takmak değil o yüzden teyp fikrini sordum ama orjinallik söz konusu olunca yapacak bişey olmuyor.

Kapaklar güzel. dediğiniz gibi siyah olanları sırıtır gibi, bunlar daha iyi olurlar. Yalnız shark anten alırsam direk bmw 1 serisi çakması olacak :) yandan çok benziyor zaten :D güzelmiş ama antenler de. uyar yani.

francobaresi

Ben de anten konisunda cok dusunmustum. Shark anten pztesi gelcek. Begenmezsem ebayde 75mm lik bizim antenlerin daha ufagi satiliyo ondan alicam

Cuore sportivo

rain man

Ben de anten konisunda cok dusunmustum. Shark anten pztesi gelcek. Begenmezsem ebayde 75mm lik bizim antenlerin daha ufagi satiliyo ondan alicam

Aldıktan sonra geri bildirim yapar mısınız peki :) ben de ona göre antenli veya antensiz siparişi vereyim ancak gelir zaten :)

francobaresi

Birkac arkadasa sordum memnun kaldiklari icin aldim, bende soylerim kullaninca yorumumu

Cuore sportivo

tolga_ozhan

Yazılanlar çok uzun olduğu için tek tek okumadım.
Ancak yürüyen aksam parçalarında kesinlikle votto ya da form-part markalarını tercih etmeyiniz.