Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 ar 585

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

milano 75

bu arada firmanın adı gc clutch.face de sayfaları var.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

tolga_ozhan

uzun süreki sertlik ve performans yorumlarını bekliyorum.
Gerçi denk gelirsek yine geçerim direksiyona. Bacağımın ağrısı yeni geçti :)

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login sertlik senin bildiğin gibi,bana sıkıntı yapmaz.şimdilik geri vites sorun.onuda az önce şanzımanı kandırarak  :)) çözdüm deneme falan yaparken.önce 4 e sonra geriye taktınmı şılakkk diye geçiyo. ;) bazı farklılıklar var tabiiki ama alışırım hatta alıştım say.bu sertlik başka sıkıntı patlatmazsa aktarmada  şu an için iyiki yaptırmışım diyebilirim sanki.gücün aktarımı çok iyi.o tarafa geçtimmi alo derim sana,bakarsın.hazır yakalamışken 75 in yağ ışığı sabit yanıp sönüyo sürekli,nuhsin usta bunlarda kronik falan demişti,araya direnç niyetine ampul bağlamış ama iş görmüyordu.bende bi ara baktım müşürün ordan kaçırma var müşürü attım somunla kapadım orayı.şimdi bana yağ göstergesi olası ani boşalmalar falan için lazım.şimdi kendi müşürünümü alsak taksak(çalışmayabilir) yoksa buraya bi müşür takıp ondan bi ampul çekip direk bağlantı(beyni atlayıp) oluyomu. 10 puanlık soru  :D

milano 75

buda bu akşam çektiğim kısa video.lpg spec +rodaj falan dedikleri için temkinli fazla zorlamamadan.konsolun mavisine takılmayın  :)) normalde dipkısık.
You are not allowed to view links. Register or Login

milano 75

ufaktan ufaktan ilerliyoruz,1 .kalıp bi zımpara + macun düzeltmesiyle imalata hazır olcak.altta rahmetli kaputla beraber. çamurluklarımda vardı ama maalesf peder bey sen tut hurdacıya ver lazım değil diye  :D 80 yaşında adam alınıyor diye naaptın bile diyemedim,neyse laazımdı ama farketmez baba dedim,hurdacıyı tanıyomuş verelide bikaçgün olmuş,soruyum duruyosa alırım dedi

blackpearl

Abi ellerine sağlık valla denecek söz yok direk el yapımı :) :nazar:
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

milano 75

eyvallah,iş başa düşünce yapılıyo bi yerde.acemiliği atıyoruz yavaştan,inşallah bu sefer jilet gibi macunsuz,herşeyiyle evo style bi tampon çıkarıcam.tutmazsada ahdettim daha elimi sürmem bu tip işe  :))

Adalı35

Ellerinize sağlık. Müthiş zevkle yaptiginizi bilerek ve  imrenerek takip ediyorum çalışmalarınızı
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

universeee

Abi çok sağlam uğraşıyorsun valla çok iyi :) Ama biraz hızlansan bizim açımızdan iyi olacak  :haydi:
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ByAKINCI

Emek ve zaman isteyen bir uğraş, elinize sağlık. Ortaya güzel birşey çıkacak gibi duruyor hadi hayırlısı...  :alkis:
147 Blackline Red

OğuzCanAlantor

Merakla bekliyorum Mehmet Abi emeğine ve uğraşına hayranım.  :alkis:

depeche101

Vallahi bravo  :alkis:

milano 75

teşekkürler dostlar,mecburen yavaş gidiyor,hem iş güç hem maddiyat malzeme temini için + sabrımı sınıyorum.bu tür işlerde sırf sabırsızlığım yüzünden düzgün başladığım işleri aceleye getirip bozuyorum.misal şu anki ön tamponum,macun tamponun kendi kadar  ;).tek sıkıntım elimde ölçü olmaması,pc ekranında evo fotolarını milimle ölçüp,çarpıp toplayıp ölçü çıkarıyorum sis falan detayları için.haa bide diecast im var 1/43 ondan ölçü alıyorum :D

milano 75

hem bu sefer çıtır ticaride bakıyorum tampon, body olayına,kalıp çok para yiyor.bu tamponun yurtdışı fiyatı 800 tl den başlıyo,burdada k.kırık bi fiberci 600 tl istiyor,ne çıkacağıda You are not allowed to view links. Register or Login de pek talep olmaz ama bakarsın belki isteyen olursa en azından kalıp maaliyetlerim düşer.onun içinde tertemiz bi kalıp ve parça çıkması lazım.

Tolga033

Hayırlı olsun abi.  :nazar:

milano 75

eyvallah You are not allowed to view links. Register or Login . bazı arkadaşların hatırlıyacağı üzere hatta olmaz demelerine rağmen gösterge panelini mavi led yapmıştım,ışık şiddeti düğmeyle ayrlanıyor 75 de fakat ledler daha güçlü ışık verdiği için göstergeyi kısınca arc ünitesindeki simgeler tamamen sönüyordu.mavi led baydı hakkaten bende aliexpressden beyaz dash ampulu getirttim.arc ünitede zaten eksik ampul vardı,onları  tamamen yenileyip gösterge kısmınıda mavi iptal orjin yeşil yapcam.75 de gösterge arkasında ampul yok,üstten 4 minik ampul altında yeşil plexiyle önden yansıma,arc yede ne renk takarsanız takın ortada yeşil plexi olunca yeşil yanıyo,yoksa niyetim kırmızıydı.lsun yeşilde iyidir.ampullerin 10 adeti 3 dolar,15 günde geldi herşey dahil.ebayden  dinamo voltaj regulatörü geldi,bu tip gerekli bakımları cebi üzmeden ufak ufak yapmaya karar verdim.altta tamponun ana kalıbının macunlanmış hali,zımparayı bekliyo ama havalar çok soğuk kim yapacak su zımparasını  :)).şu an takılı tampondan farkı ölçülerinin simetrik olması ve dikkat sis yuvaları falan evo neyse aynısı.inşallah emeklerime değer.

universeee

Değecek abi değecek, haydi yardırmaya devam :) Bu hafta havalar nispeten sıcak olacak diyorlar, zımpara işini bitir bi gazla :haydi:
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

milano 75

ana kalıp sona yaklaştı,onca zımpara macun işinden sonra sprey boya ile boyadım ufak hataları tekrar elden geçircem.ön plakalık kısmı en son düzelcek,ortadan enine olukda fiber kalıp çıkıpda ondan asıl malzeme alınırken yapılcak.bikaç akşam inceden uğraşır sonra alt lipi hazırlarım.kalıpları bitirince malzemeyi çıkarmak için baharı beklerim ,sıcak hava daha iyidir fiberin çabuk ve iyi olması için sanırım.

koroglubrk

10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

tolga_ozhan

ozoozo

Fiberci aç ilk müşterin olayım abi  :rock: ellerine sağlık süper olacak inşallah.

milano 75

saolun arkadaşlar,mod parçası bi yana orjinal parçasını bulmakta zorlanılan bi araç olunca,yaptığı tamponda okyanus dalgası kadar dalga olan fiberci benim orjinal tamponun üstünde çalışıp 600 e yaparız sana diyince,ben bu oyunu bozarım deyip daldım,iyikide daldım. bu tampon iyi olursa direk arka tampon ve dodiklere girişiyorum.çıtırdan evo görünümlü 75 olcaz bizden önce davranan olupda dışardan kit alıp takan olmazsa bu You are not allowed to view links. Register or Login takım tampon ve dodik bekleyen bi 75 cide var zaten,oda kalıp ve malzeme masraflarımızı düşürecek kısmetse,tutarsa belki bir iki tanede satarız,bellimi olur,bakarsınız evin altına fiberci açmış şahincilere karlık yapıyor olurum bu gidişle  :))

Adalı35

Gta tamponu da yapsan dükkanın önü yıkılır valla ☺
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

milano 75

zor iş aslına bakarsanız,fibercilerin çoğunluğu hazır kalıpdan malzeme çıkarıp yapıyor,işin asıl kızmı tasarım boyutu ve uzun mesai ve tecrübe You are not allowed to view links. Register or Login de sıfırdan tasarımla bu işi  yapan çok fazla kişide yok sanırım.hele ki grift,ince detaylar olan malzemelerde herkesin yapabilceği iş deil ben yaptım oldu diyerekten.zaten piyasada seri üretim malzemeler dışında yapılan işlere bakılınca berbat bi görüntü var badikitlerde.seri üretim güncel bodikitlerde o tasarımcıların imzasını taşıyor.misal celal yabuz imzalı ürünler hyundai,c. cruze gibi araçlarda geziyor ve güzeller.

Gouki

Döktürüyorsun abi :)