Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 DYG 19 Rosso 156 Rüya bitti :(

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur ÖZTÜRK

Merhaba arkadaşlar, abilerim.

Daha önce de konu açmıştım ve bildiğiniz gibi 2002 model Alfa kırmızı 156'mı satın aldım.
Başlığı açmam uzun sürdü çünkü aracımın motorundan gelen dizel sesi beni biraz sıkıntıya soksada, varyatörden geldiğinin tam olarak anlaşılmasıyla rahatlamaya döndü ve sadece garantiden değişim için İstanbul'a gitmem gerekiyor sadece.

Adım Onur ÖZTÜRK, 26 yaşındayım, gemi makineleri teknikeriyim. Aslen Erzurumluyum fakat doğum yerim Balıkesir/ Bandırma. Ailemin memuriyeti buna en büyük etken. (Ablam Sivaslı, ben Bandırmalı vs.)

Alfa Tutkum 2004 yılında FSM köprüsünde başladı. İstanbul'dan Erzurum'a gitmek üzere yola çıkmıştım. Şehirler arası otobüsün en ön koltuğunda boğaz manzarasını izleyerek ilerlerken, yolun karşısında bana doğru gelen, dikkatimi çeken birşey gördüm. Birşey değil tam 3 şey, 3 tane Alfa Romeo 156, öndeki siyah mk2, ortadaki Alfa kırmızısı mk1, arkada yine mk2 gri renkli tam 3 tane Alfa Romeo 156. Kilitlendim resmen, o görüntü beni büyüledi. Kırmızı olan dahada dikkatimi çekmişti. İşte oydu. sahibi olmak istediğim yerini bir türlü dolduramadığım araç.

Sonunda Allah bana nasip etti ve sahibi oldum. Şimdi keyifle aracımı kullanıyorum. Koltuğa oturduğumda beni sarması, en yeni ve binlerce Euro'luk BMW ve MERCEDES'lerin yağışlı havalarda fren lambalarını yaktığı virajlara, frensiz, güvenle ve içim rahat girebilmenin keyfini yaşıyorum.

Bu araç yıllardır beklediğimi bana verdi ve uzun bir zaman birlikteyiz inşallah.

Aranıza katıldığım için çok mutluyum.Herkese Alfa Romeo'su ile mutlu günler diliyorum.

Edit:
İlk halini geçelim dedik artık :D Birkaç küçük dokunuşla herşey daha güzel olur dedik. Yeni yeni başladık. Her geçen gün birşeyler daha eklenecek nasipse. 1.5 yıldan bu zamana yavaş yavaş hiçbirşey yapmadım. Bu küçük değişiklikler son 1 ayda oldu ve daha bitmedi.

Önce Alfa Romeo logo değişim kampanyasından ön ve arka logoları yeniledik.

Sonra da İspark'ta kırılan farı çift olarak aynı modelle değiştirdik. İsprak bu konuda çok yardımcı oldu sağolsunlar :yukari-ok:

Sonra birgün Ercan'ın 147'yi 8c jantlarla gördüm çok değişmişti. Neden olmasın dedim. Bir gaza geldim Vela aramaya başladım. Bulamayınca GTA siparişi verdim. Bu arada siteden arkadaşımız olan Erkay Kahya ile iletişime geçip ondaki eibach yayları aldık. Tabi bu konuda yardımcı olan Alfacan Ercan kankama da yardımları için çok teşekkür ederim :)
Yaylar takılırken bozuk olan üst salıncaklar(yan sanayi çıktı üst salıncaklar) ve arka Z rotları orjinalleriyle değiştirdik.

Yaylar değişince ben facebook'a bir fotoğraf koydum. Bu fotoğraf üzerinden Erkay'da benim aklıma siyah tabanlı çamurluk sinyallerini soktu. Ben beyazları istiyordum ama Böyle daha iyi oldu bence.

Sonra baktık aynalardaki sürtme izleri çok berbat duruyor. Eskişehir'e giden bir arkadaşım tüpe sprey rötuş boyası bastırdı. Bizde aynaları ve nişanlımın hediyesi olan Gri Minik 147 GTA'mızı bununla boyadık.(Gta'nın Boya kodu Alfa Rosso 130 B/B :p)

Bir ara dikkatimizi çekti. Herşey çok iyiydi fakat kapıların direklerindeki siyah bantlar solmuştu. Zafer kardeşim bunları karbon kaplama yapalım dedi. Ben mat renkleri sevmediğim için piano black'te anlaştık ve piano black oldular :)

Sipariş ettiğimiz jantlar bugün yarın diye uzayınca bir tanıdıkla konuşurken orijinal 17 Alfa jantı olduğunu öğrendim bir yerde. Ben Gta yada selespeed 17" beklerken Vela çıktı :D Hemen aldım.
Büyük gün Cumartesi. Orijinal Vela'larımız takıldı.

Son halimiz budur :D

Tüm bunları yaparken emeği geçen Alfa Garaj- Muttalip Usta, Alfacan Ercan, Erkay Kahya, Zafer Sidal(Hondacı genç kardeşimiz) ve gerek fikirleriyle gerekse özel mesajlarıyla ve yorumlarıyla siz değerli abilerim ve kardeşlerime çok çok teşekkür ediyorum.

Yapılacaklar listesinde sırada;
1-Orjinal farlar siyah tabalı mercekliye çevrilecek ve takılacak
2-Sol arka çamurlıktaki ve kapıdaki sürtme için kaportacıya gidecek, bunlar yapılırken tamponlarda boyanacak
3-Hare giderici polisaj ve boya koruma işlemleri yapılacak
4-yan marşbiyeller ve Gta tampon eki yapılacak

Stile Italiano

ku2

Güle güle..kazasız belasız kullanmanız dileğiyle..
Güzel renk..
Farları beğendim..Ben de bazen düşünmüyor değilim bunlardan alayım diye..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Onur ÖZTÜRK

Teşekkür ederim Selim bey.
Bu renk hayallerimin rengi
Eğer kafanızda bir tereddüt varsa endişelenmeyin. Gerçekten fotoğraflardan çok daha iyi ve dikkat çekici bir görüntüsü var. En kısa zamanda Amerikan parklara dönüştürüp daha etkileyici bir görünümkazandırmak istiyorum.
                                                                                                                           Stile Italiano

erdem1904

Hoşgeldiniz...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ATA

Hoşgeldniz.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tugrul

Hoşgeldiniz, güle güle kullanın... Benimde kırmızı hep aklımda kalan bir renkti laciverti satıp kırmızıyı almıştım İnsanın aklına girmeye görsün ne yapıp edip kavuştum kırmızıya...
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

evrenalpar

Hayırlı olsun, çok güzel görünüyor, güle güle kullanın..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

may-alfa

Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...
Mehmet Arif

cario

Güzel görünüyor, güle güle kullanın..
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

fevkalbeser12

Hoşgeldiniz
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

erdem1904

ön logonun yenilenmesi şart...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

babi

Hoşgeldiniz. Kazasız belasız keyifli sürüşler.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

antihero

Hoşgeldiniz
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

tolga_ozhan

Tekrardan hayırlı olsun.

Dentist

Alfa ruhuyla yaşayanların arasına hoşgeldiniz.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

emin

Hoşgeldiniz, açtığınız başlığı ve heyecanınızı hatırlıyorum, ilk alfaya tutulmanızı da süper anlaşmışsınız, yol tutuşuna güvenseniz de siz siz olun tedbiri elden bırakmayın =)

Hayırlı olsun, güle güle kullanın, Selim abi gibi ben de o siyah farları seviyorum ama ledler yandığında görüntü nasıl olur biraz şüphelerim var. Amerikan parka döndürdükten sonra bir de ledleri iptal ederek deneyin derim hoş durabilir, merak ediyorum görüntüsünü.

Rengi çok güzelmiş, keyifli sürüşler.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Onur ÖZTÜRK

Herkese çok teşekkür ederim. gerçek değerini anlamak için koltuğa oturmak yetiyor zaten :)

Bu ledli farların gece görüntüsü. Yarın gündüz fotoyu çekip yine buraya eklerim. Bence güzel görünüyor ama Amerkan parklarla daha güzel olacağından şüphem yok, bu yüzden ledlerden vazgeçebilirim

Register or Login" border=0>
                                                                                                                           Stile Italiano

tolga_ozhan

Bende orjinal olsun olmasın alfa'ya led yakıştıramayanlardanım.

nurcan.demir

iyi günlerde kullanmanız dileğiyle hoşgeldiniz

fevkalbeser12

quote:

Bende orjinal olsun olmasın alfa'ya led yakıştıramayanlardanım.

Katılıyorum. Sanki apachi gibi oluyor öyle.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Onur ÖZTÜRK

quote:

iyi günlerde kullanmanız dileğiyle hoşgeldiniz

Teşekkür ederim, hoşbulduk

Bende yakıştıramıyorum ledleri ama Amerikan parklara kadar böyle kalmak zorunda
                                                                                                                           Stile Italiano

emin

valla arkadaşlar ben de apaçi duracağını düşünüyordum görüntü beklediğimden çok daha güzel. aracın çizgisine uymuş tabi 98-2003 arası led mi varmış konsepte uymuyor diyebilirsiniz bence hoş olmuş denemek lazım park sis falan.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

emrahbaser

hayirli olsun iyi gunlerde kullanmaniz dilegiyle..

Onur ÖZTÜRK

quote:

hayirli olsun iyi gunlerde kullanmaniz dilegiyle..

Teşekkür ederim Emrah Bey. Hepimiz için hayırlısıyla iyi günlerde kullanmamızı nasip olsun inşallah
                                                                                                                           Stile Italiano

oguzedirne

hayırlısı olsun. kazasız belasız sürüşler
tutkun esiri olmuşuz