Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 GP 8008 MİTO 1.6 - NİĞDE

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

denizlion

Herkese Selamlar sevgiler arkadaşlar

1 ay önce aranıza katıldım ve mito almaya karar verdim.10 gün öncede biraz şans birazda yardımcı olan arkadaşlar sayesinde 1.6 dizel mito ma kavuştum.İstanbuldan Hakan beyden aldım aracı kendiside çok aktif olmasada buraya üye.aracı Genel anlamda bakımlı buldum sadece biraz iç dış detay temizlik istiyordu . İstanbul dan satışı alıp Niğde ye yola çıktım.Aslında işin başına dönecek olursak benim için mito zor bir tercih oldu.Alfa Romeo Hastasıyım ve Mito çok hoşuma gidiyordu. Korkum şundan yanaydı Evli ve 1 kızım var 4 aylık.ailemle bu araçta zorluk çekermiyim diye düşündüm.bir diğer korkum ise Niğdede Alfa Romeo ya ustaların uzaydan gelmiş gibi bakması.Ama Alfa virüsü kanıma işlemiş herşeyi attım bir kenara ve aracımı aldım.

Niğde-İstanbul arası 800 Km ve 175 tl Yakıt İle geldim.Dizel olması yakıttan yana yüzümü  güldürdü.
Yolda bir aksilikte yaşadım.Bolu -Ankara arasında alt takımlarda araç yaylandıkca yere sürtme sesi geldi.durduk ve baktıkki kartel korkumanın ön iki vidası çıkmış ve yere doğru sarkmış.araç yaylandıkca yere sürtüyor .). tornavida ile söküp yola devam ettim.vida  yerleri kırıldığından kartel korumayı çöpe attım .)

Plakam aynı kalacak beğendim plakayı.Bayramdan sonra yağ-hava-mazot-polen filtre bakımına sokucam aracımı.Detaylı temizliğimi dün yaptım birazdan fotolarını da yükleyeceğim.sadece motor temizliğine giremedim çünkü hiç tecrübem yok ve ne kullanacağımı bilmiyorum .)

Caliper boyaması yapıcam kırmızı aracıma kırmızı veya güzel olabiliceğini düşündüğüm başka bir renk.
Şu Vites yolunu %40 kısaltan parçadan ekleteceğim.önce parçayı alayım.sonra nasıl montaj yaptıracağımı bulucam  .)
Sol ön far arka kapağı düşmüş bundan dolayı yıkanırken buğulanıyor.belkide kışın sürekli far patlatmaya sebep olur,nereden
bulacağımıda bilmiyorum .)

xenon far düşündüm ama aracı aldığım hakan bey pek önermediler beyne zararı var diye dedi ve bende yaptırmadım.

şimdi gelelim araçla ilgili 2 sorunuma

1- sorun silkeleme(şuan geçti)

araç 2000-3000 devir arası 2. ve 3. viteste öksürme ve silkeleme yapıyordu.motor arıza ışığı yandı ve yarım gün sonra söndü.daha sonrada dpf tıkalı yazdı.uzun yola çıktım biraz devirli kullandım ve yazı silindi.aynı şekilde silkelemede geçti.usta cihaza bağladığında egr hatası alıyorum dedi.ama egr de bişey yok.alfa servisine git yazılımdan kaynaklı dedi.egr iptal mi dpf iptal edilmiş mi diye sordum soruma cevapta alamadım.analayacağınız alfa servisinden başka kimsenin çözemeyeceği bir sorun var .şansıma şuan o sorunda kayboldu

2- sorun (sol teker tarafından geldiğini düşündüğüm mekanik ses)
araç hızlandıkca hızlanan ve ayağımı gazdan çektiğimde araç yavaşladıkca azalan bir mekanik pervane uğultusu gibi bir ses
turbo pervanesi olabilir dediler bence değil(çünkü yokuş aşşağı aracı boşa alıp 40-50 hızda insem dahi duyuyorum o sesi.turbo devreye girmemiş oluyor.direksiyon kutusunun sol tarafından sol tekerin ordan geliyor gibi sanki.usta bilyalarada baktı sıkıntı yok dedi.şuan aracın çekişinde vs de bir skınıtı yok ama bakalım ne çıkacak

yani anlayacağınız aranızda olmaktan dolayı çok mutluyum.araç hakkında gerekli yaptığım düzenlemeleri ve gelişmeleri buradan paylaşacağım.İyi günler dilerim Herkese

E.Ç.M. (MiTongin)

Öncelikle tekrardan aramıza hoşgeldiniz ve hayırlı olsun. Sorunlarınız ile alakalı çok bir fikrim yok ama sorunsuz 2. El zor bulunur. Kısmet dizede sorun çıkarmış.
Xenon ile alakalı bir sıkıntı olmaz takabilirsiniz. Hatta ben kendim monte ettim :)
Sol arka kapağı fiat parcacisina gidin bulursunuz.

Resimleride bekliyoruz  :yukari-ok:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Fatihob

..

ealprsln

Hayırlı olsun

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

devirsever

Hayirli olsun dostum, Kayseri de grubumuz var, arada geliyorsan ekleyelim seni yada gelmen gerekmiyor whatsuptan aktifiz herdaim. Bakimlari gelen araclari boyle satiyorlar, garip bir milletiz, varsa sikinti satarken soyle dimi. Bende de aldigim gun ariza lambasi yandi ve lambda sensorunu degistirdim. Satanlar ariza kodlarini siliyor ve oyle satiyor sanirim sende de oyle olmus. Dizel partikul filtrene bir baktir. İkinci sorun on sol teker bilyasi degisim istiyor sanirim.

GT 3.2 V6

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

devirsever

Ustanin sorunu cok rahat cozmesi lazim zaten motor fiat multijet, yurur desen fiat 500 altyapisi

GT 3.2 V6

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

Theillest

You are not allowed to view links. Register or Login
Ustanin sorunu cok rahat cozmesi lazim zaten motor fiat multijet, yurur desen fiat 500 altyapisi

GT 3.2 V6
Ah abi keşke olsa ne ustalar var piyasa da:) 2. Sorun porya dan da olabilir bijonları kalın yada farklı atmışlarsa yalama oluyor oda bilya yı yiyor ikisi bir değişiyor zaten.oda ses yapar.

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

denizlion

Hayirli olsun dostum, Kayseri de grubumuz var, arada geliyorsan ekleyelim seni yada gelmen gerekmiyor whatsuptan aktifiz herdaim. Bakimlari gelen araclari boyle satiyorlar, garip bir milletiz, varsa sikinti satarken soyle dimi. Bende de aldigim gun ariza lambasi yandi ve lambda sensorunu degistirdim. Satanlar ariza kodlarini siliyor ve oyle satiyor sanirim sende de oyle olmus. Dizel partikul filtrene bir baktir. İkinci sorun on sol teker bilyasi degisim istiyor sanirim.

GT 3.2 V6

Aracı aldıktan sonra aldığım hakan bey sağolsun ilgilendi.hakan beyde art niyet olmadığını biliyorum.işte Niğdede güzel bir usta yok.sıkıntım orada.partikül filtresine baktıracağımda hakan bey dpf iptal edildi dedi.sorun yazılımsal deniyor.anlamadım ne yapacığımı.kayseriye gidip geliyorum.sizlerlede tanışmak isterim.hatta kayseride iyi ustalar varsa sürekli gidip gelirim zaten 1 saat lik mesafe kayseri bize.

şahsi tel: 0537 881 12 15

iştelim   : 0507 551 51 51

ikisinide ekle ikisinide aktif kullanıyorum.aracı bayramdan sonra bakıma alıcam.bakalım ne fatura çıkacak bize .)şu silkeleme ve sol taraftaki mekanik sesi kestiğim an canavarıma görsel düzenleme yapmaya başliyacağım .)

denizlion

aracın kaputta ve çamurluklar da  beyaz nokta lekeler var.kimisi boyayı kaldırmış kimisi    direk leke olarak özdeşleşmiş araba ile ve çıkmıyor .boyaya zarar vermesin diye dokunmadım.bunları temizlemek için ne uygulamam lazım.bu kill dedikleri olayımı yapmam gerekiyor? ne önerirsiniz?.

devirsever

Sahsi teli kaydettim ama offlinesiniz sanirim

GT 3.2 V6

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

denizlion

Sahsi teli kaydettim ama offlinesiniz sanirim

GT 3.2 V6

telefonum kırıldı.tamirde uzunca bir süre.siz iş telimi ekleyin

denizlion

Aracı ilk aldığım gün noter önünden .zaman ne kadar hızlı geçiyor.daha ben alfa romeom olduğuna alışamadan 33 gün olmuş alalı

denizlion

ilk iş yıkama işlemi yaptık.tabiki alfamı kimseye yıkatmıyorum.kendim yıkıyorum .)

daha sonra sol farda sararma mevcuttu alel acele onu giderttim.lakin pek işlemi yapan kişiyi beğenmedim.sanki hala biraz sarı.içerden sararma yaparmı dışta bayada işlem yapıldı aslında

denizlion

şuan için aracımda yapmayı planladığım işlemler önümüzdeki 6 aylık süreçte

-xenon far(önerilere açığım marka model)
-dpf ve egr iptali(dpf içi boşaltılmış ama yazılımsal olarak iptal edilmemiş ve aldığım 33 gündür 2 kere dpf tıkalı hatası verdi araç)biraz devirli kullanınca kara duman atıp temizliyor ve ışık sönüyor
-yazılımına güvene bileceğim sağlıklı bir yazılım attırmak istiyorum
-tabiki yay takmak niyetindeyim.
-belki mercedes amg jant alabilirim.yada alfanın diğer spor kantından.3 kollu olan değil diğeri .)
-kaliperleride kırmızıya boyayacağım -kapak takmayacağım...sanki boyama daha hoş olacak gibi

birde benim ihtiyacım olan parçalar var ve niğde den bulamıyorum.acaba nereden uyguna bulabilirim
-sol far arka kapağı
-sinyal ve kapı kilit tuşu 2li set halinde iç konsolda-tuşlar silinmiş ve kötü duruyor
-kapı işleri kapı tutacakları 2 kapınında(çizilmiş ve yenilenmeli)
-iyi bir oto şampuanı
-krom parlatıcı
-plastik çizik giderici.göstergeleri temizlemek için
-birde konsol temizleme malzemesi.(direksiyon falan parlamış duruyor-eski mat haline dönsün istiyorum)

değişiklikleri sürekli yazacağım.aracım 1.000 km sonra bakımı geliyor.ama ben bu hafta sonu yaptıracağım.filtreler vs değişecek.onlarıda buraya atarım.herkese selamlar saygılar

ywzslm

Biraz geç olacak ama hayırlıolsun. Kazasız hep güzel günlerde binin

denizlion

Biraz geç olacak ama hayırlıolsun. Kazasız hep güzel günlerde binin

Teşekkürler çok sağolun

Fatihob

Far kapağı için çıkmacılara falan bakın, çapı uyan herhangi bir kapağı alıp takın.
Mercedesler 5 bijon, MiTolar 4*98 bijon aralığında. Jantı al ve tak şeklinde olmayacaktır. Takmak için adaptör flanş (adaptör spacer) gerekir.
..

denizlion

Far kapağı için çıkmacılara falan bakın, çapı uyan herhangi bir kapağı alıp takın.
Mercedesler 5 bijon, MiTolar 4*98 bijon aralığında. Jantı al ve tak şeklinde olmayacaktır. Takmak için adaptör flanş (adaptör spacer) gerekir.
Bilmiyordum uygun olmadığını.yardım için teşekkürler :)

cumhurcagri

Araciniz hayirli olsun gule gule kullanin:).

Sent from my ASUS_Z002 using Tapatalk

denizlion

aracımın eksik gedik parçalarını tamamlardım.kapı içindeki tapa düşmüş aldığımda onu buldum ve aldım.polen fitresini kendim değiştim.aynı şekilde hava filtresinide kendim değiştim.bu hafta inş yağ değişimini gerçekleştricem
5w40 dpf 'e uygun castrol koyucam sanırsam.

şimdi sorum şu size.
ön panjurdaki kromlar
dikiz aynası
ve jantı siyah yapsam nasıl olur sizce?
hatta dikiz aynası ve spoiler bile olabilir

araçta siyah dokunuşlar olsun istiyorum.
bu hafta kil uygulaması ve  cila uygulaması yapılacak
birde yay düşünüyorum arkalara 4.5 luk.hatta bulsam yan marşpiyelde alıcamda bulamadım.temini konusunda yardım edebilecek olan varsa işletişime geçebilir

kapı kollarrının iç kısımdaki çizikleri içinde bu hafta uygulama yapıcam.resim ler en kısa sürede atılacak herkese selamlar sevgiler

E.Ç.M. (MiTongin)

Ben yoruldum artik sen yap izleyelim  :lol:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

denizlion

Tüm alfa ailesine merhabalar.uzun süredir aracım hakkımda güncelleme yapamıyordum bugun biraz müsait olunca güncelleme yapayım edim.

öncelikli olarak aracı 115.000 kmde almıştım şuan 120.000 km oldu ve Triger + yağ (5-30 Mobil esp) filtreler - ön ve arka fren balataları değiştirildi.genel bir bakımdan geçmiş oldu.

daha sonra kapı kolların da ki deformasyondan dolayı boyatmaktansa 10 tl ye aldığım karbon kaplama ile parçaları sökerek sağ ve sol kapı içlerini karbon ile kapladım.saç kurutma makinası ile 15 dk da yapılabiliyor.şuanki hali

daha sonra araca yay almak istedim ama You are not allowed to view links. Register or Login sağ olsun kendisinden JOM marka Coilover aldım ve taktırdım

bu sırada aytuğ bey sağ olsun güzel bir tornacı buldu ve 3 kişi önler 20mm arkalar 25mm spacer taktırdık.size şunu söyliyeyim spacer sız mito,mito değilmiş :D 

süper bir kombinasyon oldu.aracıda çok düşürmedik . çok kaslı bir yapıya sahip oldu.spacerlar okadar güzel ölçülü yapılmış ki,ne bir titreme ne bir sıkıntı rot balans gerekmedi.

son olarak kırmızı aracımın ön ve arka amblemler siyah kırmızı kombinasyon ile değiştirildi

Coiloverlarda sekmeye yol açmadı aracın son halide şu şekilde

Gelelim fasulyenin faydalarına.bebeğim oldu ve şuan henüz 10 aylık.bundan mütevellit Gulietta gibi 4 kapı araçlara geçmek istiyorum veyahutta son bir çılgınlık yapıp mito qv ye binmek için aracımı satılığa çıkardım.zaten çok km yapmıyorum ayda 300-400 km yapıyorum.zaten ilandada aracımın takas öncelikli olduğunu yazdım.

geçmişi bakımlı olan aracın benden sonrada bakımla devam etmesini istediğim bir satıcıya gitmesini çok isterim.bundan dolayı bizden alacak birisine fiyatım daha farklı olacaktır.herkese teşekkür eder sevgi saygı ve alfayla kalın diyorum ;)

buda aracımın ilanı: You are not allowed to view links. Register or Login

extralar ile almak istemeyen olursa fiyatdan düşerekte satabilirim.

denizlion

arkadaşlar merhabalar.aracımı sattım ama coilover ve spacerlar elimde alan arkadaşa vermedim.satın almak isteyen olursa çok temiz çokta uygun bir fiyata alfisti arkadaşlara vereceğim. 0537 881 12 15 telefon numaram.buradan iletişime geçebilirler.saygılar iyi forumlar herkese