Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

merhabalar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

glpyldrm

selamlar herkese
afyondan aranıza biraz önce katıldım. alfa 145 için bilgi alabileceğim en güvenilir kaynağın burası olduğunu düşünüyorum. kısıtlı bütçeyle alınabilecek en iyi araba arayışındaydım bi süredir ve bunun alfa 145 1.6 ts olabileceğine karar verdim. yardımlarınızı bekliyorum konu hakkında. şimdiden teşekkürler...

tolgahan_

Hayırlı olsun ilk alfa maceran:) burda alfa ile ilgili istemeyeceğin kadar bilgi ve tecrübe mevcut sen yeterki iste. Allah kaza bela vermesin.

glpyldrm

teşekkürler :) alfa 145 kullanıcısı yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.biraz araştırdıktan sonra 98-2000 model civarı 1.6 ts 145 ler dikkatimi çekti. bir çok insan aman alfadan uzak dur şeklinde yaklaşırken kullanmış kişilerin keyifle bahsettiğini gördükçe biraz daha ciddi düşünmeye başladım bu konuda. gördüğüm kadarıyla kullanan arkadaşlar birkaç "ama"yı da cümlenin sonuna ekliyor fakat yine de değer diyorlar. bundan önceki aracım 2005 model dizel Citroen C3 idi ama bazı maddi sorunlar nedeniyle elden çıkarmak zorunda kaldık. o arabadan sonra yakıt muhtemelen başta biraz gözüme batacak ama katlanılmaz bi seviyede olduğunu da düşünmüyorum. ayrıca yine C3 ten sonra konforlu olacağını da tahmin ediyorum. sizlerden ricam konu hakkındaki tecrübe ve bilgilerinizi benimle paylaşmanız. şimdiden teşekkür ediyorum.

Tolga033

Hosgeldiniz. Temizini bulduktan sonra hic sorun yok bence. Hayirlsi olsun..

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

vieri

Bakımlı bir 145 güzel bir tercih olur.  :yukari-ok:

Kibitzer

Hoşgeldiniz. Tüm alfalarda geçerli ana kural; kesinlikle bakımsızını alma :))

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

alihsans

Hoş geldin hemşehrim. Önüne çıkan ilk 145'i alırsan sıkıntı çekme olasılığın yüksek olabilir. Titiz bir aramayla geçmişi belli bir araç bulmaya çalış. 145 kullanan arkadaşlar araçla ilgili diğer bilgilerini paylaşacaklardır. Yakıt sarfiyatı, konfor, muhtemel karşılaşabileceğin sorunlar gibi.
Benim söyleyebileceğim tek şey aceleci davranmaman olacaltır.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

glpyldrm

hoşbulduk arkadaşlar sıcak karşılama için de teşekkür ederim:)
bütçe malum çok kıpırdamama imkan vermiyo bunun yanında alacağım arabaya da uzun yıllar binmek niyetindeyim hatta satmayıp evladiyelik saklamayı bile düşünüyorum. 2 temel çekincem yakıt tüketimi ve arabanın üç kapı olması. yakıt tüketimiyle ilgili şu an bi varsayımda bulunamasam da üç kapılı olması birkaç yıl içinde bana büyük sorunlar açacak gibi. bu yüzden çok istesem de hala cesur bi adım atamıyorum 145 ile ilgili. bi süre daha bilgi toplayıp ilan kovalamaya devam edicem sanırım. araçla ilgili de geniş bi bilgiye sahibim diyemem fakat aracı bilmeyen, binmemiş, kullanmamış kişilerle de konuşmak istemedim bunları. bu süreçte sizinle bu konular üzerinde sohbet etmekten keyif alacağım. şimdiden başınızı ağrıttığım için özür dilerim ve teşekkür ederim tek tek.

Tolga033

4 kapılı olarak olarak 146 düşünebilirsiniz mesela.

DcD-Semih

Öncelikle hoşgeldiniz.  Eski bir 2001 145 1.6ts kullanıcısı olarak güzel bi tercih olacağına emin olabilirsiniz. malum boxerlerin devri geçti artık,  çok keyifliler kabul ama yürütmek zor. Qv bakın desem temizini yakalamak çok çok zor.

1.6ts lik ünite 145 için oldukça ideal. 1200 küsür kilogramlık kasasını gayet iyi sürüklüyor. 10.2sn 0-100 süresi mükemmel değil ama üst devirlerdeki canlılık sayesinde ara hızlanmaları oldukça keyifli. Güzel bir performans filtresi ve spor bir son susturucu ile bu performansı arttırabilir hemde senfoni eşliğinde aracınızı sürebilirsiniz.  1998 üstü ts ler için tek problem vakti zamanında Türkiye ye getiren aracı firmanın oldukça zayıf bir donanım ile getirmiş olması. Sportivo donanımında tek hava yastığı, klima ve elektrikli aynalar dışında donanım yok. Arkalarda kampana olması gibide olumsuzluklar devam ediyor. Abs dahi birçok elektronik ünitenin olmaması benim hoşuma gidiyordu çok keyifli zamanlar geçirdim 145 ile saf sürüşün tadına varabildim. Spor yay ve 15" jant ile virajlarda hafif arkadan kontrollü kaymalar ile harika tecrübeler edinebilirsiniz. Direksiyon tepkileri oldukça nettir. Düşük hızlarda ozellikle 100km/h ın altında direksiyon ağırlığı ve hızı zevk verir. Güzel bir agaçlı dağ yolunda keyfin dibine vurabilirsiniz. Direksiyonun olumsuz diyebileceğim tek tarafı yüksek hızlarda yeterince sertleşmemesi olabilir ama güvensizlik yaratmıyor. Vites oranları oldukça kısadır şehir içinde güzel fakat yine yüksek hızlarda fazla devir çevirmekten dolayı yakıt tüketimine ve gürültü seviyesine olumsuzluk katabilir. Gerçi motor sesi güzel ben şikayet etmiyordum :)

Ancak velakin 145 alırken diğer arkadaşların söylediği gibi bakımlı olması önemli fakat fiyatıda bir o kadar önemlidir. Alacağınız araç bakımı masrafı ile size bir 156 parasına mâl olabilir. Bu seferde o kadar açılmış iken 156 almamak mantıksızlık olur. 145 keyfi başkadır evet ama kesinlikle sedan 146 versiyonu da dahil bir 156 edemez. 145 i fiyat performans oranından dolayı almak en doğrusu. Nispeten ts üniteli bir 145 Alfanın yürütme maliyeti en düşük araçlarından biridir. Diğer Alfalara oranla daha fazla Fıat ile ortak parça kullanımı vardır. Bakımları ucuzdur ve bela olacak kronik problemi yok denebilir.

3 kapı olmasına da çok aldırış etmeyin derim. Şaşırtıcı bir sürücü ve yolcu kabin alanı vardır. Özellikle ön koltukta yolcu olarak bu boyutlarda en rahat ve geniş alan sunan araçların başındadır denebilir. Arka taraf diz mesafesi 156 dan dahi iyidir. Bagaj hacmi yine boyutlarına oranla oldukça yeterlidir. Eşya gözleri kullanışlıdır.

Bakımlı ve geçmişi bilinen bir Alfa olsunda gerisi önemli değil aşılamayacak sorun yoktur. Hakkınızda hayırlısı olsun :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

antihero

Hoşgeldiniz,
Alfa dünyasına adım atmak için 145 iyi bir tercih olur. Arkadaşların dediği gibi iyi bir araştırma yapmakta fayda var. Konfor anlamında Çakmaktaş arabası kadar kötü olmasada bir 156 gibi değildir. Saf bir sürüş zevki vardır. 3 kapı olmasının avantajı geniş iç hacime sahip olmasıdır. 1 yaşına gelen çocuğumla problem yaşadığım söylenemez. 2000 model ve üstü abs siz ve sadece sürücü airbag ine sahiptir. Önceki model yıllarını tercih edebilirsiniz.
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo