Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Merhaba Yine Yeniden Alfa

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AlfaQv26

Merhaba dostlar.
Daha önceki yıllarda başka ortamlarda ve forumlarda bulundum.
6 yıl sonra yeniden 2009 Alfa Romeo 159 ile dönüş yapmış oldum.
Aracın iç durumu ve kondisyonu gayet düzgün. Tek sıkıntısı vernik yanıkları mevcut. Onu da nasıl çözerim araştırıyorum. Birkaç yapılması gereken işlemleri var. Zamanla yine paylaşırım.

Fatihob

Hayırlı olsun :clover: Vernik yanığına yapacak birşey yok, tekrar boyatmak lazım diye biliyorum.
..

Pervasiz_7

Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin  :alkis:
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

hakan

haktas

AlfaQv26

Teşekkürler dostlar iyi dilekleriniz için.
Tavan kaput ve arka bagaj vernik ve boya sıkıntısı var. Araştırmalarıma göre boyasız işlemler daha sonra daha büyük sıkıntı oluşturuyor. Bu 3 parçayı boyatırsam da malum ülkemiz insanları araca pert muamelesi yapıyor. Aracımda tek sol arka çamurluk dışında normalde boya yok.
Büyük ihtimalle bu şekilde devam edeceğim ya da direk boyatacağım.

murat

Hayırlı olsun ve hoşgeldiniz  :alfisti:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

moza80

You are not allowed to view links. Register or Login
Teşekkürler dostlar iyi dilekleriniz için.
Tavan kaput ve arka bagaj vernik ve boya sıkıntısı var. Araştırmalarıma göre boyasız işlemler daha sonra daha büyük sıkıntı oluşturuyor. Bu 3 parçayı boyatırsam da malum ülkemiz insanları araca pert muamelesi yapıyor. Aracımda tek sol arka çamurluk dışında normalde boya yok.
Büyük ihtimalle bu şekilde devam edeceğim ya da direk boyatacağım.

ben bir sene önce vernik sökücü ile tavanı komple söküp seramik kaplama yaptım şu an herhangi bir sıkıntı yok ama boyayı direk dış etkenlere maruz bırakmış olduğumuz için boya üzeri koruyucu kullanmak lazım sürekli.eğer bakabilirim derseniz boyaya göre çok ekonomik ve kısa süren bir işlem.

ancak daha önce boyanmış parçalarda vernik sökücü etkili değil.parçada fabrika boyası olması lazım.

parça boya işi de sıkıntılı zira diğer parçalar yıllardır güneşe vs maruz kaldıkları için ton farkı olasılığı var.en temizi komple boya onda da süre ve maliyet faktörü devreye giriyor her güzelin bir kusuru var.

Gouki

Cüneyt Bey aramıza hoş geldiniz. :clover:

AlfaQv26

ben bir sene önce vernik sökücü ile tavanı komple söküp seramik kaplama yaptım şu an herhangi bir sıkıntı yok ama boyayı direk dış etkenlere maruz bırakmış olduğumuz için boya üzeri koruyucu kullanmak lazım sürekli.eğer bakabilirim derseniz boyaya göre çok ekonomik ve kısa süren bir işlem.

ancak daha önce boyanmış parçalarda vernik sökücü etkili değil.parçada fabrika boyası olması lazım.

parça boya işi de sıkıntılı zira diğer parçalar yıllardır güneşe vs maruz kaldıkları için ton farkı olasılığı var.en temizi komple boya onda da süre ve maliyet faktörü devreye giriyor her güzelin bir kusuru var.

Öneriniz için teşekkürler.Evet dediğiniz şekil de bir yöntem olabilir. Fakat bu noktada düzenli bir koruma yaptırmak gerekiyor. Ve bunu da düzgün yapan bir usta bulmak şart. Bazı yapılan seramik kaplama işlemleri daha kötü yapabiliyor.

AlfaQv26

Cüneyt Bey aramıza hoş geldiniz. :clover:
Teşekkürler 🙏

AlfaQv26

Hayırlı olsun ve hoşgeldiniz  :alfisti:
Çok teşekkür ederim.

mustafaguleryuz

Tekrar hoş geldiniz, güle güle kullanın

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2015 Giulietta Bianco Lunare