Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 US 8622 / Alfa 159 1.9 Jtdm Distinctive+ / Yine yeniden, ilk aşkla...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DcD-Semih

Otoparkın izlemediğim testi kalmamıştır, diğer kanallardan ayrıştırıp hep keyif alarak izlemişimdir, bir çok açıdan övmüş, nadir durumlarda beğenmemişimdir ama işin içine bir Alfa Romeo girince ve o güzel 159 un içinde 3 tane Alfisti olunca ben güzel bir muhabbet izleyeceğimi düşündüm. And Bey tüm eleştirilerini yapıp görüşünü sunsaydı burada bir problem yok yine ama ondan sonra sahneyi Sinan Bey ile sizlere bırakıp güzel sohbetinizi yayınlasalar idi çok daha şahane olurdu. Oturup bir saat de olsa sıkılmadan izlerdim.

Herhangi bir otomobil testinde x bir marka edasıyla yorumda bulunulmuş. Madem bu kadar petrolhead vurgusunu yapıyorlar madem ki bu kadar sürüş tecrübesine kıymet veriyorlar beklediğim şey; aracın nesnel vasıflarından sonra Alfa Romeo gibi köklü, sanatsal ve marjinal bir markanın neler hissettirdiğinin, Alfistiliğin ve direksiyonun arkasında nasıl bir tatmin duygusu ile sürüş keyfi verdiğinin muhabbeti yapılsın. Sonuçta 2.el testi, öyle aman aman ciddi bir testten çok izleyici isteği ile keyfi ağırlıklı çekilmiş bir test. Beklentimin abes olduğunu düşünmüyorum bu yüzden.

Yine de harika 2 159 un yan yana güzelliğini seyretmek keyifli. :clover:
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

TRSemih

Elim "paylaş'a" gitmedi. 159'a zorla sövdürsek bu kadar olurdu. And'ın dayanıksız vs yorumları beni kahretti. Bir tane somut örnek yok. Hele o torpido kapağına tırnak atma hareketi nedir! Volkan'a sabır diledim.

Kısacası umduğum gibi değildi. Özellikle iki güzel 159 olunca insan dış çekime ağırlık verilmeliydi diye düşünüyor, bekliyor. Onca zamandır çekim yapıyorlar. Kapasitede gelinen nokta "arkadaşlarla 159 keyfisi" tadında.

Tahmin ediyorum ki Volkan ve Evren'de memnun kalmadılar. Yine de bu iki özel 159'u izlemek keyifliydi. İkisine de maşallah.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

suqunet

alfaları izlemek cok keyifi heyecan vericiydi ama video ve testler tatminkar degildi, burada araclara sahiplerine diyecek bir sey yok. arabalar cok guzel ama video bana kısa geldi, bir de And gercekten itici yorumlarda falan bulundu. neden sadece alman otolarıyla karsılastırdı anlamadım. aracın gidisiyle ilgili daha cok sahne olsaydı tatından yenmezdi.

wolkanku

arkadaşlar genel olarak and'a çok yüklenilmiş.

şimdi şöyle düşünelim, and'da alfisti olsa idi, 4 alfa manyağı bir 159'a oturup , 159 şöyle güzel böyle güzel wauw deseydik, bu mastrübasyondan öteye geçmezdi.

hepimiz alfaları kusurlarıyla seven, düşük malzeme kalitesi bile olsa, olsun yol tutuşu bizleri başka duygulara sevk ediyor diyen insanlarız. diğer insanlar buna " gariban avuntusu" gözüyle bakıyor olsa da bizler için bir şey ifade etmiyor biliyorsunuz ki  :serefe:

and'ın görüşlerine katıldığım noktalar var, katılmadığım noktalar da var. yani malzemenin dayanıklı olup olmadığını, torpido kapağının bir parmak darbesiyle çizilebileceğini söylediğinde o an çok şaşırdım açıkçası, henüz 1 buçuk saat olmuştu ilk defa 159'a oturalı ve böyle bir yorum yapması ilginç geldi. Ancak And günümüz teknolojileri ve buna bağlı olarak yeni malzemeleri bizlerden çok daha önce gören ve test eden , kiminin beğendiği kiminin beğenmediği bir "Test Adamı".
Bu doğrultuda, 159'un üretim dönemini unutarak orada daha iyi malzeme görmek istemiş olabilir, nasıl ki alfista gözüyle baktığımız arkadaşlarımız bile "159'un yakıt tüketimi yüksek" diyorsa bu da aynı doğrultuda bir yorum bana göre.
Yakıt tüketimi yüksek, kime göre neye göre? üretim yılları/dönemi/teknolojileri içinde değerlendirildiğinde normal tüketim değerleri sergiliyor. Ancak güncel alfalara sahip (giu/mito) kullanıcılar için bu tüketim değerleri yüksek olarak değerlendiriliyor.

O yüzden , volkan iyi sabretmiş demekten ziyade, ben And'ın söylediklerini analiz edip, neyi neden söylemeye çalıştığını anlamaya çalıştım.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Bar35

Volkan bey aracınıza 54.000TL teklif ediyorum testte yorulmuş bir araç çünkü, uygunsa sabah Maslak noterde görüşmek üzere. Esen kalın  :haydi:

Şaka bir yana And'ın yorumlama tarzı herkese uymuyor, biraz burnu büyük tavrı var ama özünde ben samimi olduğunu düşünüyorum, sadce bazı konulara takılıyor geri kalanını yüzeysel geçiyor. Allah bilir benim 1.9JTS atmosferiği kullansa neler dicekti  :)
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Volkan bey aracınıza 54.000TL teklif ediyorum testte yorulmuş bir araç çünkü, uygunsa sabah Maslak noterde görüşmek üzere. Esen kalın  :haydi:

Şaka bir yana And'ın yorumlama tarzı herkese uymuyor, biraz burnu büyük tavrı var ama özünde ben samimi olduğunu düşünüyorum, sadce bazı konulara takılıyor geri kalanını yüzeysel geçiyor. Allah bilir benim 1.9JTS atmosferiği kullansa neler dicekti  :)

tabi baran bey, ti marşpiyel + jant lastiği sökersem 54.000 tl 'de anlaşabiliriz :)

jts ona zulüm gibi gelebilirdi :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Kaan

20 küsür dakikayı severek izledim. Sinan'ın Alfisti olduğunu duydum ve objektif olduğunu düşünüyorum And'a göre 159 için. Ama And'ın söylediklerini gerçekten kasıtlı buluyorum. Yıllar evvel bir 156 yı incelemişlerdi. Herkes birkaç kez izlemiştir eminim. Yine yürümesini, sesini vs. överken sırf Alfa'yı eleştirebilmek için yakıtını, kapı kollarını, torpidosunu sağını solunu eleştirmişti sürekli. Yani illa b..k atacak :)
Ki 159 da da aynı yerlere takıldı.  :S Ayrıca trafik ve seri kullanıma göre yakmayan araba var mı ? 159 ile aynı zamanın 1.4-1.6 motora sahip benzinli arabaları bile 10 litre üzerinde yakıyorken 1.9 motorlu 159 için 10 litrenin hepsi helal olsun.  :D  Sonuç olarak bence keyifli olmuştur aracın limitlerini denemek ve Sinan ile Alfa sohbeti.
1 hayal
5 duyu
6.his

murat

Bence insanlar kullanmış bakmış hislerini söylemiş, öyle uzun boylu detaylı bir test-inceleme filan yok ortada zaten ki bu adamların tarzı da o değil zaten. Bence 159 almak izleyen biri için az çok fikir verebilecek bir söyleşi olmuş.
Bu bir yana da, forumun bu 2 müstesna 159'u gerçekten çok göz alıcı ve yakışıklılar hakikaten  :clover:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

salihyksk

sonunda bir 159 test videosu oldugu için mutluyum :) ama videoyu çok beğenmedim beklentileri karşılamadı diyebilirim.Başlangıcta sıfır arabaları tanıtır gibi 4 ünüzünde aracın etrafında aracı incelemenizi dış tasarımından başlamanızı beklerdim böyle farklı bir arac tanıtırken.insanlar 159 un dış görünüşüne aşık sonuçta.Dış tasarıma çok az değinilmiş.And beyin yorumları biraz acımasız olmuş ama çokta haksız diyemeyiz.Sıfır bir 159 olsa ve alfa romeo bu aracı tanıtın dese bir ücret karşılıgında, bu kadar acımasız yorumları duymazdık bence :)

depeche101

Çok eğlenceli bir test olmuş beğendim ben. Video sonundaki muhabbet süper  :alkis:

mehmet_QV

And eleştirme ile övme seviyesini ayarlayamıyor bence. Bu da biraz bazı arabalara karşı ön yargılarından kaynaklanıyor. Ufak tefek sorunların üstünde çok duruyor, test bittiği zamanda ister istemez akılda bunlar kalıyor. Bunun yerine yol tutuşu, tasarımı ve sürüş keyfi gibi gerçekten iyi olan şeylerin üstünde daha fazla dursa  daha objektif bir test olabilirdi bence.
2011 Giulietta 1.4 Multiair Distinctive

Aşmış

159'u almayı düşünen pek çok insanı vazgeçireceği için çok beğendim videoyu. And'ın burnuyla oynayıp şoförle tokalaşmasından sonra biraz midem bulandı ama yine de olsun. :) Ben hiç bir kötü niyet sezmedim, gayet içten geldiği gibi güzel bir sohbet olmuş. Yol tutuş konusunda o kayacak zannettiğiniz yerde gelen dokunuşa değinmek de, sadece alfisti'lerin anlayacağı, diğer kullanıcıların merak  edeceği bir durum olduğu için yerinde olmuş. Bagajdaki mama vurgusu sayesinde zaten benim için Top Gear videolarından da daha iyi geldi diyebilirim. :)
Bence Arkadaşların boş vakti varsa bir Alfa Romeo serisi yapılabilir. Test videolarına Ustaların minik röportajları eklenebilir.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

admin

Nesnel gözle bakınca söylenecekler söylenmiş. Nicel gözle bakınca olmamış ancak genel itibarı ile ne iyi ne de kötü, vasat bir test.

Aslında arka koltukta bir de üçüncü esas oğlan olarak "hardcore" bir alfista olsa idi, söylenenlerin hepsine bir açıklama yapabilirdi, ancak bunlar videoda yer alır mıydı, orasını ancak Allah bilir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Koful

Video güzel, Alfalar şahane.

Bazı yorumlar haksızlık hakkaten, özellikle "trim sesi", "tırnakla çizilme" gibi olmadık şeyler söylenmiş.
Burulma direncinin o segmentteki en yükseği oluşunda hem fikir olup trim sesine dem vurmak tam bir çelişki...

Kendisini tanımıyorum. Haklı eleştiriler de var elbet, kötü niyet olduğunu ben de düşünmüyorum, ama Alfa'yı sevemediği ve bu yüzden objektif olamadığı da ortada.
Bilgisi tecrübesi üst seviyede olabilir bilemem, lakin keşke objektif de olabilseymiş.

erdem1904

Ben testi beğendim. Eleştirileri de objektif buldum. Son 5-6 dakika boyunca da yol tutuşunu övdü mesela :) Metres yorumu da cuk oturdu...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

iceberg156

Ortalama bir test olmuş diyebilirim. Belirli konularda ön yargılı gelinmiş ve buna istinaden ezbere yorumlar yapılmış gibi bir kanı uyandı bende.

Ama her şeye rağmen 159' ların görsel şöleni bir nebze olsun bu olumsuzlukların üstünü örtmüş.

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

defrost

Bana göre kısa ve detaysız bir test olmuş
And'ın eleştirilerine kızmamızın sebebi bence onun eleştirdiği konularda ondan çok daha fazla bilgi ve detaya sahip olmamız ve her eleştirisine verebileceğimiz mantıklı cevaplar olması. Testi seyrederken çoğumuzda And'ın eleştirilerine cevap verebilme arzusu olmuş içimizde kalmıştır diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi And'ın 159 hakkında olan bilgisi kadar yapmış olduğu eleştirilerdir bunlar ve bir art niyet olduğunu sanmıyorum.

Birde bu var tabi  >:D

evrenalpar

Herkese merhaba,

Aslında dış çekimlerden sonra araç içi sohbet muhabbet kısmı tam olarak 45 dk sürmüştü. Yani yayınlanan videoda söylenenlerin neredeyse yarısı yok diyebilirim. Diğer yandan bence ağır eleştiri fazla yok, aksine yol tutuşta, iç detaylarda, şanzıman konusunda söylenen çok güzel / olumlu şeyler de var. Eleştirilere Volkan'la verdiğimiz belki daha çok cevap ta mevcuttu ancak onların kaydı ayrı bir telefon ve mikrofon yoluyla yapıldığı için bir kısmı eklenmemiş sanıyorum. Mesela tuşların çizilmesine yaptığı eleştiriye verdiğim cevabın yayınlanması hoşuma gitti. Benim için çok güzel bir gündü. Onlar da çok eğlendiler aslında. Daha ayrıntılı bir test olabilirdi ama hiç yoktan iyidir.  :serefe:
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

alisto

Bence fazla ciddiye alıyoruz yorumları, birlikte güzel vakit geçirilmiş, kendilerine göre araçlar hakkındaki +/- yönler söylenmiş.
And&Sinan öyle söyledi diye öyle olmak zorunda değil, sadece kendi yorumları. Top Gear testi değil.

Art niyet olduğunu düşünmüyorum ama And'da alfa'ya karşı bir önyargı var.
Giulietta testinde de, "araç dynamic mod'a alındığında pek birşey fark etmiyor" demişti. Ki aracın karakteri tamamen değişiyor bence dynamic'te.

:alfisti:

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  elinize sağlık, güzel bir video olmuş.

cAn16

Böylesine güzel iki adet 159 ile cekilebilecek görüntüleri düşünüyorum, ve play tuşuna basıyorum.  Sonuç :  sadece arkadan çekilmiş yol görüntüleri başka da bir şey yok. Yazık olmuş açıkçası.  Teknik yorumlara girmeyeceğim bile .

Volkan' in ve Evren' in fotoğraflarından slayt yapsalar daha güzel bi video olurmuş, o derece ..

2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

leonheart

Videoyu sonuna kadar izledim. And isimli arkadaşı da ilk defa görüyorum, yaklaşımı oldukça eleştirel. Belki de genel olarak böyle bir karakteri vardır onu bilemiyorum. 2 seneyi aşkın 159 tecrübeme dayanarak, kendisine oldukça hak verdiğim noktalar olduğu gibi hiç hak vermediğim noktalar da mevcut. İç mekan konusunda oldukça yorum yapılmış, güzel ama bir de arabanın dışına çıkıp, araç durur halde, tasarımla da alakalı inceleme ve yorumlar olsaymış video daha da zenginleşebilirdi. Özellikle böyle nadide iki 159' u bir arada bulmuşken...
159 JTDM Distinctive

agucba

Zamana uymayan bir yakıt tüketimi.
günümüze uymayan, ancak üretim yıllarındaki normları karşılayan, ağırlık / tüketim oranında bmw e60 520d ile kıyaslandığında 1 litre fazla yakan bir dizel motor
Kendim uzun dönem 159 kullanmadım. Şu markaya göre fazla veya şuna göre çok demedim ki. Yakıt tüketiminin fazla olduğuna dair kaynak noktam doğrudan Alfisti Turkey Forumu'nun üyeleri. 159 2006 yılında piyasaya çıkan model ve bugüne kadar aradan 10 yıl geçti. Toplamda orta kalınlıkta bir kitaba denk gelecek kadar çok test, sürüş deneyimi ve ayrıca yabancı forumlarda kullanıcı yorumlarından 159'ün tüketiminin çok da az olmadığını okudum. Tam tersini söyleyenler de var ama onlar azınlık kısmında kalıyorlar. Zamana uymayan yakıt dedim ama Alfa Romeo'ların genel olarak, yeni Giulietta'lar hariç,  dikkat edilmediğinde bir miktar daha fazla tüketime sahip olduğunu biliyoruz.
Ve "... nasıl ki alfista gözüyle baktığımız arkadaşlarımız bile "159'un yakıt tüketimi yüksek diyorsa..." ile beni kast ediyorsan, benim açımdan sıkıntı yok.  :)

Kısa arka diz mesafesi.
türkiyedeki apaçi sürücü kitlesi koltuk en dipte ve ayaklar 120 derece açıklıkta , eller direksiyona zar zor değecek şekilde sırtlık yatık şekilde kullandığında bu araba coupe diyebileceğimiz kadar dar. ancak akşama You are not allowed to view links. Register or Login testinde göreceğimiz üzere doğru sürüş pozisyonu ayarlandığında yeterli yaşam alanı mevcut.
Burada okuduklarımın da etkisi ile kendi deneyimimi yazdım. Birmot Suadiye'de zamanında düzenlenen etkinlikte Hakan Abi You are not allowed to view links. Register or Login , Cemal You are not allowed to view links. Register or Login ile kendim arka koltuğa oturarak karar vermiştim buna. Hatta 156 için "Sanki biraz daha ferah gibi" dediğimi hatırlar gibiyim. Bayideki 159'un sürücü koltuğu da öyle apaçi oturmuş gibi ayarlı değildi. Bir de Evren'in You are not allowed to view links. Register or Login arkada çok rahat oturduğunu sanmıyorum. Eğer bacakları rahat ettirmek için biraz dik oturmaya çalışsa, tavana yaklaşacak ve baş rahat ediyor olsa bile yan camdan dışarı bakabilmek için kafasını eğmek zorunda kalacak. Uzun vadede sıkıcı bir durum.

Düşük tavan nedeni ile arkada az baş serbestisi.
boy 1.82 ile arkada sıkıntı çekmeden oturuluyor.
Buna yukarıda zaten cevap yazdım

Önde yan destekleri yetersiz koltuklar.
kesinlikle daha destekli koltuklar gerekli
Yan desteklerinin biraz yetersiz olmasının nedeni de koltukların deri olması ve bunların kaymaya daha meyilli olmaları diye düşünüyorum. Kumaş koltuklar, döşemenin yapısı gereği kaymayı biraz daha engelleyici ve ayrıca kumaşın esnek yapısı nedeni ile biraz gömülmeye müsait.

Önde yine kısıtlı iç mekan genişliği.
özellikle yolcu tarafı torpidonun kapağından dolayı çok daralıyor.
Video'da görüleceği üzere Sinan'ın sağ dizinin çok da rahat ettiği söylenemez ve bana göre aşırı rahat değil. Bunun sebebi de Alfa Romeo'nun sürücü oturumunun çok ergonomik olmaması. Kısa bacak-uzun kol tasarımı buna sebep. Ve  ayrıca anahtarın ve çalıştırma butonunun olduğu kısım biraz kısıtlamaya neden oluyor. Ama bana göre burasının böyle olması yine ön konsolun tok ve sağlam gözükmesine neden oluyor.

Önden yüksek sürüş pozisyonu.
iyi görüş açıları
Yüksek sürüş pozisyonu eşit değildir iyi görüş. 90 model bir 33 Boxer 16V QV'deki gibi gömülmeyi beklemek mantıksız ki zaten çok rahatsız bir durum bu ve uzun boylu olup inip binerken çok eziyet çektiğimiz hatırlıyorum, ama insan biraz daha alçak oturmayı isterdi 159'ta. En azından ben öyle isterdim.

Kullanımı zahmetli düğmeler ve ses sistemi.
bmw f30 da bile takır takır oynaya tuşlar var iken, taş gibi ve fonksiyonu karışıklık gerektirmeden kullanılabilen bir sistem bence
Burada yine kendi kısa süreli tecrübelerimi ilettim. Belki uzun dönem kullanmış veya 159 sahibi olmuş olsaydım fikrim farklı olabilir(di). Sanırım biraz da okuduğum çok fazla olumsuz yazının etkisi var. Biz de neticede insanız ve emotional (Plaza türkçesi kullanayım ben de) olarak etkilenebiliyoruz, genel olarak Alfa Romeo konusu haricinde mantıklı olmaya çalışsam da.

Yüksek bakım giderleri.
yetkili serviste yüksek, özel serviste 400 tl. nispeten yüksek diyebilir yaklaşık 100 tl yüksek diğer araçlara göre
Bunu yine forumda yazılanlardan ve servisteki soru-cevaplarımdan çıkardım bu sonuç. Soru sorup cevap aldığım kişiler de bana doğru ve şişirilmemiş rakamları söyleyecek kişiler. Ancak benim sorduklarım muhtemelen pahalı parçalara denk geldi. Eğer 159 sahibi olmuş olsaydım, muhtemelen fikrim farklı olabilirdi.

Yüksek vergi.
malesef Türkiye
Evet, Türkiye gerçekleri. Yapacak bir şey yok.

İsmi nedeni ile Türkiye'de görece düşük imaj.
inşallah hep böyle kalır, herkes kullanmamalı.
Genel olarak Avrupa'da hala 70'li yılların ortalarında üretilen Alfasud'ların etkisi devam ediyor. Yani "Henüz tanıtım kitapçığında bile çürümeye başlayan ve İtalya dışındaki topraklarda arıza yapma olasılığı daha yüksek (Bir İngilizin İngiltere'den İtalya'ya doğru yaptığı yolculukta, Spider'in İtalya'ya doğru yaklaştıkça daha iyi çalışmaya başladığını ve mekanik sorunlarının yok olduğunu anlatan bir gezi yazısı var.) olduğunun bilinç altına ve dışına işlemiş olması. Türkiye'yi zaten hesaba katmayalım. Bugün orta sınıfta muhtemelen en iyi otomobili üretmiş olsalar da hiçbir zaman ABM'lerin yerini tutamayacak. Folksvagen ile kıyas kabul etmez bile.

Küçük bagaj hacmi.
o hacime kesinlikle daha büyük bagaj bekliyor insan.
Sedan'ın bagaj hacminin yetersiz olduğu bir gerçek. 155'in 525 litre ve bir üst sınıfta olup 159'tan yaklaşık 10 cm kısa olmasına karşın 164'ün 504 litre hacimleri göz önünde bulundurulacak olursa, 407 litre ile, evet küçük (aradaki fark 5 damacana su miktarı yapar). Ancak zamansız bir tasarıma sahip olmak için bagaj hacmi ve baş serbestisinden feragat edilmesi benim açımdan bir sıkıntı değil. Böyle güzel bir otomobil için feda edilecek şeyler. Zaten otomobil konusunda mantıklı düşünüyor olsa idim, gidip sıfır kilometre benzinli Giulietta almazdık.

Isınsa da aşırı yüksek sesli dizel motor.
güncel teknoloji dizeller çok sessiz napsın 159  :))
Bir akşam Murat You are not allowed to view links. Register or Login biz Ataşehir'de iken beni ziyarete gelecekti. Onu sokakta beklerken onun gelmek üzere olduğunu ve hangi sokaktan geleceğini nerede ise 5 saniye önceden duymuştum.  :) Yapacak birşey yok. Gülü seven dikenine katlanır. PSA'nın dizellerinin yanında iyi durumda.

Aşırı Alman olduğu söylentileri.
kaba olduğu detaylar, hantal olduğu noktalar var, ancak sürüş özellikle tam alfa romeo.
Cümlem zaten "söylentileri" ile bitiyor. Buradaki kastım, kabalıktan ziyade iç mekanda İtalyan tasarımının fazlaca Alman tokluğuna tercih edilmesinden bahsedilmesi. Yine de soldaki far ayarı ile hız sabitleme kolunun kullanımının çok kolay olduğunu sanmıyorum. Gece ve uzun yolda 159 kullanmadığım için sadece bana verdiği hissiyat bu yönde. Genel olarak bana Alman hissiyatı veren bir durum yok, ve zaten bu yadırganacak bir şey de değil. Neticede genel kanı, Almanların iç mekanının tok bir his bıraktığı yönünde.

Ancaaaak; Ne olursa olsun o bir Alfa Romeo ve eskimiş de olsa hala daha çok yakışıklı.
Kendi yazdığıma bir ilave yapayım tekrardan. Yukarıda ilk yazdıklarım uzman(!) otomobil dergilerinin uzmanlarının(!) yorumları (ki dikkat edersen benim yazdıklarım ile testi gerçekleştirenlerden biri olan And'ın söyledikleri ile nerede ise benzer şeyler ve ben bunları testten önce yazmıştım), piyasada ve hatta 159 kullanıcıları ile Alfa Romeo kullanıcıları arasında yazılan, çizilen şeyler. Kendi yorumlarımı senin yazdıklarından sonra ekledim. Benim için tüm Alfa Romeo'lar Alfa Romeo'dur. Öyle "Bu gerçek Alfa Romeo değil", "Bunun tasarımı Alman olmuş", "Bu yeteri kadar özgün olmamış", "Farı buna, kaşı şuna benzemiş", "Sanat eseri kıvamında olmamış", "Aman kimse almasın" vs gibi takıntıları olan birisi değilim. Nasıl ki zamanında ilk önden çekişli ve Porsche'den gelen bir mühendis sayesinde DOHC motor yerine boxer motorlu bir ürün olan Alfasud Alfa Romeo olarak kabul ediliyorsa, ilk çıktığı zaman "Bu Fiat'ın biraz hallicesi" denen 156'ya bugün toz kondurulmuyorsa, bugün kendi sahibi de olduğum Giulietta'ya yine Fiat Bravo'nun aşırı makyajlı hali gözü ile bakılıyorsa ve son olarak Giulia yeterince özgün bulunmuyor olsa da, benim için hepsi birer Alfa Romeo. İki tane istisnam var. Biri sırf küçük otomobil üretebilmek için Renault lisansı ile üretilen Defne (Türkçe olarak yazdım, gerçeği Dauphine) ve istediği kadar Alfa Romeo mekaniğine sahip olsun, aslında bir Nissan Cherry olan ARNA.

///////////////

ademirtas

Hayırlı olsun @volkanku çok güzel bir araca sahip olmuşsun , keşke diyorum kırmızı 159'umu satmasaydım diye sürekli kendime kızıyorum. Otopark da da izledim aracı Maşallah.  :alkis:
1996 - Alfa Romeo GTV
2008 - Fiat Grande Punto
1998 - Alfa Romeo 156
2000 - Alfa Romeo 156 SS
2006 - Alfa Romeo 159 JTDm
1999 - Alfa Romeo 156 2.5 V6

Tolga033

Güzel bir test olmuş ama yapılan bazı eleştiriler haksız olmuş sanki. :)
Eleştireyim derken saçma sapan yapılan yorumlar var videonun altında.  :duvar:

ku2

arkadaşlar genel olarak and'a çok yüklenilmiş.

şimdi şöyle düşünelim, and'da alfisti olsa idi, 4 alfa manyağı bir 159'a oturup , 159 şöyle güzel böyle güzel wauw deseydik, bu mastrübasyondan öteye geçmezdi.

hepimiz alfaları kusurlarıyla seven, düşük malzeme kalitesi bile olsa, olsun yol tutuşu bizleri başka duygulara sevk ediyor diyen insanlarız. diğer insanlar buna " gariban avuntusu" gözüyle bakıyor olsa da bizler için bir şey ifade etmiyor biliyorsunuz ki  :serefe:

and'ın görüşlerine katıldığım noktalar var, katılmadığım noktalar da var. yani malzemenin dayanıklı olup olmadığını, torpido kapağının bir parmak darbesiyle çizilebileceğini söylediğinde o an çok şaşırdım açıkçası, henüz 1 buçuk saat olmuştu ilk defa 159'a oturalı ve böyle bir yorum yapması ilginç geldi. Ancak And günümüz teknolojileri ve buna bağlı olarak yeni malzemeleri bizlerden çok daha önce gören ve test eden , kiminin beğendiği kiminin beğenmediği bir "Test Adamı".
Bu doğrultuda, 159'un üretim dönemini unutarak orada daha iyi malzeme görmek istemiş olabilir, nasıl ki alfista gözüyle baktığımız arkadaşlarımız bile "159'un yakıt tüketimi yüksek" diyorsa bu da aynı doğrultuda bir yorum bana göre.
Yakıt tüketimi yüksek, kime göre neye göre? üretim yılları/dönemi/teknolojileri içinde değerlendirildiğinde normal tüketim değerleri sergiliyor. Ancak güncel alfalara sahip (giu/mito) kullanıcılar için bu tüketim değerleri yüksek olarak değerlendiriliyor.

O yüzden , volkan iyi sabretmiş demekten ziyade, ben And'ın söylediklerini analiz edip, neyi neden söylemeye çalıştığını anlamaya çalıştım.

Katılıyorum Volkan.. Güzel bir özet olmuş.
:alkis:
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785