Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 AV 6785 - Spider 2.2 JTS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkür ederim :)

Adminim büyüksünüz :)

You are not allowed to view links. Register or Login aklıma girme abi, hiç niyetim yokken yoldan çıkarma beni :)

Gaza gelme, Prodrive S hiç yakışmaz buna  :p :D ;) :)

ucarozcan

>:D >:D
Hiç olmamış değil mi? :))
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

umitkilic

You are not allowed to view links. Register or Login abi çok teşekkür ederim :)

Bu arada "arkalar da da" yazmışım, ayar olurum ekleri düzgün yazmayana normalde, mesajda edit seçeneğim olmadığı için "arkalarda da" olarak algılarsanız sevinirim, evet takıntılıyım hehe.
Böyle arabalar zaten böyle "takıntılı" insanları hakediyor bence.Duyarlılığına hayran oldum.Ayrıca aracın tentesinin korunması için @evo34 Erhan Tayar'dan fikir alabilirsin.Kendisinin sahip olduğu S2000 nin tentesini görünce ağzım açık kalmıştı.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evo34

Maşallah.
Ümit Başkanın dediği gibi tente temizliği ve korunması benim için çok önemli.
Megiuars ürünlerini kullanıyorum. Tavsiye ederim. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arabalarım/Testlerim
[url="http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr"]http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr[/url]

master

Resimdeki jantlar gerçekten çok güzel görünüyor, ama ben janta para vermem, düsturum değil :) Pahalı jantların parasına yapılabilecek iki işlem vardı aklımda, bir tanesi "süperçarçur"a girmekti, ancak JTS motorun hassasiyeti sebebiyle yemedi, diğeri de Japonya'dan Unicorse veya İngiltere'den Wizard komple egsoz almak, ya da böbreği satıp Kreissieg ile görüşmekti, ondan da daha önceki Okan Baycu yapımı egsozun yüksek sesiyle ilgili hanım yüksek memnuniyetsizliğini belirtti diye vazgeçtik :)

Dolayısıyla benim kafamdakiler bitti, herhangi bir kozmetik veya mekanik ekstra düşünmüyorum artık. Bundan sonrası sadece eskiyen herhangi bir parça olduğunda onu yenilemek, ki onların da hepsini yeniledik bugüne kadar.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login bilgi ve fikirler için teşekkür ederim. Aldığımdan bu yana tente temizlik ve korumasını yapıyorum zaten. Meguiars ürünleri kullandım ben de, tente temizleyicisi çok başarılı olmasına rağmen koruyucu üründen memnun kalmadım. Sürekli kapalı garajda ve üstünde brandayla olduğu için zaten tentenin çok sık kozmetik bakıma ihtiyacı olmuyor, periyodik aralıklarla da temizleyince kondisyonu güzel kalıyor. Meguiars ürünlerine ek olarak kendi özel karışımımı da oluşturdum, sürekli tertemiz duruyor böylece :) Tentenin korunması gereken en büyük rakipleri kediler, özellikle soğuk havalarda tentenin kumaş yapısı onlara çok çekici geliyor ve üstüne çıkıp tırnaklarını geçirerek tente kumaşına zarar verebiliyorlar, bu yüzden ya kedi kovucu sprey kullanmak lazım -ki ben bunu kullanmıyorum- ya da sürekli branda ile saklamak lazım, ben bu ikinci seçeneği seçiyorum.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

umitkilic

Biz adama yardımcı olalım dedik,adam bizim bildiklerimizi bize tersten okudu :) Tenteye özel karışım yapmak nedir yahu?!

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

master

Estafurullah :) Yönlendirmeleriniz benim için çok değerli.

Ben boya-tente bakımında sadece elimden geleni yapmaya çalışıyorum, yetersiz kaldığım yerde de Kemal ve Candoğan devreye giriyorlar sağolsunlar :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

murat

Resimdeki jantlar gerçekten çok güzel görünüyor, ama ben janta para vermem, düsturum değil :) Pahalı jantların parasına yapılabilecek iki işlem vardı aklımda, bir tanesi "süperçarçur"a girmekti, ancak JTS motorun hassasiyeti sebebiyle yemedi, diğeri de Japonya'dan Unicorse veya İngiltere'den Wizard komple egsoz almak, ya da böbreği satıp Kreissieg ile görüşmekti, ondan da daha önceki Okan Baycu yapımı egsozun yüksek sesiyle ilgili hanım yüksek memnuniyetsizliğini belirtti diye vazgeçtik :)

Dolayısıyla benim kafamdakiler bitti, herhangi bir kozmetik veya mekanik ekstra düşünmüyorum artık. Bundan sonrası sadece eskiyen herhangi bir parça olduğunda onu yenilemek, ki onların da hepsini yeniledik bugüne kadar.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login bilgi ve fikirler için teşekkür ederim. Aldığımdan bu yana tente temizlik ve korumasını yapıyorum zaten. Meguiars ürünleri kullandım ben de, tente temizleyicisi çok başarılı olmasına rağmen koruyucu üründen memnun kalmadım. Sürekli kapalı garajda ve üstünde brandayla olduğu için zaten tentenin çok sık kozmetik bakıma ihtiyacı olmuyor, periyodik aralıklarla da temizleyince kondisyonu güzel kalıyor. Meguiars ürünlerine ek olarak kendi özel karışımımı da oluşturdum, sürekli tertemiz duruyor böylece :) Tentenin korunması gereken en büyük rakipleri kediler, özellikle soğuk havalarda tentenin kumaş yapısı onlara çok çekici geliyor ve üstüne çıkıp tırnaklarını geçirerek tente kumaşına zarar verebiliyorlar, bu yüzden ya kedi kovucu sprey kullanmak lazım -ki ben bunu kullanmıyorum- ya da sürekli branda ile saklamak lazım, ben bu ikinci seçeneği seçiyorum.

Valla Önderim o spreyler kedilere çok yazmıyor...Motorcuların en büyük uğraşı kedileri uzak tutabilmek ama zor bir iş. Canları sağolsun diyip geçiyoz artık napalım  :arkadasim:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

master

Sevgili dostlar.

Hafif buruk, içim sıkılmış, ama gönlüm tamamen rahat bir şekilde yazıyorum bu mesajımı. Bugün itibari ile Spider'la vedalaştık. Eskişehir'den değerini en az benim kadar bilip, en az benim kadar iyi bakacak bir arkadaşa verdik aracı. Ellerinden daha önce bir 159 da geçmiş, dolayısıyla markaya yabancı da değiller. Umarım o da benim kadar keyifle, şevkle, kazasız belasız kullanır.

Aracı ilana koyduktan sonra beklemediğim kadar geri dönüş aldım. Rutin olduğu şekilde yine ve yine 5.000 TL düşüğünü teklif edip hemen gelip alayımcı olta sallayan arkadaşları zaten saymıyorum, bunlar dışında ciddi anlamda niyetlenen 4 kişi oldu. İlandan yanlış hatırlamıyorsam 2 veya 3 gün sonra arayan arkadaşımızla ise telefonda uzunca konuştuk ve aracı almaya karar verdi, direk olarak kaporayı gönderdi, ben de ilanı kaldırdım. Kaporayı gönderdikten sonra daha önce arayan arkadaşlardan birisi düşünüp karar vermiş, "alıyorum" diye aradı, hatta daha yüksek para vermeyi teklif etti ama kaporayı almış olduğum için tabii ki böyle bir şey sözkonusu olamazdı. Cuma günü Enriko'da tanıdığı olduğu için alıcı arkadaşımızın isteği ile o gelmeden önce ekspertize götürdüm, bugün de satışı verdik (Bu arada Enriko'da yaşadığım aşırı negatif tecrübeyi de daha sonra beni telefonla arayıp dinledikleri ve hak vererek konunun üstüne düşmeleri neticesinde buraya yazmamaya karar verdim).

Bugüne kadar sahibi olduğum her Alfa Romeo'nun benim için ayrı bir değeri oldu, hepsini de sattıktan sonra özledim. Ancak şu güne kadar hiçbirisine Spider kadar gönülden bağlanmadım, hiçbirisinin gidişi beni bu kadar rakı içme isteğine boğmadı :) Neticede bir metal yığını, ama Spider gerçekten başka bir metal yığınıydı. Zaten ayrılmadan önce alıcı arkadaş (ismini özellikle yazmıyorum istemeyebilir diye) aracın içinde iken ben etrafında bir dolandım, konuştum, öptüm (evet öptüm :) ) ve öyle uğurladım Spider'ı. İnşallah "nabıyo la bu manyak" dememiştir :)

2017 yılının başından bugüne en fazla 1.000 km kullandığım, sürekli garajda yatıyor olduğu, ve eskiden en azından yazları haftasonu keyifle kullanıyor olduğum fakat artık hanım faktörüyle (o valiz de gidicek, bunu da götürücez, çiçeklerim de gidicek vsvs.) tamamen işlevsiz hale geldiği için görünüşe göre bu sene o 1.000 km'yi dahi yapamayacağım belli olunca ve biblo niyetine kapalı garajda tutmak da anlamsızlaşınca böyle bir kararı almış bulunduk.

Giulia ve Stelvio'nun benim için o parayı bağlamaya değer bulunmayacak kadar yüksek fiyatları (az daha ekleyip çiçek gibi ev alırım:) ), diğer Alfa Romeo'lardan bana hitap edenlerine de önceden sahip olmuş olmam neticesinde sanıyorum ki yakın gelecekte bir Alfa Romeo sahibi olmayacağım. 15 senelik aralıksız Alfa Romeo macerası görünüşe göre belirsiz bir süreliğine son buldu. Burukluğum Spider'ın gitmesinden midir yoksa Alfa Romeo'suz kalışımdan mıdır onu da tam çözemiyorum açıkçası. Ben en keyifli vakitlerimi sanayiide Alfa Rosso'da, Alfa Teknik'te çay eşliğinde Alfisti dostlarla ve oralardaki yıllara yayılan hukukumuz bulunan ustalarla geçirirdim. Napayım şimdi "Passat mı çekeyim yanlarına?" :) Gidip VW servisinde "tok kapı sesi" mi konuşayım, Honda alıp "sen GTI'ını itekle, biz gazlıyoruz VTEC'le" diyenlere "façan yansın karşim" mi diyeyim Nerelere gideyim, ne edeyim :)

Neyse, çok uzattım ama kuruluşundan bugüne her daim bir Alfa Romeo ile içinde bulunduğum, çok çok güzel dostluklara sahip olmamı sağlayan şu güzel forumda ilk defa Alfa Romeo'suz kalışımla ilgili de ufak bir iç dökeyim dedim. Kafanızı şişirdiysem affola.

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

E.Ç.M. (MiTongin)

bir yandan  araç kullanıyorum bir yerden okudum bir yerden yazıyorum ( trafikte tabi :) )
bende yeni bir 916 spider sahibi olarak henüz üstünü açıp gezmememe rağmen bağlandım. az çok duygularını anlayabiliyorum. alana da satana da hayırlı olsun  :serefe:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Theillest

Hayırlı olsun demek içimden gelmedi vallahi çok güzel bir araçtı elinizde on numara olmuştu hakkınızdda hayırlısı olsun hocam ama benim tahminim yine güzel bir alfa ile markaya dönersiniz :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekdellal

Allah kavuştursun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

master

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkür ederim :)

You are not allowed to view links. Register or Login Sizin arabanın restorasyon sürecini görünce de maşallah diyorum, umarım güle güle keyifle binmek nasip olur :) İyi dilekleriniz için teşekkürler.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ykilinc

Hayırlı olsun. Bunlar zor kararlar. :)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

qrkmtp

Okurken gozlerim doldu siz ne duygular yasadiniz allah bilir :( hayirli olsun umarim gonlunuze gore bir alfa bukursunuz.

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

krm1983

Tam bir dram olmuş. Alana da satana hayırlı olsun demek düşer bize.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

agucba

Hayırlısı olsun Önder.

Allah inşallah gönlüne göre bir Alfa Romeo'nun üretilmesini ve senin, kendi özün olan o Alfa Romeo'nun koltuğuna en kısa zamanda oturmanı sağlar (sanki Allah'ın başka işi gücü yokmuş gibi  :) ).

Alfa'sız kalman forumun Önder'siz kalmasına sebep olmasın, arayıp telefonda fırçayı basarım.  ;)

///////////////

balesanist

Hayırlı olsun. Ben okurken duygulandım. Bu saatten sonra anca Tesla diyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

Alfadanadam

Hayırlı olsun Önder'im.  :serefe:

depeche101

master

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  güzel dilekleriniz için çok teşekkürler :)

You are not allowed to view links. Register or Login abi teşekkür ederim :) Yok buralardayım zaten, daha sabah sanayiye de uğradım, buraya da giriyorum. Belki ileride kullanmadığım modeller mantıklı rakamlara düşerse o zaman olabilir. Hayırlısı.

You are not allowed to view links. Register or Login en çok istediğim araçlardan birisi olabilir ama onların rakamı da beni aşar :) Şimdilik evdeki diğer araçlarla takılıyorum, ilerisi kısmet.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

Tesla Model S değil ama Tesla Model 3 mantıklı rakamlar ile Türkiye'ye gelirse, neden olmasın.

İlerisi için ciddi ciddi radarımda olan bir araç Model 3 ama en önemli kriter fiyatı ne olur ve ben o zaman ne olurum.

///////////////

ealprsln

Hayırlı olsun Önder. Eskişehir deyince bir anda içim fena oldu, ben olsaydım iyiydi  :D  Elinden "159" geçmiş diyorsun. Tahmin edebiliyorum kim olduğunu az çok...
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

miracozdag

Önder hayırlı olsun. Yakın zamanda Alfa yok ise ne olacak? Düşündüğün bir araba var mı?

Yazı baya dokunaklı oldu bu arada, koydu bana.