Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Amsterdamli MiTo

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sarpgrey

Eskiden daha güzel olacak sikmayin canınızı :)
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

TRSemih

Başlığı yeni gördüm. Elinize saglik. Bambaska bir mito yaratmissiniz.

Bu arada, gecmis olsun.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

FAKmito

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaslar merhaba! Ben Ömer, amsterdamda kaliyorum, 30 yasinda ve evliyim. Bayadir Alfa tutkunuyum, ve once bi GT surdum 3 yil boyunca, simdi 1,5 yildir MiTo kullaniyorum. Bayadir ingiliz ve hollandali forumlerde aktif oldugum icin, dedimki bide kendi topragimin forumune goz atayim :)

Türk karakterleri zor yaziliyor klavyemde, o yuzden kusuruma bakmayin, kolayini kaciyorum. 

Benim MiTO 2009 yilindan, 155TB Sport modeli. Bembeyaz full opsiyon, deri, koltuk isitma, park, isiklandirma, yagmursensorlari filan hepsi var yani. Cok aradim bunu, ve baya bi zaman sonra buldum. Illaa beyaz olmasini istiyordum cunki Alfanin cikarmadigi GTA versiyonuna yaklasik modifiye dusunuyordum. Simdiye kadar baya biseyleri degistirdim ve ekledim, kendim birazcik becerikli oldugum icin herseyide kendim yaptim. Ekte bi takim resimlerim var, umarim net bir sekilde hersey belli olur. Gorusmek uzere! Surekli aktif olmayi dusunuyorum buralarda :)

Eski GT, 1.9JTD 2004 model

Yeni MiTo 155TB Sport 2009 model

Bu stock hali, yeni almistim, hicbir modifiye yok daha.

Ilk yaptigim sey, butun sari ampulleri, LEDlere cevirmekti.

Sonraki modifiye sari lambalari, beyaz Polarg lambalarina cevrimekti, ve 6000K xenon upgrade.

Bi sonraki modifiye, plastidip ile ortadaki uckeni boyamakti. Sis lambanin etrafini ve komple alt takimida boyadim.

MiTo stock olarak cok yuksekti, o yuzden 35mm indirdim Novitec sayesinde :) Bu arada, gordugunuz cantlar kislik cantlarim, 16"

Motor sesi fena degildi, ama acik hava filitresi iyi bir ekleme olcagini dusundugum icin onuda ekledim. K&N57i sistemi taktim.

Sonra dusundum tasindim, dedimki bu standart kislik cantlar sadece kis icin olsun. Yazlik guzel bi cant istiyodum, ama en az 18" ve koyu bi renk. Aradim taradim ama adam gibi bise bulamadim. Sonra Italyadan tesaduf bi set cantlar denk geldi, 18" ve carbon profilli. Uzerine yapistirma degil ama ingilizce dedikleri gibi "water-transfer-print" teknikle suya bandirilmis bi sekilde. Youtubedan nasil bise olduguna bakabilirsiniz. Bunlari siparis ettim, ve 2 hafta icinde hollandaya geldiler sag saglim. Lastik olarakta uzerine Toyo Proxes T1R taktirdim.

Sonra kucuk bi modifiye yaptim, direksiyonun sol tarafinda far ayarlari var, onu cikarttim, ayni carbon profili yapistirip, kirmizi bi cizgi ekledim.

Cantlari takmadan once, biraz disarda durmasini istedim. Standart olarak cok icerde durduklari icin on ve arka tarafa spacer taktim. Ondekiler 16 mm cikintili, arkadakiler 20 mm.

Sonra herseyi taktim ve guzel resimler cektim :)

Farlarin QV koyu versiyonu istiyordum aslinda, ama biraz sonraya attim onlari. Far etrafindaki plastikleri bu sefer koyu gumus rengine plastidip yaptim.

On tarafini bu sefer bi degisiklik daha yapmak istedim. Normalde gumus gibi parlayan cizgiyi cikarttim, ve parlak kirmiziya boyadim.

Radyo standart cirkin oldugu icin, onuda double din appradio 3 modeline degistirdim. Telefonumu baglayip onun uzerinde kullanabiliyorum simdi. Mukemmel bir model, cok memnunum! Tavsiye edebilrim ;) Bunun yanisira, dashboarta biraz degisiklik istedim. Kirmizi cizgi ekledim, hem kapilara hem dashboarta.

Sonra buyuk bi degisiklik yaptim. Dis aynalarin altina LED taktim, iceriye LEDler taktim, ve FOCAL hoparlorler aldim.

En son yaptigim modifiyede Cadamuro diffuser ve GTA replika eksoz takmakti. Cadamuro diffusera biraz degisiklik yaptim, 2 buyuk parcalarini kestim ve duz yaptim. Biraz daha kibar duruyor bu sekilde. Kendim bide ayna kapaklarini carbon folyo ile kapladim, onlarida taktim.

En son baya bi para harcadim bakim icin, yagi, suyu, filitreler, fren diskleri falan filan derken gelecek zaman fazla para harciyamiyacagim MiToya malesef. Planda daha bi kac modifiye var ama yaza kadar. Yeni biseler yaptikca burdada sizle paylascam! :)

Selamlar arkadaslar! Gorusmek uzere ;)
Allahini seven uzerime cadamuro difuzor atsin :D [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Ormanci

Şu içerideki kırmızı çizgi olayını ben de Giulietta'nın kapılarına yaptım.
Kesinlikle o kapılardaki dümdüz siyah olayını gideriyor ve çok güzel durdu.
Yalnız 5m gelen şey 4 kapı için yetmedi, bu aralar sipariş verip bi rulo daha alacağım.

ssg

Şu içerideki kırmızı çizgi olayını ben de Giulietta'nın kapılarına yaptım.
Kesinlikle o kapılardaki dümdüz siyah olayını gideriyor ve çok güzel durdu.
Yalnız 5m gelen şey 4 kapı için yetmedi, bu aralar sipariş verip bi rulo daha alacağım.
Acaba o çizgilerin özel bir adı felan var mı ve uygulaması kolay mı?
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

FAKmito

Aramıza hoş geldiniz ne yalan söylim normalde MiTo ya hiç ısınamıyordum ama Fatihin mitodan sonra görüpte beğendiğim tek Mito diyebilirim :) Kazasız belasız kullanmanızı dilerim , 41 kere maşallah.  :nazar: karbon transfer jantlara da bayıldım.  :yukari-ok:
O senin guzelligin kardesim :) ben senin aracini gordugumde giuletta dusundum ama maddi imkanlar el vermedi

ozoozo

Aramıza hoş geldiniz ne yalan söylim normalde MiTo ya hiç ısınamıyordum ama Fatihin mitodan sonra görüpte beğendiğim tek Mito diyebilirim :) Kazasız belasız kullanmanızı dilerim , 41 kere maşallah.  :nazar: karbon transfer jantlara da bayıldım.  :yukari-ok:
O senin guzelligin kardesim :) ben senin aracini gordugumde giuletta dusundum ama maddi imkanlar el vermedi

Kardeşim Fatihten kastım Fatihob du ama olsun seninki de öyle çok güzel :) maşallah.

OZO..!!!

FAKmito

Kardeşim Fatihten kastım Fatihob du ama olsun seninki de öyle çok güzel :) maşallah.

OZO..!!!
Hahahah nasil atlamisim hemen .d onunki efsane pistte fotografini gordukten sonra arastirip mito nun performansli bi arac oldugunu ogrenmistim :)

omiee

Arkadaslar, yarali Mito'm sonunda piril piril parliyor yine! :alkis: Kaporta ve boya isleri tamamlandi, simdilik kendim odedim, ama yakinda bi ihtimal geri alacagim. Eskisinden daha guzel oldu valla, tam renk uyumu, ve hic bi fark yok eskisine gore. :D Yeni Brembo disk ve fren balatalari taktim, yazlik jantlarimi da taktim, tam isabet oldu hersey! Insallah bidaha oyle bi kaza gecirmez Mito'm  :-X

Tabi bunlari atlattiktan sonra, simdi yeni projeme basladim hemen. Asagida ilk kareyi gorebilirsiniz. Ne oldugunu bilen varmi? :D Projem iyi ilerliyor, nerdeyse bitmek uzere. Yakinda yeni resimler eklerim yine.

Bide en kisa zamanda Ragazzon downpipe almayi dusunuyorum. Burda onu kullanan varmi acaba? youtube'dan bir iki video izledim ama sesin tam nasil cikacagina halen anliyamadim. Benim simdiki Ragazzon egsoz pek ses cikarmadigi icin downpipe takmak istiyorum. Fazla abarti da olmasini istemiyorum, hergun 100 km ise gidip geliyorum cunki. Kafam sismesin araba :P Takmasi kolaymi acaba, bu konuda bi bilgisi olan varmi?

Yakinda yine gorusmek uzere arkadaslar!

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

sarpgrey

İçine sinmesi güzel olmuş. . Güle güle kullanin.  Sizde de proje bitmiyor maşallah :)
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

omiee

Tessekurler  :yukari-ok:  Bende projeler bitmez ya, birini bitirip direk baskasina basliyorum. Hatta bazen okadar guzel seyler aklima geliyorki, hangi birini yapayim derken hepsine baslayip karistiriyom :p

Mito daha tam kafama gore bitmedi ama, birkac is daha var. Ragazzon downpipe taktiktan sonra, camlara film cekip, tavana carbon kaplama yapacagim. En son chip taktirip 180 HP cikartacagim diye dusunuyorum. Ama chipler burda cok pahali, en az 500 euroyu gozden cikarmam lazim. O yuzden en son yapacagim sey herhalde o olcak :D

E.Ç.M. (MiTongin)

amsterdamlı mitocu arkadaşımızı aramıza bekliyoruz. 3-5 mito var zaten arka planda kaldık :)
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )