Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ACEMİ ÜYE ve 164 ALFASI

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Hoşgeldiniz,  güle güle kullanın, aynısından ben de de var, km.nedir? eğer 150.000 civarlarındaysa, radyatörü, marş ve şarj dinamolarına baktırın, ayrıca aks körükleri, ön rotiller i de kontrol ettirin, mekanik olarak 164 e ve ondan önceki Alfalarıma sürekli bakan Ragıp Usta yı tavsiye edebilirim (0555 228 20 80), su radyatöründe problem olursa kesinlikle "0" taktırın, Aksaray da var...diğer parça konularında Bostancı San.Sitesindeki Alfacı Serdar'da çok parçası var, dışardan da getiriyor...Son susturucunda problem olursa Maslak San.Sitesindeki Yurtiçi kargo binasının yanındaki ithalatçıda orj. egzostu var, bu nun haricinde taktığın egzostlar içeri uğultu verir...Debriyaj merkezlerini, fren balatalarını ve özellikle arka kaliper tozluklarını kontrol ettirin, su devirdaimi de unutmayın, ilk işiniz, bujilerini, yağını benzin, hava ve yağ filtrelerini mutlaka orj. ile değiştirin... kesinlikle motora katkı maddesi koymayın..., eksantrik ayarlarına da baktırın....164 kolay kolay arıza yapmayan, yola çok hakim, içi çok rahat salon bir alfa...eğer bakımları zamanında yapılmış ve mekanik olarak yorulmadıysa, en az 400.000 km.yapma şansınız var (benim amcaoğlunda var, 1994 den beri onda ve şu an 326.000 You are not allowed to view links. Register or Login!), boyasını yaparken de aksesuar kısımlarını dikkatlice söktürmenizi tavsiye ederim, bizim çoğu boyacı ve kaportacılar, bu vida vs. ekipmanları araç sökülürken garip kutulara koyarlar, toparlanırken de ya bir kısmı kırıktır, ya da eğiktir....bu nedenle bildiğiniz veya size tavsiye edilen yerde bu işleri yaptırın, elektrik arızası kolay kolay vermez, bu konuda da Tahsin ustayı tavsiye ederim, o da Bostancı da, muhtemelen kontak anahtarınızda problem çıkabilir bu sizi ürkütmesin, alt sigortaya giden kablonun geçirgenliği azaldığı için problem yaşayabilirsiniz...ama 164 e harcadığınız her YTL buna değer, yeter ki iyi bir yerde yaptırın...karşılığını alırsınız...sıhhatli bir 164 ile 1 depo benzinle minimum 600 km. yaparsınız...döküman ve el kitabı vs. isterseniz bende var...kazasız ve belasız, Güle güle kullanın....Hayırlı olsun...

quote:
Herkese merhaba, 164 2.0 Twin Spark aracımla katıldım aranıza. Yıllarca honda kullandım ama alfaya hep sempatik bakmıştım, şimdi bir vesile ile 1994 model olan bu aracı aldım. Şimdi araştırdıkça, her geçen gün, alfaya saygım da güvenimde artıyor.
   Fakat "acemi üye" olarak alfa 164 hakkında desteğinize ve yönlendirmenize ihtiyacım var. Arabayı ilk günkü haline getirmek niyetindeyim. Bu süreci benimle paylaşacak, maliyet ve fayda ilişkisini, lehimizde kuracak işinin ehli bir ustaya ihtiyacım var Anadolu yakasında.
   İlginize şimdiden teşekkürler...

n/a

Mehmet abi, ilginize çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uyacağım. Araba 285.000'de ve bugüne kadar temiz kullanılmış diyemem. Evveliyatını da bilmiyorum. Yavaş yavaş herşeyini elden geçirmem gerekecek gibi görünüyor. Bu arada abi, aynı model bir 2.0 V6 Turbo var, benimkinden temiz görünüyor resimlerinde acaba onunla takasmı etsem 205 beygirmiş galiba o motor ama bilgim yok, yedek parçası falan sıkıntılı mıdır acaba ne dersin değiştireyim mi biraz fark vererek yoksa benimkini bir klasik araç toplar gibi sabırla yaptırayım mı?....

n/a

Bu arada 3 depoyla denemeler yaptım ve şehir içinde tek depo 720 km yaptırdı bana. 12 yaşında bir 2000 motor için benim beğendiğim bir değer. Tabii çok agresif bir sürüş tarzım yoktur. Ayrıca abi, her tür dökümana ihtiyacım var; eper den faydalanmaya çalışıyorum ama yukarıda bahsettiğim gibi stratejiyi belirleyip çalışmaya da başlayamadım hala, hayırlısı....

n/a

Herkese hoşgeldin mesajları için teşekkür ederim arkadaşlar.............

agucba

Babamın 164 TS ile (şu anda 353.000 km'de) 65 litre benzinle 780 km yol yapmıştım. Bir süre bir Peugeot 605 ile yarışmamış olsaydım, mesafe daha da uzayabilirdi. Yani ayağınıza hakim olduğunuzda olduçka az yakar.

///////////////

agucba

quote:

Mehmet abi, ilginize çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uyacağım. Araba 285.000'de ve bugüne kadar temiz kullanılmış diyemem. Evveliyatını da bilmiyorum. Yavaş yavaş herşeyini elden geçirmem gerekecek gibi görünüyor. Bu arada abi, aynı model bir 2.0 V6 Turbo var, benimkinden temiz görünüyor resimlerinde acaba onunla takasmı etsem 205 beygirmiş galiba o motor ama bilgim yok, yedek parçası falan sıkıntılı mıdır acaba ne dersin değiştireyim mi biraz fark vererek yoksa benimkini bir klasik araç toplar gibi sabırla yaptırayım mı?....

164 V6 Turbo çok hızlı ve güçlü bir motora sahiptir. Motor sesi ise anlatılmaz. Onu duymak lazım. Rölanti sesi ise muhteşem.
Eğer uzun yolu çok kullanıyorsanız ve sabit bir kullanım tarzına sahipseniz bu arabayı size tavsiye edebilirim. Ama şehiriçini çok kullanıyorsanız yakıt tüketimi sizi biraz zorlayabilir. Yani şimdiki arabanızı oldukça üstünde bir tüketim değeri vardır. Ayrıca her arabada olduğu mutlaka iyi bir yere kontrol ettirin. Çünkü sizi üzebilir. Özellikle Turbo'su. Elektrkli unsurların doğru çalışmadığını mutlaka kontrol ettirin. Elektrikli koltuk kontrolleri(varsa), cam açma-kapama düğmeleri, depo ve bagajın depo açma kontrollerini. Dış Kapı kollarının altına bakın. Kaynaklı olup olmadıklarını kontrol edin, çünkü bilmeyenler kapılar kitili iken kapıyı açmak için zorladıklarında kolayca kırılabiliyor. Super modellerinin içleri farklı olsa da iç kapı kollarınıda kontrol etmekte fayda var. Direksiyon'da boşluk olup olmadığına bakın, klimanın yönlendirmesinin çalışıp çalışmadığına bakın (Flapp Kapakları olarak geçiyor). Diğer noktaları Mehmet bey zaten yazdı.

///////////////

n/a

quote:

164 'ü aldığın fiyat önemli...resimleri yollarsan ve yaklaşık maliyetini de söyleyebilirsen sana tavsiyelerimi iletebilirim...
öteki 164 turbo temiz ise, motoru da doğru düzgün yapılmışsa takası düşünebilirsin, ancak yakıt sarfiyatı, twinspark a göre artacaktır...
ama bence aynı kasayı takas etmek pek sıcak gelmiyor...burda yapılacak hesap çok önemli, 164 ün ana maliyeti+üzerine yapacağın masraf ve sonraki olası piyasa değerleri....maalesef satmak istediğinde, Alfa nın en problemsiz ve rahat modeli olmasına karşılık , kolay satılan bir model kesinlikle değil...ancak ne için kullanacağın da ayrı bir konu, hergün kullanacakmısın? yoksa arada bir kullanıp keyif mi yapacaksın? hergün kullanacaksan twinspark, arada bir kullanıp keyif yapacaksan turbo...Bunları göz önüne almanda fayda görüyorum...Sonra mekanik olarak twinspark ile V6 turbo nun masrafı da kesinlikle aynı değil bu da ayrı konu...Ben bugüne kadar 4 adet 164 kullandım, sonuncusu da şu anda satılık...Sayısını ve modellerini hatırlayamadığım  Alfalarımın arasındaki en problemsiz modelin kesinlikle 164 olduğunu söyleyebilirim...

BARLAS

Hoşgeldiniz, yay şart..

Jakomo

quote:

quote:

164 'ü aldığın fiyat önemli...resimleri yollarsan ve yaklaşık maliyetini de söyleyebilirsen sana tavsiyelerimi iletebilirim...
öteki 164 turbo temiz ise, motoru da doğru düzgün yapılmışsa takası düşünebilirsin, ancak yakıt sarfiyatı, twinspark a göre artacaktır...
ama bence aynı kasayı takas etmek pek sıcak gelmiyor...burda yapılacak hesap çok önemli, 164 ün ana maliyeti+üzerine yapacağın masraf ve sonraki olası piyasa değerleri....maalesef satmak istediğinde, Alfa nın en problemsiz ve rahat modeli olmasına karşılık , kolay satılan bir model kesinlikle değil...ancak ne için kullanacağın da ayrı bir konu, hergün kullanacakmısın? yoksa arada bir kullanıp keyif mi yapacaksın? hergün kullanacaksan twinspark, arada bir kullanıp keyif yapacaksan turbo...Bunları göz önüne almanda fayda görüyorum...Sonra mekanik olarak twinspark ile V6 turbo nun masrafı da kesinlikle aynı değil bu da ayrı konu...Ben bugüne kadar 4 adet 164 kullandım, sonuncusu da şu anda satılık...Sayısını ve modellerini hatırlayamadığım  Alfalarımın arasındaki en problemsiz modelin kesinlikle 164 olduğunu söyleyebilirim...

Vallahi Mehmet Abi gibi yıllarını Alfaya vermiş ve yıllar yıllı bu güzide markamızın çeşitli modellerini kullanmış birine kullak vermemek ve dinlememek olmazzzzz, tavsiyen gerçekten' de kendisini dinleyin ve önerilerini aklınızın bir köşesinde bulundurun
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

n/a

Mehmet Abi hemen fotoğraflarını çekip göndereceğim. 8.000' e aldım 164'ü. Daha önce peugeot 605, Honda Accort ve Opel Omega kullandım. Hepsine de ikişer üçer yıl bindim. Hepsi de büyük motorlu güçlü araçlardı. Sonra bir vesile ile 164 ü alarak Alfa ile tanıştım. Fakat bu site olmasaydı 164'te tutunamayacaktım. Arabaya çok içim ısındı Alfa Dünyasına da... Çok özel bir 164 doğuracağım inşallah bir yıllık bir vade de yardımlarınızla...Bu arada abi şirket arabası kullanıyorum günlük hayatımda fakat yinede kendi arabalarımla da çok yol yapıyorum hem şehir içi hem şehir dışı... mesela 164 le 9.000 km olmuş daha şimdiden...

n/a

Birde abi sizin 164 satılık demiştiniz, ilanı var mı internette, içim yandı şimdi Valla; önceden olsaydı keşke, ölür dirilir sizden alırdım 164 ü, hayırlısı, gönlünüzce olur İnşaallah

n/a

Teşekkür ederim serkan bey,tavsiyelerinize uyacağım........

murat

quote:

Hoşgeldiniz, yay şart..

Söyleyene bak
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

n/a

quote:

Birde abi sizin 164 satılık demiştiniz, ilanı var mı internette, içim yandı şimdi Valla; önceden olsaydı keşke, ölür dirilir sizden alırdım 164 ü, hayırlısı, gönlünüzce olur İnşaallah

Benim 164 Bayrak Ticarette duruyor, ayrıca internette de var ilanı, BGL plakalı gri renkli olan...en son yağı, filtresi, bujileri değişti ve Maslak tan Göztepe'ye geldi o kadar...ayrıca yedek aliminyum jant ve asfalt lastiklerini de vereceğim...orj.160.000 You are not allowed to view links. Register or Login, orj.boyalı...

n/a

quote:

quote:

Benim 164 Bayrak Ticarette duruyor, ayrıca internette de var ilanı, BGL plakalı gri renkli olan...en son yağı, filtresi, bujileri değişti ve Maslak tan Göztepe'ye geldi o kadar...ayrıca yedek aliminyum jant ve asfalt lastiklerini de vereceğim...orj.160.000 You are not allowed to view links. Register or Login, orj.boyalı...

Mehmet Abi, satıldiğini söylediler Bayrak ticaretten....