Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159, 06 AR 7800

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rotweiler

Teller boşta o yüzden. Onu da takacaz inşallah
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

hi_cazz

Vay anasını ya. Adamlar çeyizi düzmüş

Azmi sen Erkayın burçları mora boya bunları bana gönder görürüm ben seni merak etme.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rotweiler

|||||||||||||||

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Özel mesajdan konuşalım.

Pardon burdan yazmışım

ar.159

karbonuda hala göremedik? en son şubatın son pazartesisi idi galiba :S
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Erkay KAHYA

Malesef karbondan sonra 5436 kez daha renk degisti. Simdi titan diye bir renk kaplama yaptirdim.
Bakalim haftaya tekrar degistirecegim. ;)

Utku

Konsol kanayan yaramiz, bi turlu icimize sinecek care bulamadik.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

ar.159

Malesef karbondan sonra 5436 kez daha renk degisti. Simdi titan diye bir renk kaplama yaptirdim.
Şu değişimler Sırası birer foto atsanda gariban forumdaşlara yol yordam olsa ne iyi olur sonu hüsransa aynı yoldan gitmeye ne gerek var sonu aradığımızsa mazot Pahalı boşuna dolaştırma bizi ;)

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Erkay KAHYA

Şu değişimler Sırası birer foto atsanda gariban forumdaşlara yol yordam olsa ne iyi olur sonu hüsransa aynı yoldan gitmeye ne gerek var sonu aradığımızsa mazot Pahalı boşuna dolaştırma bizi ;)

Haklısın abi.
Karbon olayı iyi aslında. Hatta İstanbul'da yapan yerde var. Bir ara tekrar düşünürsem resimlerim. En son yapılanın 3 lü gösterge etrafında sıkıntı oldu. O yüzden söktüm. Sıfır hata olmazsa kabul edemiyorum.
Araç 3 gündür liftte.
Kısmetse bugün çıkaracağız.
Emeklerin için şimdiden bir teşekkür edeyim. You are not allowed to view links. Register or Login
Dün 22:00 civarında viraj demirlerini de taktık diye aradığında hakkının ne denli önemli olduğunu bir kez daha anladım. Teşekkürler dostum.  :yukari-ok:
Benim arkadaşım "Toyota" gibi adam.  :yukari-ok:

wolkanku

erkay anladığım kadarıyla araba baya detaylı bir yürüyen aksam operasyonuna girmiş.

powerflex alt burçlar, viraj demiri burçları falan gördüm. viraj demirlerini de kalın demirler ile mi değiştirdiniz?

eğer komple böyle bir revizyon yapıldıysa, aracı alçaltmanın da faydalı olacağını düşünüyorum..sparcolar çok düşüktü evet ama eibach prokit senin ilacın olur..biz You are not allowed to view links. Register or Login  ile yayları takaslayınca prokit ile huzuru buldu, kendisi tecrübelerini yazar.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Rotweiler

Ellerim yağlı cevap yazamıyorum. Bitsin bidaha semtine uğramayacam :))
|||||||||||||||

Erkay KAHYA

Ellerim yağlı cevap yazamıyorum. Bitsin bidaha semtine uğramayacam :))

:D :D

Erkay KAHYA

erkay anladığım kadarıyla araba baya detaylı bir yürüyen aksam operasyonuna girmiş.

powerflex alt burçlar, viraj demiri burçları falan gördüm. viraj demirlerini de kalın demirler ile mi değiştirdiniz?

eğer komple böyle bir revizyon yapıldıysa, aracı alçaltmanın da faydalı olacağını düşünüyorum..sparcolar çok düşüktü evet ama eibach prokit senin ilacın olur..biz You are not allowed to view links. Register or Login  ile yayları takaslayınca prokit ile huzuru buldu, kendisi tecrübelerini yazar.

Viraj demirleri orj. hali ile duruyor. Sadece burçlar değişti.
Burçların hepsini değiştirdik. (üst salıncakları yeni aldım rotilleri eskimiş. Onlara strongflex taktık. Diğerleri pf. Strongflex üst salıncaklar pf ye göre daha iyi gibi bişeyler okumuştum. Bir de alfaowners'da birisi pf ye bulaşmayın gidin yeni salıncak alın vs. bişeyler yazmış. Deneme amaçlı strongflex aldık. Bu arada pf in kutulama vs. sf den çok çok iyi. Firma budur dedirtiyor. Sf leri naylon torbayla yolladılar. Hatta Azmi bir mailde isminiz gibi bir firma değilmişsizin demişti. Bakalım inşallah burçlar kullanışlı olur.)
Bir de şanzıman yağı bilgilendirmesi için teşekkürler. You are not allowed to view links. Register or Login (Mobil 75W90 aldık.)
Halit'in arabasının novitec'li halini biliyorum. Bana sert gelmişti.
Bundan sonraki iş coil almak olur artık.
Cumartesi sürprizlerle geliyoruz.  ;) Bijonlar da tamam.

wolkanku

Burçların hepsini değiştirdik. (üst salıncakları yeni aldım rotilleri eskimiş. Onlara strongflex taktık. Diğerleri pf. Strongflex üst salıncaklar pf ye göre daha iyi gibi bişeyler okumuştum. Bir de alfaowners'da birisi pf ye bulaşmayın gidin yeni salıncak alın vs. bişeyler yazmış. Deneme amaçlı strongflex aldık. Bu arada pf in kutulama vs. sf den çok çok iyi. Firma budur dedirtiyor. Sf leri naylon torbayla yolladılar. Hatta Azmi bir mailde isminiz gibi bir firma değilmişsizin demişti. Bakalım inşallah burçlar kullanışlı olur.)
Bir de şanzıman yağı bilgilendirmesi için teşekkürler. You are not allowed to view links. Register or Login (Mobil 75W90 aldık.)

bijonlar ? 19" ti kokusu gibi o zaman :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Passione

Strongflex ust salincak burclarini 2 haftadir kullaniyorum. Kesinlikle dogru tercih. Surus kalitesi cok daha fazla PF lerden ayrica gicirti yapmiyor gerci daha erken konusmak icin. Hayirli olsun guzel hareketler
"centocinguantanove"

Rotweiler

Sonunda bitti.
Sahibi gelsin detaylı liste yazsın You are not allowed to view links. Register or Login
Ben uyumaya gidiyom.
Sonra elimdeki fotoları eklerim.
|||||||||||||||

hi_cazz

Arkadaş Ankara'ya gelip bi alt düzen değiştirdik kıskanç adam dayanamadı ya. En iyisi benim olacak diyor.

Erkay KAHYA

Arkadaş Ankara'ya gelip bi alt düzen değiştirdik kıskanç adam dayanamadı ya. En iyisi benim olacak diyor.

İstersen seninde olur. Bir gece operasyonuna bakar. Sabah arabam tuğla üzerinde.  :D

hi_cazz

İstersen seninde olur. Bir gece operasyonuna bakar. Sabah arabam tuğla üzerinde.  :D

Hadi fotoları at.

Erkay KAHYA

Selamlar,
195.000 km oldu. yıpranan yerleri artık değiştirmek gerekti.
Sağolsun You are not allowed to view links. Register or Login sayesinde yurtdışı bir çok parça aldık.
Sadece parçalar değil, bir çok yardımı oldu.
3 gün boyunca akşamın 23:00 lerine kadar bizzat ilgilendi.

Yapılan işlemler,
Rutin 10.000 km bakımı yapıldı (Hava filitresi temizliği (k&n), yağ filitresi, Yağ (mobil 1 esp), ..).
Üst salıncaklar sağ - sol değişti,
Ön düzendeki bütün burçlar yenilendi.
You are not allowed to view links. Register or Login sağolsun coil alınca yeni aldığı amortisörlerini jet kargo ile gönderdi.   :D
Viraj demiri burçları (2 adet pf), üst salıncak burçları (4 adet sf), alt salıncak burçları (2 adet orj. 2 adet pf)
Şanzıman revizyonu yapıldı. Mobil 75w90 2.3 lt yağ konuldu.
(eskiyen dişli vs. yenilendi, içi temizlenip monte edildi.)
Baskı balata seti, volan, debriyaj bilyası yenilendi. (orj.)
Motor aksamlarında görevini yapmayan plastik parçalar, vida vs. eksiklikler giderildi.
El freni telleri değişti. (sağ-sol akron marka. Tabi yeni aldığım koltuk klipsleri de gitti. :) )
Hazır arka koltuğu sökmüşken tırnak vs. yenilendi.
Bijon setini yeniledim. Yeni jant takımıyla parlak bijonlarımız olsun diye.  :D
Yine You are not allowed to view links. Register or Login sayesinde ti ları da aldık. Tekrar teşekkürler.
19" ti ları cumartesi takmayı planlıyorum.
Good Year Asm 2 lastiklerle. (Lastikleri aldığım internet satış sitesinden ilk gelen lastikler 2013 çıkınca iade ettim. Sonra sağolsunlar 2315 lastikleri yolladıklarında geçmişi unutturdular.)

Şanzıman için aradığımız 3. vites senkromeçi vakası da cabası.
(Yetkili servisten siparişle aldığım 3. vites senkromeçi hatalı çıkınca 2 gün uğraştırdı bizi. Servisteki usta ve yedek parça sorumluları bilgilerini bir kez daha kanıtladılar. Neyse ihtiyaç duyarsanız Opel'de de aynı parça mevcut.)

Bazı arkadaşlar soruyor neden yetkili servis varken sanayi köşelerinde araçlarınızı yaptırıyorsunuz?  Cevap için bkz. bilgi birikimi.  :D
Bu arada Bursa'daki yetkili servisten çok memnun kaldım. Çok ilgililer. Herşey için teşekkürler Birmot.

Sıra yetkili servisten ayna kapakları, klips vs. almaya geldi.

Cumartesi kozmetik vs. temizlik işlerinden sonra bir kaç foto çekeyim.
Şimdilik bu kadar.  :D
Loading.....

hi_cazz

Bütün işlemler çok güzel özellikle yeni lastiklerin üretim yılı çok iyi 2320 ye kadar bayatlamaz

Rotweiler

Ek bilgi olarak geçelim:
Aracımızın şanzıman kodu M32. Geneli itibari ile sorunsuz olmakla birlikte 6 ileri opellerde de kullanılan şanzımanın aynısı. Astra VXR(GTC), CDTI Vectra vs.
Birçoğumuzun bilmediği birşeyi de öğrenmiş olduk: Araçlarımız 2008de sadece görsel ve manifold olarak değil, şanzıman dişlileri ve syncroniser'larından da revizyon görmüş. Şanzıman konusunda bir sıkıntısı olan olursa, yardımcı olmaya hazırız. Çok şey öğrendik çünkü.

Bikaç foto atayım. Yarın Erkay da elindekileri atar umarım. Araçla cidden çok haşır neşir olduğum için elim temiz olduğu her an çekmeye çalıştım. Foto azlığı için kusura bakmayın.

(eski el freni teli)

(Bu da yenisi)

|||||||||||||||

ozoozo

Hayırlı uğurlu olsun abi , kesene bereket. Allah kaza bela göstermesin , güle güle bin.

OZO..!!!

Gouki

Süpersiniz beyler. You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

wolkanku

baya emek ve para harcamışsınız maşallah.
son fotoları heyecanla bekliyoruz.
erkay bu kadar harcamışken Ti marşpiyeli de sipariş etseydiniz yahu.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia