Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Aynen sw keyfini yerine getirir. Bende bu hafta taktim.
Bu polyester marşpiyel işi hep sıkıntılı bende 156'ya 2 adet yaptirmiştim. Hiç biri plastik zender gibi görünmedi...

You are not allowed to view links. Register or Login
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

berkaykcr

Volkan abi en yakın sınırdan yurtdışına çıkıp bodyli bi 159 a çökelim :D parçaları geçirip doneriz sıkıntı varmı :)))

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login
Smoke Giulietta

wolkanku

astarı yüzünden pahalı be berkayım :D
iki marşpiyel bir brera tampon için uğraşılır mı :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

berkaykcr

Uğraşılir :) 4 kısi dolusulur güzelce parçalar temin edilir gelinir :) çılgınlık lazım abi

Smoke Giulietta

wolkanku

Uğraşılir :) 4 kısi dolusulur güzelce parçalar temin edilir gelinir :) çılgınlık lazım abi

sen gel ben seni başka çılgınlıklarla tanıştırayım
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

KAKIRMAN

Allahtan başka yerinden çıkartmamış parmağını. Tööbe tööbeee
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

milano 75

ulan biz koca burundan havayı geçiripde adam gibi nefes alamıyoz,eleman almaya ayrı vermeye ayrı hat çekecek nerdeyse
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

wolkanku

yeni bir masraf kapımı çaldı sanırım.

az önce eve geldim..turbo dinlensin diye bekliyorum..baktım motor sıcaklığı 90 dereceden yukarı 100dereceye geldi...
hemen havalandırmayı en sıcağa alarak çalıştırdım,baktım düşmüyor,klimayı devreye aldım en sıcağa alarak...
ancak klima HI konumunda olmasına rağmen buz gibi hava üfledi..

bu neye işarettir?
klima motoru mu gidiyor? klima müşürü mü?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

az önce eve geldim..turbo dinlensin diye bekliyorum..baktım motor sıcaklığı 90 dereceden yukarı 100dereceye geldi...
hemen havalandırmayı en sıcağa alarak çalıştırdım,baktım düşmüyor,klimayı devreye aldım en sıcağa alarak...

bu neye işarettir?

abi o sıcaklıkta klima buz gibi üflüyorsa klima motorunda bişey olacağını sanmıyorum. Sensörü ile alakası olabilir diye aklıma geldi. Ama şu hararet işini hiç erteleme bence. İlk iş göster.

Alfadanadam

bu neye işarettir?

Öncelikle motor suyu sıcaklığının 100'e gelmemesi gerekir. Bunun klima ile ilgisi yok. Isıtma fonksiyonu ancak böyle bir durumda "biraz olsun durumu kurtarmak" için yapılan bir iş.

Netice olarak belli ki motor soğutma sisteminde bir sıkıntı var. İçerinin ısınmaması akla kalorifer radyatöründe bir sıkıntı olabileceğini akla getiriyor. Tıkanıklık vs olabilir. Ama genel olarak en kısa zamanda kontrol ettirmelisin.

wolkanku

şimdi carium onur abi ile görüştüm.

motor suyun az öncelikle o kesin dedi..büyük ihtimalle bir yerden kaçak var dedi.
termostat geçen sene şubatta değişmişti. NTC müşürü ya da fan müşüründe problem olmaması gerekir dedi.

motor suyu eksik olduğu için hava yapmış ve dolayısıyla klima sıcak üflemez dedi..bugün motor suyunu ekleyeceğim..motor ısısını ve klimayı gözlemleyeceğim.

motor hep soğukken motor suyu seviyesini kontrol etmemi, eğer aynı yerde değilse eksiltme varsa bir yerde kaçak vardır dedi.

en kötü ihtimalle zaten yarın gidip sabahtan bir göstereceğim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

fevkalbeser12

Inşallah sadece motor suyu kesilmiştir, eğer böyle bi işlemi kendin gözleyip kendin halledersen insan acayip mutlu oluyor.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ar.159

Ekonomik olarak çözülecek birsey olsunda gerisi onemli degil
Arabayı kuru bir yere parkedip sık sık altına bak kacak varsa yakalarsın belki isin kolaylaşır.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ozoozo

İnşallah can sıkacak , büyük masraf açacak bir dert değildir , bir an önce çözülür. Tekrar geçmiş olsun.

milano 75

su ekledikten sonra çalışır vaziyette kapak açık hortumun tutabileceğin bi yerinden ellerin yorulana kadar sık bırak yap,havayı atarsın böylelikle ,araba dizel geç ısınır ama harareti fanın açtığı derecelere getir olduğu yerde ve fanın,termostatın açması gereken yerde açıyomu kontrol et,bu arada kaloriferinde açık olsun ki su  ve havanın dolaşımı tam olsun.156 da yeni başımıza geldi,su eksikdi ve hava yapmıştı o sebepden.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

FB10ur

İnş çok fazla can sıkıcı bir durum yoktur kardeşim..

Doğa Tosun

Abi geçmiş olsun.. motordan ufak ve uzun aralıklarla (çalışır haldeyken) çatırtı gibi sesler geliyor mu? geliyorsa ve performansta düşüş varsa o iş krank kasnağına gidiyor sanırım.

ama sanmıyorum senin yakışıklının derdi çok daha ufak birşey gibi geldi bana inşallah öyledir
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

sp4rc0

Klima ile kaloriferi karıştırmamak lazım. Aynı yerden üfleselerde ikisi birbirinden tamamen bağımsız sistemler. Kalorifer sadece motor suyundan aldığı ısıyı içeri verir, klima gaz ile soğutma ve ısıtma işi yapar. Klimanın motor suyu ile hiçbir bağı yok.
Bu arada devirdaim pompasına da dikkat edin. Bozulduysa fan iceri soğuk
üfler.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

wolkanku

arkadaşlar öneriler için çok teşekkür ederim.

biraz su ekledim motor suyuna,soğukken.
şimdilik herşey normale dönmüş gözüküyor.
klima soğukta soğuk,sicakta sicak veriyor. hararet 90'da sabitleniyor.

@milano75 şu hortumu sıkma işini bir deneyeceğim, carium onur abi de hava yapmış olabileceğini söylemişti.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

Hallolduğuna cok sevindim gecmiş olsun.
Bu vesileyle bir şey sormak istiyorum. Ben klimayı hem full auto konumunda kullanmayı tercih ediyorum ancak bu seferde motor sıcaklığı yeterli olmasına rağmen ısıtma için yine klima çalıştırıyor sizce bunun sebebi nedir?
Birde havalar guzel gitmesine rağmen hemen hemen her bindiğinde arka cam rezidansını açmak zorunda kalıyorum sizde durum nasıl?

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

KAKIRMAN

Geçmiş olsun Volki...

SM-C101 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

hi_cazz

arkadaşlar öneriler için çok teşekkür ederim.

biraz su ekledim motor suyuna,soğukken.
şimdilik herşey normale dönmüş gözüküyor.
klima soğukta soğuk,sicakta sicak veriyor. hararet 90'da sabitleniyor.

@milano75 şu hortumu sıkma işini bir deneyeceğim, carium onur abi de hava yapmış olabileceğini söylemişti.

Hadi geçmiş olsun kardeşim. Inşallah bir daha tekrarlamaz.

Hallolduğuna cok sevindim gecmiş olsun.
Bu vesileyle bir şey sormak istiyorum. Ben klimayı hem full auto konumunda kullanmayı tercih ediyorum ancak bu seferde motor sıcaklığı yeterli olmasına rağmen ısıtma için yine klima çalıştırıyor sizce bunun sebebi nedir?
Birde havalar guzel gitmesine rağmen hemen hemen her bindiğinde arka cam rezidansını açmak zorunda kalıyorum sizde durum nasıl?

Abi anlattıkların bendede aynı durumda.

Note 3 ile tapatalklandı

ar.159

34 AV 0020 COMING SOON!!

wolkanku

abi ben her zaman yüze ve ayağa seçili şekilde, mono konumda ve havalandırma ve dış sirkülasyona açık halde kullanıyorum.
sadece yağmurlu günlerde arka cam buhar olduğunda klima motorunu devreye alıp kullanıyorum.
camın buhar olmasındaki en büyük etken camın içten kirli olması. ayağımızdaki su,nefesimiz,ıslak montla bindiğimizde üstümüzdeki su vb. herşey buharlaşıp cama yapışıyor ve zamanla kir oluşturuyor..
her hafta camınızı camsil kristal ile silerseniz bu durum ortadan kalkar ;)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

abi ben her zaman yüze ve ayağa seçili şekilde, mono konumda ve havalandırma ve dış sirkülasyona açık halde kullanıyorum.
sadece yağmurlu günlerde arka cam buhar olduğunda klima motorunu devreye alıp kullanıyorum.
camın buhar olmasındaki en büyük etken camın içten kirli olması. ayağımızdaki su,nefesimiz,ıslak montla bindiğimizde üstümüzdeki su vb. herşey buharlaşıp cama yapışıyor ve zamanla kir oluşturuyor..
her hafta camınızı camsil kristal ile silerseniz bu durum ortadan kalkar ;)

O zaman benim arka camda da camsil deneyelim bakalım.