Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
abi ben her zaman yüze ve ayağa seçili şekilde, mono konumda ve havalandırma ve dış sirkülasyona açık halde kullanıyorum.
sadece yağmurlu günlerde arka cam buhar olduğunda klima motorunu devreye alıp kullanıyorum.
camın buhar olmasındaki en büyük etken camın içten kirli olması. ayağımızdaki su,nefesimiz,ıslak montla bindiğimizde üstümüzdeki su vb. herşey buharlaşıp cama yapışıyor ve zamanla kir oluşturuyor..
her hafta camınızı camsil kristal ile silerseniz bu durum ortadan kalkar ;)

O zaman benim arka camda da camsil deneyelim bakalım.

mavi camsille boşuna deneme, camsil kristal ile silin camlarınızı..gram leke bırakmaz..hafif alkollü..
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

abi ben her zaman yüze ve ayağa seçili şekilde, mono konumda ve havalandırma ve dış sirkülasyona açık halde kullanıyorum.
sadece yağmurlu günlerde arka cam buhar olduğunda klima motorunu devreye alıp kullanıyorum.
camın buhar olmasındaki en büyük etken camın içten kirli olması. ayağımızdaki su,nefesimiz,ıslak montla bindiğimizde üstümüzdeki su vb. herşey buharlaşıp cama yapışıyor ve zamanla kir oluşturuyor..
her hafta camınızı camsil kristal ile silerseniz bu durum ortadan kalkar ;)

O zaman benim arka camda da camsil deneyelim bakalım.

mavi camsille boşuna deneme, camsil kristal ile silin camlarınızı..gram leke bırakmaz..hafif alkollü..

tamam...

ar.159

aslında sonradan dan dedi ben birde elektronik sigara kullanıyorum tabi oda içeriye buhar bırakıyor :D
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

KAKIRMAN

Volkanım sen evlenince ev temizliğini süper yaparsın şaka bir yana ama geçeklik payı var olsa gerek. :clover:
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

wolkanku

Volkanım sen evlenince ev temizliğini süper yaparsın şaka bir yana ama geçeklik payı var olsa gerek. :clover:

evlenmeden de yapıyorum abi..
yılda iki kere odamı komple apc ile siliyorum:)
salonda epey siyah mobilya var, onlara senede 1 kez wax geçiyorum :))
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

eveeet dün şirket aracımı almış bulunuyorum...

1.6 tdı dsg polo bomboşline...82.000km'de.

yol bilgisayarında genel ortalamaya baktım 7.3 idi, kullanılan güzergahları bilmiyorum.
ben bu sabah çıktım ve deneme amaçlı olarak spora giderken kullandığım güzergahı kullandım, motor soğuk iken oraya kadar 10.1 yaktı..kavacık'a geldiğimde ise genel TRIP 1'in genel ortalaması 7.3 idi... tüm genel ortalama (TRIP 2) 7.4'e çıkmıştı.

buna göre baktığımda 159'um az yakıyor.
çünkü benim güzergahım her zaman evden soğuk motorla çıkıp ya bağdat caddesi trafiği ya da spora gittiğim güzergahta 3-4 km'de motor tam ısınamadan stop ettiğim bir rota..burada 159'um 10.4 yakıyor kışın. yazın ise 8.5'ler civarında. polo ile arada güç farkını geçtim, kalite farkını söz etmeye gerek zaten yok..

işin kötü kısmı, spora giderken poloyu kullanıyorum,işe gidip gelirken poloyu kullanıyorum, haftasonları caddede cam filmi çevirmesi vs. olduğundan yine poloyu kullanacağım, 159'u ne zaman kullanacağım?
hiç satmak istemiyorum,kullanamasam da geliştirmeye devam edeceğim sanırım :rock:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

Cam filmini 2 numara yap hafta sonu özgürce dolaş caddede hafta da 2 gün olsada tadını çıkar
Bu arada ben arabamdan diğer alfaların aksine kışın daha çok zevk alıyorum sanki daha ririt oluyor motor daha soluksuz tırmanıyor yukarlara sizde durum nasıl

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

Cam filmini 2 numara yap hafta sonu özgürce dolaş caddede hafta da 2 gün olsada tadını çıkar
Bu arada ben arabamdan diğer alfaların aksine kışın daha çok zevk alıyorum sanki daha ririt oluyor motor daha soluksuz tırmanıyor yukarlara sizde durum nasıl

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Hava soğuk olduğundan motor daha iyi hava alıyor Mehmet abi. Fakat sen asıl farkı yazılımdan dolayı görüyorsun. :D

Note 3 ile tapatalklandı

ar.159

Yazılımın farkı tartışılmaz zatende yazılımlı haldede fark var gecen hafta istanbulda sıcaklık 34 dereceyi bulmuştu bugun ise 1 dereceydi ama sanki araba gecen haftadan daha iyi gidiyor egsoz daha açık gibiydi.
Bu arada gecen gün şirinevlerde bir egsozcuya uğradım orta susturucu taksam mı diye adam direk arabamda yazılım var bu 51 lik egsozla yazılımdan almam gereken randımanı alamazsın dedi dowmpipe şart dedi iyi madem dedim hadi onada girişelim maliyet dedim kalkıp yazılımım iki katını istemez mi töbe töbe ile uzaklaştım ama gercekten ihtiyaç var gibi

34 AV 0020 COMING SOON!!

hi_cazz

Yazılımın farkı tartışılmaz zatende yazılımlı haldede fark var gecen hafta istanbulda sıcaklık 34 dereceyi bulmuştu bugun ise 1 dereceydi ama sanki araba gecen haftadan daha iyi gidiyor egsoz daha açık gibiydi.
Bu arada gecen gün şirinevlerde bir egsozcuya uğradım orta susturucu taksam mı diye adam direk arabamda yazılım var bu 51 lik egsozla yazılımdan almam gereken randımanı alamazsın dedi dowmpipe şart dedi iyi madem dedim hadi onada girişelim maliyet dedim kalkıp yazılımım iki katını istemez mi töbe töbe ile uzaklaştım ama gercekten ihtiyaç var gibi

Valla hiç anlamıyorum downpipe falan. Neden o kadar önemli bilmiyorum. Ama önemli ki herkes yaptırıyor. Ama ses daha da artıyor bildiğim kadarıyla.

Note 3 ile tapatalklandı

wolkanku

cam filmim 1 numara abi.
ancak cam filmi tamamen polisin keyfine kalmış bir olay.
benim leonun arka camları kendinden karartmalıydı, adama laf anlatana kadar canım çıktı..otomobil satış danışmanıyım, bak arka camda E logosunun üstünde bir de küçük v harfi var , bu orjinal karartma demektir diyorum, biz öyle bir şey bilmiyoruz film bu diyor  :duvar:

özellikle bağdat caddesi civarında çok fazla jantlı yaylı You are not allowed to view links. Register or Login araba var. kimisi gerçekten güzel kimisi forza apaçi,varex egzos açık şekilde ara sokaktan geçecek kadar cahil..polis bunun ayrımını yapamadığı için tertemiz yıkanmış , parlayan, hafif yapılı duran arabayı direk alıyor..nerden geçirebilirse geçiriyor. bu da tat kaçırıyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

Benim camlar 2 numara şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım (mesleki avantajda var tabi) zaten ilerde çevirme varsa hemen arabanın iç ışıklarını yakarım içerisi gündüz gibi oluyor ses edemiyorlar ama velevki ses çıkaracak çıkar diye cam filminin garanti belgesini faturasını yanımda taşıyorum faturada ve garantide filmlerin 2 numara olduğu yüzde 25 ışığı kırdığı yazıyor ilgili yönetmeliği incelediğinde ışık geçirgenliği %70 olduğu sürece sıkıntı yok der böyle bir durumda polise karşı saygıyı ve üslubu bozmadan dik duracaksın eğilmeyeceksin aracının yasal şartlara haiz olduğunu anlatacaksın aksi bir işlemde zararın tazminini talep edeceğini bildireceksin birşey yapmazlar velevki ceza keserse onuda mahkemede iptal ettiririz ;)

34 AV 0020 COMING SOON!!

wolkanku

Benim camlar 2 numara şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım (mesleki avantajda var tabi) zaten ilerde çevirme varsa hemen arabanın iç ışıklarını yakarım içerisi gündüz gibi oluyor ses edemiyorlar ama velevki ses çıkaracak çıkar diye cam filminin garanti belgesini faturasını yanımda taşıyorum faturada ve garantide filmlerin 2 numara olduğu yüzde 25 ışığı kırdığı yazıyor ilgili yönetmeliği incelediğinde ışık geçirgenliği %70 olduğu sürece sıkıntı yok der böyle bir durumda polise karşı saygıyı ve üslubu bozmadan dik duracaksın eğilmeyeceksin aracının yasal şartlara haiz olduğunu anlatacaksın aksi bir işlemde zararın tazminini talep edeceğini bildireceksin birşey yapmazlar velevki ceza keserse onuda mahkemede iptal ettiririz ;)

abi cuma gecesi 23:00 suadiye s virajı çevirmesine bekliyorum  :haydi: :arkadasim:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

Bu yakada olsa seve seve iştirak ederdim ama terstesin istersen senin arabaya birtane avukat çıkartması göndereyim araba abimin dersin sorun olmaz ;)

34 AV 0020 COMING SOON!!

Oğuz

Uzun zaman oldu ne sahili ne de bagdat caddesini bastan sona gidemedim korkudan. Ara sokaklarin hepsini ezberledim. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

wolkanku

deniz'den aldığım subwoofer'ı bu şekilde montajlarsam bir artısı olur mu?

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ATA

Ben denemistim zamaninda pek bi artisi olduğuni hatirlamiyorum. Denemesi bedava zaten :p

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

milano 75

abi cuma gecesi 23:00 suadiye s virajı çevirmesine bekliyorum  :haydi: :arkadasim:
bu aralar 2 haftada bi gece geçiyorum o tarafa,ama gergin oluyo insan film falan yüzünden.75 ilk aldığımda mado nun orda sellektör yapıp durdurdu 3 tane gençten polis,evrak falan sormadı,arabayı merak edip durdurmuşlar yarım saat muhabbet etmiştik,inşallah dahada durduran olmaz yoksa filmlerden kesin kasnaklarlar bana.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

wolkanku

şirket arabası var diye bizim oğlanı küstürecek değiliz..
her cumartesi pazar temiz olacak!
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Mehmet Ulusoy

maşallah  :nazar:

KAKIRMAN

Maşallah. ..

SM-C101 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

fevkalbeser12

Senin araba siyah değil başka bi renk yada benim araba siyah değil:)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

wolkanku

maşallah  :nazar:

teşekkür ederim  :serefe:

Maşallah. ..

SM-C101 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sağol abicim :)

Senin araba siyah değil başka bi renk yada benim araba siyah değil:)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

abi foto yanıltmasın, telefonun kendi kamerasından HDR seçtim, çektiğim foto üzerinden de snapseed'de ambience ve kontrastı arttırdım o kadar.
artık arabamın boyası ciddi kötü..resmen polisaj makinesiyle giriş bana diyor da halim yok :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ATA

Marşpiyel iyi çikmiş fotoda bro, maşallah...

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts