Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rotweiler

Biz mersoya binemediğimiz için bilemeyiz Özgün reyiz (!)
Köpürmesi...
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
E benim 145'te sorun yok, babamın 164'te sorun yok. Olunca oluyor işte.

164'te benim de sorunum yoktu..
ne olduysa 156'da var demekki :))
159'u ilk defa duydum Volkan bahsedince.

Fanatizm olarak düşünülecek demişsin..:)) Evet düşünüyorum o zaman :))
Çünkü Subaru'da böyle bir olay yoktu, ne wrx ne Legacy..Kullandığım, kullandığımız Audi A4'te, Audi A6'da, Mazda 3'te..
164'üm de, hatta 1987 Mercury Grand Marquis'im vardı Amerika'da..Onda da problem yaşamadım.
156nın arka camlarını kaç sefer yaptırdım..Satarken bile açılmıyordu.
Cem aldı o da yaptırdı..O da sattı..!! Satarken gene çalışmıyordu..Yani iniyo aşağı, ama çıkarken duruyor.!!!

Bu kronik değil bence..Malzeme hatalı diye düşünüyorum.
Volkan'da tasarım hatalı diyor.. Valla tasarım iyi olur, malzeme seçimi kötü olur..Sonuç uzun vadede sıkıntı.
Tam terside mevcut..Tasarım kötü olur, malzeme kaliteli olur..Bir süre çalışır, sonra randıman düşer.

Alt tarafı cam motoru be..!! Krikosu, halatı vs..
Atla deve değil yani.!!
164'te daha mı farklıydı tasarım acaba..???
164 kaya gibi bir arabaydı bu arada.. O ayrı.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Sercan Keklik

E benim 145'te sorun yok, babamın 164'te sorun yok. Olunca oluyor işte.

164'te benim de sorunum yoktu..
ne olduysa 156'da var demekki :))
159'u ilk defa duydum Volkan bahsedince.

Fanatizm olarak düşünülecek demişsin..:)) Evet düşünüyorum o zaman :))
Çünkü Subaru'da böyle bir olay yoktu, ne wrx ne Legacy..Kullandığım, kullandığımız Audi A4'te, Audi A6'da, Mazda 3'te..
164'üm de, hatta 1987 Mercury Grand Marquis'im vardı Amerika'da..Onda da problem yaşamadım.
156nın arka camlarını kaç sefer yaptırdım..Satarken bile açılmıyordu.
Cem aldı o da yaptırdı..O da sattı..!! Satarken gene çalışmıyordu..Yani iniyo aşağı, ama çıkarken duruyor.!!!

Bu kronik değil bence..Malzeme hatalı diye düşünüyorum.
Volkan'da tasarım hatalı diyor.. Valla tasarım iyi olur, malzeme seçimi kötü olur..Sonuç uzun vadede sıkıntı.
Tam terside mevcut..Tasarım kötü olur, malzeme kaliteli olur..Bir süre çalışır, sonra randıman düşer.

Alt tarafı cam motoru be..!! Krikosu, halatı vs..
Atla deve değil yani.!!
164'te daha mı farklıydı tasarım acaba..???
164 kaya gibi bir arabaydı bu arada.. O ayrı.

Ankaradaki tüm servislere haber saldım selim abi gelirse krikodan haber verin dedim :D noteri yaparız aynı gün :D
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

halil

geçen sene  benim de 156 nın sol arka camı fitilinden  çıkıp sıkışmıştı.döşemeyi söküp yerine oturttuk.şimdi normal çalışıyor. ama tam kapanırken garip bir ses geliyor.demekki sol arka cam kronik bir durum
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ku2

--

Utku

Volkan benim aracı biliyorsun, mehmet ali deyken de sağ ön cam da sorun vardı, kafasına göre açılıp açılmıyordu sonra hiç açılmamaya başladı.

Beylikdüzünde bir servis bulmuş mehmet ali, kırık bir adam.Gittim ona, söktü paneli, motorda birşey yok çalışıyor ama içindeki kömür bitmiş olabilir dedi.Parçacılardan başka model araçların motorlarını denedik, uymadı.Son olarak motoru da açıp içine biyerlerden kömür ayarladı ve çalıştı cam.

Yani sorun motorda değil, içindeki kömürün oksitlenmesinden / bitmesinden v.s olabilir.

Yalnız arka camı açarken sanki kırılacakmış gibi bir ses geliyor, çaaat diye.Korkuyorum birşey olacak.

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

wolkanku

Volkan benim aracı biliyorsun, mehmet ali deyken de sağ ön cam da sorun vardı, kafasına göre açılıp açılmıyordu sonra hiç açılmamaya başladı.

Beylikdüzünde bir servis bulmuş mehmet ali, kırık bir adam.Gittim ona, söktü paneli, motorda birşey yok çalışıyor ama içindeki kömür bitmiş olabilir dedi.Parçacılardan başka model araçların motorlarını denedik, uymadı.Son olarak motoru da açıp içine biyerlerden kömür ayarladı ve çalıştı cam.

Yani sorun motorda değil, içindeki kömürün oksitlenmesinden / bitmesinden v.s olabilir.

Yalnız arka camı açarken sanki kırılacakmış gibi bir ses geliyor, çaaat diye.Korkuyorum birşey olacak.

hah işte o ses, bir yerden sonra tam çat ediyor, benim de uzun zamandır çat çut ediyordu, dün kazara bastım arka camı indirmeye,olan oldu :/
ben çıkıp beylikdüzüne git gel yapsam parça parası çıkar zaten yaktığım mazotla  :haydi:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Utku

İrkiliyor adam o sesi duyunca, bende mümkün mertebe açtırmamaya çalışıyorum.Sanki tuşa basınca çatlıcak gibi ses geliyor.

Beylikdüzünü boşver tabi de, tamire falan gittiğinde aklında olsun, motoru değil içindeki kömürü değiştirme yoluna gidebilirsiniz  :yukari-ok:
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

tayfun

Abi düşünsenize, cevreniz sizin arabanıza baglilginizi  biliyor.alfa alfa diye insanlar demekki bu marka çok ozelki  insanlar vu markaya bağlı, felan diye düşünüp merak ediyor. ama! insanlar arabanıza binip arka camı açmak istediğine ; aman abi  camda sıkıntı var acmasak daha iyi:)

Utku

Üst sınıf almanlar da dahil tüm araçlarda olabilecek sorunlar, ben takmıyorum.
Alfa da olunca göze batıyor sadece olay bu.
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

tayfun

elbette her marka'da herşey olabilir.  ama işte  159 herseyiyle  bambaşka bi araba. ona yakıştıramıyorum.

ku2

Ben de onu diyorum..
Bitmesin bu kömür :)) Neden bitiyor :)

Diğer araçlar kömür kullanmıyormu..!!  :alkis:
--

hi_cazz

Bende şimdiye kadar ilk defa duydum bu olayı. 5 yıl vectra b, 7 yıl passat kullandık hiç başımıza gelmedi. Açıkçası çevremdende duymadım. Şu an bende sıkıntı yok ama olma olasılığı olmamasından daha yüksek gibi geldi konuşulanlardan sonra

KAKIRMAN

Ya takın manuel kol olsun kol gibi...

HTC One max cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

ar.159

159 un cam tertibati yanlışım olmasın ama albea ile aynı ordan ucuz yollu parça bulabilirsiniz
Bu arada abimin kullandığı BMW 7.30 a son 5 ayda servis bedeli olarak 40 bin tl harcadık gerisini siz duşunun
Not:araba ilk günden itibaren bırusan bakımlı

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Utku

Yahu cam sorunu diger markalarda yasanmamis olabilir, onlarda yasanan da alfa da yasanmiyordur.Boyle ufak tefek kronik sorunlar her markada var.

Ben su araci 3 yil bunu 5 yil kullandim hicbirsey olmadi demek de dogru degil, orneklem sayisi binlerce olmaliki istatistiki olarak anlam ifade etsin.

Vw in sanziman sorunlari, bmw nin elektriksel arizalari, peugeotlarin opellerin bilmemne sorunlari kronik olarak olmuyormu ? Camcilara tamir icin giden tek marka alfami mesela:) Ama alfa da bu sorunlar olunca goze batiyor olay bu.Japonlarin sorunsuzlugu ust duzeyde o ayri, ama yinede onlar icinde dahi arastirsaniz nelerle karsilasan var.
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

hi_cazz

Yahu cam sorunu diger markalarda yasanmamis olabilir, onlarda yasanan da alfa da yasanmiyordur.Boyle ufak tefek kronik sorunlar her markada var.

Ben su araci 3 yil bunu 5 yil kullandim hicbirsey olmadi demek de dogru degil, orneklem sayisi binlerce olmaliki istatistiki olarak anlam ifade etsin.

Vw in sanziman sorunlari, bmw nin elektriksel arizalari, peugeotlarin opellerin bilmemne sorunlari kronik olarak olmuyormu ? Camcilara tamir icin giden tek marka alfami mesela:) Ama alfa da bu sorunlar olunca goze batiyor olay bu.Japonlarin sorunsuzlugu ust duzeyde o ayri, ama yinede onlar icinde dahi arastirsaniz nelerle karsilasan var.
Abi biraz bana yazdın galiba bunu. Sana şöyle açıklayayım ben bahsettiğim araçları kullanırken de o araçların forumlarında aktif üyeydim. Bu tür basit kronik problemlerle çok karşılaşmadığım için yazdım. Başka kronik problemeler yok muydu vardı elbette. En basitinden vectra b'lerde airbag ışığı ama çözümü vardı. Çözülmeyen kronik sorunla karşılaşmadım. grnelde firma hep iyileştirme yoluna gidiyor. Madem 159da böyle bir prblem var firmanın bu parçaları geliştirmesi gerekti. Yani kronik sorun olur ama çözümü olması gerek.

Utku

Halit hocam, sana yazmisim gibi olmus ama lutfen yanlis anlama, genel bir yaklasim hatasi var bana gore.

Bir aracin kronik hicbir sorunu olmamasi sonucuna varmak icin, bir - uc - bes- on ornek yetmez.Cunku bu araclardan binlerce You are not allowed to view links. Register or Login mutlaka iclerinde biyerleri arizalanan ( cam dahil ) araclar cikiyor.Bir hukme varamayiz bu aracta kronik ariza yok diye.Kacina binip, yillarca kullanabildik ki ? Mesela 2011 model corollasi 3 defa ayni arizadan servise gidip bayiyle mahkemelik olup yeni arac alan adam You are not allowed to view links. Register or Login oldu japon sorunsuzluguna ? Simdi bu adam da diyebilir ki toyotalar sorunlu, kendi basina gelmis cunku.Halbuki yok oyle birsey, denk gelmis sadece.

Biraz sans isi bu, alfanin komuru biter, baskasinin teli paslanir, digerinin motoru You are not allowed to view links. Register or Login tamirine giden tek marka alfa degildir heralde ?

Niye alfanin komuru bitiyor diye girersek olaya, niye dsg bozuluyor, bmw nin elektrigi atiyor, bazi mercedes e serilerinden dahi trim sesi geliyor, peugeot yolda birakiyor v,s uzar gider muhabbet.
Ayrica 159 larinda yuzde kacinda var acaba bu cam arizasi ? Mesela seninkinde yokmus ne guzel.Cozulemeyecek seyde degil, iyi bir camci cozer mutlaka.

Kisaca, olur oyle :) Oluyorda.Tum araclarda oluyor.Ama Alfada olunca goze batiyor.Bak gordunmu sana alma demistim diyenlerin eline koz geciyor.Sanki digerlerinde olmuyormus gibi..
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

ATA

Abi bişeyler bozulacak ki, yedek parçadan işçilikten de para kazanacaklar. 25 yil önceymiş eskimeyen otomobiller.

2004 model 10 yaşinda bir otomobile (mesela mercedes) bakin birde ayni markanin birde 1985 modeline... Ki 85 yili eskiyen otomobil mantiğinin çikmaya başladiği yillardir. 75lere bakin hala taş gibi ve sorunsuzlar ;)

Gerçi ben 75 model bir alfanin sorunsuz olacağini da sanmiyorum. Alfa geleceği önceden görmüş olabilir :D

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

milano 75

Abi bişeyler bozulacak ki, yedek parçadan işçilikten de para kazanacaklar. 25 yil önceymiş eskimeyen otomobiller.

2004 model 10 yaşinda bir otomobile (mesela mercedes) bakin birde ayni markanin birde 1985 modeline... Ki 85 yili eskiyen otomobil mantiğinin çikmaya başladiği yillardir. 75lere bakin hala taş gibi ve sorunsuzlar ;)

Gerçi ben 75 model bir alfanin sorunsuz olacağini da sanmiyorum. Alfa geleceği önceden görmüş olabilir :D

Tapatalk
75 i aldım alalı totalde 3 veya 4 defa ön cam takıldı oda dip indirdiğim zamanlar düğmeye basıyorum tık sesi geliyo motordan kaldırmıyo bikaç denemeden sonra kaldırıyo.bigün yağmurda yaptı aynı şeyi,camcı bi abim var oraya gittim sağanak cam açık,çağırdım bak şu cama düğmeye bastı kapandı.hayırdır la sorun ne dedi.ben pişkin pişkin gavur ne mal yapmış saat gibi dimi aabi dedim  :)) beni kovaladı..
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

haa bu arada teklemeyle ilgili sıkıntı zamanı google dan ne kadar arama yaptıysam leon lar,benzin pompasıyla ilgilide vag grubu özellikle passatlar karşıma çıktı,hatta passatlarda 2000 üstü rakamlara kımple depo değişimine gidiliyomuş pompadan serinin birinde.şu anki aurislerin alayında şanzıman ötüyomuş bu liste uzayıp gidiyo....haa bu demek değil ki bunlar olağan şeyler,bi cam mekanızmasından noolur,olmasın abi ,heleki cam mekanizması gibi kıytırık bişeyden,yeni bi teknoloji değilki ilerleyen versiyonlarda hataları düzeltiriz desen.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

KAKIRMAN

Bir arıza,  parça son bir kez daha gözden geçirilmedikçe ortaya çıkmaz.

HTC One max cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alfadanadam

Halit hocam, sana yazmisim gibi olmus ama lutfen yanlis anlama, genel bir yaklasim hatasi var bana gore.

Bir aracin kronik hicbir sorunu olmamasi sonucuna varmak icin, bir - uc - bes- on ornek yetmez.Cunku bu araclardan binlerce You are not allowed to view links. Register or Login mutlaka iclerinde biyerleri arizalanan ( cam dahil ) araclar cikiyor.Bir hukme varamayiz bu aracta kronik ariza yok diye.Kacina binip, yillarca kullanabildik ki ? Mesela 2011 model corollasi 3 defa ayni arizadan servise gidip bayiyle mahkemelik olup yeni arac alan adam You are not allowed to view links. Register or Login oldu japon sorunsuzluguna ? Simdi bu adam da diyebilir ki toyotalar sorunlu, kendi basina gelmis cunku.Halbuki yok oyle birsey, denk gelmis sadece.

Biraz sans isi bu, alfanin komuru biter, baskasinin teli paslanir, digerinin motoru You are not allowed to view links. Register or Login tamirine giden tek marka alfa degildir heralde ?

Niye alfanin komuru bitiyor diye girersek olaya, niye dsg bozuluyor, bmw nin elektrigi atiyor, bazi mercedes e serilerinden dahi trim sesi geliyor, peugeot yolda birakiyor v,s uzar gider muhabbet.
Ayrica 159 larinda yuzde kacinda var acaba bu cam arizasi ? Mesela seninkinde yokmus ne guzel.Cozulemeyecek seyde degil, iyi bir camci cozer mutlaka.

Kisaca, olur oyle :) Oluyorda.Tum araclarda oluyor.Ama Alfada olunca goze batiyor.Bak gordunmu sana alma demistim diyenlerin eline koz geciyor.Sanki digerlerinde olmuyormus gibi..

Şimdiye kadar kullandığım tüm 156'larda(ki 3 adettir)ve 159'da arka camlar sorunluydu. Kabul edelim arkadaşlar, bu gerçekten kronik :)

ku2

Utku,
Uzatmıcam lafı hocam :))
Diğerlerinde olmuyor bu hatalar.
--

Utku

Gogle a ' arka cam arizasi' yazinca ilk sayfada ford, opel, seat, honda forumlarindan benzer sorunlari yasayan basliklar cikiyor Selim abi.Oksitlenme, komur, motor arizasi v.s
Neyse uzamasin, gereksiz bir konu hakkaten.
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed