Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

Volkan lastik icin ne kullanıyosun? Jellerden hiç memnun degilim sürekli yanlara dagılıyor. Sprey NXT alıyorum oda cabuk bıtıyo pahalı ya mal oluyor.. Varmı yeni bi önerin?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Volkan lastik icin ne kullanıyosun? Jellerden hiç memnun degilim sürekli yanlara dagılıyor. Sprey NXT alıyorum oda cabuk bıtıyo pahalı ya mal oluyor.. Varmı yeni bi önerin?

sarp diye bir jel var 5 tl ve herkes çok memnun ama hiç kullanmadım..tam senin istediğin sırılsıklam görüntüyü veriyor.
ben geçen hafta öylesine ürün denemiş olmak için guex diye bir markanın şampuan + lastik parlatıcı + sünger setini 13 liraya sipariş verdim hepsiburadadan. dün geldi. guexi denedim. lastik simsiyah oluyor ama o endurancedaki gibi üstünde jel bir tabaka oluşturup ıslak durmuyor. sadece koyu bir siyah. foto çeker eklerim bugün. ben memnun kaldım.

bu arada spray nxt insane shine lastik parlatıcdan daha iyi bir ürün görmedim bugüne kadar, ama çok çok pahalı.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

guex lastik parlatıcı bu şekilde. dün akşam sürdüm, 4-5 km yol yaptım.
vıcık vıcık jel gibi kalıp lastik döndükçe kapılara vb sıçramaması güzel. lastiğin üzerinde tabaka gibi kalmıyor.

arabamın bekçisi ile birlikte;
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Sercan Keklik

sarp diye bir jel var 5 tl ve herkes çok memnun ama hiç kullanmadım..tam senin istediğin sırılsıklam görüntüyü veriyor.
ben geçen hafta öylesine ürün denemiş olmak için guex diye bir markanın şampuan + lastik parlatıcı + sünger setini 13 liraya sipariş verdim hepsiburadadan. dün geldi. guexi denedim. lastik simsiyah oluyor ama o endurancedaki gibi üstünde jel bir tabaka oluşturup ıslak durmuyor. sadece koyu bir siyah. foto çeker eklerim bugün. ben memnun kaldım.

bu arada spray nxt insane shine lastik parlatıcdan daha iyi bir ürün görmedim bugüne kadar, ama çok çok pahalı.

sarp nerden buluruz bi deniyelim:)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

KAKIRMAN

Şaka bir yana kediye de sıkmadın değil mi? Çünkü pis pis bakıyor...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

wolkanku

Şaka bir yana kediye de sıkmadın değil mi? Çünkü pis pis bakıyor...

yok abi onun bakışları öyle ama ruhu melek :) 1,5 senedir benimle beraber apartman dışına çıkıyor, ben geldiğimde apartmana giriyor.. ev kedisi değil apartman kedisi..kapının önünde su mama kabı var..evimde kedi olmasa onu alacaktım :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

memleket bu durumdayken, rezervasyonu iptal ettiğim durumda tüm ödeme kredi kartımdan çekileceği için, mecburen alaçatıda tatile gittim.

çok içimden gelmese de yolda 1-2 fotoğraf çekip arabamla mutlu olmaya çalıştım.

bu arada 159'un uzun yol performansına hayran oldum, koltuklar hep sert yorumu almış bugüne kadar ama benim sırtıma çok iyi geldi, hiç ağrımadı.
klima performansı çok çok iyi, hatta klima gazımın az olduğunu düşünüyorum ancak ona rağmen üşütmeyi bile başardı :)
yol tutuşu saçma derecede iyi, manisa izmir, yalova yollarında virajlı yollarda şov yaptı diyebilirim.
dizel performansı zaten mükemmel, sollamalarda ya da uyuz edenleri ittirme konusunda hiç sıkıntı yaşatmadı.
iyi ki polo gti vs. almak yerine 159 almışım dedim.
bunun üzerine de izmirde bir benzincide e250CDI'ı olan bir abi arabama bakakaldı, markayı anlamaya çalıştı, arabayı epey inceledi :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

delimai

bunun üzerine de izmirde bir benzincide e250CDI'ı olan bir abi arabama bakakaldı, markayı anlamaya çalıştı, arabayı epey inceledi '' :yukari-ok:
çok asil duruyor bakmaması mümkün değildi zaten :yukari-ok:   volkancım yakıt ortalaman ne oldu uzun yolda acaba?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

wolkanku

uzun yol ortalamam şöyle ;
araçta 3 kişi, klima hep açık, bagajda boş yer yok.

gidişte;
istanbuldan 50 lira almıştım, üzerine 100 lira daha aldım devam ettim.
150 TL ile 683 km gittim.
yol bilgisayarı ortalaması 6.4 gösterdi. hızım bursaya kadar sabit 110km cruise control, bursa sonrasında 140, otobanda 160-200 arası denemeler vs. ama genel olarak yine 140ortalama.

dönüşte;
150 TL aldım.
dönüşte hep bastım,cruise'de minimum 120'ye sabitledim.
alaçatıdan,balıkesire 5 saat 5 dakikada vardım. (arada bir tane 5 dakikalık 1 tane de 15 dakikalık mola var)
ardından topçular aşırı yoğun olduğu için körfezi gezmek zorunda kaldım, ist'e vardığımda otoban girişi kapanmıştı, kartaldan girdim,ordan maltepeye bağlandım direnişin içinde kaldım. ataşehir'e varmaya çalışırken ataşehir girişini kapatmış kamyonlar mecburen ümraniyeden döneyim derken "limited cruising range"i gördüğümde 670 km idi yol bilgisayarı ortalamam 6.6 idi. , tekrar 50 lira aldım onunla devam ediyorum :)

yani özet geçersek 120 ve üstü süratler ile full yüklü ve klimalı 6.5 diyelim.
bence çok makul rakam.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alfadanadam

Oldukça başarılı rakamlar bence de.
1.6 motorlu pejolar ile mukayese yapacak halimiz yok. Neticede 1500 kg.lık bir kütle, 1.9'luk bir motordan bahsediyoruz.
Benim 1200 kg.lık 1.6 motorlu arabam da aynı tempoda 5-5,5 yakar ki arada çok ciddi sıklet farkı var.

wolkanku

Oldukça başarılı rakamlar bence de.
1.6 motorlu pejolar ile mukayese yapacak halimiz yok. Neticede 1500 kg.lık bir kütle, 1.9'luk bir motordan bahsediyoruz.
Benim 1200 kg.lık 1.6 motorlu arabam da aynı tempoda 5-5,5 yakar ki arada çok ciddi sıklet farkı var.

abi boş ağırlık 1565 kg , ben 78kg, iki bayan ark 48'er kg, 1737 kg oldu.
bavullar + 35 LT benzin ile çok rahat 1800 KG'ye ulaştık.

120'nin altına da pek inmeden 6.6 insaflı bence :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

delimai

Bencede olduca iyi bir rakam...ortalama hiz gozonune alinirsa...bu hiz 100km ye dussetuketim 6 lari gorecektir belkide daha altini :yukari-ok: arkadasimda insignia var2.0 dizel uzun yol.30 kurus yakiyor...a6 tdi.35 kurus,...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

beckher

pazar akşamı 18:00 gibi evde sıkıldım ne yapsam ne yapsam dedim, baktım motor pisti.

ATAS EST ile motoru temizledim.
Daha önce meguiars'ın all purpose cleaneri ile temizlemiştim ama EST' ile uzaktan yakından alakası yok.
EST alkali bir ürün ve metalin üzerine işlemiş kiri anında çözüyor, inanılmaz beğendim performansını.
sadece plastiklerdeki kiri çok iyi akıtamadığını düşünüyorum, 2 kere üst üste fıslamak gerekiyor.

MEG APC ile temizlediğimde , kuruladığımda, hışır hışır bir yüzey kalmıştı her yerde. EST ile tamamen pürüzsüz ve ilk günkü gibi oldu.

hazır motor kapağını sökmüşken altındaki keçeyi de temizleyeyim dedim, baktım keçenin kendine hayrı yok, söktüm attım ve altına komple bitüself çektim.
parça parça olmasının sebebi kesip biçtiğim yerlerden arta kalanları da sağa sola ekledim :) tasarruf ;)

Bende motoru temizlemeyi düşünüyorum, fakat bu ürünü sürdükten sonra suyla mı temizliyoruz, elektronik aksamlara suyun bir zararı yok mu? kapatmamız  gerekiyorsa elektronik kısımları neyle kapatmamızı önerirsiniz..
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

wolkanku

valla sürüp bezle silen de var, ama suyla tüm kiri akıtıp götürdüm ben..
elektronik aksamları,aküyü,sigorta kutusunu kapatmak için de evdeki poşetleri kullandım.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

bu ay içinde arabamın periyodik bakımını yaptırmayı düşünüyorum.

şirketten verilen hepsiburada hediye çeki ile pek çok malzemeyi alabiliyorum..sizce bu malzemelerin kalitesi nasıldır?

bir de liqui moly engine flush aldım, yağ değiştirmeden önce ekleyeceğim.
yağ ile birlikte yağ filtresi değişimi de olacak.
üstüne de bor ekleyeceğim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sariertan

Yağ katkısı ile tecrübelerim.

Bundan önceki aracımda MOTOR SILK kullandım.

ardından jonta yaktım. O zamanlar MOTOR SILK yüzünden oldu diyordum ama aslında ondan değildi. MOTOR SILK suçsuzdu.

O suçlama psikolojisi ile motorumun içini komple bunla temizleyerek
ARDINA kullandım yağ katkısı kullandım. Yeri Aksarayda ve kafanızdaki soru işaretlerine çok iyi cevap veren bir ifrma sahibi var.

Bundan sonra hiçbir sıkıntım olmadı. Fakat yaşanılan durum şuydu. Bir şikayetim olmamasına ve hatta çok az yakıt tüketimine sahip olmama rağmen, 150.000km ye gelmiş aracıma daha iyi bakmak ve daha iyi bir karşılık görmek için bu yola girdim. Aldığım sonuç ise hiçbir getiri olmaması idi.

Sonra ALFA sahibi oldum. Eski aracımdan almadığım dersi bundada denemek istedim. Ve gene ARDINA marka ürün aldım. Önce komple temizledim ve katkıyı kullandım. Gene değişen birşey yoktu =)))))))))))))) Allah ım dedim ne ders almaz adamım =))) Geçen hafta sonu komple motoru temizledim ve içine sadece YAĞ koydum.

Kısacası Volkan aracında can sıkıcı bir şey yok ise hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiçç boşa girişme bunlara. Ben psikolojik bile olsa bir iyileşme hissetmedim.

He birde birçok insanın dediği gibi yağ üreticisi, milyonlarsa adam saat, mühendislik................... gibi laflara girmeden yaşadıklarımdan edindiğim tecrübedir.

Bir gün aracım acayip yağ yakmaya başlarsa ve motoru can sıkıcı durumlara geldiyse işde o zaman bir ümit belli bir süre daha idare eder düşüncesi ile kullanırım.

Not: ARDINA bu ürünler arasında kullanacağım tek ürün. Yerine gidin ve bilgi alın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

wolkanku

aracımın paspasları artık eskimişti ve tabana tutturulamadığı için sürekli debriyajın altına girip geri çekerken halının ucu kalkıyordu.
kauçuk paspas sevmediğim için halı paspas arayışına girdim, rpm shop diye bir yer ile temasa geçtim çünkü hem erkek-dişi sabitleyici klips satıyordu hem de halıları farklı kalitelerde istediğim şekilde üretebiliyordu.

You are not allowed to view links. Register or Login şöyle bir uygulama da yapabiliyorlar, mevcut halınızın kalıbını bir gazete kağıdı üzerine koyup çizip yollarsanız dilediğiniz renk ve kalitede halı üretiyorlar. özellikle GTV ve 166 164 145 sahipleri için iyi olacaktır. yakın zamanda ben kendilerine giulietta kalıbı yollayacağım.

neyse lafı çok uzatmadan , siyah,orta kalite, kenarları bej fitilli olacak şekilde, ön paspaslar dişi erkek klipsli şekilde istettim.

yere monte edilen klipsler (montajı çok basit, bastırarak vida çevirir gibi çeviriyorsunuz yere sabitliyor kendini)

montaj esnasında meraklı izleyici ;

paspas;

ve son görünüm;
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ihsany

Volkan hayırlı olsun güle güle kullan ..
Kedinin bakışları süper, 159 gören masum kedi  :))
Halıya birde Alfa logosu bassalar daha güzel olur bence :)
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

wolkanku

Volkan hayırlı olsun güle güle kullan ..
Kedinin bakışları süper, 159 gören masum kedi  :))
Halıya birde Alfa logosu bassalar daha güzel olur bence :)

abi zevk renk tabi, muhtemelen onun da nakışını yapabilirler çünkü sitelerinde bmw logolu vs. paspaslar var.
ama ben sade olmasını istedim hiç yazı logo vs istemedim. yakın zamanda tavanımı da siyah kaplatınca daha da iyi duracağına eminim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

Güzel olmuş Volkan. Nereye el atarsan güzelleştiriyorsun...  :)

Babamın 164 ile Bülent'in 164'üne de özel paspas yaptırtmıştım. Alfist Serviste iken gelip kalıp aldılar ve bir kaç günde teslim ettiler. Hatta kenarları biraz daha uzattırmış, arka paspasları (daha doğrusu tek paspas) tek parça yaptırtmıştım.

Yerleri Bostancı'da bu arada.

///////////////

wolkanku

Güzel olmuş Volkan. Nereye el atarsan güzelleştiriyorsun...  :)

Babamın 164 ile Bülent'in 164'üne de özel paspas yaptırtmıştım. Alfist Serviste iken gelip kalıp aldılar ve bir kaç günde teslim ettiler. Hatta kenarları biraz daha uzattırmış, arka paspasları (daha doğrusu tek paspas) tek parça yaptırtmıştım.

Yerleri Bostancı'da bu arada.

sana hazırlıyorumdur belki abi kimbilir :)
valla hazır satılandan ziyade yaptırmak daha hoşuma gitti açıkçası. en güzeli de yere sabitleme işi oldu.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

Kim bilir Volkan, yarının ne getireceği hiç belli olmaz.  :)

///////////////

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure