Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Geçmiş olsun bu şekilde atlatmış olun daha kötüsü denk gelmesin,küçük onarımlarla halledersiniz,tekrar geçmiş olsun.

egeozal1

wolkanku

arkadaşlar geçmiş olsun dilekleri için çok teşekkür ederim.
bakalım bugün biraz kafa patlatacağım nasıl bir yol izlemem gerektiğine dair.
ekim ayında arabayı alırken arka tamponu da boyatmıştım ama yapılan işçilikten hiç memnun değilim, tamponu biraz daha hırpalayıp komple boyatsam mı diye düşünüyorum. zaten boyalı.

diğer yandan da aracın gövde rengiyle tutturamazlarsa diye endişelerim oluyor. şu an boyanın rengi gövde ile aynı çünkü. napsam bilemedim. :o
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

fevkalbeser12

Volkan hiç kafaya takma, bence bu daha büyük bi belayı savmıştır.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

wolkanku

fikirler fikirler;

159'umun önünü eninde sonunda brera önü ile değiştireceğim buna eminim :) şu 159 düşündüğümü yapmış ve gayet hoş durmuş..ancak düşündüğüme ek olarak, far çerçeveleri ve scudettoyu da siyah yapmış. (sanki far çerçevelerini yapmasa daha iyi olurmuş).

dikkat ettim, kapı kolları ve yan sinyalleri de karartmış.
kapı kolları için bu hafta ben de 3m'in brushed dark aliminium folyosunu alıp yapayım diyorum. siyah yaparsam çok boğulur gibi.

bu 159'u neden bu kadar güzel duruyor diyenler için, coilover , 19 Brera S jantı , TI marşpiyel, Brera ön, Autodelta arka kit mevcut :)

arka için ne diyorsunuz?
bence çok abartılı autodelta kit, ama bundan başka da alabileceğim bir arka kit yok TR'de.
autodelta + arkaya 4'lü egzos dersem bana maliyeti 800 lira civarı olur ki bu yılbaşından önce pek yapmam mümkün gözükmüyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Erkay KAHYA

Geçmiş olsun.
Ufak tefek şeyler bırakın nazarlık olsun.  :nazar:

Calibra

Volkan geçmiş olsun, nazarlık olsun hakikaten bir süre idare et, bakmayıver o tarafa (zor olur tahmin ediyorum) :)

Autodelta arka difüzör bence çok agresif durmuş ama bunu olumsuz manada söylüyorum. Aracın bütünü ile uyumsuz durmuş bana göre. Gerçi bana sorarsan 4 egzoz da fazla, sol tarafta 2'li egzozu tercih ederim 159'da.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

wolkanku

alper abi, ben pek çok arabada 4 egzosa karşıyım ama 159'a çok yakıştırıyorum nedense. taktırdığım günden beri eliptik egzos uçları tam içime sinmiyor.
ya buna döneceğim ya da 4'lüye

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

erdem1904

159 tam olarak bu kombinasyonda olacaksa bence gayet başarılı... Arka uzak çekim şahane görünüyor.. 4 egsoz güzel ama difüzörde ki hava kanalları olmazsa (örn c180 amg) sanki daha güzel görüncekmiş gibi geliyor.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login

159 tam olarak bu kombinasyonda olacaksa bence gayet başarılı... Arka uzak çekim şahane görünüyor.. 4 egsoz güzel ama difüzörde ki hava kanalları olmazsa (örn c180 amg) sanki daha güzel görüncekmiş gibi geliyor.

okan abi brera S jantlarını satarsa o görünümü yakalarım, yoksa ultraleggera devam :))
bence de o hava kanalları difüzörü kabalaştıran unsurlar. yaptırırsam eğer onları iptal ettiririm.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

master

Volkan niyeti bozdurup DPF iptalini yaptıracaksın en son bana da :) O kadar övmüşsün ki aklıma girdi şimdi.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

Volkan niyeti bozdurup DPF iptalini yaptıracaksın en son bana da :) O kadar övmüşsün ki aklıma girdi şimdi.
Onder bak ciddiyim vakit kaybetme,cik egzoscuya git 30 tl ye soktur duz boru cektir. sonra gel duacim ol:) arabanda yazilim da var. Mis olur. Baktin ki isik yakti,yazilimi yaptirdigin yere gidip guncellettirirsin
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Veloce

Niyeti bozmak değil niyeti düzeltmek bu aslında. DPF emisyon adına dizel araçlara uygulanan güç çalan ve sarfiyatı artıran bir gereksizliktir bence. Ha hava kirliliğini azaltıyor mutlaka ama 1000 de bir mi? Ne kadar bu azaltma? Değecek ölçüde bir azaltma mı bu? DPF olmadan önce nasıl süzülüyordu bu hava vs. Üstelik trafikte onca köfteci gibi dumannı tüten kamyon ıvır zıvır varken. DPF'den kurtulun aracınızın keyfini çıkarın...

ar.159

fikirler fikirler;

159'umun önünü eninde sonunda brera önü ile değiştireceğim buna eminim :) şu 159 düşündüğümü yapmış ve gayet hoş durmuş..ancak düşündüğüme ek olarak, far çerçeveleri ve scudettoyu da siyah yapmış. (sanki far çerçevelerini yapmasa daha iyi olurmuş).

dikkat ettim, kapı kolları ve yan sinyalleri de karartmış.
kapı kolları için bu hafta ben de 3m'in brushed dark aliminium folyosunu alıp yapayım diyorum. siyah yaparsam çok boğulur gibi.

bu 159'u neden bu kadar güzel duruyor diyenler için, coilover , 19 Brera S jantı , TI marşpiyel, Brera ön, Autodelta arka kit mevcut :)

arka için ne diyorsunuz?
bence çok abartılı autodelta kit, ama bundan başka da alabileceğim bir arka kit yok TR'de.
autodelta + arkaya 4'lü egzos dersem bana maliyeti 800 lira civarı olur ki bu yılbaşından önce pek yapmam mümkün gözükmüyor.
egsozlar dışında geri kalanını beğenmedim desem :-[
ben karartmaya karşıyım bence siyahın içşinde o nikelajlı alfa kalkanı şahane duruyor..
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Calibra

alper abi, ben pek çok arabada 4 egzosa karşıyım ama 159'a çok yakıştırıyorum nedense. taktırdığım günden beri eliptik egzos uçları tam içime sinmiyor.

bana abi deme Volkancım aramızda çok yaş farkı yok bea :)

Bu fotodaki ti 2 çıkış güzel duruyor bak bu olur :)

Bu arada ben de scudettonun, kapı kollarının aynaların falan siyah 159'da siyaha kaplanmasına taraftar değilim. Standart hali daha güzel duruyor.
Bir değişiklik diyorsan ayna kapaklarıyla bir bütün teşkil edecek şekilde belki mat olabilir?
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

ar.159

Bu arada ben de scudettonun, kapı kollarının aynaların falan siyah 159'da siyaha kaplanmasına taraftar değilim. Standart hali daha güzel duruyor.
Bir değişiklik diyorsan ayna kapaklarıyla bir bütün teşkil edecek şekilde belki mat olabilir?
bak mat saten yada fırçalanmış metal gerçekten güzel olabilir..
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

delimai

Volkan bununla gecmis olsun...allah beterinden korusun hepimizi....en kotusu bu olsun..

HTC EVO 3D X515m cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

wolkanku

dün akşam sıkıldım ne yapsam diye bakınıyordum,
arabayı aldığımdan beri gözüme takılan yamuk havalandırma flaplarını söktüm :)

sürücü tarafı kapıya yakın olan flap'ın ayar tutacağının gri kısmı kopmuş
ortadaki 3 havalandırmanın 3'ünün de tırnağı içeriden çıkmış yukarı aşağı yapınca hepsi aynı hizzada inip kalkmıyor.
arkada orta kısımdaki iki flap tamamen bağımsız içerideki tırnaktan ayrı şekilde çalışıyordu.

arka flaptakilerden 1 tanesinin ayar tutacağının gri kısmını söküp şöför tarafında eksik olana taktım.
geri kalan tüm flapları söküp 1 buçuk saatin sonunda hepsini hizzalı ve düzgün çalışır hale getirdim  :rock: :rock:

sanırım arabada önceki sahibinden geriye düzeltilecek bir şey kalmadı şimdi :/
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

ar.159

dün akşam sıkıldım ne yapsam diye bakınıyordum,
arabayı aldığımdan beri gözüme takılan yamuk havalandırma flaplarını söktüm :)

sürücü tarafı kapıya yakın olan flap'ın ayar tutacağının gri kısmı kopmuş
ortadaki 3 havalandırmanın 3'ünün de tırnağı içeriden çıkmış yukarı aşağı yapınca hepsi aynı hizzada inip kalkmıyor.
arkada orta kısımdaki iki flap tamamen bağımsız içerideki tırnaktan ayrı şekilde çalışıyordu.

arka flaptakilerden 1 tanesinin ayar tutacağının gri kısmını söküp şöför tarafında eksik olana taktım.
geri kalan tüm flapları söküp 1 buçuk saatin sonunda hepsini hizzalı ve düzgün çalışır hale getirdim  :rock: :rock:

sanırım arabada önceki sahibinden geriye düzeltilecek bir şey kalmadı şimdi :/

Walla benimkininde elden geçmesi lazım 159 un en zayıf noktaları galiba ama birinin içindeki çubuk eksik onu nerden bulacağım bilmiyorum eline sağlık bu arada
34 AV 0020 COMING SOON!!

wolkanku

Walla benimkininde elden geçmesi lazım 159 un en zayıf noktaları galiba ama birinin içindeki çubuk eksik onu nerden bulacağım bilmiyorum eline sağlık bu arada

teşekkürler.
DVD kutusunun yan kısmındaki kalın kısmından ince bir şerit kesip, ısıtıp yatay flaplere sabitleyerek çözüm getirilebilir.
Benim bir çubuk kırılmış ama iki parça da flapların üstünde duruyordu. ocağı açıp, ikiye ayrılmış çubukları elime aldım iki ucu da ısıtıp birbirine yapıştırdım  8)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

teşekkürler.
DVD kutusunun yan kısmındaki kalın kısmından ince bir şerit kesip, ısıtıp yatay flaplere sabitleyerek çözüm getirilebilir.
Benim bir çubuk kırılmış ama iki parça da flapların üstünde duruyordu. ocağı açıp, ikiye ayrılmış çubukları elime aldım iki ucu da ısıtıp birbirine yapıştırdım  8)
İşin garibi benim çubuk ortada yok ne arabanın içinde ne havalandırma mangalının içinde bulamadım en güzeli pert bi 159 dan parça temin etmek tabi bulabilirsek.
34 AV 0020 COMING SOON!!

ar.159

abi arabayı You are not allowed to view links. Register or Login da gördüm satıyor musun?
34 AV 0020 COMING SOON!!