Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

kafamdaki fiyata uygun olursa satabilirim bir GT için.
fiyatı biraz yüksek tuttum, piyasası yükselsin araçlarımızın,15 yaşında mercedes bmw'ler hala bu kadar düşük değil 6-7 yaşındaki alfa piyasası yerlerde   :serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ar.159

You are not allowed to view links. Register or Login
fiyatı biraz yüksek tuttum, piyasası yükselsin araçlarımızın,15 yaşında mercedes bmw'ler hala bu kadar düşük değil 6-7 yaşındaki alfa piyasası yerlerde   :serefe:
takdir ediyorum başkada birşey demiyorum arkadaş satmasına satim de yerine elimdeki parayla ne koyacam mesele o 2003 bmw mi? :serefe:
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

wolkanku

takdir ediyorum başkada birşey demiyorum arkadaş satmasına satim de yerine elimdeki parayla ne koyacam mesele o 2003 bmw mi? :serefe:

aynen öyle. şu an satıp üstüne para koyup e90 320d alsam elime ne geçer?
daha kötü malzeme kalitesi.
daha kötü yol tutuş.
daha çirkin gözüken bir araba.
daha "yurdum insanı prestijli"
daha sorunsuz olduğu söylenen
karda yağmurda ekstra özenli kullanım..

dediğim gibi 159'u satmak için bir sebebim yok, hatta bir buluşmada alıcı da çıktı aklımda hiç satmak yokken. satsam daha ucuz yollu olsun diye GT'ye dönerim ama bir aciliyetim de yok,o esnada da piyasa yükseltelim :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Doğa Tosun

çok tırmaladım şu Brera tamponunu, Akota'ya 159'a uyuyorsa getirin bile dedim ama "bilemiyoruz malesef" dediler. Akota işte  >:(
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

wolkanku

çok tırmaladım şu Brera tamponunu, Akota'ya 159'a uyuyorsa getirin bile dedim ama "bilemiyoruz malesef" dediler. Akota işte  >:(
doğa , tampon uyuyor da , ön scudetto değişiyor, scudettonun kaput tarafındaki bıyık değişiyor.
alt ızgaralar değişiyor.
masraflı biraz.
ben yalandan bir tıklama ile kasko değişimi düşünmüyor değilim  >:D
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Lbe

Benim kaskom Kıbrıs'ta ve Kıbrıs'ta tramer olayı yok.Türkiye kaskomu etkilemiyor yani ordaki kaza.Farları spor paket farıyla mı değiştirsem bende >:D

wolkanku

arkadaşlar,
o.z. jantlarım haftasonu gidecek gibi duruyor..

giderse 8c jantı alacağım.
yaylı şekilde 8c jantı 159 üzerinde şu şekilde(benim daha önceden You are not allowed to view links. Register or Login üstünde yaysız 8c'li 159 bulup üzerine photoshop yaptığım çalışmadır bu.) (bugüne kadar gördüğünüz 8c'li 159'lar yaysızdı aklınızda kötü yer etmiş olabilir :))  ) bir de bunun üzerine TI marşpiyeli de alacağım yakın zamanda.

ya da o.z.ları satma TI marşpiyeli de al geç diyorsanız;

kafam karıştı. gönlüm 8C'den yana açıkçası.
bir yandan da teknik olarak mükemmel bir jant bırakılıp replica jant alınır mı diye de soruyorum kendi kendime.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

engin uzun

O 8C jantının yakısmadıgı Alfa mı var.İlla ki yakısır da böyle rengini siyah mı düsünüyorsun?Sanki güzelim jant kaybolup gidiyor...
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

egeozal1

Volkan abim bence 8C Jantı o renk kalmayacaksa çok hoş durur senin araçta. Şu ferric grey dediğin renkten yaparsan ti marşpiyelleri de takarsan süper olur. Kaliteli bir Replica olursa sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. ;) :)

KAKIRMAN

Volkan al derim ben... Hem spacer olayı da çözülmüş olur yani. Kafandaki görüntü ortaya çıkmış olur. Bir de senin şu meşhur boya koduyla boyattın mı mevzu tamam olur.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

wolkanku

Eger ozlar giderse alacagim bunlari. Hem ozlardan 3mm daha disarda duracak. Daha sonra 7mmlik spacer arkaya belki yaptiririm belki de gerek kalmaz. Gorecegiz

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

///////////////

wolkanku

Siyah degil iste o koyu fume gibi olan haliyle alicam
Cizilince vs ferric gray yapariz

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Volkan ben yakıştıramadım bir türlü 8C'yi 159a. OZ' lar daa iyi duruyor.

blackpearl

bence çok güzel görünmüş 8C'ler 159da..ben çok beğendim senin arabayada yakışacaktır :) şimdiden hayırlı olsun :clover:
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

agucba

///////////////

wolkanku

Serkan abi o 17gibi geldi gozume.
Ama boyatacagim renk o tonlarda olur.

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Veloce

GT al. Bence sana çok çok daha fazla yakışacak bir araba. Araban satılmazsa O.Z jantlardan kurtul bence. Aracın genel temasına tamamen aykırı bir jant. Arada bir gözüme hoş görünse de, genel olarak fikir aynı, Alfa'ya Alfa jantı...

Not: Kesinlikle jantları aldığında boyatmalısın. Bende bir ara boyatmalıyım bu arada :)

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Veloce

kodu;
Nh546m

Hocam kayıtlara geçti eksik olma.  :kahve:

wolkanku

Gt+scooter dusunmuyor degilim. Gt cok begeniyorum ama 159 ile gt arasindaki kalite farkini da gormezden gelmek mumkun degil. Attan inip esege binmek cok mantikli gelmiyor.trim sesi yag yakma derdi,esnek sasesi hep gtnin dezavantajlari.  159u alirken 4sene kullanmak uzere aldim henuz 1yil olmadi:) Simdilik duruyorum

Oz icin baya olumsuz konusmussun da autodelta 159 icin ultraleggerayi bosa takmamistir abi:) bi de su var ki tr sinirlari icinde 5*110 olarak teknik ve gorsel manada daha basarili bir jant buldun da ben mi takmadim :)):))

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Veloce

Gt+scooter dusunmuyor degilim. Gt cok begeniyorum ama 159 ile gt arasindaki kalite farkini da gormezden gelmek mumkun degil. Attan inip esege binmek cok mantikli gelmiyor.trim sesi yag yakma derdi,esnek sasesi hep gtnin dezavantajlari.  159u alirken 4sene kullanmak uzere aldim henuz 1yil olmadi:) Simdilik duruyorum

Oz icin baya olumsuz konusmussun da autodelta 159 icin ultraleggerayi bosa takmamistir abi:) bi de su var ki tr sinirlari icinde 5*110 olarak teknik ve gorsel manada daha basarili bir jant buldun da ben mi takmadim :)):))

GT'ye bindiğin zaman eşekten indiğini hissedersin belki. Hiç bir GT'mde, burada satılıklar arasında bulunan ilk GT'mde dahil, trim sesi ve yağ yakma sıkıntıları çekmedim. Yağ yakar ama herhangi bir benzinli Alfa kadar yakar. GT sorunsuz harika bir araç. Piyasada 3 5 kuruş hesaplı diye döküntü araçlara yönelip bunlara binenlerden dinlemiş olabilirsin GT'yi. Bugün gelip benim aracı bir kullan müsait olursan ;) Tık ses duyamazsın. 

R.I.A.R 159'u değil GT'yi şimdiden sertifikalandırabiliyor. Yani bundan 15 yıl sonra konuşulacak olan araç 159 değil GT olacaktır. 159'u asla bir GT'ye tercih etmem. Aile için SW bir 159'u kullanmaktan büyük keyif alabilirim o ayrı, sonuçta amaca hizmet edecektir.

Autodelta'nın O.Z jantları kullanması beni ilgilendirmiyor. Görsel olarak eleştiri getiriyorum zaten. Performans konusunda birşey söylemem. Ayrıca Türkiye dışında da belki teknik özellikleri daha başarılı bir jant bulamayabilirsin konu bu da değil. Sadece görüntü konusu var burada. Bu da zevk meselesi tabi.

Birde autodelta o jantları hangi motora sahip araçlarda, performans konusunda sineğin kanadındaki yağı düşünerek takmış bunları da göz önünde bulundurmak lazım. Araç 3.2 olur, 1.8tbi olur, bunlara sağlam bir de modifikasyon yaparsın, o zaman zaten kimse jantına bakmaz. Çünkü belliki bu jantları estetik duygular için değil, aracının performansına katkıda bulunsunlar diye takmışsındır...

wolkanku

GT'ye bindiğin zaman eşekten indiğini hissedersin belki. Hiç bir GT'mde, burada satılıklar arasında bulunan ilk GT'mde dahil, trim sesi ve yağ yakma sıkıntıları çekmedim. Yağ yakar ama herhangi bir benzinli Alfa kadar yakar. GT sorunsuz harika bir araç. Piyasada 3 5 kuruş hesaplı diye döküntü araçlara yönelip bunlara binenlerden dinlemiş olabilirsin GT'yi. Bugün gelip benim aracı bir kullan müsait olursan ;) Tık ses duyamazsın. 

R.I.A.R 159'u değil GT'yi şimdiden sertifikalandırabiliyor. Yani bundan 15 yıl sonra konuşulacak olan araç 159 değil GT olacaktır. 159'u asla bir GT'ye tercih etmem. Aile için SW bir 159'u kullanmaktan büyük keyif alabilirim o ayrı, sonuçta amaca hizmet edecektir.

Autodelta'nın O.Z jantları kullanması beni ilgilendirmiyor. Görsel olarak eleştiri getiriyorum zaten. Performans konusunda birşey söylemem. Ayrıca Türkiye dışında da belki teknik özellikleri daha başarılı bir jant bulamayabilirsin konu bu da değil. Sadece görüntü konusu var burada. Bu da zevk meselesi tabi.

Birde autodelta o jantları hangi motora sahip araçlarda, performans konusunda sineğin kanadındaki yağı düşünerek takmış bunları da göz önünde bulundurmak lazım. Araç 3.2 olur, 1.8tbi olur, bunlara sağlam bir de modifikasyon yaparsın, o zaman zaten kimse jantına bakmaz. Çünkü belliki bu jantları estetik duygular için değil, aracının performansına katkıda bulunsunlar diye takmışsındır...
Iyi guzel demissin de kimse gt satistan kaldirildi diye sizlanip boyle bir eksiklik hissetmiyor. Ancak 159un kaldirilmasini hata olarak goren sitede bile bir cok arkadasimiz mevcut. Tabi ki segment farki var ancak kalite farki da cok var.

Gt ici kulluk ve koltuk haric 147den farki yok. Sase desen 156. E bu sasenin esnedigini hatta tek tekerlek kaldirima ciktiginda bile esnedigini biliyoruz. 159un ise 2006 yilinda burulma direncinde bmw e90dan onde oldugu da belgelenmis. Daha bu konu uzerinde konusmak manasiz.

Gt 147-156 genleriyle olusturulmus guzel estetik,fiyatini hakkeden bir alfa romeo kesinlikle. Ancak bir klasik olur mu orasi muamma?

Oz jant ile ilgili olarak da 18cok kollu hangi jant 159a yakismamis da ozu yakistiramadin inan cozemedim. 18 ofsetli  cok kollu bile taksan 159a yakisiyor. Zevk renk diyelim

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Veloce

Iyi guzel demissin de kimse gt satistan kaldirildi diye sizlanip boyle bir eksiklik hissetmiyor. Ancak 159un kaldirilmasini hata olarak goren sitede bile bir cok arkadasimiz mevcut. Tabi ki segment farki var ancak kalite farki da cok var.

Gt ici kulluk ve koltuk haric 147den farki yok. Sase desen 156. E bu sasenin esnedigini hatta tek tekerlek kaldirima ciktiginda bile esnedigini biliyoruz. 159un ise 2006 yilinda burulma direncinde bmw e90dan onde oldugu da belgelenmis. Daha bu konu uzerinde konusmak manasiz.

Gt 147-156 genleriyle olusturulmus guzel estetik,fiyatini hakkeden bir alfa romeo kesinlikle. Ancak bir klasik olur mu orasi muamma?

Oz jant ile ilgili olarak da 18cok kollu hangi jant 159a yakismamis da ozu yakistiramadin inan cozemedim. 18 ofsetli  cok kollu bile taksan 159a yakisiyor. Zevk renk diyelim

Döner dolaşır aynı noktaya geliriz diğer konularda. Fakat şasi konusunda hemfikirim. Daha kimseler bundan bahsetmezken yıllardır söylerdim aynı şeyi. 156 şasisinin burulması konusunda bizzat kendim 2004 yılıydı sanırım, İkitelli'den Mahmutbey gişelere gelmeden önceki son keskin viraja 180 190 km civarlarında süratle girmeyi denediğimde, ne kadar esnek olduğunu tam anlamıyla hissettim, sağdaki tırın dorsesinin altına girmekten son anda kurtuldum...

Bu noktada, bahsettiğimiz şasi burulmaları, esneklik vs. kullanıcı beklentisi ile alakalı. Ben şu anda sürat yapan makaslara girip çıkan bir kullanıcı değilim. Trafikte araç nasıl görünüyor buna çok daha fazla önem veriyorum. Araca baktığım zaman hoşuma gitmeli. Araçların hiç kullanılmayan, ihtiyacım olmayan limitlerine göre seçmiyorum araç alırken. Gerçi GQV konusunda duygularıma kapılmaktan alıkoyamamıştım kendimi ve o şekilde aldım... Onun yeri ayrı gerçi sana o da gitmiyor gibi gelmişti sanırım :)

GT 7 yıl üretilmiş, zaten ömrünü zamanında bitirmiş ve AR tarafından kendi sınıfını doldurabilecek araçların üretimi yapıldığı ya da satışta olduğu bir dönemde üretimi bitmiştir. 159'un durumunda ise marka, başka bir sedan araç üretimi, bir alternatifi olmaksızın marketteki rekabetçi aracını üretimden kaldırmıştır. Yeri hala doldurulamadı bildiğimiz gibi. İnsanların bu yüzden serzenişte bulunmaları gayet normal ki, bende aynı fikirdeyim. Sınıfında başka bir sedan araca da asla tercih etmeyi düşünmezdim 159'u.

GT'nin Klasik olup olmayacağı muamma değil tabiki. Sana göre muamma belliki ona birşey diyemem. R.I.A.R deyip duruyorum, forum içinde 10 defa bahsetmişimdir. Bir ara araştır incele neymiş ne değilmiş diye. Listede 3.2 GT'yi şimdiden görebilirsin. Ne listesi bu liste acaba? Neyse o konu bambaşka...

Alfa Romeo tarihine baktığımızda klasik olmamış bir tane "Coupe" araç dahi bulamıyoruz. Bunların dışında ortak üretim olmayan AR üretimi son AR modeli GT'dir. Üzerinde GM motoru olan bir AR sence klasik olabilir mi?

Kusura bakma ama Alfa Romeo her zaman söylediğim gibi, kendi çizdiği modeller dışında jantları üzerine yakıştıran bir araç değil. İstisnalarda yok değil bu konuda bence. Örneğin BBS CH bir şekilde yakışıyor Alfa'lara... Belki bir iki tane daha vardır yakışan. Benim fikrime göre çok kollu yakışan tek jant ise Ti jantı. Kol var kol var. Örneğin o kadar içini gösteren incecik kollu cılız O.Z jantları kullanabilmek için oarada en azından 305mm lik bir disk ile 4 pistonlu fren kaliperleri olmalı...

Senin de söylediğin gibi herkesin zevki kendisine ama bana sorarsan AR'ye hiçbir zaman bir Seat Leon ya da VW, Audi vs. herhangi bir Alman'a davrandığın gibi davranma. Aksi taktirde yapılan herşey sırıtıyor. Anket aç istersen bir konu altında neticeye bakarsın. İnsanlar gerçek fikirlerini isimleri görünmeyince daha çok belli edebilirler. Kaldıki bütün forum beğense de benim için fark etmez. Ben beğenemiyorum bazı şeyleri...

Not: Okan ve Sercan yurt dışından bir ton külfet ile araçlarına, gayet yüksek meblağları vermeyi göze alıp orjinal AR jantları getirmek yerine, belki normalde çok daha güzel olan fakat AR üzerinde sırıtacak olan 20" inç jantlar da getirtebilirilerdi. Acaba neden orjinal AR jantları tercih ettiler?.. (Okan ve Sercan ilk aklıma gelen örnekler olduğu için onların isimlerini yazdım.)

wolkanku

18jant replika falan takanlar fakirmis abi o yuzden zengin olanlar dunya para verip 10liralik araca 5liralik jant takiyormus acikladi arkadas.:))

Neyse abi yuzyuze konusuruz,gt guzel sen guzel,ozlar *** gibi:))

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia