Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben recaro koltuklar ile ilk kullandığım gün bel ağrısı çektim, zamanla alıştım ama normal bir 156 koltuğu daha rahat, GT dekiler ise 156 dakinden farklı daha dar sırt kısmı, kavrıyor adamı, oturma pozisyonu daha güzel iyi hissettiriyor. Ama 156 için öyle değil.
Görüntü güzel ama konfor düşündüğüm kadar güzel değil öyle diyeyim:)
İlandakiler bambaşka koltuklar belki çok daha rahat ettirir bilemiyorum, görmeden alıp sonra hayalkırıklığı yaratmasın diye kendi tecrübemi aktarayım dedim  ;)

valla söylediğin iyi oldu abi. demek ki denemeden bunları almamak lazım.
zaten 2007'deki kazadan sonra spor yapmadığımda sırtımda felaket ağrılar oluşuyor. bir de rahatsız bir koltuk ile biterim ben  :duvar:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ozoozo

Abi aslında proje arabası veya pist için kullandığın bir araç olsa mantıklı geliyor bana mesela Fatih gibi bir kullanım olsa okey ancak bilemedim sen daha fazla kullanıyorsun , Allah korusun bir kaza durumu vs olsa airbagleri iptal etmek baya bir riskli. Haftaiçi şirket arabası kullandığını biliyorum ama dediğim gibi güncel kullanılan bir araç olduğu için risk :)

OZO..!!!

milano 75

ben 75 e düşündüm bi ara,tesadüf zeki ustanın orda siyah 1.8 turboya denk geldim spor koltuklu,oturdum direk sildim kafadan.günlük araç için çok rahatsız olur.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

wolkanku

Abi aslında proje arabası veya pist için kullandığın bir araç olsa mantıklı geliyor bana mesela Fatih gibi bir kullanım olsa okey ancak bilemedim sen daha fazla kullanıyorsun , Allah korusun bir kaza durumu vs olsa airbagleri iptal etmek baya bir riskli. Haftaiçi şirket arabası kullandığını biliyorum ama dediğim gibi güncel kullanılan bir araç olduğu için risk :)

OZO..!!!

valla ozo yani şöyle diyeyim, hızla işim yok, tempolu kullanırım ama öyle viraj kasayım, yan gireyim düz çıkayım kafaları yaşamıyorum.  ilk ama görüntü ikincisi ise konfor için düşündüm.

dediğin gibi airbag iptali de son derece saçma bir şey oluyor aslında, aracın güvenliğinden kısıyorum. haftasonu toplamda 70 km kullandığım arabanın yan airbagi olmasa ne fark eder diyor insan ama , neyin ne zaman geleceğini de bilemeyiz.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ozoozo

OZO..!!!

valla ozo yani şöyle diyeyim, hızla işim yok, tempolu kullanırım ama öyle viraj kasayım, yan gireyim düz çıkayım kafaları yaşamıyorum.  ilk ama görüntü ikincisi ise konfor için düşündüm.

dediğin gibi airbag iptali de son derece saçma bir şey oluyor aslında, aracın güvenliğinden kısıyorum. haftasonu toplamda 70 km kullandığım arabanın yan airbagi olmasa ne fark eder diyor insan ama , neyin ne zaman geleceğini de bilemeyiz.

Aynen öyle abi sonda dediğin gibi. Ayda 1 defada garajdan çıkarsak neyin ne olacağı belli olmuyor.

Peki bu koltuklara bu para + montaj yerine aşağı yukarı 1500-2000 arası para gidecek , onun yerine Artcar da daha çılgın,şık bir şeyler düşünmezmisin :) siyah arabaya mesela taba deri , kafalıklarda siyah alfa logosu vs. Bence görüntü recarolardan daha prestijli ve şık duracaktır hemde komple koltuklara girerler. 1500-2000 rahat yetecektir.

OZO..!!!

wolkanku

OZO..!!!

Aynen öyle abi sonda dediğin gibi. Ayda 1 defada garajdan çıkarsak neyin ne olacağı belli olmuyor.

Peki bu koltuklara bu para + montaj yerine aşağı yukarı 1500-2000 arası para gidecek , onun yerine Artcar da daha çılgın,şık bir şeyler düşünmezmisin :) siyah arabaya mesela taba deri , kafalıklarda siyah alfa logosu vs. Bence görüntü recarolardan daha prestijli ve şık duracaktır hemde komple koltuklara girerler. 1500-2000 rahat yetecektir.

OZO..!!!

trimlerim siyah olsaydı taba deri + siyah tavan güzel olurdu.
ama trimlerim bej renk. bejle taba hiç olmuyor. bir tane satılık ilanları arasında vardı bir ara..kabus gibiydi.
bitecek olan ödemelerim var, kaşıntım tuttu bir şeyler yapacağım ama napacağım bilmiyorum araştırmaya girdim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

Düz deriden ziyade alcantara veya kaliteli, otomobillere uygun bir kadife bir kumaş, veya Alfa Romeo'ların Alfatex'ine benzer bir şey daha iyi gibi.

arka koltuklar deri , önler alcantra ya da alfatex olmaz abi.
bu kafamdaki hayata geçerse mecburen hepsi bej deri olur.

Senin koltuklar kumaş değil miydi?
E zaten ön koltukları için işlem yapılırken tüm koltukların döşemesi aynı yapılır, tavan alcantara kaplanır, kapılar da buna göre uydurulur.  :)

///////////////

ozoozo

Düz deriden ziyade alcantara veya kaliteli, otomobillere uygun bir kadife bir kumaş, veya Alfa Romeo'ların Alfatex'ine benzer bir şey daha iyi gibi.

E zaten ön koltukları için işlem yapılırken tüm koltukların döşemesi aynı yapılır, tavan alcantara kaplanır, kapılar da buna göre uydurulur.  :)

Komple girilirden kastım tamda buydu abi :) 1500-2000 e direk istediğin gibi yaptırırsın.

OZO..!!!

wolkanku

bari sen yapma abi ya :)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

ohoo işimiz var :))
gençler uyandırayım, arabamın içi komple suni deri döşeme kaplı zaten. yok yere taba maba ne gireyim.

2 koltuk alıp , aynı renk deri kaplatıp geçerim diyen adam, arka koltukları kumaş mı bırakır yapmayın etmeyin :) You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

Mesajı yazmam ile göndermem arasında bir buçuk saat geçince aradan 10 tane daha yazışma olmuş. Yazdıklarımın bir önemi kalmadı, cevapları almış oldum.  :)

///////////////

agucba

Yaşlandık Volkan. Ne yapalım. İlgi alanları farklı yönlere kaydı. Eskiden hangi arabanın hangi desende lastik kullandığına bile dikkat ederken, şimdi oturduğum koltuğun döşemesini hatırlamıyorum.  :)

Neyse, bu kadar Off Topic yeter.

///////////////

wolkanku

:)) olsun abi bende de eklem sakatliklari, sirt agrilari falan basladi yaslanip gidiyoruz iste:))

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ATA

Ben çok geriden geliyorum. İdare edin :)

O recarolara yazin bende baktim. Fiyat çok uygun bu yüzden çakma gibi geldi bana. Çünkü benzer koltuklar sparco yada sabelt olurda fiyat x 3. Birde kızak gerekli tabi.
Ben kaza anındaki sağlamlığından korkup vazgeçtim. Ama kalitesi iyi ise zaten yan destegi kotu olan gtv koltuklarina para harcamaktansa bunlari alip takar gecerim diyordum.
Son karar nedir volkan?

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

wolkanku

Ben çok geriden geliyorum. İdare edin :)

O recarolara yazin bende baktim. Fiyat çok uygun bu yüzden çakma gibi geldi bana. Çünkü benzer koltuklar sparco yada sabelt olurda fiyat x 3. Birde kızak gerekli tabi.
Ben kaza anındaki sağlamlığından korkup vazgeçtim. Ama kalitesi iyi ise zaten yan destegi kotu olan gtv koltuklarina para harcamaktansa bunlari alip takar gecerim diyordum.
Son karar nedir volkan?

Tapatalk

bi karar yok henüz You are not allowed to view links. Register or Login , önce kafamda şekillenmesi lazım. güzel durur gibi geliyor ama yakından gidip bakmak lazım. tuğrul abinin uyarısı çok yerinde oldu, görselliğin yanında konfor 2. önceliğim çünkü... az km yaptığım için güvenlik en son kriterdi  :)) :))  :haydi:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

ben olsam çıkma brera koltuğunu tercih ederdim hemde airbagleri muhafaza ederdim
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

wolkanku

Çıkma 159 koltuğu bulduk brerası kaldı abi:))

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

bence tolga üstadı bi yokla hiç belli olmaz
brara kaza yapmaz diye bir şey mi var
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

milano 75

açıklamada orji mi replika mı yazmamış ama altta 2.el var ,dün düşmüş techturkey e.You are not allowed to view links. Register or Login
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

wolkanku

bugün yine sahibindende jant ararken buldum kendimi..sonra döndüm baktım mevcut haline ve jantları değiştirmekten ziyade gunmetal yapmak daha iyi olacak dedim , şirkette 3 dakikada kimseye çaktırmadan bir photoshopta denedim :)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

Cuore sportivo

FB10ur

Renk olmuş bence ama sarı kaliper çok sırıtır gibi geldi kankam :)

erhankocabas

Maşşallah Volkan, sınırları zorluyorsun 159'da yapılabileceklere :)
Senin aracın hakkı bence ti direksyon, iç mekandaki tek eksik :)
Jantların koyu hali çok daha güzel gözüküyor bu arada ;)
Alfa 159 1.9 JTDm Distinctive Plus  - Q-tronic

wolkanku

Maşşallah Volkan, sınırları zorluyorsun 159'da yapılabileceklere :)
Senin aracın hakkı bence ti direksyon, iç mekandaki tek eksik :)
Jantların koyu hali çok daha güzel gözüküyor bu arada ;)

sağol erhan, ti direksiyon görsel olarak kesinlikle çok güzel ama hem direksiyonumu daha 1,5 yıl önce kaplattım ve tertemiz durumda şu anda (piano black kaplamayla daha da spor duruyor) , hem de elime oturuşundan çok memnunum. bu 2 kriterden birisi kusurlu olsa kesinlikle ti direksiyon düşünürdüm ama şu an en son düşüneceğim şey o..ona gelene kadar powerflex burçlar , ti marşpiyel çok daha etkili olur keyif olarak.

Renk olmuş bence ama sarı kaliper çok sırıtır gibi geldi kankam :)
evet kanka sarı kaliper biraz sırıttı ben de fark ettim. jant da bu kadar koyu olmaz herhalde.

açıklamada orji mi replika mı yazmamış ama altta 2.el var ,dün düşmüş techturkey e.You are not allowed to view links. Register or Login

abi hem pahalı satıyor hem de kaplama vs. uğraşmak gerek bununla..bir de sırtlık kısmı istediğim formda değil.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sabrican

Benim jantlarda çizikler var. Orjinal çok kollu 17" 159 jantı. Buğün boyatmayı düşünmüştüm. Bu renk mi yaptırsam. Nasıl olur?
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic