Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FB10ur

You are not allowed to view links. Register or Login
Vag'ın içinden çekerim diyorsun fotoğrafı :)
Kanka dokunma herşey tam kıvamında maşallah harika görünüyor..

polomuz eşeğimiz :) her türlü angarya işe polo ile gidiyorum :)

Dizelse soft yazılımla 140 hp oluyormuş kanka alıp modlasak mı :)

wolkanku

hee şirket arabasına yay jant da takayım istersen :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

FB10ur

hee şirket arabasına yay jant da takayım istersen :)

Şirket senin olsa yapacağından eminim   :haydi:

wolkanku

uzun zamandır arabayla ilgilenmiyorum, sadece yıkayıp geçiyorum..bu haftasonu bir şeyler yapasım var.

kız arkadaşımın minisinin jantlarını plastidip ile siyah yapıp üzerine glossifier geçip, parlak siyah şekilde bitireceğiz.. bu esnada B ve C direklerimi parlak siyah yapayım diyorum. max 20-25 dakikamı alacak bir işlem zaten.

esas konu jantlarımı boyayıp boyamamak..plastidip istersen sökersin diyeceksiniz ama 19" ve çok kollu bir jantı adam gibi boyamanın maliyeti plastidiple bile 170 TL altına gelmiyor, boşa para da harcamak istemiyorum..

bir kaç örnek inceledim ve plastidip antrachite + glossifier kombosunun benim istediğim renk olduğunu anladım.

düşüncelerinizi alayım...hatta bu rengi photoshopta tutturabilen olursa yardımını da rica ederim, aşağıda 3 tane foto koydum , üzerinden oynanabilir :)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

fevkalbeser12

Bence böyle kalsın. O parayı sakla Istanbul'a gelince bana yemek ısmarlarsın:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

agucba

Gözüm koyu renk jantlara alışıyor olsa da bence olduğu gibi kalsın.

///////////////

ES53

rain man

Ben şu anki renkleri daha çok beğeniyorum açıkçası. Her ne kadar resmini attığın koyu jantlar da güzel olsa da orjinal kalması tercihim olurdu.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

TRSemih

19 ti koyup jant işini ebediyen rafa kaldırmalısın bence. Evirsende çevirsende jant aynı jant. Şu saatten sonra istediğin hazzı mevcut jantlar üzerinde alamayacaksın.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

wolkanku

19 ti koyup jant işini ebediyen rafa kaldırmalısın bence. Evirsende çevirsende jant aynı jant. Şu saatten sonra istediğin hazzı mevcut jantlar üzerinde alamayacaksın.

19" ti füme renk bulsam hemen alıcam ama yok.

bulabilen olursa ;
156088663 19" ti füme renk için parça kodu bu. bulabilen olursa haber versin alayım :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Tolga033

hi_cazz

19" ti füme renk bulsam hemen alıcam ama yok.

bulabilen olursa ;
156088663 19" ti füme renk için parça kodu bu. bulabilen olursa haber versin alayım :)

Volkan ti fümeyi TR'de alan gördün mü hiç. Çünkü şimdiye kadar baktığım tüm parçaların fiyatlarını görebiliyorken bu parçanın fiyatını göremiyorum. Yani Tofaş böyle bir parçadan habersiz. Ayrıca gri olanın parça numarası çok farklı (50903126) emin misin fümenin kodunun bu olduğuna.

wolkanku

Zamanında çok araştırıp bulmuştum halit kenara da yazmıştım

Sent from my iPhone using Tapatalk
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Zamanında çok araştırıp bulmuştum halit kenara da yazmıştım

Eper'de kodu buldum. MY kasanın olduğu bölümde var. Fakat renkle ilgili herhangibirşey yazmıyor. Dediğim gibi bu jant TR ye gelmemiş olabilir. Çünkü fiyat çıkmıyor hiçbiryerde. Avrupa fiyatıda silver olandan Pahalı.

wolkanku

Hımm, alfa romeo türkiyeye facebook sayfasndan ulaştım, pazartesi dönüş yaparlar diye düşünüyorum

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Pazartesiye kadar alaçatıdayım, oralarda olan olursa beklerim
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

selam alfisti dostlarım..
bu yazki 1200 km'lik 2. çeşme yolculuğumu da bitirdim ve geldim ancak bir sıkıntım var.. fikirlerinize açığım.

yaklaşık 80-90 km hızla çok büyük bir çukura düştüm. sol ön tarafta anında bir sıkıntı meydana geldi ne olduğunu tam çözemedim, sıkıntı şöyle;

20-40 km hızla giderken araba resmen topallıyor..hatta dur kalk trafikte giderken sol taraf yükselip alçalıyor, 120-140 km gibi hızlarda direksiyonda sanki balans bozukluğu gibi bir titreşim var..herhangi bir tarafa çekme yok.

120-140 km hızla giderken viraj stabilitesi azaldı.

*gözle görülen herhangi bir yamukluk yok..lastiğin dış yüzeyinde görülen bir balon yok. benim aklıma gelenler;

*en muhtemeli, jant yamuldu
*aks kırıldı, hasar gördü?
*salıncaklar hasar var?

daha önce aks ve salıncakla ilgili şikayet yaşayanlar da buna benzer sorunlar var mıydı? yardımcı olabilirse sevinirim.
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

volkan öncelikle geçmiş olsun, kalitesiz yollarımızda bu tarz sıkıntılar başa geliyo ne yazık ki. Benim alt salıncak rotil boşluğu yüzünden değişti, dediğin gibi bi durum yoktu. Netten baktım biraz ,jant eğilmesi ilk sırada. Salıncakta sıkıntı olunca ;
. Ön kısımdan ve tekerleklerden gıcırtıya benzer ses gelmesi salıncaklarda sorun olduğunu göstergesi olabilir.
.Aracın frenine sert bir şekilde basıldığında tekerlerde titreme olabilir. Bu durumda sorunlu olan salıncağın ya da salıncak fişeğinin değişmesi yararlı olacaktır.
.Tekerleğin ileri geri gitmesine neden olur.
.Çukurlara sert girildiğinde eski tok sesten farklı sesler meydana gelebilir.
.Kasis veya çukurlara girildiğinde direksiyonda titremelere neden olur.
.Araçta amörtisör ve yaylardan kaynaklanan sertlik dışında farklı bir sertlik meydana gelebilir.
.Bazı durumlarda virajda gaza basıldığında aracın stabilitesi azalma ihtimali olabilir.

aks arızasında emareler;
Akslarda darbelere ve zorlamalara bağlı olarak eğilmeler meydana gelebilir. Bu durum aracın dengesine zarar verebilir. Aynı zamanda aksın eğri olması aks içerisinde bulunan rulman ve keçe gibi parçalarında arızalanmasına sebep olur. Bu nedenle aksların düzeltilmesi gerekir.

Aks rulmanlarının arızalı olması uğuldama benzeri bir sesle kendini belli eder. Aks rulmanları uzun süreli kullanımlara bağlı olarak zamanla aşınma ve sertleşme meydana gelebilir. Rulmanların arızalı olması durumunda değiştirilmesi gerekir.

muhtelemen biliyorsundur bunları ama belki işine yarayacak bi cümle denk gelir dedim.
Cuore sportivo

wolkanku

volkan öncelikle geçmiş olsun, kalitesiz yollarımızda bu tarz sıkıntılar başa geliyo ne yazık ki. Benim alt salıncak rotil boşluğu yüzünden değişti, dediğin gibi bi durum yoktu. Netten baktım biraz ,jant eğilmesi ilk sırada. Salıncakta sıkıntı olunca ;
. Ön kısımdan ve tekerleklerden gıcırtıya benzer ses gelmesi salıncaklarda sorun olduğunu göstergesi olabilir.
.Aracın frenine sert bir şekilde basıldığında tekerlerde titreme olabilir. Bu durumda sorunlu olan salıncağın ya da salıncak fişeğinin değişmesi yararlı olacaktır.
.Tekerleğin ileri geri gitmesine neden olur.
.Çukurlara sert girildiğinde eski tok sesten farklı sesler meydana gelebilir.
.Kasis veya çukurlara girildiğinde direksiyonda titremelere neden olur.
.Araçta amörtisör ve yaylardan kaynaklanan sertlik dışında farklı bir sertlik meydana gelebilir.
.Bazı durumlarda virajda gaza basıldığında aracın stabilitesi azalma ihtimali olabilir.

aks arızasında emareler;
Akslarda darbelere ve zorlamalara bağlı olarak eğilmeler meydana gelebilir. Bu durum aracın dengesine zarar verebilir. Aynı zamanda aksın eğri olması aks içerisinde bulunan rulman ve keçe gibi parçalarında arızalanmasına sebep olur. Bu nedenle aksların düzeltilmesi gerekir.

Aks rulmanlarının arızalı olması uğuldama benzeri bir sesle kendini belli eder. Aks rulmanları uzun süreli kullanımlara bağlı olarak zamanla aşınma ve sertleşme meydana gelebilir. Rulmanların arızalı olması durumunda değiştirilmesi gerekir.

muhtelemen biliyorsundur bunları ama belki işine yarayacak bi cümle denk gelir dedim.

aks hiç değil o zaman, ya salıncak ya jant :/
inşallah sadece jant yamulmasıyla durumu atlatırım ya, teşekkür ederim bilgi için.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Aşmış

Geçmiş olsun. Aracın çukura girdiğiniz tekerlek tarafı yavaş giderken yukarı aşağı oynuyor demişsiniz. Bunun aynısı jantı da kırdığım bir kazada aks yamulması yüzünden olmuştu. Aksı düzeltip, jantı değiştirip devam etmiştim yoluma.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

Rotweiler

Volkan öncelikle geçmiş olsun.
Jant illaki sönümlemiş ve mutlaka balansında sıkıntı olmuştur. Ancak araç çekmiyor sağa sola dediğin için ben oyumu salıncaktan yana kullanıyorum. Gözle tespit edebilmen lazım bir bak istersen. Eğer jant çok yamulmuş olsaydı iç açı farkından mutlaka çekme yapardı.
Peki çukura girdiğinde direksiyondan tepki verdin mi sağ sol şeklinde tam düşerken?
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

wolkanku

Geçmiş olsun. Aracın çukura girdiğiniz tekerlek tarafı yavaş giderken yukarı aşağı oynuyor demişsiniz. Bunun aynısı jantı da kırdığım bir kazada aks yamulması yüzünden olmuştu. Aksı düzeltip, jantı değiştirip devam etmiştim yoluma.

teşekkür ederim güzel bir bilgi oldu.

Volkan öncelikle geçmiş olsun.
Jant illaki sönümlemiş ve mutlaka balansında sıkıntı olmuştur. Ancak araç çekmiyor sağa sola dediğin için ben oyumu salıncaktan yana kullanıyorum. Gözle tespit edebilmen lazım bir bak istersen. Eğer jant çok yamulmuş olsaydı iç açı farkından mutlaka çekme yapardı.
Peki çukura girdiğinde direksiyondan tepki verdin mi sağ sol şeklinde tam düşerken?

çok hafif sola eğimli bir virajda epey derin ve geniş bir çukurdu ,80-90 arası bir hızla daldım.
salıncaktaki anormalliği gözle nasıl tespit edebilirim? yani ne görmem gerekir?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

max-ime

Gecmis olsun Volkan.

Benim gorusum aks degils, salincaklarda problem varsa cukurlarda filan gelen sesten anlayabilirsin, tok ses degisiminden anlayabilirsin.

Ben amortisorlerine baktir derim. Yuksekligin azalip artmasi, viraj kabiliyetinin azalmasi amortisor ihtimalini dusundurttu bana.

Bu arada salincak burclarinin yirtilmasida yuksek hizlarda titresim, frenlerde yalpalama yapabilir.