Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Q-Tronic Distinctive Plus (Alfistiye adım attım...)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ar.159

You are not allowed to view links. Register or Login
Kırmızı M konusu da burada geçmiş ama tam inceleyemedim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

anladığım kadarıyla sadece üretim yılı ile alakalı diyor. Fark olmadığını söylüyor.
ben hala mantıken bir farkın olması gerektiğine inanıyorum çünkü sen kalk hiçbir neden yokken JTD nin yanına M koy hemde kırmızı,bilindiği gibi bu tür harfler kırmızı olduğu zaman genelde daha güçlü bir model anlamına geliyor örnek olarak vw tdi lerde bazen i kırmızı olur bazende en güçlü modellerinde di kırmızı olur.

Bende sizin düşünsemde bir fark görünmüyor. 1.9 dizel 159larda 150hp 320nm üzerinde güç üreten motor yok. Baktığımız zaman yakıt değerleri, hızlanma değerleri, maksimum hızları 2008 öncesinde de aynı sonrasında da. Doğa'nın araçta bildiğim kadarı ile kırmızı M var ve araç 2008 üretimi. Benim Araçta normal M var ve araç. 2007 üretimi. İkisi arasında benim bildiğim donanım olarak sadece USB farkı var. Sadece USB içinde kırmızı M yapacaklarını düşünmüyorum. Teknik değerleri dediğim gibi aynı.

Note 3 ile tapatalklandı
Dostum şurdan You are not allowed to view links. Register or Login aracın şasisini girip bir baksana orda 159 la ilgili çeşitli özellikler yazıyor v5 diyor l-m-h seçenekleri falan var bir karşılaştıralım bakalım fark ordan mı acaba?

Yok abi biliyorum orayı devamlı girer parça fiyatlarına bakarım. Benim aracım X3 görünüyor. Buda makyaj öncesi olan kasa. Lhd yazdığıda soldan direksiyon demek. V5 ise Ti modelinin kodu. Mesela senin araçta brnim araçta X3 kasa, M92 motor, E007 şanzumana sahip. Benimki Sedan high diye geçiyor. Yani üst donanım. Birde aracın döşeme rengi belli oluyor onu tam hatırlamıyorum. Şase ile girince senin aracının haricindeki döşeme renkleri, vs... seçmemen için o parçaların üzerini çiziyor. Kırmızı M benim araştırmama göre model yılından başka bişey değil. 2008in ikinci yarısından sonrasını işaret ediyor. Denilene göre şanzumanda bir iyileştirme var. Ama ne olduğunu kimse bilmiyor herhalde. Çünkü ben baktıüımda X3 ve X8 aynı parça numaralı şanzumanı kullanıyor.

Note 3 ile tapatalklandı
BENDE DE BUNLAR ÇIKIYOR
X3 ALFA-159 140.494.0.0 - BN 1.9 JTD 16V C.A. AT6 150CV 110KW E4 HIGH M92 V5
VERSIONE SPECIALE     (LV0)
M   1.9 JTD 16V E4   (M92)
V   BN HIGH           (V5)
Kolory wnętrza pojazdu
PAN-447   PANNELLI PORTE PELLE BEIGE   
SED-447   FODERE SEDILI PELLE BEIGE
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Benimde aynı abi bu şekilde abi. Yukarıda v5i yanlış söylemişim high donanım koduymuş. V29 ti mış.

Note 3 ile tapatalklandı

hi_cazz

arkadaşlar şu hatayı alanınız oldu mu hiç? Aracı aldığımdan beri nadir olarak ilk çalıştırmada bu hatayı alıyorum. Ama ABS çalışmaya devam ediyor. Zatan çalıştırırken 1-2sn görünüyor sonra hiçbir hata ışığı falan yanmıyor?

Alfaownersta bakmaya çalıştım ama kötü ingilizcem ile anlamam mümkün değil. İşte linkler.

Oğuz

Genel olarak aküden dolayı diyorlar. Araç biraz zor mu çalışıyor ?
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

hi_cazz

sabahları bazen ama her zaman değil. Aküden mi o zaman?

Oğuz

Alfaowner'dakilerin çoğu akü değişimiyle çözmüş sorunu. Değiştirmekte fayda var gibi görünüyor.

Gouki

hi_cazz

Alfaowner'dakilerin çoğu akü değişimiyle çözmüş sorunu. Değiştirmekte fayda var gibi görünüyor.

Doğa'dan akü bilgilerini istedim bakalım benimkinde bir sıkıntı mı var? Çünkü akü daha yeni değişmiş faturası var. Acaba aynlış amperde akümü takılı ona bakacağım.

Aküyü en azından bir ölçtürün Halit hocam.

Hocam bir ara enjektör kablosu temassızlık yaptırıp araç tekleme yapmıştı o zaman ölçüldü fakat akü tamdı. Zaten aküde  yeni 25000 km önce takılmış. Ama dediğim gibi akünün amperi falan yanlış olabilir.

hi_cazz

Akşamüzerine kadar yanan sol xenonumuz akşam yanmamaya başladı. İlk etapta ateşliyor ama 2 göz kırpıp sönüyor. Umarım sadece ampül gitmiştir. Balastın gümlrme ihtimalini düşünmek istemiyorum. Sizce nedir? Ampül mü balast mı?

Note 3 ile tapatalklandı

wolkanku

Akşamüzerine kadar yanan sol xenonumuz akşam yanmamaya başladı. İlk etapta ateşliyor ama 2 göz kırpıp sönüyor. Umarım sadece ampül gitmiştir. Balastın gümlrme ihtimalini düşünmek istemiyorum. Sizce nedir? Ampül mü balast mı?

Note 3 ile tapatalklandı

ampul.

balast su vs. almadığı sürece kolay kolay bozulmaz neredeyse ömürlüktür.
şu şekilde denermisin? sağ sol ampullerin yerlerini değiştir, eğer göz kırpan ampul diğer tarafta da göz kırpmaya devam ediyorsa kesin ampuldür.

eğer ampul ise ilker kemal'den d2s temin edebilirsin..sıfırı dünya para çünkü  :duvar:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Oğuz

Ampulü çift olarak almanız daha iyi olur, renk farkı oluyor ister istemez.

hi_cazz

Note 3 ile tapatalklandı

ampul.

balast su vs. almadığı sürece kolay kolay bozulmaz neredeyse ömürlüktür.
şu şekilde denermisin? sağ sol ampullerin yerlerini değiştir, eğer göz kırpan ampul diğer tarafta da göz kırpmaya devam ediyorsa kesin ampuldür.

eğer ampul ise ilker kemal'den d2s temin edebilirsin..sıfırı dünya para çünkü  :duvar:
Dün cevap gelmeyince bende az önce dediğini yaptım. Ampül bozulmuş. Sanayide sordum tanesi 150tl d1s in. İlker kemal aklıma geldi benimde. Bana numarasını verebilir misin Volkan?

Note 3 ile tapatalklandı

hi_cazz

Obd interface geldi. Bakalım neler yapabiliyoruz

Note 3 ile tapatalklandı

ar.159

Hadi bakalım hayırlı olsun

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

Hadi bakalım hayırlı olsun

Sağol abi. İlk kullanım güzel. Fakat programı çözmem ve işime yarayacak bilgileri tek ekranda toplamam gerek.

hi_cazz

Arkadaşlar sol ön kapı ön tarafından geldiğini düşündüğüm cik cik yapan bir ses var. Ne olabilir acaba?

ar.159

Adını bilemedim kapı kilitin tuttuğu kapı aralığında u şeklinde bir Demir varya ona 3-4 kat siyah bant sar geçer

34 AV 0020 COMING SOON!!

hi_cazz

Adını bilemedim kapı kilitin tuttuğu kapı aralığında u şeklinde bir Demir varya ona 3-4 kat siyah bant sar geçer

yarın deniyorum hemen abi.

hi_cazz

Bugün bununla uğraştım. Yerine oturturken bazı kenarlarda potlaşma oldu onları nasıl halledicem bilmiyorum.

Note 3 ile tapatalklandı

ar.159

Obaaaa Utkutada söylemiştim kahve konsol bulamazsam ilk yapacağım iş konsolu fırçalanmış metale kaplamak olacak diye çok iyi yapmışın ışık yansımasından vitesle göğüs farklı Durmuş gerçi ama bundan değil mi[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

34 AV 0020 COMING SOON!!

Fatihob

..

hi_cazz

Obaaaa Utkutada söylemiştim kahve konsol bulamazsam ilk yapacağım iş konsolu fırçalanmış metale kaplamak olacak diye çok iyi yapmışın ışık yansımasından vitesle göğüs farklı Durmuş gerçi ama bundan değil mi[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Aynen abi bundan. Birebir aynısı olmayabilir ama benzer diyeyim. Yalnız tekrar yapıcam heralde gündüz gözüyle bir bakayım da.

Note 3 ile tapatalklandı

hi_cazz

Güzel olmuş elinize sağlık.  :yukari-ok:

Malesef güzel olmadı ya. Folyo çok dandikmiş. Dün araca bir bindim döndüğüm yerler atmış falan. Kaliteli folyo lazım ama onuda nasıl bilicez? 3M karbon folyo kullanmıştım önceki aracımda rn ufak kalkma falan olmamıştı. Ama fırçalının 3m markasını bulamadım. Söküp atıcam malesef.

Note 3 ile tapatalklandı

Erkay KAHYA

Güzel olmuş elinize sağlık.  :yukari-ok:

Malesef güzel olmadı ya. Folyo çok dandikmiş. Dün araca bir bindim döndüğüm yerler atmış falan. Kaliteli folyo lazım ama onuda nasıl bilicez? 3M karbon folyo kullanmıştım önceki aracımda rn ufak kalkma falan olmamıştı. Ama fırçalının 3m markasını bulamadım. Söküp atıcam malesef.

Note 3 ile tapatalklandı

Resimler iyi görünüyordu.
Bence folyo ile uğraşmayın. Görüntü kalitesiz oluyor.
Boya yaptırın ya da fırçalı desen kaplama alın.