Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Brera 2,2 JTS / 34 TS 4268 / Hayaldi Gerçek Oldu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

wolkanku

Hayır, bunu deniz kendi çalıştığı yerden temin etti, düz bir şerit üstnde 3 tane yanyana çok kuvvetli 4300k led

Sent from my iPhone using Tapatalk
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

buraya yazıp fikir sormayı unuttum,

daha önce fark ettiğim üzere arabada hep bir fan sesi vardı, 1 ay önce suyuna bakalım dedik, çok azdı, tamamladık ancak fan sesinde bir değişiklik olmadı diyebilirim.

2 hafta önce kontrol amaçlı baktığımızda yine azaldığını gördük tamamladık.

dün akşam dışarı çıktım, dönüyordum allahtan tam evin önüne 20 metre kala hararet 90'ın üzerine 110'a doğru gelmeye başladı, hemen park ettim, havalandırmayı sıcağa getirip en yüksek devirde çalıştırdım, bu arada kaputu açıp su ekleme kapağını hafifçe açtım , buhar çıktı, kapağı tekrar sıktım dönüp baktığımda 90 dereceye geri döndü ısı.

zeki abiyle konuştum su kaçırıyordur bir yerden büyük bir şey değildir dedi içim biraz rahatladı ama konuştuğum kişiler ve okuduğum şeyler neticesinde conta gittiği için motora su karışabilir bu sebeple de su kaybından hararet yükselir dediler, egzos su atıyorsa bu mümkün olabilir dediler... kafam karıştı. egzosun su atabiliyor ihtimali de şu sebeple düşündürdü, bu havalarda akşam saatlerinde hava 4-5 derece ise, arabanın egzoslarından yoğun buhar çıkıyor..yağ yakıyor gibi bembeyaz duman değil. bildiğimiz buhar gibi egzos gazı.. o kadar yoğun ki , ben durur pozisyondan kalkıp ilerlediğimde, arkamdaki de kalktığında buharım onun camının önüne gelip ancak dağılıyor.
bu biraz kafamı karıştırdı.

eve gidince soğuk motorda su durumuna bakıp, su ekleyip biraz dolaşacağım bakalım ne olacak.

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

driftking11

You are not allowed to view links. Register or Login

daha önce fark ettiğim üzere arabada hep bir fan sesi vardı, 1 ay önce suyuna bakalım dedik, çok azdı, tamamladık ancak fan sesinde bir değişiklik olmadı diyebilirim.

dün akşam dışarı çıktım, dönüyordum allahtan tam evin önüne 20 metre kala hararet 90'ın üzerine 110'a doğru gelmeye başladı, hemen park ettim, havalandırmayı sıcağa getirip en yüksek devirde çalıştırdım, bu arada kaputu açıp su ekleme kapağını hafifçe açtım , buhar çıktı, kapağı tekrar sıktım dönüp baktığımda 90 dereceye geri döndü ısı.

zeki abiyle konuştum su kaçırıyordur bir yerden büyük bir şey değildir dedi içim biraz rahatladı ama konuştuğum kişiler ve okuduğum şeyler neticesinde conta gittiği için motora su karışabilir bu sebeple de su kaybından hararet yükselir dediler, egzos su atıyorsa bu mümkün olabilir dediler... kafam karıştı.

eve gidince soğuk motorda su durumuna bakıp, su ekleyip biraz dolaşacağım bakalım ne olacak.
gecenlerde benımde basıma geldi. motor kapagını acıp ustamla baktık kaçak yerlere bi sorun göremedik anca gaza köküne kadar basınca borulardan birinde kelepçeden deyim yerinde ise işiyodu.. 2 saat performanslı uzun yol kullanımında suyu bitirmeye ramak kala farkettim.. simdi ise  herhangi bi kacak sorun su azaltma hıcbırsey kalmadı.. evin onunde gaza basıp bi dene derim ben..
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

wolkanku

gecenlerde benımde basıma geldi. motor kapagını acıp ustamla baktık kaçak yerlere bi sorun göremedik anca gaza köküne kadar basınca borulardan birinde kelepçeden deyim yerinde ise işiyodu.. 2 saat performanslı uzun yol kullanımında suyu bitirmeye ramak kala farkettim.. simdi ise  herhangi bi kacak sorun su azaltma hıcbırsey kalmadı.. evin onunde gaza basıp bi dene derim ben..

senin aracın da JTS idi değil mi?
kelepçeyi sıkarak mı hallettiniz problemi?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

driftking11

senin aracın da JTS idi değil mi?
kelepçeyi sıkarak mı hallettiniz problemi?
hayır jtdm ama sogutma sisteminde cok bir degısıklık oldugunu sanmıyorum sonuçta borudan kaçırıyordu.. kelepçeyi degiştirip cozduk sorunu..
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

E.Ç.M. (MiTongin)

Bende eksiltme hararet yükselme hic olmadi ama ozellikle soguk havalarda bende de inanılmaz bir su buhari cikiyor. Egzoz icinde kalan su buharlasiyor diyorlar ama 2 saat gecsede yine de yogun duman çıkardığını görüyorum. Neredeyse diger benzinli diger araclardan hic ya da cok az cikarken bizde neden yogun buhar dumani cikiyor anlamis degilim   :S
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Bar35

"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

devirsever

zeki abiyle konuştum su kaçırıyordur bir yerden büyük bir şey değildir dedi içim biraz rahatladı ama konuştuğum kişiler ve okuduğum şeyler neticesinde conta gittiği için motora su karışabilir bu sebeple de su kaybından hararet yükselir dediler, egzos su atıyorsa bu mümkün olabilir dediler... kafam karıştı. egzosun su atabiliyor ihtimali de şu sebeple düşündürdü, bu havalarda akşam saatlerinde hava 4-5 derece ise, arabanın egzoslarından yoğun buhar çıkıyor..yağ yakıyor gibi bembeyaz duman değil. bildiğimiz buhar gibi egzos gazı.. o kadar yoğun ki , ben durur pozisyondan kalkıp ilerlediğimde, arkamdaki de kalktığında buharım onun camının önüne gelip ancak dağılıyor.
bu biraz kafamı karıştırdı.

Oncelikle hayirli olsun, araciniz cok guzel, masallah diyelim :-)

JTS motor deneyimim yok ancak gtv v6 tb ve 155 q4 2.0 turbo ile ile benzer sorunlara muhattap olmustum.

Sorun: Hararet artiyor ve su eksiltiyor.

Olasiliklar
1) Arac conta yakti ve sogutma sivisi silindir icine yada yag dolasim sistemine karisiyor.

Yaga bakilir, camurlasma benzeri bir durum yoksa ok diger adima gecilir.
Gaza basildiginda egzostan beyaz duman cok bariz bir bicimde atiliyorsa conta silindir icine yani yanma odasina kaciriyor olabilir. Bu durumda sogutma sistemi borularinda setlesme ve sisme gorulebilir. Alfa servislerinde ozel bir karbon aparati var, bunu genlesme haznesine batirip gaza bas birak seklinde kisa sure icinde test edebiliyorlar.

2) Araciniz 10 yasina gelmis yani sogutma sistemi borularinin degisme zamani geldi, kelepce diplerinden kacirma yapabilir. Daha olasi olan ise radiator peteginden kacirmasi. Petek eskidi ve aluminium oldugundan kacaklar basladi. Araca arada gaz vererek calistirin ve ozellikle petek altinda su damlayip damlamadigina bakin. Eger kalorifer peteginden kaciriyorsa ayaginizin altinda paspasin islak olmasi gerekir.

3) En onemli ve ucuz cozum yolu, genlesme kabi kapagini degistirin. Sivi isininca basinc artar ve kapak uzerinden 1.4 barda tahliye olur. Kapak bozulduysa sismeye devam eder ve zayif gordugu yerden hortumu deler ve sivi kacagina sebep olur.

4) Termostad bozulmus, yani hic acmiyor yada cok az aciyor olabilir, bu nedenle isinip genlesen ancak radyatore ulasamayan sivi kelepce ve borulari delerek akar ve azalir.

Sivi ekledigimizde fan aciyor demissiniz yani fan termigi saglam, fan saglam, devamli sivi kacagi neticesinde sivi kaybindan olusan bosluk hava ile dolar, radyatorde hava olunca fan termigi ile sogutma sivisi arasinda temas olmadigi icin termik acmiyor ve fan calismiyor.

Bence buyuk ihtimal petegin alt boru girisi baglanti noktasindaki bir noktadan kaciriyordur. Sizintiyi kesseniz bile mutlaka genlesme kabi kapaginida (15tl civari) degistirin.

Ben bu sorundan cok cektim ve kapak degisimi ile halloldu. Birde nacizane tavsiyem, radyatorde delik varsa sakin catlak giderici toz kullanmayin, paraya kiyin ve radyatoru degistirin. O toz heryeri tikiyor, emin olun, sivi yolunda olupta etkilenmeyen bir parca yok  ne radyatotor, ne kalorifer radyatoru...

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

wolkanku

Oncelikle hayirli olsun, araciniz cok guzel, masallah diyelim :-)

JTS motor deneyimim yok ancak gtv v6 tb ve 155 q4 2.0 turbo ile ile benzer sorunlara muhattap olmustum.

Sorun: Hararet artiyor ve su eksiltiyor.

Olasiliklar
1) Arac conta yakti ve sogutma sivisi silindir icine yada yag dolasim sistemine karisiyor.

Yaga bakilir, camurlasma benzeri bir durum yoksa ok diger adima gecilir.
Gaza basildiginda egzostan beyaz duman cok bariz bir bicimde atiliyorsa conta silindir icine yani yanma odasina kaciriyor olabilir. Bu durumda sogutma sistemi borularinda setlesme ve sisme gorulebilir. Alfa servislerinde ozel bir karbon aparati var, bunu genlesme haznesine batirip gaza bas birak seklinde kisa sure icinde test edebiliyorlar.

2) Araciniz 10 yasina gelmis yani sogutma sistemi borularinin degisme zamani geldi, kelepce diplerinden kacirma yapabilir. Daha olasi olan ise radiator peteginden kacirmasi. Petek eskidi ve aluminium oldugundan kacaklar basladi. Araca arada gaz vererek calistirin ve ozellikle petek altinda su damlayip damlamadigina bakin. Eger kalorifer peteginden kaciriyorsa ayaginizin altinda paspasin islak olmasi gerekir.

3) En onemli ve ucuz cozum yolu, genlesme kabi kapagini degistirin. Sivi isininca basinc artar ve kapak uzerinden 1.4 barda tahliye olur. Kapak bozulduysa sismeye devam eder ve zayif gordugu yerden hortumu deler ve sivi kacagina sebep olur.

4) Termostad bozulmus, yani hic acmiyor yada cok az aciyor olabilir, bu nedenle isinip genlesen ancak radyatore ulasamayan sivi kelepce ve borulari delerek akar ve azalir.

Sivi ekledigimizde fan aciyor demissiniz yani fan termigi saglam, fan saglam, devamli sivi kacagi neticesinde sivi kaybindan olusan bosluk hava ile dolar, radyatorde hava olunca fan termigi ile sogutma sivisi arasinda temas olmadigi icin termik acmiyor ve fan calismiyor.

Bence buyuk ihtimal petegin alt boru girisi baglanti noktasindaki bir noktadan kaciriyordur. Sizintiyi kesseniz bile mutlaka genlesme kabi kapaginida (15tl civari) degistirin.

Ben bu sorundan cok cektim ve kapak degisimi ile halloldu. Birde nacizane tavsiyem, radyatorde delik varsa sakin catlak giderici toz kullanmayin, paraya kiyin ve radyatoru degistirin. O toz heryeri tikiyor, emin olun, sivi yolunda olupta etkilenmeyen bir parca yok  ne radyatotor, ne kalorifer radyatoru...
Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim
Genleşme kabı kapağı dediğiniz, suyu doldurduğumuz mavi kapaklı kap ise, o kapak geçen sefer sıkıştığı için mecburen kanırtarak çıkarttık ve yenisini taktık, ancak o suyu doldurduğumuz kap gerçekten çok kirli, içine su koyduğumuzda seviyesini zor anlayabiliyoruz, yarın onu da değiştireceğim gibi gözüküyor.

Onun dışında radyatör zaten gözüme çok temiz gözğkmüyor, muhtemelen kaçak da oradan çıkacak gibi geliyor bana.

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

devirsever

Kabin kirli olmasi sorun gostergesi olabilir. Yag tarzimi kir? Yoksa onceden catlak giderici tozmu attilar acaba?

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

wolkanku

Kabin kirli olmasi sorun gostergesi olabilir. Yag tarzimi kir? Yoksa onceden catlak giderici tozmu attilar acaba?

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

Hmm bunu yarın inceledikten sonra söyleyebilirim, yani 10 yıllık antifriz lekesi gibi hafif kırmızılık da var gibi

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Bar35

"16 / Infiniti Q50 2.0T

wolkanku

Volkan bnm kap bu şekilde belki referans olur;

Bugüne kadar hiç mi değişmedi?

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Bar35

pardon sen kaptan bahsediyorsun, hayir hic degismedi.
"16 / Infiniti Q50 2.0T

wolkanku

pardon sen kaptan bahsediyorsun, hayir hic degismedi.
Benim kabın bunla alakası yok. Dediğim gibi içindeki sıvı seviyesi zor görünüyor.. Neyse yarın sabah anyayı konyayı göreceğiz bakalm:/

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Bar35

"16 / Infiniti Q50 2.0T

Doğa Tosun

ben de hortumu sık elinle diyecektim abi, taş gibiyse eğer sorun vardır. Bide problem varken kalorifer sıcak veriyorsa conta değildir diye tahmin ediyorum. Yada tam tersi de olabilir bundan emin değilim. Ama bence  Hortum falandır, delik küçüktür, suyu atması icin belli basınca ihtiyac duyuyordur oradan kaçırması icin, o da arasıra oluyordur bence.

Basınç aparatları var dayıyor basıncı borudan, kaçaktan fışkırıyor direk. Bulması kolay oluyor. Gözünü göstergeden ayırma aman diyim
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

yaman50

Kardeşim geçmiş olsun.
Bende de su eksiltme sıkıntısı var birçok şey yaptık ve neden oldugunu bulamadık.

Bahattin usta ile sırasıyla yaptıklarımız şunlar;

1-Radyotörde sızıntı vardı hortumlar,termostat ve radyotörü değiştirdim 3-4 haftalık süreçte su min seviyesinin altına indiğini fark ettim ekleme yaptım yine eksiltti.
2-Hava basıncı ile kaçak var mı diye kontrol ettik herhangi gözle görünür kaçak bulamadık. Fanları da bilgisayara bağladık acaba çalışmayan var mı diye ıkı faz da çalışıyor orada da sorun yok.
3-Yedek su deposu kapağı değişimi yaptıktan sonra asağı yukarı bir ay eksiltme çok azaldı gibi oldu ama devam etti en ilginç olanı buydu  :o Niye azaldı anlamadım??
4-Her ihtimale karşı bekli depoda sıkıntı vardır diye yedek su deposunuda yeniledik ama eksiltme devam ve bende suyu tamamlamaya devam :) (suyu tamamlama aralığım 20-25 gün)
5-Sonra bakım zamanı triger falan değişimi yaptırırken devirdaim pompası falan tekrar kontrol edildi, su tesisatının kelepçeleri yenilendi eksiltme devam
6-En son olarak kalorifer tesisatına giden boruları düz bağlantı ile suyun içeri gitmesini engelledik belki kaçak içeridedir diye ama yine eksilme oldu orada da sıkıntı yok  :duvar: :duvar: :duvar:

Bunlar 1.5 senede belli aralıklarla ve bakım zamanı yaptıklarım.

sonuç olarak tüm işaretler conta gibi duruyor olsada benim ve Bahattin ustanın da kafasını karıştıran;

1-Su seviyesi diplerde de olsa hararet hiçbir zaman 90 ın uzerıne çıkmıyor
2-Yağa su karışmamıs yeni değişim yapıldı yağ normal kıvamında çamurlaşma vb birşey yok
3-Egzosta herhangi su atma duman atma vb birşeyde yok
4-Arabanın çekiş gücü her zaman ki gibi hiçbir değişiklik yok ustamda beraber de test ettik.
5-Kalorifer ısısı içeriye normal şekilde veriyor ve verirken de içeri herhangi bir koku (Antifiriz kokusu) vermiyor.

Son olarak yapmadığım conta değişimi kaldı eğer onuda yapıp hala eksiltme olur diye korkuyorum açıkcası  :haydi: :haydi:

Alfa Romeo çekiciliği bu olsa gerek; bu kadar masraf yapıp zaman ve maddi açıdan kayıplar olsada, koltuğa oturunca hepsini unutturuyor ya bu daha da ilginç  :rock: :rock:
2006 156 1.6 ts distinctive (34 FB 0209)
2008 159 1.9 jtdm distinctive plus (34 PVL 22)
2014 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive TCT (34 HE 1918)
2018 Giulietta 1.6 JDTM SÜPER TCT (34 ZMH 42)

Bar35

"16 / Infiniti Q50 2.0T

wolkanku

Baktırdın mı Volkan var mı gelişme?
Sabah su ekleyip gideyim dedim, kapak yine sıkışmıştı sadece mavi kapak kısmı geldi , karga burun ile geri kalanını sökeyim dedim ama diş atlamış gibiydi
Hararet yaptırmadan cariuma vardım, direkt olarak su kabını değiştirelim dedim, gözle kontrolde herhangi bir kaçak bulamadık, conta zor ihtimaldi, Zeki abi tunapın kaçak tıkayıcısını eklemek konusunda çok ısrar etti, sıvıyı da inceledim diğer 15-20 tlik  tıkayıcılar gibi sakız gibi değildi tam sıvıydı, ekledik. Çıktım 45 dakika sıkıştırarak kullandım bir sıkıntı olmadı.
Arkada bir yerlerden bir lakırtı geliyordu, sağ arka z rotu da değiştirdik ama lakırtı kesilmedi ( rotu değiştirme noktasına gelene kadar bir çok test yaptım tabi, stepneyi söktüm , arka bagajla camı ayıran mdf parçayı söktüm , her türlü denedim , ses orada. Önümüzdeki ay sol z rotu da değiştirerek o sesin üstüne gideceğim..
Psikolojik ve maddi olarak biraz yoruldum bu ay bu kadar:)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Bar35

"16 / Infiniti Q50 2.0T

wolkanku

İyi bari geçmiş olsun.  :nazar:
Teşekkür ederim
Gönlünü alayım diye de bir yıkadım yine tabi
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

erkan

Sabah su ekleyip gideyim dedim, kapak yine sıkışmıştı sadece mavi kapak kısmı geldi , karga burun ile geri kalanını sökeyim dedim ama diş atlamış gibiydi
Hararet yaptırmadan cariuma vardım, direkt olarak su kabını değiştirelim dedim, gözle kontrolde herhangi bir kaçak bulamadık, conta zor ihtimaldi, Zeki abi tunapın kaçak tıkayıcısını eklemek konusunda çok ısrar etti, sıvıyı da inceledim diğer 15-20 tlik  tıkayıcılar gibi sakız gibi değildi tam sıvıydı, ekledik. Çıktım 45 dakika sıkıştırarak kullandım bir sıkıntı olmadı.
Arkada bir yerlerden bir lakırtı geliyordu, sağ arka z rotu da değiştirdik ama lakırtı kesilmedi ( rotu değiştirme noktasına gelene kadar bir çok test yaptım tabi, stepneyi söktüm , arka bagajla camı ayıran mdf parçayı söktüm , her türlü denedim , ses orada. Önümüzdeki ay sol z rotu da değiştirerek o sesin üstüne gideceğim..

Volkan merhaba jts lerde soğuk motorda egzoz dumanı(beyaz) çok yoğun haklsın ama normal karşılanıyor,bendede aynı şekilde... Benim araçta mavi olan antifrizi kırmızı ile değiştirince(zeki abi önermemişti)su eksiltmeye başladı, kaçak tıkayıcı kullanıp mavi antifrize geri dönüş yaptım sıfır sorun şu anda.. Yılların yorgunluğu ister istemez oluyor ben genleşme kabını değiştirmiştim (çamur,pas)   :yukari-ok: doğru karar büyük bir ihtimal sorunun hallolmuştur

devirsever

Gecmis olsun
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6