Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Brera 2,2 JTS / 34 TS 4268 / Hayaldi Gerçek Oldu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

Breralarda komik bir durum var, şöyle ki, aracın tavanı cam, ancak skyview opsiyonu ile alınırsa içeride bir perde ve motor yardımı ile perdesi açılıp kapanıyor, skyview opsiyonu alınmaz ise döşeme sabit geliyor ve cam tavanlı arabanın camını kullanamıyorsunuz:)

Yurtdışında brera s versiyonu ile araçta hafifletme yapılabilmesi adına , 19" magnezyum alaşımlı prodrive jantlar, daha hafif prodrive egzos susturucuları, elektrikli olmayan manuel koltuklar ve skyview olmayan tavan döşemesi ile ağırlıktan tasarruf edilerek daha net ve keskin bir sürüş sağlanmış durumda

İngilterede bir brera s kullanıcısı ise camı görüp göremeyeceğinden emin olabilmek için tavan döşemesini sökmüş ve cama ulaşmış, döşemeyi kestirmek için gerekli ölçüleri almış ancak arabayı satarken orjinalliği konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünerek projeyi yarıda bırakmış.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Ben bu projeyi çok ciddi şekilde düşünüyorum, yaz aylarında içeride oluşabilecek sıcağı kırmak adına, cama içeriden renksiz uv filtreli film ya da 1 numara film çekilebilir (cam kendinden 1 numara siyah gibi zaten)
Önümüzdeki ay mutlaka bir noktasını geliştireceğim , öncelik bu mu müzik sistemi mi bilemiyorum şimdilik:)

Sent from my iPhone using Tapatalk
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Jakomo

Eğer ciddi olarak düşünüyosan o zaman orjinal tavan döşemesini 1 kenar'da tutup kendine yeni bir tane edinip onu doğru ölçüler ışığında kes kardeşim....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

hi_cazz

Skyview perdeli tavan kaplama fiyatı ne kadar ki? Baktın mı hiç

Serhat59

Wolkanku sen daha iyi bilirsin belki de istanbulda bir döşeme firması var ve referans uygulamalarının fotoğrafları var, bir ara ben 156 için komple iç rengini değiştirmeyi düşünüyordum araştırmıştım. Fotolara bakarak yaptıkları iş düzgün diyebilirim. Tavan döşemesi de yenileyebiliyorlar ama istediğini yapabilirler mi bilemiyorum.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Skyview perdeli tavan kaplama fiyatı ne kadar ki? Baktın mı hiç

You are not allowed to view links. Register or Login araştırıyordu, eski euro kuru ile 6bin tl civarındaydı perde + motor + ıvır zıvır. şimdi rahat 9-10 lira olmuştur.

benim için sürekli perdenin açık olmasının bir zararı olmaz, çünkü yağmurda karda arabayı çıkartmıyorum, dolayısıyla üstünde kar birikme durumu olup da içerisini extra soğutamaz. keza bu sebepten çok fazla güneş alıp içini de ısıtıp yıpratamaz.
ha yazın sağda solda park ettiğinde ne olur diyorsan , dediğim gibi 1 kat cam filmi ya da en en kötü ihtimalle, şu arabaların modellerine göre hazırlanan ince sineklik gibi kumaştan gölgelikler oluyor ya cama yapışan, ondan 1 tane yaptırırım yapışkanlı şekilde, güneş altında park edeceksem uzun süre, takar geçerim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login araştırıyordu, eski euro kuru ile 6bin tl civarındaydı perde + motor + ıvır zıvır. şimdi rahat 9-10 lira olmuştur.

benim için sürekli perdenin açık olmasının bir zararı olmaz, çünkü yağmurda karda arabayı çıkartmıyorum, dolayısıyla üstünde kar birikme durumu olup da içerisini extra soğutamaz. keza bu sebepten çok fazla güneş alıp içini de ısıtıp yıpratamaz.
ha yazın sağda solda park ettiğinde ne olur diyorsan , dediğim gibi 1 kat cam filmi ya da en en kötü ihtimalle, şu arabaların modellerine göre hazırlanan ince sineklik gibi kumaştan gölgelikler oluyor ya cama yapışan, ondan 1 tane yaptırırım yapışkanlı şekilde, güneş altında park edeceksem uzun süre, takar geçerim.

O kadar para verilmez kesinlikle.

Alfadanadam

Yakın arkadaşım sunroof'a Ziebart'ta UV filtreli şeffaf film çektirdi. Yaz-kış sunroof perdesi açık kullanıyor ve şaka gibi bir durum içerisi hiç ısınmıyor. Bir araştır derim.
Hatta aynı filmden ön camına da çektirdi yine şeffaf olarak. Özellikle yazın çok rahat etti.

wolkanku

Yakın arkadaşım sunroof'a Ziebart'ta UV filtreli şeffaf film çektirdi. Yaz-kış sunroof perdesi açık kullanıyor ve şaka gibi bir durum içerisi hiç ısınmıyor. Bir araştır derim.
Hatta aynı filmden ön camına da çektirdi yine şeffaf olarak. Özellikle yazın çok rahat etti.

bak işte fikirler paylaşıldıkça çoğalıyor bu forumda :)
not ettim abi, böylece bu proje için 1 adım daha kat etmiş olduk, ısı sorununu ortadan kaldırdık :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Wolkanku sen daha iyi bilirsin belki de istanbulda bir döşeme firması var ve referans uygulamalarının fotoğrafları var, bir ara ben 156 için komple iç rengini değiştirmeyi düşünüyordum araştırmıştım. Fotolara bakarak yaptıkları iş düzgün diyebilirim. Tavan döşemesi de yenileyebiliyorlar ama istediğini yapabilirler mi bilemiyorum.

muhtemelen Artcar diyeceksiniz, 159'un tavan döşemesi olayında beni delirttikleri için bedavaya yapsa yine gitmem, yaktığım benzine acırım. lakayıt bir firma.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Serhat59

Yok o değil reklam olmasın diye tapatalk mesajdan yazdım size. O firmanın namını zaten sizden biliyorum :)

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

ar.159

Daha konu açmadım belki haberin yoktur yatırımlarımdan dolayı kendime araba alamadım ama hanıma lancia delta aldım (daha çok ben biniyorum tabi ) neyse araçta cam tavan var ama 2 parça onu sunroof arkası sabit cam
2 parça olduğundan bu motorlu skyviewin Manuel'i var yanı bir nevi stor perde var
Bence ondan yedek parça olarak alsan tavan döşemesini de ona gore kestirsen şahane olur
Bu arada İtalyanların zekasına birkez daha hayran oldum kesin Bi Köşeden lazlik var bunlarda kullanılmayan cam tavan hey Allahım ya

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ealprsln

Aynı fikirdeyim, manuel bir sistem yaptırtabilirsin Volkan. Biraz projelendirmek vs gerekir ama kesinlikle olmayacak iş değil.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login manuel sistem yaptırmanın bana göre hiç bir mantığı yok.

cam tavanlı bir arabam olsa hayatta kapatmam zaten perdesini..çok güneş olunca ne yapacaksın sorusunun cevabı ise UV filtreli cam filmi.  hem maliyet hem de fonksiyon olarak benim aklıma yatan budur.

hatta döşemeyi önce siyaha çevirip, sonra kestirmeyi düşünüyorum diyebilirim..
bakalım önümüzdeki aya bir girelim de bir masraf çıkartmazsa bana , onu ödüllendirebilirim :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

Yaz sıcağında o uv de kurtarmayacak ya neyse

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ealprsln

Volkan, denemek ve tecrübe etmek bedava ama emin ol ama güneş tepedeyken perdeyi kapatmaman mümkün değil. Bunu kendi tecrübem ile söylüyorum, en iyi UV korumalı filmi uygulatsan bile emin ol direkt güneş ışığından kaçamazsın. Doğa ile savaşılmaz... Zaten kendin tecrübe ettiğinde de emin ol çok kısa sürede hata yaptığını anlarsın. O yüzden senin yerinde olsa idim, o cam tavanı hertürlü kullanırdım ama manuel bir sistemsiz hayatta o işe girmezdim.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login okan abi hayırılı olsun,

You are not allowed to view links. Register or Login nickli üyemiz sağolsun özelden göndermiş, fiyatı çok çok uygun aslında ama şu an öyle bir maliyete giremem, daha basit çözümler peşindeyim ben :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

depeche101

Volkan çok zaman önce @agucba Serkan bana  bu linki göndermişti , fakat sadece bu parçayla olmuyor , toplam maliyetin yarısı bu parça neredeyse.
Ayrıca ikinci el oto parçası gümrüğe takıldığında çekemiyorsun , adam bulman lazım vs . Uğraşılacak iş değil

wolkanku

Volkan çok zaman önce You are not allowed to view links. Register or Login Serkan bana  bu linki göndermişti , fakat sadece bu parçayla olmuyor , toplam maliyetin yarısı bu parça neredeyse.
Ayrıca ikinci el oto parçası gümrüğe takıldığında çekemiyorsun , adam bulman lazım vs . Uğraşılacak iş değil

hiç girilecek iş değilmiş gerçekten.

kestirmeye ne diyorsun :) brera s ' li vatandaş kafayı kırmış sökmüş :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Bar35

Volkan Llumar'ın Şeffaf sadece UV etkili filmi var ben CLA'nın ön camına yaptırdım geçen sene, yazın torpido ısınmıyor bile. Kesinlikle tavsiye ederim.
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

wolkanku

Volkan Llumar'ın Şeffaf sadece UV etkili filmi var ben CLA'nın ön camına yaptırdım geçen sene, yazın torpido ısınmıyor bile. Kesinlikle tavsiye ederim.

kullanıcı tecrübeleri hep bu yönde ama yaptırmamış kullanmamış olan herkes varsayımla fikir beyan ediyor :)
teşekkür ederim Baran. bu tür yorumlar sayesinde bu işe girişeceğim.  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Sercan Keklik

Hatta birde seramik var hafif yeşilmsi, benim Giulietta nın yan ve ön camında var You are not allowed to view links. Register or Login bi bak istersen
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

wolkanku

Hatta birde seramik var hafif yeşilmsi, benim Giulietta nın yan ve ön camında var You are not allowed to view links. Register or Login bi bak istersen
biliyorum senin giu'dekini, güzel de duruyor.
benim yanlarda hiç aynalı ya da yeşilimsilik yok o yüzden ön öyle olursa sırıtır gibi geliyor. şeffafı yaptırıp geçerim herhalde.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

depeche101

hiç girilecek iş değilmiş gerçekten.

kestirmeye ne diyorsun :) brera s ' li vatandaş kafayı kırmış sökmüş :)

Yok , yaparsam orijinal olur benimki  :rock:

Alfadanadam

Volkan, döşemeyi kesmeden önce nasılsa bu film kaplanacaksa önce filmi kapla ve güneşte döşeme sökül halde kullan. Zaten kaplatmak için sökmek zorundasın. Baktın kurtarıyor ondan sonra kesme işini değerlendirirsin.

wolkanku

Volkan, döşemeyi kesmeden önce nasılsa bu film kaplanacaksa önce filmi kapla ve güneşte döşeme sökül halde kullan. Zaten kaplatmak için sökmek zorundasın. Baktın kurtarıyor ondan sonra kesme işini değerlendirirsin.

mantıklı abi, proje iyice şekillendi :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia