Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Brera 2,2 JTS / 34 TS 4268 / Hayaldi Gerçek Oldu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Volkan hayırlı olsun. Son zamanlarda aldığım gördüğüm en güzel haber. Gule gule keyifle binersin inşallah.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Volkan hayırlı olsun. Son zamanlarda aldığım gördüğüm en güzel haber. Gule gule keyifle binersin inşallah.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

mesajın güzelliğine bak :) çok teşekkür ederim Bülent abi. İstediğin zaman emrine amade :)

Volkan hayirli olsun, kazasiz belasiz. Insignia dan kurtulduguna sevindim :) donusun muhtesem oldu !

Teşekkür ederim Candoğan, seninle konuştuğumuzda alfa romeo'ya dönmem pek uzun sürmeyecek diyordum ama opel'e 2 aydan fazla tahammül etmek mümkün değildi :)))
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ES53

Hayirli ugurlu olsun kazasiz belasiz insallah.Bende sahsen bu kafadayim cok gitmesine gerek yok ama farkli olsun.159 zaten farkli bir arac cok yok,brera basli basina dikkat cekici esi benzeri yok.En dogrur karar olmus bencede.İnsignia da goruntu donanim olarak kotu bi arac degil belkide ama jetta gibi heryer insignia kayniyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

ku2

Adam park yerinde aynı açıdan fotoğraf çekmiş ya :)
Ne güzel duruyor.. Maşallah :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

driftking11

Hayırlı ugurlu olsun tavanı sıyaha ne zaman kaplatıyoruz:)) bakım masraffları yurutme maliyetı kozmetık iilestırmeler tumuyle takıpteyım bu konuyu.. ilerde kısmetse brera sahibi olursak ezberımızde olsun:))
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

ArinFırat

hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız,nazarsız güle güle kullan kardeşim...bu arada yazılanları okurken kafama takılan bişey oldu,,scirocco nasıl olurda 2.2 jts yi alt ediyor.

Doğa Tosun

hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız,nazarsız güle güle kullan kardeşim...bu arada yazılanları okurken kafama takılan bişey oldu,,scirocco nasıl olurda 2.2 jts yi alt ediyor.
Brera ağır, torksuz. Cüsseye göre güçsüz. Uzunda başeder sciroccoyla ama caddede maddede bassalar rocco dümdüz eder kaçar gider
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OnurCangir

Sana da o 159'dan sonra bu yakışırdı Volkan, hayırlı olsun, güzel günlerde kullan :)

You are not allowed to view links. Register or Login 122'lık değil, 160'lık Scirocco bahsedilen. Arada 200 kilo fark var. Brera 1470, Scirocco 1270 kilo. Tabi kimse geçme geçilme peşinde değil, ama keşke biraz daha seri olsaydı araç, böyle bir dış görünüş biraz daha iyi bir performansı hakediyor bence  :)

wolkanku

Hayırlı ugurlu olsun tavanı sıyaha ne zaman kaplatıyoruz:)) bakım masraffları yurutme maliyetı kozmetık iilestırmeler tumuyle takıpteyım bu konuyu.. ilerde kısmetse brera sahibi olursak ezberımızde olsun:))

tavanı siyah kaplatmak isterim ama artcar'ın 250 tl'ye yaptığı işi başka yerlerde 450-600 TL arasında fiyat çekiyor.

artcar'la da ben çalışmam.

bir de tavan döşemesi yeni, daha önce orjinal rengine kaplatılmış, acilen değiştirmelik bir durumda değil açıkçası.

ilerde belki bu breranın sahibi olursun kim bilir , ben hep araba hazırlayıp hazırlayıp gaza gelip satıyorum..sonra pişmanlıklar yaşayıp duruyorum  :duvar:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

OnurCangir

Hatta şimdi bakarken farkettim, aklıma takıldı. Neden 1.75'lik TBI getirilmemiş? Vergi açısından da daha avantajlı, daha performanslı, yakıt tüketimi de daha uygun. Yazık olmuş gelmemesi.

wolkanku

Hatta şimdi bakarken farkettim, aklıma takıldı. Neden 1.75'lik TBI getirilmemiş? Vergi açısından da daha avantajlı, daha performanslı, yakıt tüketimi de daha uygun. Yazık olmuş gelmemesi.

brera 2006'da piyasaya çıktığında 2.2 ve 3.2 seçenekleri ile türkiyeye girdi.. 1750 tbi ise yanlış hatırlamıyorsam 2008 gibi brerada üretime konuldu.

e alfa romeo türkiye baktı 2006-2008 arası toplamda 25 tane bile brera satılamadı ( test araçları dahil), 1750 tbi'i da getirmedi diye düşünüyorum. getirse de zaten satış patlaması olmayacağına göre hiç getirmediler demekki :=)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

24 saatlik bir stop macerasını anlatayım size.
arabayı aldığımda stoplar inanılmaz buhar yapıyordu resmen içerden ağlıyordu.
Veloce volkan daha önce para vererek bir yerde yaptırmış ama iş görmemişti.
Dedim bunu ben yaparım. Önce stopları bir güzel söktüm.
Arkasında yapılan işçiliği görünce kahkahalarla güldüm, bir de buna para verilmiş.

öncelikle fön makinesi ile ısıtıp içindeki suyu buharlaştırıp ardından her delikten süpürgeyi yapıştırıp içerideki nemli havayı çektirdim, yaklaşık 20 kez 15'er dakika arayla bu işi yaptım diyebilirim. tüm stop çevresini sıcak silikon ile tekrar geçtim (önceden japon yapıştırıcı ile geçilmiş ancak bir sürü boşluk vardı, ayakta alkışlıyorum.)

dün gün içinde hep kalorifer üstünde durdu, akşam da yine ısıtma ve vakumlama işlemine devam ettim, led fener tutarak tüm ince boşlukları sıcak silikon ile doldurdum. önceki ustanın işçiliği olan , kurumayan ve bir türlü yapışmayan sıvı contayı tamamen söktüm, tüm lastikleri stobun gövdesine sıcak silikon ile sabitledim.
stobun arkasında olması gereken contası arabanın gövdesine yapıştırılmıştı onu da ordan söküp stop lambasına sabitledim.

Normalde bugün inip stopları takacaktım ancak, sabah 06:00'da uykum kaçtığı için indim aşağıya ve stopları taktım. tabi sabah uyku sersemliğiyle komik bir hataya imza attım, tüm işlemi bitirdikten sonra farları yakmak aklıma geldi, bir yaktım, sol stobun tek ampulü yanmıyordu:) mecburen akşam tekrar sol stobu söküp ampulü kontrol edip yerine takacağım ve buhar işine son vereceğim inşallah.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

bu fotoğrafta göreceğiniz üzere bir sürü sıcak silikon fazlalığı var, onlar da görsel iyileştirmeler yapacağım merak etmeyin :)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

murat

Hiç elleme kalsın dekor niyetine salonda vallahi  :clover:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

driftking11

tavanı siyah kaplatmak isterim ama artcar'ın 250 tl'ye yaptığı işi başka yerlerde 450-600 TL arasında fiyat çekiyor.

bir de tavan döşemesi yeni, daha önce orjinal rengine kaplatılmış, acilen değiştirmelik bir durumda değil açıkçası.

ilerde belki bu breranın sahibi olursun kim bilir , ben hep araba hazırlayıp hazırlayıp gaza gelip satıyorum..sonra pişmanlıklar yaşayıp duruyorum  :duvar:
benım 159'un tavan boyasını sormustun daha sonra gözünden kacmıs olabilir görmedin sanırım.. 100 liraya butun tavanı boyadım derby deri boyası diye geçio sende sunroof yok cok rahat bir sekilde 3-4 saatte boyarsın aklında bulunsun :)) nasip tabi brera sahibi olmak gercek bir ayrıcalık olsa gerek..

wolkanku

bu haftasonu için ise yapılacaklar şu şekilde;

*ctesi sabahtan bostancı sanayiye gidip cam filmlerimi yenileteceğim, özellikle sol cam inanılmaz kötü durumda, hem cam çizik hem de filmler rezalet hatta yırtılmış yeri bile var, böyle kullanmam mümkün değil.

*veloce volkan sağolsun 2015 logoloarı benden önce düşünmüş torpidoma koymuş. onlar takılacak.
*liftte yer bulabilirsem hızlıca jantlar sökülüp, poryalardaki kırmızı boya akıtılıp gri renk boya ile tazelenecek .

*seryum oksitli sonax cam cilası ile ön cam yaklaşık 2-3 saat polisaj makinesi ile cilalanacak, zira daha önceki sahibi sanırım ön camı tel fırça ile falan temizlemiş, sileceğin o şekilde sıralı ve düz şekilde çizmesine imkan yok..

*fırsat bulabilirsem app plaka yaptıracağım ama pek sanmıyorum vakit kalacağına.

başladık yine bakalım  :kahve:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

benım 159'un tavan boyasını sormustun daha sonra gözünden kacmıs olabilir görmedin sanırım.. 100 liraya butun tavanı boyadım derby deri boyası diye geçio sende sunroof yok cok rahat bir sekilde 3-4 saatte boyarsın aklında bulunsun :)) nasip tabi brera sahibi olmak gercek bir ayrıcalık olsa gerek..

fotoğraf yollamadın ki :) sonucu merak ediyorum:)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ArinFırat

Sana da o 159'dan sonra bu yakışırdı Volkan, hayırlı olsun, güzel günlerde kullan :)

You are not allowed to view links. Register or Login 122'lık değil, 160'lık Scirocco bahsedilen. Arada 200 kilo fark var. Brera 1470, Scirocco 1270 kilo. Tabi kimse geçme geçilme peşinde değil, ama keşke biraz daha seri olsaydı araç, böyle bir dış görünüş biraz daha iyi bir performansı hakediyor bence  :)
tabii ki geçme geçilme,kapışma onu yedim beni yedi muhabbetleri hiç tarzım değil ancak sciroccoya ezilmesi ilginç geldi o yüzden..o ihtişamlı agresif yapısı ve 2.2 motorun hakkını verecek bir performansa sahip olmalıydı

driftking11

fotoğraf yollamadın ki :) sonucu merak ediyorum:)

(4. sayfa)
dikkat edilince görülen hafif parlama oldu resimlerde belli olmuo ama sarı(kesinlikle bej değil o renk:)) halinden cok daha iyi oldu.. birde  a sütunu sert malzeme olduğu için orlara kaplama yapılmalı mutlaka tutmuyo cunku..

driftking11

linke tıklayınca acmıo ama konu başlığını gördün :)

wolkanku

gözlerime inanamadım desem, mükemmel olmuş sizin tavan..

ama iyice yakından çekilmiş, flaşlı fotoğraf görmeden bir şey demek zor, yani dokusu nasıl oldu, eşit dağıldı mı bunlar çok önemli :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

driftking11

gözlerime inanamadım desem, mükemmel olmuş sizin tavan..

ama iyice yakından çekilmiş, flaşlı fotoğraf görmeden bir şey demek zor, yani dokusu nasıl oldu, eşit dağıldı mı bunlar çok önemli :)
dagılım renk tonu esit sadece parlama biraz esiştliği bozuyo.. bi ara senin için daha detaylı foto cekerim :))

admin

Düşünülenin aksine 1,9 JTS'ler ve daha çok 2,2 litrelik JTS çok başarılı, modern motorlardır. Bu motorların tek şanssızlığı kullanıldıkları 159/159 SW/Brera/Spider'in yüksek rijitide sağlamak amacı ile ağır yapılarıdır. Bu olmasaydı performans daha iyi olurdu. Ama özellikle Brera, saf bir sporcu olmaktan ziyade bir bulvar otomobili gran turismodur. Bu sebeple Scirocco ve hatta 208 GTI gibi şeyler ile karşılaştırmamak gerek. Performans isteyenler için, aynı zamanda üretilen GT 3,2 vardı.

2,2 JTS'nin ve Brera'da olmayan 1,9'un Türkiye açısından bir diğer şanssızlığı da vergi ve Tofaş olsa gerek.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

milano 75

24 saatlik bir stop macerasını anlatayım size.
arabayı aldığımda stoplar inanılmaz buhar yapıyordu resmen içerden ağlıyordu.
Veloce volkan daha önce para vererek bir yerde yaptırmış ama iş görmemişti.
Dedim bunu ben yaparım. Önce stopları bir güzel söktüm.
Arkasında yapılan işçiliği görünce kahkahalarla güldüm, bir de buna para verilmiş.

öncelikle fön makinesi ile ısıtıp içindeki suyu buharlaştırıp ardından her delikten süpürgeyi yapıştırıp içerideki nemli havayı çektirdim, yaklaşık 20 kez 15'er dakika arayla bu işi yaptım diyebilirim. tüm stop çevresini sıcak silikon ile tekrar geçtim (önceden japon yapıştırıcı ile geçilmiş ancak bir sürü boşluk vardı, ayakta alkışlıyorum.)

dün gün içinde hep kalorifer üstünde durdu, akşam da yine ısıtma ve vakumlama işlemine devam ettim, led fener tutarak tüm ince boşlukları sıcak silikon ile doldurdum. önceki ustanın işçiliği olan , kurumayan ve bir türlü yapışmayan sıvı contayı tamamen söktüm, tüm lastikleri stobun gövdesine sıcak silikon ile sabitledim.
stobun arkasında olması gereken contası arabanın gövdesine yapıştırılmıştı onu da ordan söküp stop lambasına sabitledim.

Normalde bugün inip stopları takacaktım ancak, sabah 06:00'da uykum kaçtığı için indim aşağıya ve stopları taktım. tabi sabah uyku sersemliğiyle komik bir hataya imza attım, tüm işlemi bitirdikten sonra farları yakmak aklıma geldi, bir yaktım, sol stobun tek ampulü yanmıyordu:) mecburen akşam tekrar sol stobu söküp ampulü kontrol edip yerine takacağım ve buhar işine son vereceğim inşallah.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

bu fotoğrafta göreceğiniz üzere bir sürü sıcak silikon fazlalığı var, onlar da görsel iyileştirmeler yapacağım merak etmeyin :)

buhar sorununu çözemezsen ve bir daha açarsan stopta dışardan gözükmiycek bi alana çinden gelen suluk ,çanta gibi malzemelere konulan desiccant yada silica gel denilen malzemeden bırak.buhar sıkıntısını çözer
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login brerada stop yapısı inanılmaz saçma... farın arkasına 4 delikten ampulleri yerleştirebiliyorsun ama o 4 delik , farın ön yüzeyine kesinlikle ulaşmıyor:) zaten farı daha önce açan kişi oradan hava verme ya da vakum çekme yapamadığı için farın üstünden 2cm çapında delik açmış :)
silica gel'in bu stop üzerinde yapabileceği hiç bir şey yok abi, yoksa aklıma ilk gelen oydu deli gibi aradım şirkette kutuların içinde falan..ama stobu sökünce de gerçekle karşılaştım :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

milano 75

:) yine de lazım olursa bırakırım ben bostancıya geçtiğimde zeki ustanın  oraya,bende bol  ;)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum