Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa'ya kısa bir ara, Honda'ya merhaba.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Leon un bu durumlarını sadece bir arkadaşımdan değil çevremdeki bir çok kişiden duydum tabi ki bütün leonlar anlamına gelmese de elinizi atsanız eski kasa leon a çarpıyor ve ele ayağa düştü "bana göre" , kimse laflarımı yanlış anlamasın lütfen, arkaya o adını bilmiyorum çıkıntılı tamponu önede fr tamponu taktıran piyasaya çıkıyordu bir ara :) Birde leon'a ses sistemi yaptırmayı deneyin eski kasa için konuşuyorum aracın oynamadık yeri kalmıyor idi. Yeni kasa leon kırmızı ve fr 18" jantlar gerçekten çok güzel duruyor 4-4 lük(DIŞ GÖRÜNÜŞ) ancak hiç bir zaman 5 kuruş leona vermem eski kasası için konuşuyorum , yeni kasada biraz scirocco havası var zaten , belkide benim bahsettiğim durumlar yeni kasada giderilmiştir ancak ben o aracın 55 milyar a değecek bir araç olduğunu düşünmüyorum.

asklepios

Ben (bi arkadaşım değil),2 sene seat ibiza kullandım,trim sesi anlamında ciddi bir sıkıntı yaşamadım.

Seat ve Skoda parasını sonuna kadar hakeden markalardır ve renault-peugeot-hyundai-kia-fiat gibi markalardan da çok daha kalitelidir...Her anlamda; şasi-motor-şanzıman-işçilik v.s.

Ben de araştırmış,test sürüşlerine çıkmış biri olarak söylüyorum ki; C sınıfında benzinli+otomatik alınacaksa Golf, dizel+otomatik alınacaksa Leon veya Octavia...

evrenalpar

Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler.

İ30, Auris, Mazda3, Megane, Bravo nedene hiç düşünemediğim araçlar, o nedenle onlara hiç bakmıyorum bile.

Alternatiflerim arasında Delta ve Leon da vardı, hepsini showroomlarda tek tek eşimle inceledik ancak nedense eşim Leon'u hiç beğenmedi, bence de eski tasarıma göre çok daha iyi bir kasa yapılabilirdi, diğer yandan DSG biraz sorunlu falan dense de benzinli otomatik dahil düşünülebilecek bir araç kanımca.

Ceed'i ise, gerek kalite gerekse tasarım olarak hepsinden daha çok beğendim. Dediğiniz gibi yazılımla da gerçekten güzel değerler alınabiliyor, hem yakıt ta biraz daha düşüyor..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

agucba

Benim şimdiki favorim Skoda Yeti 1,2 TSI DSG (1. serisi tabi ki). Her ne kadar Murat "Evlat olsa sevilmez" dese de...  :)

///////////////

fevkalbeser12

You are not allowed to view links. Register or Login
Benim şimdiki favorim Skoda Yeti 1,2 TSI DSG (1. serisi tabi ki). Her ne kadar Murat "Evlat olsa sevilmez" dese de...  :)
Şu skoda yeti için evlat olsa sevilmezi başka bi yerde gene yazmıştın Serkan abi ne gülmüştüm ya:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Calibra

Ya bence o kadar da kötü değil :)

Makyajla daha da güzel bence:
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Fatihob

Ahh bende şu yetiyi sevemeyenlerdenim. Ama makyaj azda olsa gözüme güzel gösterdi :)

Kianın o otomotiği evet tarihi eser ne performanslı nede ekonomik ama rahat. 2007 model C serimizdeki gibi 1den 2ye atarken arada bi tepik atmıyor bize en azından :D Bence Kia Ceed iyidir. Hem geniş hemde dolu molen bişi alınabilir. Ama bizde Sorento vardı 3 sene sonra kendini bi saldı toplayamadık buda öyle olurmu bilemiyorum :) Gerçi Evren abi sen çok uzun süre kullanmadıgından arabalarını sana sıkıntı olmaz ;)
..

Calibra

Ama bizde Sorento vardı 3 sene sonra kendini bi saldı toplayamadık buda öyle olurmu bilemiyorum :) Gerçi Evren abi sen çok uzun süre kullanmadıgından arabalarını sana sıkıntı olmaz ;)

Kia Avrupa'da 7 yıl garanti veriyor. Burada nedir garanti durumu bilemiyorum ama araçlarına güvendiğini gösteriyor.

Bu arada dizel değil ama, ix35'in 1,6 Benzinli (135 PS) otomatiği satışa sunuldu. Belki maliyet hesabı yapılabilir bu açıdan. ix35 de oldukça başarılı bir kompakt suv. (Önerilerin sonu yok :))
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

asklepios

bu iş böyle...dizel hatchback diye çıktık,benzinli SUV'ye kadar geldik  :haydi: :haydi: :haydi:

evrenalpar

Aynen! :) @asklepios

Bi Yunanistan turu yapacağım haftaya, o zamana kadar satıp alaydım çok iyi olacaktı  :)
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

FB10ur

Aracın konsol maşallah teknoloji fuarı gibi zaten yok yok adamlar kaleyi içten fethediyorlar:)

Doğa Tosun

Kia ceed kesinlikle cok basarili bence tasarim ve ic mekanindaki kalite acisindan. Herhangi bi iscilik sorunu da gormedim duymadim ben.  Pro ceed, 1.6 crdi otomatik gayet iyi :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

A.S.GÜMÜŞ

astra j kullanıcısı olarak bende astra tavsiye edeyim 1.3 dizellerin alt devir cansizlığından bahsediliyor ama bendeki 1.4 turbo yeterli gücü veriyor chiple 170 bg lere çıkarılabiliyor hatta bu aralar bunu araştırıyorum bakılabilir bir seçenek

LG-P880 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

07 DH 800

ozoozo

astra j kullanıcısı olarak bende astra tavsiye edeyim 1.3 dizellerin alt devir cansizlığından bahsediliyor ama bendeki 1.4 turbo yeterli gücü veriyor chiple 170 bg lere çıkarılabiliyor hatta bu aralar bunu araştırıyorum bakılabilir bir seçenek

Hocam Allah yardımcın olsun 1.4 turbo fena bir benzin içiyor , öyle böyle değil yani :) 1.4 140 hpye rağmen.

147BLACK

Bir arkadaşımda 1.4 turbo Astra vardı şirket aracı... 10 litre akıyor diyordu. Benim 2.0 TS motor o kadar yakıyor şehir içi. Neyse ki lpg var..
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

A.S.GÜMÜŞ

şu anda 5 k km de, 1 depo benzin 1 ay yetsin diye dusunuyordum, öyle de oldu şu an karma 100 km / 7.7 lt gosteriyor uzun yolda anlık yakıt tüketimi 4-5 lt civarında yani düşündüğünüz gibi icmiyor
ayrıca araba 1380 kg

07 DH 800

A.S.GÜMÜŞ

tabi Istanbul da durum farklı olacaktır ben Antalyadayim biliyorsunuz hatta arkadaşım şahittir fulleyip 100 km yol yaptik benzin aldım 28 lira tuttu

07 DH 800

ozoozo

Siz bir hayli sakin kullanıyorsunuz anlaşılan :) antepte şehiriçinde 10 lt nin altına düşemedik. Normal trafik seyirinde kullanıyorduk ara ara agresiflikler olsada 10 lt idi en iyi haliyle. Bir defasında Antep-Adana yapmıştık yüksek suratlarde 160-180-190 çeyrek depo benzin kalmıştı :) 220 km yol,full depoydu.

agucba

Skoda Yeti iyidir. 40-45.000 TL aralığında çok az kilometrede uygun aksesuarlı modeller var... :-)

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

///////////////

Utku

Yeti, caddy nin yada doblonun konforlusu gibi geliyor banada.Tamam ferah arabadir, kullanislidir, az yakar-cok kacar, sorunsuzdur, iyi markadir, mantikli arabadir da, 45-50 bin tl lik bir otomobilde de hersey mantik olmamali yahu.a noktasinda b noktasina en uygun maliyet ve kullanisli sekilde goturmekten baska birsey ifade etmiyor bana.Dis tasarimda da arada kalmislik var, araba degil van degil jip degil ve bence compact suv da You are not allowed to view links. Register or Login oldugu belli degil :p Gorecelidir tabi tasarim olayi ama ben hic begenmiyorum.

Hele hele 45 bin civari bir para verip o plastik gorunumlu direksiyonu kullanmak nasil bir his birakir adamda bilemiyorum.

Ulkemizde otomobil fiyatlari oyle bir hale geldiki 50 bin tlye arac bulamiyoruz,yazik.

Kia ceed kimle konussam cok begeniyor icini disini v.s hakkatende guzel arac.Yinede marka prestiji nedeniyle tercih etmezdim ben.i 30 da ayni sekilde.

50-55 bin bandinda yeni golf 1.2 tsi dsg bulunabilir bence.60-65 arasida tdi dsg.Skoda octavia da cok guzel secenek olur.Fabrika cikisi lpg li honda civic de yan cepte dursun :)
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

ozoozo

Yeti, caddy nin yada doblonun konforlusu gibi geliyor banada.Tamam ferah arabadir, kullanislidir, az yakar-cok kacar, sorunsuzdur, iyi markadir, mantikli arabadir da, 45-50 bin tl lik bir otomobilde de hersey mantik olmamali yahu.a noktasinda b noktasina en uygun maliyet ve kullanisli sekilde goturmekten baska birsey ifade etmiyor bana.Dis tasarimda da arada kalmislik var, araba degil van degil jip degil ve bence compact suv da You are not allowed to view links. Register or Login oldugu belli degil :p Gorecelidir tabi tasarim olayi ama ben hic begenmiyorum.

Hele hele 45 bin civari bir para verip o plastik gorunumlu direksiyonu kullanmak nasil bir his birakir adamda bilemiyorum.

Ulkemizde otomobil fiyatlari oyle bir hale geldiki 50 bin tlye arac bulamiyoruz,yazik.

Kia ceed kimle konussam cok begeniyor icini disini v.s hakkatende guzel arac.Yinede marka prestiji nedeniyle tercih etmezdim ben.i 30 da ayni sekilde.

50-55 bin bandinda yeni golf 1.2 tsi dsg bulunabilir bence.60-65 arasida tdi dsg.Skoda octavia da cok guzel secenek olur.Fabrika cikisi lpg li honda civic de yan cepte dursun :)

Yeni kasa octavialar çok güzel 60bin tl civarıydı fulleri yanlış hatırlamıyorsam , bir ara bende düşünüyordum ancak sedan olmaz bana dedim vazgeçtim :) 52 milyara(emin değilim)50-55 milyar arası sizin dediğiniz gibi benim kuzen Bluemotion golf mavimsi renkte olanlardan aldı 1.2 tsi dsg "0" opsiyonlarını tam bilmiyorum ama sonuç olarak ne bir seat leon nede skoda yetidir :) bana kalsa 55 milyara canavar gibi giuliettalar var ama sizin arayışınız farklı sanırım , bu arada ufak bir hatırlatma yeni kasa hb civic dizellerde yeni geldi ve güzel yorumlar var tavsiye ederim yeni dediğim bu yazın başında geldi.

evrenalpar

Zaten şu marka prestiji olayı beni de düşündürmüyor değil.  :-[
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

agucba

Bu arada konu daha fazla kirletmemek için Skoda Yeti ile ilgili son yazımı yazayım.

Skoda Yeti'yi çok mu beğeniyorum? Yoo... Burada tamamen eş faktörü devreye giriyor.  :)
Alfa Romeo olarak elimizde düşük hacim ve otomatik vites seçeneği olarak sadece Giulietta TCT ve MiTo TCT var.
Giulietta TCT'lerin elle tutulur olanlarının fiyatları belli.
MiTo TCT ise ailenin birey sayısının artması sonrasında muhtemelen yetersiz kalacaktır. Kaldı ki 145'e göre arkaya geçiş çok daha sıkıntılı olduğundan, eşimin bebeği arka koltuktaki yerine oturtması çok zahmetli olacaktır. 145, bu konuda MiTo'ya göre çok çok avantajlı ve aynı zamanda arkası çok daha ferah. Bagajı da MiTo'ya göre daha büyük, yıldan dolayı da az da olsa vergi avantajı da var. Aynı kullanım şartlarında MiTo yakıt açısından daha avantajlı olacaktır ama.
159'un ise bana göre alınması gereken modelleri 2010 ve sonrası. Bunların da sayısı az, fiyatları yüksek, vergileri yüksek, şehir içinde de burada okuduğum ve arkadaşlardan duyduğum kadarı ile çok ekonomik değil.

SUV olarak düşük hacim, otomatik vites ve dizel-benzinli seçimini yapıp bir de 40.000 TL barajını koyunca, karşımıza Peugeot 5008, Skoda Yeti ve Daihatsu gibi şeyler geliyor. Bunların içerisinde de "bana göre" en "mantıklı" seçim Skoda Yeti.

159 istiyorum, gönül Giulietta ile flört halinde, şu an bizim için en süper Alfa "Alfa 145  :clover:":)

///////////////

Utku

Peugeot demisken, 2008 modeli satisa cikti galiba..baz fiyat 42.000 , 55-60 arasi dolu dolu alinabilir, cokta guzel arac bence.Her ihtiyaci karsilayacak gibi duruyor.

You are not allowed to view links. Register or Login#!
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

Doğa Tosun

ihtiyacınızı karşılayacak bir ton araba var o fiyatlara, önemli olan ihtiyaçlarınız dışında size ne verdiği. mito tct ufak, giu tct pahalı diyorsunuz, 2008 159 gayet mantıklı olmaz mı :)
sonuçta mito tct giu tct 7-8 litre yakacak en az, e 159 da 8-9 hadi 10 litre yakıyor ş.içi
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)