Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ankara'dan Alfa Romeo 147 1,6Ts 2004 Model 06AB2064

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

crown063

Çakmaklık kısmı çok sade duruyordu. Işıklı çakmaklık takınca daha güzel olacağını düşündüm. Sonra araştırma yapınca bizim alfaların çakmak ve kül tablası zaten ışık varmış. Küçük bir ampülle orjinal halinde ışıklı oldu. Ampülü değiştirmekte çok zor değilmiş vites körüğünün ordan hemen ampül takılabiliyor. Hem kültablasına ışık veriyor hemde çakmaklığa.

MUU

crown063

Teşekkür ederim Murat. Senin arabanda efsana gördüğüm en güzel 147 lerden biri. Lacivert rengi tam tamamlıyor güzelliğini!!

Sitsabaiesan

You are not allowed to view links. Register or Login
Teşekkür ederim Murat. Senin arabanda efsana gördüğüm en güzel 147 lerden biri. Lacivert rengi tam tamamlıyor güzelliğini!!

egzozun detaylı bilgileri var mı ? kazan yok gibi çıkmış resim de
1995/145 1.7** boxer
1998/146 1.4** ts
2004/147 1.6** ts
2007/159 1.9** jts
Sadece insan biriktirir.

HEPİMİZ ÖLELİM FENERBAHÇE YAŞASIN

crown063

Eksoz ile ilk deneyimim kafama göre girdiğim bir eksozcuda oldu. İlk girdiğim eksozcuya sadece eksoz ucu taktıracaktım tabi o sırada benim eksozu katletti :( . Hem görüntü olarak çok kötü oldu hemde eksozun her yerini deldiği için tuhaf sesler gelmeye başladı. Sonra öneri üzerine Ankara şaşmaz da bir eksozcuya gittim, o da bu eksozun hiç bir işe yaramıyacağını söyledi ve ben de komple spor eksoz taktırdım, kazanı iptal ettim hem işçiliği çok iyidi (ses yapmaması için lastik falan koydu, kaynak yaptığı kısmıda nakış gibi işledi ve üzerine ısıya dayanıklı gri boya ile boyadı) Sonuç çok tatlı bir hırıltı gelmeye başladı, en ufak bir rahatsızlığıda yok. Bu şekilde muayeneden sıkıntısız geçtim. Genel olarak bana göre Alfa Romeo 147 nin orjinal eksoz kazanı çok çirkin.

escape

You are not allowed to view links. Register or Login kardeşim aracın çok temiz ve diri duruyor maşallah diyelim güzel günlerde kullan  :nazar: :clover: ;)
I ♥ YOU ALFA ROMEO

hasiko

Hayırlı olsun....

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ByAKINCI

Maşallah alfanız çok güzel duruyor.Keşke her alfa kıymet bilen ellerde böyle olsa  :yukari-ok: İyi günlerde kullanın.
147 Blackline Red

The Schuey

Hayırlı olsun.

Sent from my Discovery using Tapatalk

crown063

Pedal setine bu gün kavuştum. Ebay dan araştırdığım kadarıyla seçenek çoktu ama fiyat olarak epey tuzlu geldi gönlüm alfa romeo logolu pedal setindeydi. Piyasada baktığım aksesuarcılarda da benim aracıma uyan pedal seti yoktu. İnternette gezerken 2010-2015 model wv polo araçların pedal kısmı bizim Alfa Romeo 147 pedal setiyle birebir aynıymış ve bende hemen pedal setini Ankara'da buldum. Bana göre fena durmadı. Pedal kısmında ki siyah çirkin görüntü gitti, darısı vites topuzuna  :D

crown063

Ayna kapakları çok hoşuma gidiyordu, bu gün benzer renk kaplama bulunca ayna kapaklarını metal rengine kaplattım hem ekonomik oldu hemde başarılı. Hazır gelmişken farlarıda hafif karartıyım dedim en büyük artısı farın üzerinde ki pürüzler neredeyse tamamen yok oldu ve bakışları biraz daha değişti. Bu gün kargodan satın almış olduğum metal kaliper kapaklarıda geldi sadece önler için 2 adet var. Arkalar boyalı idare eder diye düşünmüştüm Ama arkalara da şimdi bir çif sipariş edeceğim. Metal kaliper kapakları plastiklere göre daha gerçekçi duruyor ama sadece kutu içinden 2 adet çıkıyor fiyat olarak biraz daha pahalı. Yarın montajını yaptıracağım vida ile montaj ettireceğim. Kirlendiği zaman sökülüp temizliği daha ibasit olacağını düşünürüm.

DcD-Semih

Aynalar çok şık olmuş beğendim, farlar için ise ne kadar açık renk çekilse dahi fara film/folyo kaplatmak bence hiçbir araca yakışmıyor. 147 mk1 in ilacı far karartma aslında, konuya yazdığım ilk mesajda da söylemişim zaten ilk iş far karartma olmalı diye, önden çehresi değişiyor aracın bence müsait bir zamanda folyo yerine farı açtırıp güzel bir uygulama yaptırın derim.

Onun dışında şu kaliper kapakları da bana hep yapmacık gelmiştir fakat klasik Brembo yerine Wilwood seçmeniz en azından bir farklılık yaratmış diyeyim güzel duracaktır.

Biraz yermiş gibi oldum ama değeri bilinen bir 147 bu iyi bakıyorsunuz gördüğüm kadarıyla eleştirileri nacizane birer tavsiye olarak görün bu yüzden, keyfiniz her zaman daim olsun  :clover:
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

crown063

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Farlara aslında dokunmayacaktım ama farların çiziklerini bir ölçüde yok ettiği için yaptırıyım dedim. Far boyamak güzel olurdu ama ön taraf komple sökülüyor sanırım. Şimdilik bu şekilde idare edeceğim. Kaliperler malesf olmadı, jantların 0.5cm daha ileri gitmesi lazım onun için bir tornacıdan parça yaptırmak ve uzun bijon gerekiyor o yüzden biraz erteledim taktırmayı. Ama şunu söyleyin kaliper kapakları çok gerçekçi durdu tabi amacı bana göre pis görünümlü kaliperi o görüntüsünü yok etmek. Plastik kaliperler gerçekten pek iyi durmuyor.

crown063

Epeydir araştırdığım vites topuzunu bulamadım. Ebay'da orjinali vardı fakat fiyat olarak çok yüksek geldi. Bir arkadaşımın önerisi deri kaplatmam oldu ve bana da mantıklı geldi, ufak bir araştırma sonucu çok daha ekonomik bir şekilde ve 1 saat içinde yapılacağını öğrendim. Vites topuzunun çıkması neredeyse imkansız çok sağlam yapıştırmışlar ama çıkmadan usta yapabileceğini söyledi. İzin gününde hemen yaptıracağım. Yaptırana kadar bende vites şablonunu epey kolay şekilde çıkardım zımparaladım, boyadım ve en son vernikledim. Yazılarını kırmızı ile geçtim tabi verniklemeden önce. En azından şimdi temiz oldu. Eski hali çok kötü duruyordu. Bu şekilde orjinal vites topuzu ile idare edeceğim. :)

Zımparalandıktan sonra.

Gri boya ile boyadım.

Yazılarını kırmızı ile boyadım.

En son hali :)

crown063

Vites topuzu sonunda bitti. Komple deri kaptlattım ve dikişleri kırmızı oldu. Yapan usta başka birşey daha önerdi. Kapı tutma kollarını da deri kaplayalım ve dikişlerini kırmızı yapalım dedi. Güzel olacağına eminim :)

DcD-Semih

Başarılı olmuş ben beğendim, kaplanan derinin verdiği his de güzelse tamamdır, kapı tutamaçları ile ilgili forumda Ebay üzerinden üzerinden kılıf deri alanlar vardı güzelde olmuştu, döşemeci güzel bir işçilikle kendisi kaplarsa kılıfa göre daha da güzel olur bence. Ne kadar çok güzel dedim  :haydi:
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

crown063

Teşekkür ederim. Kapı kollarını birdaha ki ay yaptıracağım. Deri güzel durur bence de. Ebay' da satılan deri kılıfları gördüm güzel duruyor ama fiyat olarak yaptırmak 3 kat daha ucuza geliyor ve kargo beklemiyorsunuz. 2 saat içinde yaparım dedi usta. Aynı şekilde kırmızı dikişli olacak. Görsel olarak ebay'dakine göre daha güzel olacağına eminim Hem kapı iç kolları sökülmüşken, cam açma düğmelerinin çerçevelerinide boyatacağım özel bir plastik boyası ile boyanacak.

Ebay'da satılan kapı kolu kılıfı.

Koful

Bence de kaplamayı ustanıza yaptırın güzel olacak gibi duruyor.

MUU

Edip abi maşallah vites topuzu çok başarılı olmuş en azından el emeği olması hissiyatını daha da güzel yapıyor:)

crown063

Murat teşekkür ederim. Bir gün getir senin arabayıda fotoğraflarını çekelim.

Incablue

Baştan sona okudum konunuzu. Emeklerinize sağlık, nazar değmesin aracınıza maşallah. Yerinde uygulamalar yaptırmışsınız. Özellikle dikiz aynası kaplatma işi süper görünüyor, Bursa'da bu işi yaptırmak için araştırmalara başladım bile. Far karatma ve cam filmi naçizane tavsiyemdir, eminim aracınıza daha da güzel bir hava katacak  :) :clover:

crown063

Teşekkür ederim Uğur bey. Aslında farlara far filmi yaptırdım ama çok koyu değil. En mantıklısı boyattırmak ama o da ilerde sorun çıkarabilir. Cam filmi sırada yapacaklarımdan. 2 gündür kaliperlerle uğraşıyorum en son kaliper kapağı almıştım ama jantlarımın azizliğine uğradım içe ofsetli olduğu için sürtme yaptı bende mesafeyi artırmak için flanş aldım 1,5 cm lik flanş kurtardı ama bu seferde lastikler ön tampona sürttü ve titreşim yaptı. 2 ay önce kırmızıya boyamıştım o da direk balata tozu ve ısıdan dolayı çok kötü durumda. Kısacası kaliper olayından vazgeçtim. 690 dereceye dayanıklı gri boya aldım, komple temizliyip kaliperleri orjinal rengine getireceğim. Ne yazık ki arabayı gösteren jant lastik ve kaliperler tabi yay da ama bizim arabanın kaliperleri pek uğraşmaya müsait değil. Daha önce gri renk boyalıydı ve kesinlikle pisliği göstermiyor. Şimdilik kaliperlerden vazgeçtim. :)

crown063

Uzun süredir arabam ile uğraşamadım vakit bulunca hemen aklımda ki orjinal ön paçalık ve bej renk paspas takımını aldım, ön paçalık dan son 3  takım kalmış kaçırmayım  dedim. Orjinal olunca montajı da kolay oldu, görünüm olarak ta hoş durdu. Arka paçalık takımını bulamadım yurt dışında ki sitelerde dahi yok ama çözüm bulacağım. Çok benzer üniversal paçalık takımları buldum orjinal arka paçalığa çok benziyor onlarıda alacağım sanırım. Görünümün dışında yağmurlu havalarda çok işe yarıyor en azından arabanın yan tarafları çamur olmuyor direk yere atıyor çamuru.

crown063

Arka paçalık ve koltuk ısıtma anahtarları da geldi. Arka paçalıkları  bu gün taktım, koltuk ısıtma modülü ve koltuk ısıtma pedlerini de ilk fırsat da taktıracağım. Anahtarları sabah takmayı planlıyorum. Koltuk ısıtma anahtarları orjinal alfa romeo çok pahalı alınacak gibi değil ama fiat linea koltuk ısıtma tuşu aynısı ve 8 kat daha ucuz bende hemen sipariş ettim bir günde geldi :) Bundan sonra ki proje far yıkama fakat olay far yıkama fıskıyesin de bitiyor fakat dudak uçuracak fiyatı var ama çözeceğim.

Koltuk ısıtma anahtarları.

erdem1904

Çok güzel hareketler bunlar :)  :nazar: Tek eksiği yay ...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2