Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Buongiorno Alfisti - Bir 159 Hikayesi :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alperuzi

Regülatör kısmını da komple değiştirebilirim (kömürlerin olduğu kısım). Kömürler de çok kötü durumda değil aslında ama değiştireceğim.

Bir de yine motor bloğunun arka kısmında yağ buhar filtresi var, leş gibi yağ etrafı. Orayı da söküp temizlemeyi düşünüyorum.

alperuzi

Type R marka yeni diyot tablamız hayırlı olsun  :D
You are not allowed to view links. Register or Login
Parçayı Şaşmaz Volkar'dan aldım. Kömürleri değiştirmek istedim, eleman "gerek yok, 4-5 yıl daha gider bunlar" deyip vermedi  :lol: Akşama takıp bakacağım çalışacak mı :)

Bu arada Ünlü otoya uğrayıp bir de Opar mazot filtresi aldım, nedeni de bu  :S:

(önizleme düzelmiş bu arada, kim yaptıysa teşekkürler!)

Sercan Keklik

Type R marka yeni diyot tablamız hayırlı olsun  :D
Parçayı Şaşmaz Volkar'dan aldım. Kömürleri değiştirmek istedim, eleman "gerek yok, 4-5 yıl daha gider bunlar" deyip vermedi  :lol: Akşama takıp bakacağım çalışacak mı :)

Bu arada Ünlü otoya uğrayıp bir de Opar mazot filtresi aldım, nedeni de bu  :S:

(önizleme düzelmiş bu arada, kim yaptıysa teşekkürler!)

selam bu orjinal opar degil bilginiz olsun
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

alperuzi

yok bu çıkan zaten.

You are not allowed to view links. Register or Login niye bundan taktınız? ayıp ayıp :D

alperuzi

Bugün You are not allowed to view links. Register or Login tan aldığım mercekleri sonunda taktım. Kendisi bizzat getirip bana teslim etmişti, çok çok teşekkür ediyorum tekrar. Baya güzel oldular. Tutucu tellerden birinin tırnağı kırıktı, düzelmiş oldu. Hem de bu şekilde çevirmeli ampul tutucusu baya güzel oldu.
Sökmüşken sararan sis farlarına da el atayım dedim. Ama onları pek beğenmedim. Yan sanayi aldığım için biraz aralık kalıyor cam ile çerçeve arasında. Belki daha sonra başka bir çözüm arayabilirim sisler için.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login
Eski mercekler baya bulanık gibi (silmeyi denemedim).

Bu arada H7 olarak düşündüğüm uzun farlar H1 çıktılar ve dolayısıyla aliexpress'ten aldığım şu arkadaş elimde kaldı:
İsteyene aldığım fiyata gönderebilirim.

umitkilic

Güle güle kullan.Yolun açık ve aydınlık olsun.orjinal mercekleri silmek bile bende ışık kalitesini çok artırdı.Eminim sonuç seni çok memnun edecektir

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alperuzi

Dün debriyaja basınca şu parça düştü, bir tarafı da aşınmış veya kırılmış gibi :S

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

alperuzi

Ne çektim şu nalet yaydan be :)

takmasam ne olur? pedal zaten kendi kendini topluyor.

ali kaynak

Bugün You are not allowed to view links. Register or Login tan aldığım mercekleri sonunda taktım.

You are not allowed to view links. Register or Login elinize sağlık . mercekleri siz mi taktınız ? farları açmadan mercek montaj yapılabiliyormu?
Lancia delta III

alperuzi

Farları açmak gerekmiyor. Arka kapaktan sökülüp çıkartılabiliyor. Seviye ayarı ile biraz oynanması gerekiyor ama vidalardan birine ulaşmak için.

alperuzi

Forza aliexpress! :D

İlgilenen olur ise You are not allowed to view links. Register or Login.

alperuzi

iki senedir bir şey yazmamışım,

En son aliexpress ana ünite almıştım, bir seneden uzun süredir de takılı aslında. Onun mikrofon olayı biraz uyduruktu, millet sesimin çok boğuk geldiğinden şikayet ediyordu. Bir miktar ana ünite ayarından kaynaklanıyor ama bir miktar da mikrofon yerleşimi ile ilgili.

159 ların zannediyorum ki hepsinden orjinal Blue-Me mikrofonu çıkıyor (opsyion takılı olmasa da). Bende de vardı, şu arkadaş yani:

Bu arkadaş standart bir electret mikrofon + opamp (filtre ve/veya anfi) devresinden oluşuyor ve zannediyorum ki yüksekçe bir bias voltajı istiyor. Yeni taktığım ana ünite 1.2V civarı bir voltaj gönderdiğinden çalışmadı. Biraz kurcalayıp 12V vermeyi de denedim, ama olmadı. Bu arada üretici arkadaşları da buldum gibi, zannediyorum şu veri sayfası:
Burada da 5-8V arası çalıştığı yazıyor.

Neyse, sonrasında çalıştığım şirketin (Arvento) ürettiği sesli görüşme modülleri var. Onlardan bir mikrofon aşırdım, 5x6mm standart electret mikrofon ve 2-3 metre kablo şeklinde geliyor bunlar. Bunu önce bantlayıp ve sarıp aracın orjinal mikrofon yerine yerleştirdim, ama yine düzgün bir ses alamadım.

Sonrasında 3D printer ile oraya uygun bir adaptör yapmaya karar verdim. Bu adaptörün içine mikrofon yerleşiyor (foto çekmemişim mlesef :() ve sonrasında orjinal yerine takabiliyoruz. İçinde küçük bir boşluk olduğu için doğal yoldan bir filtre görevi de görüyor (bunun hesabını yapmadım gerçi). Bu şekilde takılınca seste bir miktar bir iyieşme oluyor.
Kırk yılın başında biri isterse diye de 3D print dosyalarını Thingiverse e ekleyeceğim, hesap şifremi bulduğumda :) Linkini eklerim buraya da.

alperuzi

3d print almak isteyen olursa:

YasinC

Plastidip kapı tutgaçları kötü olmuştu kullanım nedeniyle,

ben de önce plastidipi soydum, sonra saatlerce su zımparası ile uğraşıp yumuşak ve hızlı deforme olan dış kısımlardan kurtuldum, sonra da bir kat tampon siyahı geçtim. Sonuç görsel olarak güzel oldu, bakalım ne kadar dayanıklı olacak.

Yıllar sonra bu kısmı hortlatmak garip olacak ancak üyeliği aktif görünce sormak istedim.

Alfa 156 da da tutma yerleri benzer hale geldi. Bu paylaşımınızı görünce el atmak istedim ancak boyama konusunda çekindim. Siz neyle boyadınız bir sıkıntı yaşadınız mı?

alperuzi

İsteyen hortlatabilir, yoksa monoloğa dönüyor konu :) :)

2015 te yapmışım bunu, bugün sağlam duruyor ve kullanılıyor, kesinlikle tavsiye ederim. Orjinal soft touch kaplamalar çok dandik. Hatta iyi hatırlattınız, torpido tutacağına da yapayım ben bunu, bir orası kaldı.

Herhangi bir sprey tampon siyahı kullanabilirsiniz boya olarak, her yerden bulunur. İnce katlar olarak atın, 2-3 ince kat, aralarda 20-30 dk bekleme şeklinde.

Asıl olay hazırlıkta bitiyor ama, sulu olarak (çizmemek için) 400-600-800 şeklinde biraz uğraşmanız lazım kademeli bir şekilde.

alperuzi

Henüz ilan açmadım, ama artık satma vakti geldi zannediyorum  :'(

10 aylık oğlum olduğu için artık çok vakit harcayamıyorum arabaya. Ayrıca şirket aracı da olduğu için eşimde, pek kullanılmıyor. Son 4 yılda 20k kilometre anca yapmışımdır.

Konuyu baştan okumak istemeyen olursa diye özet;

2007 Düz Vites Progressive, Argento - Gümüş Gri
1.9 JTDm + remap + no-dpf + no-egr, ~180hp
160bin km
Siyah deri döşeme, Elektrikli ve ısıtmalı koltuklar, 3. bölge klima
Kırmızı dikişli deri direksiyon kaplama + vites ve el fren körüğü
Android Aliexpress Ekran, bluetooth + wifi bağlantılı. Ön hoparlörler Audison APK165p model komponentler ile değiştirildi.
DRL kit
+1 set kış lastiği ve kış jantı da var. Lastikler yıl olarak çok yeni değiller ama diş olarak çok iyi durumdalar.
Kapalı garaj arabasıdır, sigara içilmemiştir.
Motorda herşey olması gerektiği gibidir. En son emme manifoldu flap iptali yapıldı, enjektör bakımı yapıldı. Konu içindeki eski mesajlarda var, turbo bakımı da yapılmıştı. Ön frenler disk+balata olarak değişeli 500km olmadı. Yürür aksam da fren değişimi sırasında kontrol edildi, alt salıncaklardan biri değiştirildi. Kısaca binilecekmiş gibi bakıldı.

Temiz ve geçmişi belli 159 arayan varsa iyi bir fırsat olabilir, özelden telefon numarası isteyin, görüşelim.