Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Buongiorno Alfisti - Bir 159 Hikayesi :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

The Schuey

Hayırlı olsun. Çok güzel bir otomobil.

Tapatalk Kullanılarak Gönderildi

ATA

Hayirli olsun, çok güzel bir 159 almişsiniz :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alperuzi

Teşekkürler tekrardan,

Araç içi kamera almıştım, geçen gün geldi. Bir deneyeyim dedim. Şu sürtme sesinden kurtulursam tam olacak.

fevkalbeser12

Sen en iyisi sök o kaliper kapaklarını kurtul:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

alperuzi

tako74

Abi sizin yollar cok karanlık sunu gündüz gözü otobanda bir kaydette gönlümüz şenlensin.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

francobaresi

alperuzi turbondan gelen ıslık sesi normal mi? bende bu kadar şiddetli olmamakla birlikte geliyo benzer ses, ustaya göstermeyi düşünüyorum
Cuore sportivo

alperuzi

Tartışıldı biraz forumda, gerçi tamamını okumadım ama genel kanı sesin normal olduğu şeklinde. Soğuk olduğu için araç biraz daha belli ediyor kendini, ısınınca azalıyor.

Zaten geçen gün ustamla da bir tur attık, herhangi birşey demedi ıslık hakkında.

alperuzi

You are not allowed to view links. Register or Login
Abi sizin yollar cok karanlık sunu gündüz gözü otobanda bir kaydette gönlümüz şenlensin.

Kameranın özelliği karanlık çekiminin iyi olması aslında :) G1W model kameralardan, gündüz testi de var, yüklerim belki bir ara :)

tako74

Ok. Bekliyorum

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ar.159

Marka model fiyat ve montaj bilgisi alabilir miyim?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Tolga033

Hayırlı olsun. Bu 159 çok şanslı.  :nazar:

alperuzi

Aslında diğer konularda da konuşuldu ve mutlu sona ulaşıldı ama buraya da yazayım, belki ilerde girip videoya bakan ve merak eden olur.

Sürtme sesi şanzumandan geliyormuş. Şaşmaz Opelgarajda Hakan ve Hacı ustu benim aracın şanzıman yağını değiştirerek sorunu çözdüler.

Araştırma ve deneylerimiz ile özet olarak birkaç sonuç çıkardık.

1. Fabrika dolumu olan Tutela Matryx baya dandik bir yağ. 75w-90 tam sentetik yağ çok daha uyumlu, vitesi yumuşatıyor ve yüksek ısıyla da daha iyi başa çıkıyor. Castrol ve Mobil 1 SHC yağlarının ikisi de denendi (francobaresi ve benim tarafımdam) ve ikisinden de memnun kalındı.

2. Seviye tıpası ve dolum talimatı yanıltıcı. Seviye tıpasına göre dolumda şanzıman 1.7 litre yağ alıyor ancak sürtme sesi tam kesilmiyor. Bunun üzerine en az yarım litre daha eklenmesi lazım (toplam 2.2 litre). Şu anda ben 2 litre ile kullanıyorum, ses yokuş yukarı çıkarken veya hızlı sağ dönüşlerde, yani şanzıman içindeki yağ geri veya sola kaydığında azar azar geliyor. Francobaresi 2.5 litre ile kullanıyor ve şimdilik memnun.
Teşekkürler tekrardan,

Araç içi kamera almıştım, geçen gün geldi. Bir deneyeyim dedim. Şu sürtme sesinden kurtulursam tam olacak.

h.t

Hayırlı olsun aracınız.
Opel kullanırken Hakan ustaya bir kaç kere bakıma bende gitmiştim , iyi ustadır :)
Sorunun çözülmesine sevindim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

alperuzi

Teşekkürler,

Ben motor ve mekanik konularda onlara gitmeye devam edeceğim, hem çok iyi ve tecrübeliler hem de fiyatları Ankaradaki diğer Alfa servislerine göre çok daha makul :) Tek sorunum artık o kadar yoğunlar ki, 1-2 hafta beklemem gerekiyor bazen ellerindeki işlerin bitmesi için :)

alperuzi

Yazlıklar için ayrı jant seti düşünüyordum, şöyle bir ilana denk geldim:

Nasıl olur ki? lastikler zaten hazır olduğundan 18" düşünmüyorum

muğlalı

Yazlıklar için ayrı jant seti düşünüyordum, şöyle bir ilana denk geldim:

Nasıl olur ki? lastikler zaten hazır olduğundan 18" düşünmüyorum
18 i bile tam olmazken 17 si hiç olmaz bana göre tı olunca 19 şart aslında çok güzel jant modelleri var başka markaların ancak bijonlar uymuyor

muğlalı

You are not allowed to view links. Register or Login     8c replikasıda gelmiş arayanlara duyurulur fiyatında maşallahı var :alkis:

schumi

alperuzi

Hayırlı olsun...
Teşekkürler,

Bugün uslu duramadım, biraz ötesini berisini söktüm :)

Hafta içi Art Car'a gönderilecek parçalar direksiyon ile birlikte.

muğlalı

Hayırlı olsun...
Teşekkürler,

Bugün uslu duramadım, biraz ötesini berisini söktüm :)

Hafta içi Art Car'a gönderilecek parçalar direksiyon ile birlikte.

deri direksyon yenileme işini ankarada yapan iyi yerler var ben yaptırdım 0 gibi oldu ama alkantra filansa farklı tabi diğer parçalara ne işlemler var?

alperuzi

Yenilemenin biraz ötesinde direksiyon derisini değiştirtiyorum. Ti direksiyonuna benzetme amacım var, tek eksiği yanlardaki baş parmak dayaması olacak. Aynı deriden şuradaki vites topuzundan da yaptırtıyorum:

Bir de kolçağı söktüm, derisi çok iyi durumda aslında ama diğer parçalar ile uyumlu olması için onu da göndereceğim. Bu arada mıknatısı yerinde durmuyordu, havya ile eriterek onu da hallettim. İleri geri hareket özelliği varmış, sökerken öğrenmiş oldum! :)

alperuzi

Işınla beni Sıkati :)

alperuzi

Kırmızı!
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Airbag hatasını ELM ile silebiliyor muyuz? airbagi sökülü iken bir kere çalıştırmak zorunda kaldım, şimdi airbag hatası veriyor.

fevkalbeser12

Bildiğim kadarıyla siliniyor olması lazım. Alfa diag adlı program lazım. Birde çok güzel olmuş maşallah.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson