Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Çaylak alfisti' nin hızlı girişi :D

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erman

10 numara olmuş, karın babası burda ağrıya gelin :alfisti:

ismet

cuma akşamı eskişehir yolundan tam ümitköy köprüsüne dönmek üzereyken yanınıza yaklaşıp, kornaya basıp, bir de üstüne el sallayan bendim. sanırım, "kim lan bu deli" bakışı atan da sizdiniz  :haydi:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Mustuaaa

cuma akşamı brera evdeydi desem ?? bir tane daha var siyah iki harf 4 rakam .. o olmasın gördüğünüz..
ben olsam selamınızı karşılıksız bırakmam :D  :alfisti:
well.. it goes like brrr

ismet

adamın neden öyle hayret ederek baktığı şimdi anlaşıldı, sapık filan sandı heralde  :)

ümitköye döndükten sonra bekledim adam yaklaşsın diye, ben meksika caddesine dönecektim çünkü, ama adam aramıza 1 araba 2 de minibüs aldı ve tıngır tıngır gitti. fena tırstı heralde  :)

kendimi "messi gören masum türk" gibi hissettim birden :haydi:

Sportivo

hocam bu topicde maden varmış ya, şu konu başlığı biraz fazla ironik olmuş, insan konuyu ıskalıyor bazen :)
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Mustuaaa

bugün günlerden brera'ymış .. volkan öyle dio :D :alfisti:

madem konu güncellendi..
bakıma gittim yağ su değişikliğinde her zaman fayda görüorum :D
akota için de bir ilk miş ilk defa brerayı servise almışlar.. birkaç komik arıza veriyordu onları silemediler heralde.. çıkınca yine vermeye başladı :D
ama şu sky window konusunda bir anlayan bir bilenin olmaması çok hoşuma gitmedi.. seninki cam tavan değil diyen oldu ( arabanın üstünün gövdeden farkını anlamamak mümkün değil)
ne yaparız var mı önerisi olan :D
well.. it goes like brrr

KAKIRMAN

Bu sky window olayı şekil olarak fiat stilolarda ki gibi mi yoksa daha farklı bir şekilde mi?
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login

madem konu güncellendi..
akota için de bir ilk miş ilk defa brerayı servise almışlar.. birkaç komik arıza veriyordu onları silemediler heralde.. çıkınca yine vermeye başladı :D
ama şu sky window konusunda bir anlayan bir bilenin olmaması çok hoşuma gitmedi.. seninki cam tavan değil diyen oldu ( arabanın üstünün gövdeden farkını anlamamak mümkün değil)

mustafa alfa romeo'ya bir mail atmayı denesene, nasıl bir çözüm yoluna gidecekler. çünkü cidden çok komik, arabaya dıştan bakınca sky window var ama içerden yok :)))
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ATA

Nasıl yani? Dışarıda cam tavan var ama içeride sabit tavan döşemesimi var?
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Mustuaaa

stilo sanki açılıyordu .. öyle hatırlıyorum.. brerada sadece tavanda elektrikli çok güzel bi perde var açılınca sadece yukarı gözüküyor :)
benim tavan aynen bildiğin yekpare tavan döşemesi.. resmini çekip koyacağım..
well.. it goes like brrr

Alfadanadam

madem konu güncellendi..

Mustafa'cım arabanın şasi numarasından EPER'e girince donanım versiyonu ya da model ismi olarak ne çıkıyor baktın mı hiç?

sp4rc0

yok yaa cam tavan görünümlü değildir herhalde.. ya cam tavandır ya değildir  :-X
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

ismet

bazıları araba ilanlarına "cam tavan + sunroof" yazıyor.. acaba sunroof ayrı bir özellik mi? belki de bu araçta sadece cam tavan vardır ama sunroof yoktur?

Mustuaaa

bülent abi sky window olarak çıkıyor ama donanımda tavan döşemesi gözükmüyor..başka bi brera ile karşılaştıralım dedim ona da niyeyse hayır dediler ben de çok üstelemedim..

tavanın cam olduğu apaçık ortada :D tavana bağlı iç ışıklandırma gözüküyor yukardan..
sunroof açılır tavan, cam tavan breradaki gibi açılmayan ama cam olan :D
well.. it goes like brrr

ku2

bülent abi sky window olarak çıkıyor ama donanımda tavan döşemesi gözükmüyor..başka bi brera ile karşılaştıralım dedim ona da niyeyse hayır dediler ben de çok üstelemedim..

tavanın cam olduğu apaçık ortada :D tavana bağlı iç ışıklandırma gözüküyor yukardan..
sunroof açılır tavan, cam tavan breradaki gibi açılmayan ama cam olan :D

Mustafa..iç tavan döşemen elektrikli açılıyor dimi..?
Sunroof yok. Sadece cam tavan var o zaman.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Alfadanadam

Brera'daki açılmıyor zaten. Sadece window yani :)
Tavan döşemesi çıkmaması ayrıca ilginç :) İtalyan kardeşler senin arabaya ne yapacaklarına karar verememişler :)

Sercan Keklik

yieaa simdi gördüm ben bu topici :) güle güle kullanın..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

evrenalpar

Benim CR-V'de de koccaman cam tavan var, netekim içerisinin aydınlık olmasından başka bir halta yaramıyor maalesef.

Arkadaşımla dalga geçerken daha kötüsü benim başıma geldi. Bir arkadaşım yeni VW CC aldığında, adam aracı tanıtırken, cam tavanın 2 parmak açıldığını öğrenince şok olmuş, ben de dalga geçmiştim.
Benim aracın ise hiç açılmıyor iyi mi. Araçta herşey var, bir cam tavan açılmıyor.. :)
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Volkey

Selamlar Mustafa ben de konuyu yeni gördüm. Öncelikle aracını güle güle, kazasız, belasız kullanmanı dliyorum. Hayırlı uğurlu olsun, gerçekten harika bir araç.

Baştan sona okudum tüm başlığı ve kimsenin aklına gelmeyen bir hatırlatma yapmak istiyorum. Aracın sıfır kilometre fakat yaştan dolayı aracında ne kadar kayış varsa kesinlikle ihmal etmeden hepsimni değiştir. Yaş dolayısı ile bazı ömrü bitmiş parçaların olacak ve bunları tespit ettirip değiştirmeyi ihmal etme. (Kullandığım 2006 model GT 23bin km de ve aldıktan sonra 12bin km'ye ulaştığında tüm kayışları yaştan dolayı değiştirmiştim.)

Tavan konusuna gelince, daha önce yine siyah bir Brera sahibi olan arkadaşımın arabasını kurcalarken fark ettiğim üzere, aracın tavanı camdı. Sonrasında yaptığım araştırmalardan sonra bir İtalyan sayfasında birinin tavan döşemesini söktüğünü ve aracını cam tavanlı hale çevirdiğini gördüm. Enteresan...

Jantlarını çok beğeniyorum. Kendi GT'mde de aynı jantların hyper black olanlarından kullanıyorum. İstemeyerek siyah jant almıştım mecburiyetten fakat sonradan çok alıştım ve şu an hoşuma gitmekte. Sen de niyetleniyor gibisin, fena durmayabilir... Son olarak bu aralar yine kıvranmalara başladım :) Her an bir Brera alabilirim, senin konuyu okumam tuz biber oldu :) Tekrar güle güle kullan diyorum, bir buluşma da görüşmek üzere...

Spider_Volkan

brera'ların hepsi cam tavan. Sky window olarak adlandırdıkları ise tavan döşemesinin ileri geri gidip camı görmenize imkan veren sistem. Hiç birinde sunroof yok. İç tavan döşemesini ve ekipmanlarını sky window parçaları ile değiştirirseniz sizinki de sky window olabilir diye düşünüyorum. Astarından pahalıya gelme durumu yani. Neden böyle bir şey yapmışlar anlayamıyorum. Maliyet desem ayrı estetik desem ayrı. :)

Volkey

İtalya'da yapan kişi 1500?'dan fazla bir paraya maletmiş bunu. Burada olsa en az iki katı...

Mustuaaa

Selamlar Mustafa ben de konuyu yeni gördüm. Öncelikle aracını güle güle, kazasız, belasız kullanmanı dliyorum. Hayırlı uğurlu olsun, gerçekten harika bir araç.

Baştan sona okudum tüm başlığı ve kimsenin aklına gelmeyen bir hatırlatma yapmak istiyorum. Aracın sıfır kilometre fakat yaştan dolayı aracında ne kadar kayış varsa kesinlikle ihmal etmeden hepsimni değiştir. Yaş dolayısı ile bazı ömrü bitmiş parçaların olacak ve bunları tespit ettirip değiştirmeyi ihmal etme. (Kullandığım 2006 model GT 23bin km de ve aldıktan sonra 12bin km'ye ulaştığında tüm kayışları yaştan dolayı değiştirmiştim.)

Tavan konusuna gelince, daha önce yine siyah bir Brera sahibi olan arkadaşımın arabasını kurcalarken fark ettiğim üzere, aracın tavanı camdı. Sonrasında yaptığım araştırmalardan sonra bir İtalyan sayfasında birinin tavan döşemesini söktüğünü ve aracını cam tavanlı hale çevirdiğini gördüm. Enteresan...

Jantlarını çok beğeniyorum. Kendi GT'mde de aynı jantların hyper black olanlarından kullanıyorum. İstemeyerek siyah jant almıştım mecburiyetten fakat sonradan çok alıştım ve şu an hoşuma gitmekte. Sen de niyetleniyor gibisin, fena durmayabilir... Son olarak bu aralar yine kıvranmalara başladım :) Her an bir Brera alabilirim, senin konuyu okumam tuz biber oldu :) Tekrar güle güle kullan diyorum, bir buluşma da görüşmek üzere...
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.. aracı teslim almadan önce yaş ömrünü dolduran parçalar değişti zaten.. bizim ilk talebimiz de o olmuştu.. hatırlatmanız için yine de çok teşekkür ederim :)
jantlar süper bence de.. ama kışın da kullanabilirim bunları :D yaza 19 lazım :D
açıkcası tavan döşemesi konusunda olmazsa olmaz tarzında bi sıkıntım yok.. sadece cam tavan varken döşeme nasıl kapalı oluyor onu bir türlü aklım almıyor..
servistekiler sizlerin de söylediği gibi komik bi rakam söyleyecekler.. açılan versiyonu gördüm.. çok ferah çok güzel bi his veriyor..
well.. it goes like brrr

Volkey

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.. aracı teslim almadan önce yaş ömrünü dolduran parçalar değişti zaten.. bizim ilk talebimiz de o olmuştu.. hatırlatmanız için yine de çok teşekkür ederim :)
jantlar süper bence de.. ama kışın da kullanabilirim bunları :D yaza 19 lazım :D
açıkcası tavan döşemesi konusunda olmazsa olmaz tarzında bi sıkıntım yok.. sadece cam tavan varken döşeme nasıl kapalı oluyor onu bir türlü aklım almıyor..
servistekiler sizlerin de söylediği gibi komik bi rakam söyleyecekler.. açılan versiyonu gördüm.. çok ferah çok güzel bi his veriyor..

Yaza 19" değil de, 20" olsun ya Mustafa... Olmuşken tam olsun bu iş, 3.2 Q4'e 20" yakışır... Kısa bir araştırma yap 19"un suratına bakmazsın... Zaten 19" orjinal jant alacağın fiyata 20" kaliteli bir jant takımını rahatça alabilirsin ;)

Mustuaaa

arada bir uzun yolda da kullanıyorum.. 20'' çok aşırı olur bence :)
well.. it goes like brrr

ku2

18 ve 19 ile yola devam..
20ye gerek yok :)) bence.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785