Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV 2.0 TS - 1999 - 34 UH 1420

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Brabus

You are not allowed to view links. Register or Login
Cok cok iyi bir 916 :clover:

Sen de olabildiginin en iyi sekliyle sakliyorsun zaten, garaja geldigimde icerde gorunce baya mutlu oluyorum :)

Kerem çok teşekkürler  :clover:

Sizin garajın sayesinde çok ilerleme sağladık. Çektiğin fotoğraflar da çok güzel. Son işlemler de bittiğinde bir tecrübe etmeni isterim.

156 1.6. 05.10.04 - 05.10.09, 100K

Brabus

GTV emin ellerde, verilen emekler cok guzel olmus/oluyor. Sahsen bir onceki janti daha cok begensemde arac sizin zevk sizin. Konunuzu ilgiyle takip ediyorum.  :nazar: :nazar:

Teşekkür ederim bu yorumunuz için.
Çevremde de değerli kişiler olduğundan bir de çok ilgileniyorlar. Bu yüzden sorunsuz geçiyor ve zevk de veriyor.

Jant konusu aklımda ama bu yeni jantı ben dediğiniz gibi daha çok sevdim. Özellikle yakından çok kalite duruyor. 17" olması zaten hayat kurtardı. 18'le GTV'yi kullanmak çok zordu.
Bir yandan da jant bulunca alacağım zaten.
18" TE37 ve 16" Teledial de garajımda duruyor.
3 model aklımda 17 var bir tanesini alınca onları kullanacağım.

Brabus

Çok yakışıklı bir araç olmuş. Benim de yorumum jantlarla ilgili olur, zevkler ve renkler tabi , kullanıcı hangisini tercih edersen güzel olan odur. Ben olsam yuvarlak far detayı nedeniyle yukarıda fotoğrafını paylaştığınız halka jantları tercih ederdim, yakışmışlar da. Ancak mevcut jantlar da haliyle daha bir spor duruyor.  :yukari-ok:

Teşekkür ederim. Yukardaki 16" Teledial olmuyor aracıma. 17" si olunca seçeneklerden biri, başka seçenekler de var. Bunun şimdi acileyeti azaldığından en çok beğendimi bulunca değiştireceğim.
Tekrar teşekkürler

Brabus

Konuyu da yeni fotoğraflarla güncelleyeyim. sonra çok detaylı fotoğraf ve video paylaşımlarım olacak.

Önce kısa şekilde bilgi vereyim Deri, kapı trimleri, döşemesi, bagaj döşemesi kırık yerlerin tamirini, bakımını bitirdik. Sonuç bazılarında %100 çok azında %70 seviyesinde. İyi ki de yaptırmışım diyorum. Bu konuda sonra detaylı fotoğraf ve video paylaşacağım.

Bunla birlikte önceki sahibi, GTV'de büyük Emeği olan Volkan bazı ondaki parçalarını verdi. Orjinal plakalık harika oldu. Kitapçık gelecek, Hava Filtresi Kutusu vb çok sevindirdi. Tekrar teşekkürler kendisine.

Bu süreçte ufak kaporta sorunu vb konuları da hallettik. Şu anda aracım Aytuğ Acar Usta'da. Bu Cumartesi yanına gideceğim. Onun performans gibi konularda görüşü çok önemli.

Anahtarla biraz uğraştım. Yedek anahtarım VW sustalılarına benziyordu ve kötü durumdaydı. Orijinal anahtarını da her durumda eskitmek istemedim. Orijinal amahtara baktım hatta kumanda özelliği de olsun diye 156 - 2001-2 'deki kırmızı tek tuş anahtarını da araştırdım. Henüz bulamadım. Burada amacım hem Alfa Romeo anahtarı olması hem de kumanda özelliğini anahtara taşımam. Fakat Ferrari modeli olan 3 tuşlu bu model yedek anahtar şeklinde yaptırdım. Uygun anahtar bulmak zor, tüm Alfistilere ve tanıdığım anahtarcılara sordum. Aslında bu model de gayet iyi oldu. Burada da paylaşmak istedim. Orijinal Anahtarlarından birini bulunca da onu yaptıracağım. Şu anda bende 1 tane var onu da çok eskitmek istemiyorum. Merkezi kilit kumandaya sonradan bağlandığından onun ayrıca kumandası var. Fotoğrafta görünmeyenn

916 Spider Kardeş. Kondisyonu çok çok iyi.

Bu kadrajdan sonra başka fotoğraflar da çekeceğim. Özellikle ilk fotoğraf çok hoşuma gitti.
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Bunlar da son zamandaki fotoğrafları.
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Neler kaldı;

1- Deri, Kapı döşemesi, bagaj döşemesi çatlak, kırık yerlerin tamiri bakımı.
2- Geçen gün Sportivo - Yılmaz Usta'ya da gösterdim. Değerli yorumlarını paylaştı.
3- Klima Kalorifer sorunu. Bir elektrikçi uğraştı ama kaza geçirdiği için devam edemedi. Bostancı Sanayi'de Yılmaz  Usta'nın önerdiği bir yer veya Aytuğ Abi'de yapılacak.
4- Tedarik ettiğim Pininfarina F Logosu ve yazısı,Manifold Isı Koruma Sacı montajları yapılacak.
5- Bagaj amortisörünü değiştirdik, kanatla birlikte çalışması için 156 amortisörleri harika oldu.
6- Spor yay var. Öndeki takozlar gitmiş. Buna kapsamlı Aytuğ Abi Bakıyor.
7- Alt devirler performans sorunu. Açık hava filtresi var, katalitik iptali var. Bunlar alt deviri öldürmesi normal ama Aytuğ Abi tam ilgileniyor.

Sonraki Aşamada yapacaklarım
8- Disk ve kaliperleri değiştirebilirim.
9- Direksiyon ufak elden geçebilir. Vites topuzunu değiştirebilirim. Vites körüğü, el freni körüğü tamiri
10- Tavan döşmesi benden önce siyah yapılmış. Tavandaki trimler eski renk kalmış. Onların da rengini değiştirebilirim.
11- Teyp. Orijinal teybini bir şekilde bulacağım. Bendeki Oto Cd Player güzel ama araca uygun retro bir model alabilirim. Bagajda Woofer var, Kapılarda Hertz Hoparlörler var, Tweeterlar var. Müzik ses kalitesi çok iyi.

Brabus

Son güncellemeleri paylaşayım. 500 günlük uğraş sonucu gördüğümüz tüm sorunları çözdük. Öncelikle desteği olan herkese buradan da teşekkürler  :alfisti:

GTV'de herhalde çözdüğümüz konu sayısı 100 vardır. Kullanıma sorun teşkil etmiyordu bazıları yapılmasa da olurdu. Fakat gördüğümüzü yaptık.

Yukarda yazdıklarıma ek olarak Aytuğ (ACAR) Abi'de. Motoruyla ilgili her konuya bakıldı. Kontroller yapıldı. Manifold Isı Sacı montajı yapıldı, Hava filtresi Kovanını sağ olsun Volkan buldu ve orijinale döndüm. Bazı yapamadığımız eksikler de yapıldı. Alt takımda çok iş yapıldı. Aytuğ Abi'ye ben işlemler bitince bakım vb yapacağımı söyledim

Sonra İstanbul'a getirdim aracı. Muhsin Usta'nın uygun zamanında yurtdışından getirttiğim Klima Flap motorları takıldı. Torpido inince gördüğümüz sorunları ve bakımları da yaptık. Ampülleri de değiştirdik.
Dışarda tamponu da sökerek klima kaçaklarını düzelttik. Sonunda Klima ve Kalorifer sorunsuz çalışmaya başladı.

İstanbul'da Hidayet çok destek vermeye devam etti. Sağ kapıda fitil sorunu vardı düzeldi, silecekleri bir daha düzeltti, Bakım dışında tüm sıvı ve hidrolikleri de değiştirdik. Şanzıman, Direksiyon, Fren,...

Sol sinyal bazen yanmıyordu, Muhsin Usta yine baktı 8'li flaşör var kadranın arkasında lehimlerini düzeltti. Sorun gitti.

Stop lambasında ince çatlak, ve Farlarda basit Xenon vardı İlker Kemal sağ olsun, farları yeni gibi yaptı. Yeni mercek, h11 çevrim ve iyi bir led ampülle, karşı tarafı rahatsız etmeyecek şekilde en iyi ışığı aldık. Stop lambası tamir oldu.

Bu arada ben yurtdışından bayağı parçasını aldım.

Önerilen bir rot balans yerine gittim. Bir fotoda dikkatinizi çekecek direksiyon hafif sağ. Alt takıma da çok müdahale ettik. 3 kere tecrübeye çıkıp iyi şekilde yapıldı. Şu anda sorunsuz. Rot Balans'taki ustada şase olarak çok düzgün dedi sevindirdi. Biz de zaten komple ön arka söktüğümüzde ve Volkan'dan aldığım bilgide kaza namına bir şey göremedik.

Tuvtürk Muayene ve Egzoz'dan da geçti. Çok güzel bir duygu.

Bundan sonra GTV CUP'ın orijinal Brembosunu aldım, EBC Performans 305mm Disk de takacağız. Biraz görsellik ve fren performansı iyileşmesi olacak. Küçük iyileştirmeler de olacak. Yakında daha uzun mesaj da yazacağım.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

cario

Gtv her zaman guzel, hep bir uhde, masallah.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Pervasiz_7

Elinize sağlık maaşaallah çok emek var. Keyifle binersiniz inşallah  :alkis:
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

agucba

Teyp konusunda Almanya'da genel olarak Spider ve GTV'leri toplayan veya orijinale sadık kalmak isteyenler arayış içerisinde.
Elinde olanlar da yüksek fiyata satıyorlar veya satmaya çalışıyorlar.

Örneklerden biri.

Karşıma "uygun fiyatlı" bir şey çıkarsa özelden paylaşırım sizinle.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

Brabus

Serkan Bey teşekkürler ilginiz için.

Ben çoğu güncellemeyi yazamadım. Ben 99, TS 'lerde gelen teybi çok iyi kondisyonda sıfır gibi Londra'da buldum ve aldım. Hatta kodu vb de var.
Ayrıca ph2 2000'de olan siyah teybin de sadece kafasını bulabildim. Bunu da Polonya'dan aldım.

Teyp işi ve Cup Brembo Caliperi biraz zor oldu... Bir de 99,2000 ve bazı yılların katalogları da var elimde. İşime yarıyorlar.

Teyp konusunda Almanya'da genel olarak Spider ve GTV'leri toplayan veya orijinale sadık kalmak isteyenler arayış içerisinde.
Elinde olanlar da yüksek fiyata satıyorlar veya satmaya çalışıyorlar.

Örneklerden biri.

Karşıma "uygun fiyatlı" bir şey çıkarsa özelden paylaşırım sizinle.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Brabus

Merhaba,

uzun zamandır yazmamıştım.  Aslında aldığım ilk günden bu yana boş zamanımda ilgileniyorum, çok da zevk alarak. Değerli Alfa Romeo Ustaları, İyi Usta arkadaşlarım ve yakın Alfisti çevrem çok yardımcı oluyor.
Kafamdaki tüm işleri 500 günlük proje gibi bitirdim. Bir eksiği kalmadı.

Bir yandan da işlerimle ilgili çok yurtdışına çıktım, kritik parçalarını buldum, hepsini aldım getirdim. 2. direksiyonum oldu birini iyi şekilde GTA direksiyonuna çevirdim, Ekstra havayastığım da var, bir tane de spor direksiyon ve direksiyon mili dönüştürücü de alabildim. Bunları tedarik edip getirmem cidden çok zor oldu. Spor Sparco pedallar da var Bunları takmasam da evde sergi gibi tutuyorum. Ayrıca 1999 yılına ait orijinal Teybi 3 sene uğraş sonrası İngiltere'de buldum, aldım, getirdim.
Motor bölümünde çok uğraştık her geçen gün daha sorunsuz hale geldi.
Bu sırada TuvTürk'ü sorunsuz geçti. Bu süreçte katalizör olmadığını, orijinalinde var ama km yapmadığımdan katalizörsüz şeklinde geçişini yaptım.
Orijinal Cup'tan çıkma Brembo kaliperleri Fransa'da buldum. Getirdim, onları taktik, bremboların içinde eski Pagid balata vardı, performans serisi EBC Disk'i de distribütörü aracılığıyla getirdim. Ses yapan eski Pagid'leri sıfır bulduğum OEM GTA balatalarıyla değiştirdim. Tabi performans serisi fren hidroliği değişimini de yaptık.
Bunun dışında bulunamayan genleşme kabından buldum. Bunla birlikte radyatör temizleme işlemlerini de yaptık. Çok rahatladım.
Bazen 1 ayı geçiyordu çalıştırmam, bu durumda kadeh sesi geliyordu. Bunun için Motul'ün ürününü kullandım. Memnun kaldım.

916 GTV'nin bende önemi büyük. Yakında Akü değişikliği var. AKü'nün olduğu yeri de komple temizleyip, kabloları düzenleyip, mumlayacağız. Sonra daha detaylı yazarım size.

Brabus

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

kuti147

Maşallah Ertan nazar değmesin, gerçekten nadide bir çiçeğe bakıyorsun, her geçen gün güzelleşen bir çiçek :) herhangi bir parça için ne kadar çok emek verirsen arada ki bağ da o kadar güçleniyor  :yukari-ok:
Kazasız belasız, keyifli sürüşler  :serefe:
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Fatihob

Bu ne güzel bir GTV. Tebrikler, güzel uğraşmıssınız. Güle güle kullanın :clover:
..

AlfistiK€R€M

Kazasız belasız günlerde kullanmak dileğiyle. Güle güle kullanın.  :clover:
Bir Alfa Romeo'ya sahip olamazsınız, onunla hayatı paylaşırsınız.
145 Quadrifoglio '97