Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV V6 TB 1997

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Emre Sezen

Arkadaşlar, daha öncede sitede üyeydim, ancak alfama henüz sahip oldum.

Yoğun uğraşlar sonucu, bugün istanbuldaki kar yağışında aldırmadan otobüsle yaptığım tekirdağ yolculuğu sonunda arabama kavuştum.

Aksilikler olmadı değil, köy yolunda ön lastik yırtıldı.  :) gece gece lastikçi stepne derken, stepneyi takabildik.

Yeni aldığım aracın ki özellikle gtv nin tam keyfini çıkarıcakken 60 km/h hızla şehir merkezine kadar 1 saat kullarak çıkma lastikçiye vardım. :)

O engeli aştım ki sileceklerin durmadığı farkettim, çamurlu ön camla seyahat ettim, çünkü ya cam suyu yoktu ya da arızalıydı.

Nihayetinde istanbula geldim, sileceklerim hala durmuyor, önceki sahibi röle olarak söyledi ama ne derece doğru bilmiyorum.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Gouki

Hayırlı olsun ve geçmiş olsun :) Gelişmeleri merakla bekliyoruz :clover:

Emre Sezen

teşekkür ederim yalnız şu kaputu nası açıcam bi bilsem, birde şu silecek olayı gerçekten röle mi ve herhangi bir elektrikçi halledebilir mi?

tugrul

2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Emre Sezen

Gouki

Direksiyonun altındaki kaput açma kolu ne durumda Emre bey ? Bazen bu kola bağlı olan tel kopup içeri kaçabiliyor. Bu durumda direksiyonun altındaki trim'i söküp kontrol etmeniz gerekebilir.

Emre Sezen

:) işte ben o kolu bulamadım ki, direksiyon ayar kolu var başka da bişey bulamadım, eski sahibi açtı halbuki ama ben kolu bulamadım.  :)

fevkalbeser12

Hoşgeldiniz:) bu sorularınıza en iyi cevabı Anıl arkadaşımız verir. Hatta geçenlerde kendisi silecek ile alakalı bi tecrübesi olmuştu. Site içinde ararsanız bulursunuz.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

FB10ur

Hayırlı olsun kazasız belasız...şansızlıklar için geçmiş olsun nazar boncuğu diyelim

Emre Sezen

teşekkürler arkadaşlar, çok sevindim diye oldu eminim :) ama olsun gülü seven dikeni durumu zaten hiç dert değil halledicez hepsini

Anıl

Hayırlı olsun,güle güle kullanın,her konu da yardımcı olmaya çalışırız. Kaput açma kolu,direkyiyon kolonunun altında pedallara yakın,küçük bir kol,üstünde direksiyon ayar kolu var!Eğer kolu çekip bıraktığınıda geriye kaçıyorsa,birşey sıkıştırın,yoksa kaputu açamazsınız,bu arada kaputta ki kolda yolcu tarafı farının 5-6cm yanında! Sileceği durdurmak için şimdilik sigortasını sökün, o da direksiyonun sol atında kapağın altında...Silecek bu araçlarda biraz sorunlu,sanırım sizde de fasıla rölesi ayırmıyor,yani kartta bir sorun olabilir,iyi bir elektrikçiye gidin sorununuzu çözer,olmadı bana gönderin,ya da ebay'den çıkmasını alın,uygun fiyata vardı yakın zamanda. Ama bizim buralarda acayip fiyatlar istiyorlar bunu da belirteyim.
Bu arada büyük ihtimal cam suyu bitmiştir,çok küçük bir haznesi var 1 litre kadar :) o da bagajda,şöför tarafında,zaten kapağı görürsünüz!Doldurması derttir,çünkü hazne serum torbası gibi birşey,yani plastik değil,ağzı çok dar bu yüzden suyu bagaja boşaltma ihtimaliniz yüksek. Doldururken kapağın bulunduğu doldurma ağzı borusunu iki yanından sıkın,sanki boğazlıyor gibi :D ,bu işlem boğazdaki klapeyi açar, sonra yavaş yavaş doldurun,1litre yeterlidir.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

Hayırlı olsun. Şaka bir yana alırsan Alfa olursun Kalfa olayına erken başlamışsınız :)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Anıl

Bu GTV'ler adamı kalfa değil,direkt usta yapıyor :)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

teşekkürler arkadaşlar bir resim daha göndereyim ve fikrinizi almak istediğim bir hususu sorucam

Emre Sezen

aracın üstünde şu anda 16 lık bu jantlar var

You are not allowed to view links. Register or Login

ben şu 17 liklerden düşünüyorum ama birde size sorayım dedim

Emre Sezen

Hayırlı olsun,güle güle kullanın,her konu da yardımcı olmaya çalışırız. Kaput açma kolu,direkyiyon kolonunun altında pedallara yakın,küçük bir kol,üstünde direksiyon ayar kolu var!Eğer kolu çekip bıraktığınıda geriye kaçıyorsa,birşey sıkıştırın,yoksa kaputu açamazsınız,bu arada kaputta ki kolda yolcu tarafı farının 5-6cm yanında! Sileceği durdurmak için şimdilik sigortasını sökün, o da direksiyonun sol atında kapağın altında...Silecek bu araçlarda biraz sorunlu,sanırım sizde de fasıla rölesi ayırmıyor,yani kartta bir sorun olabilir,iyi bir elektrikçiye gidin sorununuzu çözer,olmadı bana gönderin,ya da ebay'den çıkmasını alın,uygun fiyata vardı yakın zamanda. Ama bizim buralarda acayip fiyatlar istiyorlar bunu da belirteyim.
Bu arada büyük ihtimal cam suyu bitmiştir,çok küçük bir haznesi var 1 litre kadar :) o da bagajda,şöför tarafında,zaten kapağı görürsünüz!Doldurması derttir,çünkü hazne serum torbası gibi birşey,yani plastik değil,ağzı çok dar bu yüzden suyu bagaja boşaltma ihtimaliniz yüksek. Doldururken kapağın bulunduğu doldurma ağzı borusunu iki yanından sıkın,sanki boğazlıyor gibi :D ,bu işlem boğazdaki klapeyi açar, sonra yavaş yavaş doldurun,1litre yeterlidir.

anıl bey çok teşekkür ederim, sileceği dediğiniz gibi bir elektrikçiye göstericem, olmadı sizi biraz yorabilirim  :) :)

Emre Sezen

anıl bey bu arada sanırım arka buğu çözücüde arızalı ya da film var diye çalışmıyor , tam anlayamdım, direksiyonun hemen sağında km tuşunun orda yer alan buğu tuşuna basıyorum ama nafile , zaten basıldı mı basılmadı belli de olmuyor, ekran da bir uyarı felan yanması gerekmiyor mu?

Alfadanadam

Hayırlı uğurlu olsun. Güzelce Muhsin abiye götürün ilgilensin derim ben.
Bu arada mevcut jantlarınızı çok yakıştırıyorum ben. Hem konfor hem de ekonomik anlamda bence hiç değiştirmeyin. Alfamı satmasam hemen müşterisi olurdum 16'ların.

KAKIRMAN

Bu jantlar bulunmuyor kolay kolay. Değerini biliniz. Bülent Hocamın gözler direkt jantlara gitmiştir kesin :)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Emre Sezen

Bu arada mevcut jantlarınızı çok yakıştırıyorum ben. Hem konfor hem de ekonomik anlamda bence hiç değiştirmeyin. Alfamı satmasam hemen müşterisi olurdum 16'ların.

teşekkür ederim, muhsin abi derken hangi servis tam olarak, ben daha önceleri milano yılmaz ustaya giderdim ama muhsin abiyi tanımıyorum

Emre Sezen

Bu jantlar bulunmuyor kolay kolay. Değerini biliniz. Bülent Hocamın gözler direkt jantlara gitmiştir kesin :)

bunları öğrendiğim iyi oldu  :) değiştirmiyorum jantları, olursa da bülent beye haber veririz.

fevkalbeser12

bunları öğrendiğim iyi oldu  :) değiştirmiyorum jantları, olursa da bülent beye haber veririz.
Banada haber verebilirsiniz:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Emre Sezen

Banada haber verebilirsiniz:)

tamamdır hocam emin olun yabancıya gitmez, kesinlikle önce alfistilere haber veririm.

Alfadanadam

teşekkür ederim, muhsin abi derken hangi servis tam olarak, ben daha önceleri milano yılmaz ustaya giderdim ama muhsin abiyi tanımıyorum

Muhsin abi elektrikçidir. Piyasadaki en eski Alfa elektrikçilerindendir. Anadolu yakasında Bostancı sanayindedir. Ben Carium'a bakıma gittiğim zamanlarda elektrik işlerini ona hallettirirdim. Bizim arabaların en iyi derdinden o anlar. 10 numara bir şahsiyettir aynı zamanda.

Emre Sezen

Muhsin abi elektrikçidir. Piyasadaki en eski Alfa elektrikçilerindendir. Anadolu yakasında Bostancı sanayindedir. Ben Carium'a bakıma gittiğim zamanlarda elektrik işlerini ona hallettirirdim. Bizim arabaların en iyi derdinden o anlar. 10 numara bir şahsiyettir aynı zamanda.

teşekkür ederim, önce milano yılmaz usta ardından da muhsin abiyle tanışmaya o zaman.  :)