Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV V6 TB 1997

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Evet, benim fotoğraflar adamı zengin ettim,21 tane satmış,daha öncede bir 30 satmışlığı var :D
Bu arada orada göze batan,olmayan teyp çerçevesi artık var ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Aklıma gelmişken aracınızda kasko var mı, ben korkmuştum inanılmaz rakamlar çıkar diye, eğer yoksa tavsiye edebilirim 1650 tl gibi bir rakam çıkıyor.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Anıl

Malesef yok, 2 sene önce 2küsür bin lira bedel çıkarınca yaptırmadım,İstanbul trafiğinde şart ama ben zaten haftada bir kullanıyorum,trafikte pek yok zaten girmiyorum da ama Allah korusun ne olacağı belli olmaz bu ülkede,bir arkadaşımın aracının tavanına park halinde saksı,başkasınada uydu anteni çanağı düştü,satarken sonra dert anlatmaları zor oldu :)
Bu arada şu göstergelerde çok fena dürtüyor beni ama kendime söz verdim bakım harici birşey harcamıycam diyorum.
You are not allowed to view links. Register or Login
Birde bunlar var daha önce başka bir araca birba'dan gösterge fonları aldım,çok kaliteli üretim yapıyorlar ama kısa süre önce şeytan dürttü yine GTV'ye alayım dedim, ya üretim kalktı, ya da internet satışı,alamadım,bu sefer melekler dürttü herhalde...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Malesef yok, 2 sene önce 2küsür bin lira bedel çıkarınca yaptırmadım,İstanbul trafiğinde şart ama ben zaten haftada bir kullanıyorum,trafikte pek yok zaten girmiyorum da ama Allah korusun ne olacağı belli olmaz bu ülkede,bir arkadaşımın aracının tavanına park halinde saksı,başkasınada uydu anteni çanağı düştü,satarken sonra dert anlatmaları zor oldu :)
Bu arada şu göstergelerde çok fena dürtüyor beni ama kendime söz verdim bakım harici birşey harcamıycam diyorum.
Birde bunlar var daha önce başka bir araca birba'dan gösterge fonları aldım,çok kaliteli üretim yapıyorlar ama kısa süre önce şeytan dürttü yine GTV'ye alayım dedim, ya üretim kalktı, ya da internet satışı,alamadım,bu sefer melekler dürttü herhalde...

öyle bir heves etmişim ki gtv ye fotoğraf arşivi yapmıştım, biri uygulamış ve şöyle görünüyor

Anıl

Bu arada birde bu tip göstergeler var,bu da k-tec firmasına ait 159 vari bir havada,eleman alt fonunu da beyaz yapmış,birde orta panele dikkat derim ;)

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Bu arada birde bu tip göstergeler var,bu da k-tec firmasına ait 159 vari bir havada,eleman alt fonunu da beyaz yapmış,birde orta panele dikkat derim ;)

yapma hocam gösterme şu orta panelden :'( :'( bu da yapmış melez olmuş ama olmuş , :'(

bi de şu renk aklımı  almıyor değil

Emre Sezen

hava güzel olunca kaçırmadım  :) çıkıp biraz benzin harcadım.

Anıl

Zaten insanın hep benzin harcayası geliyor ama kendimi tutuyorum :) Bu arada GTV'nin maşallahı var, nazar değmesin :nazar:

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Zaten insanın hep benzin harcayası geliyor ama kendimi tutuyorum :) Bu arada GTV'nin maşallahı var, nazar değmesin :nazar:

teşekkür ederim, ama beni bugün hiç üzmedi benzin olarak, yavaş yavaş araca alışıyorum, turboyu devreye sokmadan vites değiştirdikten sonra tüketim çok komik rakamlara iniyormuş meğer, yeterki dur kalk fazla olmasın,

bu arada şu iki eksiği temin edebileceğim bir yer tavsiye edebilirmisin, bulamıyoruz çünkü :( bakmadığım ebay versiyonu kalmadı,

amortisör üst takozu ve gtv vites topuzu  :'(

emin

maşallah gtv tadında :nazar:
keyifli sürüşler, bu jant çok yakışıyor şuna ya
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Emre Sezen

maşallah gtv tadında :nazar:
keyifli sürüşler, bu jant çok yakışıyor şuna ya

teşekkürler, bilemiyorum hani bir söz vardır ya "kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş" bana mı öyle geliyo bilmiyorum ama bir çok yeni model araçtan daha çok beğeniyor ve seviyorum gtv'yi. :)

Anıl

Bunun için tek yol ebay'de gtv breaking yazıp,parçalayanlara mesaj atmak,illa ki birisi size gönderirim diyecektir,amortisör üst takozu ön mü yani bu mu(sarı); You are not allowed to view links. Register or Login
yoksa arka mı You are not allowed to view links. Register or Login arka ise fiat palio'da uydurran olmuş. Birde yetkili servise sorun,bazı parçalar dışarıya göre ucuz olabiliyor!
Dur kalk olayına fazla girmeyip,90-100 gezerseniz,normal bir 2.0 tüketimi var! 90km/h hızda 100km'de 156 2.0'dan 0,5-1litre fazla yakar,fabrika verilerine göre!Ama hız arttıkça bu oran baya farklı oluyor :)

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Bunun için tek yol ebay'de gtv breaking yazıp,parçalayanlara mesaj atmak,illa ki birisi size gönderirim diyecektir,amortisör üst takozu ön mü yani bu mu(sarı); You are not allowed to view links. Register or Login
yoksa arka mı You are not allowed to view links. Register or Login arka ise fiat palio'da uydurran olmuş. Birde yetkili servise sorun,bazı parçalar dışarıya göre ucuz olabiliyor!
Dur kalk olayına fazla girmeyip,90-100 gezerseniz,normal bir 2.0 tüketimi var! 90km/h hızda 100km'de 156 2.0'dan 0,5-1litre fazla yakar,fabrika verilerine göre!Ama hız arttıkça bu oran baya farklı oluyor :)

teşekkürler hocam, ön sol amortisör üst takozu olarak geçiyor. bulduğum kaynaktaki hali ise şöyle 0060585517   AMORTİSÖR DİSKİ ÖN SOL ÜST.
verdiğiniz linkleri incelemeye alıyorum.

tekrar teşekkür ederim.

Alfadanadam

Eskiden beri çok beğenirdim GTP 01'i, ne güzel yaptınız alarak ya :)

Emre Sezen

teşekkür ederim, çok mutlu oluyorum bu yorumları gördükçe, ve yavaş yavaş bi önceki sahibinden açıkca söylemek gerekirse kurtardığım için çifte mutlu oluyorum.

devir kesiciye girince turbo devreye giriyor sanıyordu  :(
ben aldığımda yağ 15.000 de idi  :(
lastikler 2005 üretimi idi  :(

ama artık sağlıklı :)

Anıl

Fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla,spor salonu sahibi,apaçi bir sahibi vardı. Sırf hava olsun diye alıyorlar bu araçları,bakmıyorlar,bozuyorlar,yazık ediyorlar.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla,spor salonu sahibi,apaçi bir sahibi vardı. Sırf hava olsun diye alıyorlar bu araçları,bakmıyorlar,bozuyorlar,yazık ediyorlar.

allahtan çok geç olmadan kurtardım elinden  :) yoksa bir gtv daha tozlu sayfalara doğru yol alacaktı.

emin

teşekkür ederim, çok mutlu oluyorum bu yorumları gördükçe, ve yavaş yavaş bi önceki sahibinden açıkca söylemek gerekirse kurtardığım için çifte mutlu oluyorum.

vay arkadaş, gtv bildiğim kadarıyla öyle hemen de devir kesicide gaz kesmiyor baya bir vuruyor adama çatara patara turbo zannedip vites atmadan mı kullanıyormuş acaba =) hey allahım ya neler duyacağız daha, gtv sahibi olsam 3 ayda bir bakıma götürürüm muhtemelen. mitoda bile 6 ayda bir elden geçiriyoruz. vakit ve para harcayınca bunu da önceden göze aldıysanız derlenip toparlanır ki şeklen bence harika, bi temizinden cila atılsa tamamdır, dış görünüş.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Emre Sezen

vay arkadaş, gtv bildiğim kadarıyla öyle hemen de devir kesicide gaz kesmiyor baya bir vuruyor adama çatara patara turbo zannedip vites atmadan mı kullanıyormuş acaba =) hey allahım ya neler duyacağız daha, gtv sahibi olsam 3 ayda bir bakıma götürürüm muhtemelen. mitoda bile 6 ayda bir elden geçiriyoruz. vakit ve para harcayınca bunu da önceden göze aldıysanız derlenip toparlanır ki şeklen bence harika, bi temizinden cila atılsa tamamdır, dış görünüş.

çok şükür ki ilk bakımında yılmaz usta ve bahattin ustalar (milano alfa) motorunda en ufak bir pürüz olmadığını ve yapılan ölçümlerde çok sağlıklı olduğunu ve çok doğru bir iş yaptığımı belirttiler.

burdan arese v6 nın hakkaten ne kadar sağlam bi motor olduğunu bir defa daha anlamış oldum. gerçi önceki sahibi bu bilgilerle çok az km yapmış  :haydi:

dediğiniz gibi bir cilalık işi var, geri kalanlarsa sadece detay. :)

Emre Sezen

Bazen eski ustalara güvenmek gerekiyor, illaki servis diye zorlamaya gerek yokmuş,

Önde egzoz çatalında önceki sahibi alttan vurduğu için kartere dayanmış vaziyetteydi, ve egzoz bazı yerlerden kaçırıyordu, ön tarafta kartere dayandığı için sürekli motor yağını ısıtıyordu, evimin yakınındaki egzoz ustası da onu ısıttı  ;) ve sorunu giderdi  :), bu kadar farkedeceğini düşünmemiştim ama inanılmaz bir fark oluştu tamir sonrası. hatta aracın sesi azaldı bile diyebilirim. bonus olarak da bir foto ve video koyalım.

wolkanku

hayırlı ve güzel hareketlerle devam etmeniz dileğiyle :)) güle güle kullanın :))
eski sahibinin yaptığı hataları düzeltirken insan hem içinden anlam veremiyor nasıl böyle olduğuna, hem de sanki onu iyileştirmiş gibi şevkat doluyor :))
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Emre Sezen

arkadaşlar tecrübeli alfistilerin acil yardımına ihtiyacım var, aracım bugün soğukken çalıştırdığımda (bugün istanbul bayağı soğuk) her zamanki gibi 3 dk kadar hareket etmeden bekledim, beyaz egzoz dumanı fazlalığı dikkatimi çekti, 5-6 km yol aldım az biraz ısındı herhalde motor diye düşündüm, trafikte beklerken aynadan beyaz dumanı görüyordum, çevredeki araçlara baktım ,aynı oranda duman sadece bir araçtan geliyordu (a4.1.8t) sonrasında dikkat çekmeyecek hale geldi ve kayboldu,

Aracı parkettim bir arkadaşa uğradım, 4-5 saat sonra tekrar çalıştırdım, evime geldim, yaklaşık 500-600 metre yol gittim,sitenin içindeki yoğun araç trafiğinden park yeri ararken bir ara hafif rampada geri geri gittim, dumandan aynayı göremiyordum o derece. yukarıdada belirttiğim gibi araç soğuktu hala, ama bu kadar duman olması normal mi yoksa ben mi evham yapıyorum,

Hepsinden önemlisi bu araç aldığımın 3 .günü komple bakıma girdi (18 gün önce) yağıydı,antifiriziydi bujiydi komple değişti, komple test edildi, eğer bir sorun olsa fark edilmesi gerekmezmiydi.

delimai

Bu beyaz dumanla ilgili topik var forumda enlice tartisildi bu konu...bizm araclar normalden fazla beyaz duman atarlar...eger antifiriz haznesindeki su azalmiyorsa -bence -bir sorun yoktur...ama su azaliyorsa conta bor yerden kaciriyor demektir...oda buhar olarak atiliyordur egsozdan mudahale gerekir....ve genellikle varolan bu sorun antifiriz degisimi,den sonra ortayaa cikiyor-benimki oyle olmustu-yeni antifiriz contanin catlak curumus bolgelerindeki kiri pasi temizliyor aciyor ..ve conta kacirmaya basliyor-bizim contalar metalmis ustaanin dedigine gore-paraflu kullanmaliymisiz....
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

Emre Sezen

Bu beyaz dumanla ilgili topik var forumda enlice tartisildi bu konu...bizm araclar normalden fazla beyaz duman atarlar...eger antifiriz haznesindeki su azalmiyorsa -bence -bir sorun yoktur...ama su azaliyorsa conta bor yerden kaciriyor demektir...oda buhar olarak atiliyordur egsozdan mudahale gerekir....ve genellikle varolan bu sorun antifiriz degisimi,den sonra ortayaa cikiyor-benimki oyle olmustu-yeni antifiriz contanin catlak curumus bolgelerindeki kiri pasi temizliyor aciyor ..ve conta kacirmaya basliyor-bizim contalar metalmis ustaanin dedigine gore-paraflu kullanmaliymisiz....

yanıtınız için teşekkürler, yalnız kafamın almadığı konu, servis bunu kontrol etmez mi,etmesi gerekmez mi, tecrübeye boşuna mı çıkıyorlar.

bu arada kontrol etmem gereken hazne sanırım şu işaretli yer, servis doldurduğundan beri, max . yazısının 1 parmak üstünde, hiçbir değişiklik yok.

delimai

Rica ederi, benimkindede anlamamislardi tecrubede....araci birakin kacak varmi kontrolunu yapacagiz dedimustam...ertesi gun 4. Silindirden kacagin oldugunu soyledi...contayi cikardilar gercekten curumustu..her silindird vardi fakat 4.silindirdeki delik curuk barizdi....evet antifiriz deposu o isaretli yer,eger orda bir eksilme olmuyorsa contada bir kacak yok demektir...benimki bir haftada min cizgisine dusuyordu...takip etmek lazim...ama dedigim gibi bizim aracpar nedense daha fazla beyaz duman atiyor-ozellikle 10 derece ve altina dustugunde hava...biz beyaz beyaz gidiyoruz simdi...takmiyorum artik :D.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD