Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Önce GT, sonra Giulietta, şimdi 159’la geri dönüş  (Okunma sayısı 10554 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OğuzCanAlantor

• Membro
Maşallah süper olmuş  :nazar:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Doğa Tosun

• Membro
harika görünüyor  :nazar:
"AlfaRomeo 159 JTDM Dist.Plus Qtronic
"MercedesBenz C180 AMG Selection
"BMW 520i Executive Plus

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)
"BMW 320ied 40th year(sold)
"BMW X5 3.0i (sold)
"BMW 320ia (sold)
"MercedesBenz C180 AMG(sold)
"VW Passat B8 Highline(sold)
"Honda Civic SportPlus 182(sold)
"Nissan Navara 4x4 Platinum(sold)

Alfadanadam

• Moderatore
Nerden nereye yav :) Ellerinize emeklerinize ve cebinize sağlık. Güle güle sağlıkla keyifle inşallah bundan sonra

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kılıç Kalkan

• Membro
Aracı resmen  tekrar hayata döndürmüşsünüz tebrikler.Sizin gibi insanlara hayranım bu kadar emek uğraş araştırma bilgi bravo. Canı gönülden iyi günlerde ağız tadıyla kullanmanız dileğiyle.

salihyksk

• Membro
Muhteşem  :yukari-ok: :nazar:

fluhayat

• Membro
tek söylenecek şey emeğine sağlık. herkesin harcı değil bukadar şeyi yapmak.

Bi de sorum olacak. aracın boyası nerede yapıldı(bukadar emeğe değecek kadar iyi bir yer sanırım)? yazdan sonra ben de güzelce boyayayım diyorum.
alfa romeo 2004 156 distinctive

admin

• Amministratore
Sanki olmamış gibi...  :))

Şaka tabiki...

:nazar:
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

qrkmtp

• Membro
Tek kelimeyle muhteşem olmuş !!  :alkis: :alkis: nazar değmesin  :nazar: :alfisti:

Semih izgi

• Membro
Mükemmel bir çalışma.  Araç şiir gibi olmuş maşallah kazasız belasız güzel günlerde kullanın  :nazar:

Kılıç Kalkan

• Membro
Bu arada emeği geçen ustalarında ellerine sağlık cillop gibi olmuş :D

iceberg156

• Membro
Masallah. Konuyu ilk defa okudum. Okumaya devam ettikçe meraklanmaya basladim. Hikayenin sonu cok guzel bitti

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

erdem1904

• Membro
Son fotoğraflarda fuar standında ki sıfır 159 gibi duruyor  :)  40.000 x maşallah :nazar:  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Orhanga

• Membro
Arkadaslar herbirinize ayri ayri ayri tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin bu forumu o yuzden cok seviyorum birbirimizi tanimasak ta gercekten zevk sahibi iyi insanlarin bu forumda oldugunu dusunuyorum :), cok buyuk bir bolumunu bitirdik isin simdi sira yapilacak ince islerde insallah :) double din mesela aslinda zenec z-n720 dusunuyordum hem aracin tum ozellikleri ile entegreydi direksiyon tuslari ile vs ama bir yandan da iphone kullandigim icin carplay ozellikli double din tavsiyesi de aklimda bir yandan stock sevdigim icin araci orjinal navigasyon ve blue me ile mi kullansam onu dusunuyorum ayrica on dasboard cok iyi durum da degil o parcalari carbon mu kaplasam yada kumlama ile tum boyayi soyup tekrar mi boyatsam vs gibi seyler aklim da

hi_cazz

• Membro
Öncelikle gümüş gri rengi 159a en son yakıştırdığım renk olmasına rağmen yapılan işlemlerden sonra bayıldım. Double DIN konusunda benim önerim aliexpressten alabileceğiniz 159a özel bir android ünite olacaktır. trimleri boyatma konusunda ise çok orjinal olmayacağını düşünüyorum sonradan boyatmanın. Ti versiyonlardaki gibi fırçalı bulabilirseniz tadından yenmez.

Allah kaza bela vermesin.

master

• Editore
Maşallah  :nazar: Emeğinize sağlık, gerçekten de arkadaşların dediği gibi showroomda duran araba yaratmışsınız :) Nazardan, kazadan, beladan uzak kullanmak nasip olur inşallah.

Double-din olayında ise orjinal navigasyon kullanmanız konsolu kesip biçmeden mümkün değil. Boyutları aynı gibi duruyor ama standart Blaupunkt teyp ile orjinal Alfa Romeo navigasyonunun boyutları farklı, dolayısıyla konsola birebir oturmaz. Derseniz ki ben keserim biçerim yine de orjinal isterim, orası tercih meselesi tabii ki :)

Alternatif olarak ise orjinal gibi dursun derseniz ben bir süredir Çin malı olan Android işletim sistemli ünitelerden kullanıyorum, gayet de memnunum. Kalite olarak tabii ki Alpine, Pioneer gibi markalarla kıyaslanamaz, ancak benim de takıntım orjinal gibi durması olduğu için bu ünitenin avantajı da odur ki, modele özel üretim yapıldığı için çerçeve kullanmadan konsola birebir oturuyor. Direksiyon tuşları için de ekstra aparat kullanmanıza gerek yok, birebir uyumlu.

Çerçeve ile oturması sıkıntı olmayacaksa tek adres Alpine kanaatimce.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Orhanga

• Membro
Sanirim cin mali android double din sistem olacak. Bende orjinal gorunsun istiyorum. Trim icin de fircali ti dasboard cok aradim ama bulamiyorum. Bulsam cok super olacak hatta ic tavan dosemesi ni guneslikleri siyah yapmak istiyorum ama tabii ki ayni sizler gibi goruntu orjinal gorunsun derdim,tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler zihnim de canlandirirken tavsiyeleriniz cok faydali arkadaslar tesekkur ederim

fevkalbeser12

• Membro
Sanirim cin mali android double din sistem olacak. Bende orjinal gorunsun istiyorum. Trim icin de fircali ti dasboard cok aradim ama bulamiyorum. Bulsam cok super olacak hatta ic tavan dosemesi ni guneslikleri siyah yapmak istiyorum ama tabii ki ayni sizler gibi goruntu orjinal gorunsun derdim,tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler zihnim de canlandirirken tavsiyeleriniz cok faydali arkadaslar tesekkur ederim

Bu arada elimde hiç kullanılmamış 159’a göre double-din çerçevesi var. Bu kadar emek harcanmış 159’a hediyem olabilir isterseniz.

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Orhanga

• Membro
Bu arada elimde hiç kullanılmamış 159’a göre double-din çerçevesi var. Bu kadar emek harcanmış 159’a hediyem olabilir isterseniz.

Valla harikasiniz :) eger alpine vb double din alirsam rahatsiz ederim tekrar tesekkur ederim :)

ucarozcan

• Membro

Fırçalı füme ti tirimleri neden arıyorsun ki?  Fırçalı füme folyo ile kaplama yapabilirsin. İstanbul'da iyi yapan yerler vardır diye düşünüyorum.
Hem bu şekilde maliyet de düşük olur.
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

Orhanga

• Membro
Fırçalı füme ti tirimleri neden arıyorsun ki?  Fırçalı füme folyo ile kaplama yapabilirsin. İstanbul'da iyi yapan yerler vardır diye düşünüyorum.
Hem bu şekilde maliyet de düşük olur.

Benim Trimlerin uzeri tirtikli,folyo ile guzel durur mu sıkıntı olur dıye düsündüm aslında sormak lazım dedigin gibi bu işi yapan bir yere

hi_cazz

• Membro

Benim Trimlerin uzeri tirtikli,folyo ile guzel durur mu sıkıntı olur dıye düsündüm aslında sormak lazım dedigin gibi bu işi yapan bir yere

@passione Candoğan’ın aracında bizzat canlı gördüm. Kaplama gayet güzel olmuş. Onunda tırtıklı trim ama herhangi bir sorun olmamış.

iceberg156

• Membro
Kaplama konusunda takipteyim. Benimde dashboard fircali fume kaplatma dusuncem var. Istanbul'da iyi bir yer bulabilirseniz haberleselim @orhanga

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

TRSemih

• Membro
Öncelikle maşallah :nazar: gelişmeler çok güzel devam ediyor. Emeğinize sağlık.

Dashboard'a elektrostatik boya uygulanabilir. Araştırıp boyacıdan fikir almak lazım. Normal bir boyama işleminin uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. Fırçalanmış alüminyum folyo ile de kaplanabilir. Yalnız burada beni endişelendiren bir konu var; kapladıktan sonra alüminyum yerine kağıda dokunacaksınız ve kalite hissi düşecek muhtemelen. Karbon kaplama ise boğacaktır bence.

Kaplama veya boya seçiminiz her ne olursa olsun renk yine gri olmalı. Zira Argento'nun uyum içerisinde olduğu parçalar onlar :)

Kaplama örneği için aşağıda başlığa bir göz atın mutlaka;

http://www.alfistiturkey.com/forum/index.php?topic=5362.msg353368.msg#353368

Kolay gelsin
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

agucba

• Amministratore
Böyle güzelleştirilmiş ve gençleştirilmiş bir 159 görünce, insanın 159 alası geliyor.
Sade ve güzel.
Bir de Candoğan Bey'in 159'u var. O da sade ve yapılanlar az çok paylaşıldığı için, en azından fotoğraflardan bence çok güzel görünüyor.

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

///////////////

murat

• Amministratore
Böyle güzelleştirilmiş ve gençleştirilmiş bir 159 görünce, insanın 159 alası geliyor.
Sade ve güzel.
Bir de Candoğan Bey'in 159'u var. O da sade ve yapılanlar az çok paylaşıldığı için, en azından fotoğraflardan bence çok güzel görünüyor.

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

Gerçekten 159 aşkını depreştiriyor bu iki 159  :nazar: :nazar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

GoogleTagged