Tekrar selam arkadaşlar. Size daha önce peugeot 207gt sahibi olup yaşadığım sorunlardan kısaca bahsetmiştim ve q2 almaya niyetli olduğumu söylemiştim. Ne yazıkki işler beklediğim gibi olmadı. Zaman kısıtlamam olduğundan dolayı bu ayki kampanyayı da kaçırmayım düşüncesiyle bugün türkiyede stokta kalmış son iki 147 1.6TS Blackline dan birini kaparosunu yatırıp satın aldım. Blackline eklemeleriyle beraber q2 yi aratmasa da koltuklar, bose ses sistemi ve yakıt konusunda aklım hala q2 de kaldı tabiki. Ama sonunda ben de acemi Alfisti olarak aranıza katılmış bulunuyorum.
Kendime alfisti demekte sakınca görmüyorum, çünkü aylarca araştırmadan sonra markanın ve özellikle 147 nin girilmemiş öğrenilmemiş noktası kalana kadar ve yeşilyurt showroomdaki satış sorumlusu Selda hanıma kalp krizi geçirtene kadar öğrenmek istediğim herşeyi öğrenmiş bulunuyorum. Tabi bunların büyük kısmı da sizlerin sayesinde. Aranızda olmaktan çok mutluyum.
Daha da güzel olanı satın aldığım araç Türkiye'de donanım ve renk olarak tek. Beyaz üstüne siyah tavan opsiyonuyla sipariş edilmiş ilk 147 ve satılan ilk araç benimki olması benim için ayrı bir önem taşıyor. Saten ön panjur - aynalar ve karartılmış camlarla birleşince çok hoş bir görüntü olmuş bence. Nazar değmesin diyelim. Cuma günü teslim almaya gideceğim kısmetse. Hayırlısı diyelim.. Tekrar herkese selamlar.
Şimdiden hayırlı olsun İyi günlerde kullan.Fotoğrafları bekliyoruz.
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah
Hayırlısı olsun. Araç gelince resimleri bizimle paylaşın, ben çok merak ettim açıkçası.
Yay şart
Hayırlı uğurlu olsun.
hayirli ugurlu olsun. allah kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin.
Hayırlı olsun. Resimleri bende merak ettim doğrusu. Bekliyoruz.
hayırlı uğurlu olsun.kazasız belasız inşallah...
Hayırlı uğurlu olsun, renk seçimi çok güzel,canlısını da görebiliriz umarım=) Kazasız belasız günlerde kullanmanız dileklerimle.
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. Fotoları acil bekliyoruz merakta bırakma.
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak dileğiyle.
Hayırlı olsun, kazasız belasız....
Hayırlı olsun kardeşim,,,,,,,,,
Aman arkadaşlar nazara gelmeyelim gözlere dikkat
Kazasın belasız her zaman iyi günler de kullanman dileği ile...Willkommen an Bord
Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın..
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle.
Hayirli olsun. Iyi günlerde kullanin.
Ama ne olur teslim almadan önce ALFA nin her tarafini kontrol edin ve öyle teslim alin. Bir sorunu varsa teslim almayin. Lütfen bu dediklerini ALFA yi görünce unutmayin. En ufak sorunu varsa (cizik, boya farki gibi...) teslim almayin. Bu yüzden cani yanan arkadaslarimiz var. Yeni bir ALFISTI daha kazandik. Ilk toplantimizda ALFAnizla ve sizinle tanisiriz...
Hosgeldiniz.
Aracınız hayılrı olsun kazasız belasız kullanmanız dileği ile hoşgeldiniz
Mümkünse bir kaporta ustasıyla falan gidin, ıncık cıncık kontrol ettirin.
Hayırlı olsun, kazasız belasız keyifle kullanırsınız inşallah :)
hayrılı uğurlu olsun...kazasız belasız kullanmanız dileğiyle..gerçekten süper bi kombinasyon olmuş..beyaz renk siyah tavan ve cantlar çok güzel duruyor..allah nazarlardan saklasın diycem çünkü her geçtiği yerde ilgiyi üzerine toplıycak bir araç.
Camlar kendinden koyu renkli olduğu için çok sanslısın. Gerçekten güzelmiş, nazar değmesin...
herkese çok teşekkürler. Maliye bakanlığımız sağolsun büyük bir gerizekalılık örneği gösterip ötv mevzuatını değiştirdiği için fatura kesme işlerinde biraz aksaklık oldu yarın sabah alamayabilirim yani arabayı ama zamanla çektikçe yeni resimler ekleyeceğim..
Hayırlı olsun, kombinasyon şahane.
Benim de kırmızıyla birlikte 147'ye en çok yakıştırdığım renk beyaz.
Güle güle kullanın şimdiden!
hayırlı uğurlu olsun kazasız sürüşler
Hayırlı olsun Gerçekten enfes görünüyor
hoşgeldiniz.
Kazasız sürüşler sevgili CSL, kıskanmamak elde değil, nazar değmesin..
Hayırlı olsun.Hoşgeldiniz.
artık şöyle detay fotolar alsak diyorum...
quote:
artık şöyle detay fotolar alsak diyorum...
Ben de.
Çok şık bence de..
Hayırlı olsun, gülel güle kullan...
Tek kelimeyle muhteşem. jantlar, camlar, spolier, tavan, renk. Tek eksiği krom bagaj çıtası sanki

Gülegül kullanın.
Fabrika çıkışı egzoz ucuda iyi olmuş

Edited by - ATA on 31/07/2008 22:24:22
E artık çıyayı da aramızda toparlayıp göndeririz be Ata'cığım.
Bu arada "yay şart"demiş miydik ?
Bagaj çıtasına bence hiç gerek yok, hiç yakıştırmıyorum bizim arabalara...
Beyaz ve siyah muhteşem olmuş, ilk defa 147 mk2 de beyaz beğendim hatta çok beğendim. :)
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın...
Bagaj çıtası bence kötü olur, şu haliyle araç çok güzel.
Beyazın popüler olduğu şu günlerde siyah tavanla beraber araç çok şık duruyor. Kim inanır bu 147'nin 2000'de çıktığına, makyajlı da olsa...
bu kadar yakışıklı arabaya bi app birde yay şart ama :)
Renk çok güzel gerçekten. Blackline donanımla gelen jantlar şahane :)
Güle güle kullan, kazasız belasız.
Çok şık bir 147. Bir de 1.6 yerine 2.0 olsaymış o zaman tadından yenmezmiş artık.

Bu beyaz carerra beyazı olarak geçiyor da ondan. Süper bir renk. Diğer 147/156 beyazlarından farklı.
O krom çıta konan yer boş olduğunda sanki bir eksiklik var gibi geliyor benim gözüme, çukur kaldığı için =)) App gerçekten lazım ama.
App nedir arkadaşlar?
çok teşekkürler arkadaşlar, bagaj çıtasını ben de çok yakıştıramıyorum o yüzden emin olamadım belki bi üstüne koyup bakılabilir ama bu hali de iidir :) yay doğru diyorsunuz lazım ama yollar malum arabaya 4 kişi binince bile tümseklerden dikkatli geçmek gerekiyor, bi de yay olsa ne olur die düşünmeden edemiyor insan. Bir de yay çok sertleştirirse trim sesleri artar die endişe ediyorum.
Geçen gün maslakta başka alfacı arkadaşlar gel de görelm neymiş şu arabayı dediler oraya gittik ön tarafa yapıştıma plaka yaptırdık, plaka yokken 2 defa polis çevirdi laf anlatana kadar imanım gevredi muhtemelen bana denk gelmiştir önceki arabamda da aylarca önde plakasız gezdim kimse de çevirip bişi dememişti. neyse işte ama o da hoş oldu. çekince resimlerini koyucam. Bugün güzelce yıkadım cila yaptım ama o kadar üstüne titrememe rağmen her gittiğim yerde kıyı köşe park yeri arayıp park etmeme rağmen ön yolcu kapısına bi öküz kapıyı açarken çarpmş ufak bi göçük var çok belli değil ama canımı sıktı doğal olarak nası nerde ve kaça yaptırılır, boya olmadan vakumla düzeltiyorlardı bi zamanlar böle göçükleri ama nerde var kim yapar bilmiyorum fikri olan var mı?
bu arada app sanırım şu çerçevesiz plakalara deniyor bir de yazı tipi sanki hafif kalın oluyor doğru mudur?
Edited by - CSL on 02/08/2008 21:48:19
Dert etme ufak tefek şeyleri.Plaka için 34 GS 0347 (üyelerimiz bölümü)ye bak.
Mesela bu bir APP plaka, çerçeveli çerçevesiz olması farketmez. Hatta çerçeveli olmasını öneririm.

Ata'cığım,ilk örnekteki plakayı hiç sana yakıştıramadım,aşk olsun.Şimdi biz de 34 GS 1905 li bir errari mi ekleyelim örnek olarak?
Bence gayet güzel ;)
Sendeki bu plakanın yasaklı olması için sebep nedir ata?
Benzeri durumlar için zamanında ben pederin arabayı götürmüştüm memnunda kalmıştık görüşmenizi öneririm.
Hem yeni araba el vurdurmaya kıyamaz insan hemde arabanın en sivri kıvrımında göze batan bir yer olmasın ister gönül.
Bilgi için :
http://www.drvinyltr.com/ (http://www.drvinyltr.com/)
Seçim sizin, nazardan uzak olsun...
quote:
çok teşekkürler arkadaşlar, bagaj çıtasını ben de çok yakıştıramıyorum o yüzden emin olamadım belki bi üstüne koyup bakılabilir ama bu hali de iidir :) yay doğru diyorsunuz lazım ama yollar malum arabaya 4 kişi binince bile tümseklerden dikkatli geçmek gerekiyor, bi de yay olsa ne olur die düşünmeden edemiyor insan. Bir de yay çok sertleştirirse trim sesleri artar die endişe ediyorum.
Geçen gün maslakta başka alfacı arkadaşlar gel de görelm neymiş şu arabayı dediler oraya gittik ön tarafa yapıştıma plaka yaptırdık, plaka yokken 2 defa polis çevirdi laf anlatana kadar imanım gevredi muhtemelen bana denk gelmiştir önceki arabamda da aylarca önde plakasız gezdim kimse de çevirip bişi dememişti. neyse işte ama o da hoş oldu. çekince resimlerini koyucam. Bugün güzelce yıkadım cila yaptım ama o kadar üstüne titrememe rağmen her gittiğim yerde kıyı köşe park yeri arayıp park etmeme rağmen ön yolcu kapısına bi öküz kapıyı açarken çarpmş ufak bi göçük var çok belli değil ama canımı sıktı doğal olarak nası nerde ve kaça yaptırılır, boya olmadan vakumla düzeltiyorlardı bi zamanlar böle göçükleri ama nerde var kim yapar bilmiyorum fikri olan var mı?
bu arada app sanırım şu çerçevesiz plakalara deniyor bir de yazı tipi sanki hafif kalın oluyor doğru mudur?
Edited by - CSL on 02/08/2008 21:48:19
heh ben de bu dr vinyl i arıyordum aslnda unutmştm ne olduğunu bi zamanlar dergilere falan ilan verip duruolardı. çok teşekkür ederim..
quote:
Ata'cığım,ilk örnekteki plakayı hiç sana yakıştıramadım,aşk olsun.Şimdi biz de 34 GS 1905 li bir errari mi ekleyelim örnek olarak?
Google2'a 'app plaka' yazdım, ilk o resim çıktı Murat Abi =)
Zaten komiktirki 34GS1905 yazsanda yine Fener plakası çıkıyor :))))
nazarlık şart :)
Kazasız belasız inş
şimdi arkadaşlar malumunuz öğrenciyiz her ne kadar çalışıp para kazanıyor olsam da paranın büyük kısmı ünversiteye gidiyor. Bu arada söylemeyi unuttum en başında Yeditepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. liği okuyorum. Bu 4. senem, sınıf ı sormayın

Sevgili leyleğime amortisör - yay öneriniz ne olabilir, dediğim gibi araba zaten sert ve blackline ın süspansiyonları zaten normal 147lerden de sertmiş, daha da sertleşip tıngırdamasını istemiyorum arabanın. Aynı zamanda eski aracımla karşılaştırınca bu daha sert olmasına rağmen onun kadar zıplamıyor. Yani bozuk zeminlerde daha stabil bir sürüş sağlıyor. Bu özelliğinin bozulmasını istemiyorum. Bir de malum okul hayatında toplucana gezilince şöförlük bize düşüyor :) geçen hafta arabaya 4 kişi bindiğimizde dikkatsizce geçtiğim bir kasisten hafif bir uyarı aldım içim gitti doğal olarak. Yani o halde alçaltınca iyice sorun olur derseniz baştan girmicem o işlere para dökmeye gerek yok.
Bir diğer konu serviste blaupunkt un bluetooth/USB arayüzü takılabildiğini öğrendim. Bu sayede bluetooth araç kiti yerine geçtiği gibi bluetooth üzerinden cep telefonundaki veya başka bir kaynaktaki müzikleri çalabiliyor, usb belleğinizdeki müzikleri çalabiliyor veya ipod/mp3 çalar bağlayarak orjinal müzik sistemini kullanabiliyorsunuz. Söylediklerine göre direksiyon üzerindeki kumandalar da kullanılabiliyormuş usb bellek ile. Fiyatına 240ytl dediler. Sizce makul mu? Ses sistemi için benim niyetim aslnda bulabilsem bose nin orjinal subwoofer ını bulup bagajda özel yapılmış yerine monte etmek ancak bu biraz hayal gibi sanırım. Onun için etrafa dinletmek için değil kendim dinleyecek kadar kullanacağım ufak bir sub almak istiyorum. Marka, model, bayi, fiyat bilgisi, tavsiye edebilecek olursa çok mutlu olurum. Onun haricinde yine tavsiye eceğiniz modlara da açığım..
Nazar deymesin
Maşallah diyelim tekrar.
Bence de krom çıtaya gerek yok. Araç bu haliyle olması gerektiği gibi sportif ve siyah tavan ile uyum içinde bir tarza sahip.
Bu arada üzülerek söylemek istiyorum ki, ön plaka hiç olmamış. En azından arka plaka ile bile uymaması bence göze batıyor. Onun dışında sticker oluşu basit durmuş..
Bence sitedeki başlıklardan görebileceğiniz şekilde, hatta Sercy arkadaşımız da yardımcı oluyordu sanırım o konuda, çift mühürlü bir APP plaka yaptırmanız. APP plaka konusundaki naçizane görüşüm de çerçeveli olması yönündedir :) Kesinlikle daha güzel duruyor :)
Yanlış anlama ama, o sticker plaka hiç olmamış adaş
Çevirmeye girersen zaten plaka yokmuş muamelesi görüceksin ve cezayı aynı miktarda yiyeceksin o yüzden öne çift damgalı bir plaka takmadıktan sonra durum hep aynı, bilmem anlatabildim mi? ;)
hani diyorum ilk resimler falan...
onun dışındada, vay vay vay :) Güle güle kullan
Maşallahhh denir nokta konur. Jant ve aynalar beni yedi bitirdi tüketti resmen pazartesi sabah sabah.
plaka konusunu anladım arkadaşlar, teşekkürler görüşleriniz için şu önümüzdeki 1 ay içinde sanırım hiç vakitim olmayacak ilgilenmek için ama sonrasında hemen bir güzellik ayarlicam söz :) bu arada şöyle bir duyum aldım plaka konusunda ruhsata işletip ön tarafa plaka takmamak da mümkünmüş böyle bir bilgisi olan var mı?
Öyle bir şey yok ne yazıkki en azından bizim için geçerli olabilme şansı yok, TRde önde ve arkada plaka bulundurma zorunluluğu var hoşuma gitmesede bizim arabalardada plaka takıcak yer var :D
quote:
plaka konusunu anladım arkadaşlar, teşekkürler görüşleriniz için şu önümüzdeki 1 ay içinde sanırım hiç vakitim olmayacak ilgilenmek için ama sonrasında hemen bir güzellik ayarlicam söz :) bu arada şöyle bir duyum aldım plaka konusunda ruhsata işletip ön tarafa plaka takmamak da mümkünmüş böyle bir bilgisi olan var mı?
Ben de hiç duymadım.
sordum ama cevap alamadım bu app plakaların trafikte sakıncalı olması neden?
APP plakaların fontu, Türkiye'de kullanılan font'tan farklı !
Eğer app plakalara mühür vurmaya ikna edebilirseniz gayet kanuni bir plakanız olur, aksi halde üzeri mühürsüz olur. Yaşadığınız yere de bağlı olarak sorun yaşayabilirsiniz polislerle
Hayırlıolsun aracınız güle güle kullanın.
Kazasız belasız..
Plaka konusuna kafayı çok takmayın bence, Jantlar çok güzel egzost ucu çok güzel Aynalar süper.
Bence Siyah tavan olmamış gibi geldi bana.
Baktıkçada ısınıyor İnsan.
Yay kesinlikle Şart.
Eksik olan en önemli şey bir an önce yapın derim.
quote:
APP plakaların fontu, Türkiye'de kullanılan font'tan farklı !
Eğer app plakalara mühür vurmaya ikna edebilirseniz gayet kanuni bir plakanız olur, aksi halde üzeri mühürsüz olur. Yaşadığınız yere de bağlı olarak sorun yaşayabilirsiniz polislerle
Çok teşekkür ederim
Herkese selamlar tekrardan.
İş yoğunluğundan siteye birşeyler yazmaya vakit bulamıyordum, bugün Alfimi 10 000km bakımına götürdüm akşamına da bir girip selam edeyim dedim.
Bakımdan önce arabayı satın aldığımda fark ettiğim klimanın ses yapması nedeniyle sipariş verilen klima kompresörü garantiden değiştirildi. Motor yağı ve yağ filtresi değiştirildi. Ayrıca farlardan memnun olmadığım için satın aldığım Osram Silverline ampullerimi biraz önce taktım. Aslında NightBreaker almak istiyordum ama H7 için bulamadım ve Silverline aldım.
Ampulleri değiştirmek bilmeyen biri için gerçekten zormuş onu da öğrenmiş oldum :) Özellikle soketlerden sürücü tarafında olan çok zor çıktı, farların arkası da dar olduğundan epey uğraştım.
Farkı görmek isteyenler için çok belirgin olmasa da (cep telefonu ile çektiğim için parlak görünüyor) sol farın daha parlak ve beyaza yakın yandığı belli oluyor fikir edinmek isteyenler için sizinle paylaşmak istedm. Sanırım forumun foto ekleme link i ile ilgili sorun var resim çıkmıyor link veriyorum:
http://img123.imageshack.us/my.php?image=img0103fw6.jpg
Edited by - CSL on 04/11/2008 21:41:55
Dediğiniz gibi fark çok belli olmuyor ama, size göre fark olduysa yeterlidir zaten,hayırlı olsun=)
renk seçimi mükemmel. donanıma zaten kelime bulamıyorum tavan ne kadar yakışmış öyle. kırmızısını emekliye ayırdığımızdan beri beyazını arıyorum mk1 ama imkansız gibi görünüyor. güle güle kullanın.
şıkır şıkır yanıyor... maşalah
Sağolun, bu arada geçen hafta bostancı köprüsünün üstünde karşı yönden gelen bir 156 lı alfisti ile baya bi camdan çıkıp selamlaştık, o beni gördü el kol korna falan yapınca ben de camdan çıktım teşekkür ettim. Bu beni çok mutlu etti, çünkü Alfa selamı bitmiş diye açılan başlıkta yazılanları okuduktan sonra trafikte özellike forumdan birilerini görürmüyüm diye bakınıp duruyorum. Acaba bana selam veren bey de forumdan mıydı? Sanırım stromboli grisi yeva buz mavisi makyajlı 156 idi arabası.
Trafikte bir çok 156, 147, 159 görüyorum ancak en azından şöyle bir göz teması bile olmadan dip dibe gitmek geçmek beni mutsuz ediyor. Eskiden Peugeot 207gt kullanırken bile GT ve RC sahipleri birbirini görünce korna çalarlardı, Alfistilere yakışmıyor..
Arkadaşlar modifiye kategorisine açtığım başlıkta ledlerimi yaptıktan sonra buraya da bir fotosunu koyayım dedim, hem de ilgi duyanlar için aşama aşama anlatm
http://www.alfistiturkey.com/index/topic.asp?TOPIC_ID=6708&FORUM_ID=37&CAT_ID=3&Topic_Title=147+Led&Forum_Title=Modifiye
Sercan sana beni Emre ustayla tanıştırdığın için ne kadar teşekkür etsem azdır. Gerçekten hem insan olarak, hem de yaptığı iş olarak hem bu kadar kaliteli, dürüst ve arkadaş canlısı bir insanla çalışmak herkese nasip olmaz. Bugün kandırdı beni zaten geçen hafta ankaraya giderken yanan bir far ampulümden sonra aklıma giren xenon olayını bugün hazır ledleri bağlayalım derken yapıverdik. Bu arada alfa 147 lerde alpine direksiyon kumandası çalışmıyor. Birtek pioneerın bazı serileri için 75eu ya satılan bir entegre ile uygulama mümkünmüş, Emre usta araştırmış öyle söyledi. Elinde Mtec xenon seti vardı, başka marka kullanmıyorum dedi ve benim de aklımda olan 6000K den başka takmam ben dedi. İsabet oldu hemen işlere giriştik.
Son resimler:


Yarın vakit bulup arabayı yıkarsam daha güzel resimleri de çekip sizlerle paylaşırım. Bu arada öndeki plakayı söktüm, bi ara vakit bulabilirsem götürüp tampondaki plakalık izleriyle beraber kapatılması için boya yaptırıcam. Araba yoldan geldiği için üzeri leş gibi fotoların kusura bakmayın.
Şunu da söylemeden edemicem, daha önceden paylaştığım üzere H7 standart ampullerimi Osram silverline olanlarla değiştirmiştim, ancak son zamanlarda epey karanlık gelmeye başlamıştı, zaten ankara seyahatim sırasında da bir teki yanınca benzincide durup standart bir osram ampulle değiştirdim, silverline olan sağ taraf yeni standart ampule göre bariz daha sarımtrak ve daha az ışık veriyordu, yolda da yeni ampulün farkı hissediliyordu. Dolayısı ile Osram ın fazladan ışık ve beyazlık vaadeden apullerinin hikaye olduğu tecrübelerimle sabit olmuştur.
Bu arada ledlerin beslemesini Emre abi özel bi klips ile park ampullerinin kablosundan aldı, herhangi kesip biçme işlemine gerek kalmadı ve gayet güzel çalışıyor, herhangi bir arıza lambası vs. söz konusu değil. Ama eğer ki bu şekilde yapamamış olsak sanırım röle kullanmam gerekecekti. İhtiyacı olan arkadaş olursa fikir olsun diye yazdım.
Şimdi sırada mercekler gelecek. Bu haliyle kullanıp insanlara işkence etmek hiç içimden gelmiyor.
Edited by - CSL on 29/03/2009 01:13:40
Kaliperlerimi de geçen hafta serviste Salih usta sağolsun boyadı, çok da güzel oldu. Aslında niyetim arabanın da renklerine uyumlu olur diyerekten siyah yapmaktı, ama Salih abi israr edince hem de internette baktığım ducati edition ın fabrika çıkışı kırmızı boyalı kaliperlerini gözümün önüne getirince israr edemedim ve boyadık.


Ledler ayrı bi hoşuma gitmeye başladı..
Arkadaşlar geçen gün kız arkadaşımı eve bırakıp döndüm, kızıltoprak - yeşilköy 1.köprü saat 23:00 civarında sürat 70-80km arasında yakıt tüketimini denedim, yeşilköy havuzlu kavşağa gelen kadar(sahil yoluna ayrılan göbek) ortalama süratim 73km/h ve yakıt tüketimim 5.3lt/100km idi. Sonrasında 3-4 tane lamba ve park manevralarının ardından 5.6lt/100km oldu fotosunu paylaşıyorum aşağıda. Ben bu sonuçlara hayret ettim açıkçası. İlk arabam 835kg 0.8lt turbolu smart roadster bile bu kadar düşük tüketim sağlayamıyordu. Bu sınıfta kullandığım hemen hemen ne teknoloji olursa olsun hiçbir aracın bu kadar ekonomik sürülebildiğine şahit olmamıştım. Bu da bizim TS motorların aslında sakin kullanımda ne kadar ekonomik ve verimli bir motor olduğunu aynı zamanda performanslı kullanıldığında da müsrif olmak koşuluyla ne kadar performanslı olabileceğini gösteriyor. Aynı şekilde beşiktaş barbaros bulvarından çıkarken 1.6tdci 110hp-240nm ford focusa karşı bile kopartıp gidebiliyorum. Ayrıca hatırlatmak isterim ki benim aracımın üstünde 17" jantlar ve fabrika çıkışı bridgestone potenza b050 ler var. Yani herhangi bir tasarruf yapmaya yönelik hiçbir çalışma yok.
1 sene olacak neredeyse hala ön tamponum sivilceli geziyorum çok da canımı sıkıyor. Yarın ve cuma günü son finallerim var bitiyor. Ardından tamponu delikleri kapattırıp boyatıcam. Tabi hemen arkasından mevsime yakışır biçimde meguiars uygulama yapan bir tanıdığa götürüp cila yaptırıcam. Ardından yeni fotolarla tekrar birlikte olacağız.

Edited by - CSL on 27/05/2009 18:02:41
Kaliperlerin üzerine yapıştırmak için Alfa Romeo stickeri şart ama...
Evet Murat bey onları aldım ama 2 aydır vakit olmadi haftasonu kısmetse
app plaka konusnda sizinle bisy paylaşmak istiyorum eğer app plaka yaptirmak isterseniz ve sorunsuz dolaşmak isterseniz önce emniyetten bi tane plaka bastırmak için fiş alın gidin plakaniizi normal plakanizi bastırın mühürledin sonra interntte bi dünya app plaka basan yerler var size yakın olan birine gidin orda mühürlü plakanızı bozmadan üstüden geçerek app ye çevirin siizinde mühürlü bi app plakanız olsun arkadaslar o zaman poliste skıntı çıkarmamiyor cünkü kendilerinin mühür var üstünde :)))) Sorun varsa Çarede vardir.
can hayırlı olsun degisiklikler :)
Sercan çok sağol, arkadaşlar kusura bakmayın kaç zamandır imkanım olmadı siteye girmeye. Pikniğe gelmeyi çok istiyordum ancak ailevi nedenlerden ötürü o haftasonu istanbulda olamadım, tam da o sırada trafikte ...'nın tekiyle kavga ettik azıcık, sağ ön kapı kolumu kırdı. Uzun hikaye, zaten tatsız mesele o yüzden hiç anlatmayım 10 gündür kapı kolu bekliyorum İtalya'dan, falan derken işte uzadı gitti. Bir yandan bahsettiğim hidrojenle çalışan araç meselesi baya vaktimi alıyor bu nedenle eve bile gelemiyorum desem yeridir. Sanayilerde girip çıkmadığım yer kalmadı. Tabi bu koşuşturmacanın içinde bostancıya da gidip dolandım, hazır gitmişken çıkmacı Alfam'a uğradım. Ahmet abiyle tanıştık, konuştuk, çok sıcak kanlı bir insan, işini de iyi yapıyor. Oradan sağ sol çıkma 159 merceği aldım, haftaya arabam kaporta işine girecek o sırada farları ve ledleri eve alıp üzerinde işlere girişicem. Onlar bitince sırada başka fikirlerim var. Yaptıkça yine sizlerle paylaşıcam. Tekrar aranıza gelmek güzel bütün Alfistilere selam..
caddebostanda gördüğüm ve selamlaştığım beyaz 147 bu muydu yoksa? :)
sahil yolunda, kırmızı mitodaydım bende..
Evet :) Mümkün oldukça Alfalara selam vermeden geçmiyorum, tabi çok nadir geri dönüş oluyor, ama tahmin etmiştim senin olduğunu siteden günlükten takip ettiğim kadarıyla. Trafikte olunca simayı tam çıkartmak mümkün olmuyor şimdi söyleyince tam oldu.
Geçen sanki sahibinden.com'da gördüm bu aracı...
http://www.sahibinden.com/sahibinden_2009_alfa_147_blackline-95WQQaXQQ20560152WQQpXQQdisplayitem ilanı olan araç 2009 model ve bursada
yok yok bu değil.
buldum: http://www.sahibinden.com/alfa_147_blackline_beyaz_ustu_siyah_tavan-31WQQaXQQ21119270WQQpXQQdisplayitem
satılmış, fiyat da uygun, üzüldüm vallahi.
alfistilikten istifa durumu olabilir.

son mesajda 03,07,09
Selam arkadaşlar, çok uzun süredir siteye girmeye imkanım olmuyordu. Arada daha önce de bahsettiğim bir hidrojenle çalışan araç projemiz için çok yoğun çalışıyoruz. Sürekli sanayi ve okul arasında gidip geliyorum falan kendi işlerime vakit ayırmaya fırsatım olmuyor.
Ne yazıkki Alfa 147 mi sattım :( Yılda 36-37 bin km yol yaptığım için yüksek benzin masrafı beni sevgili Alfam'dan ayırdı. Aylık 5-6 depo benzin almak şu fiyatlarda ve koşullarda benim de aylık gelirlerimin düştüğü bir zamanda kaldıramadığım bir hal aldı.
Alfistilikten istifa durumuna gelince Alfa'nın tadını aldıktan sonra başka bir araç ile mutlu olamayacağımı anladım. Neredeyse tüm markalarda birçok model aracı test ettim ancak Alfa'nın yeri çok başka. Şimdi bütçemin el vereceği bir 159 jtd bakıyorum. Bugün de MiTo jtd için fiyat sordum. Haftaya gidip test edeceğim. Ama MiTo sunduğu işçilik, malzeme kalitesi ve hacime göre bence pahalı bir araç. Ben hiçbir zaman büyük araba hayranı bir insan olmamışımdır ancak MiTo'nun McPherson süspansiyonu ve servo direksiyonunun Alfa'nın safkan sürüş keyfini baltalayacağını düşünüyorum. 147 ve 159 daki çift salıncak süspansiyon tasarımı bence sınıflarındaki en iyi tasarımlar. Hele 159 sınıf farkı gözetmeksizin kullandığım en iyi yol tutuşu olan araçlardan biri.
Bir başka sorun MiTo'nun içine oturduğumda kendimi çok rahat hissetmiyorum. Bacak boyum ortalamanın üzerinde olduğu için baldırım orta konsola çarpıyor ve bu beni fazlasıyla rahatsız ediyor. Ancak çıtasız kapı camı olayı benim hep aşık olduğum bir tasarımdır. Bu detaya da bayılıyorum. Ayrıca animasyonlu göstergeler falan da çok hoş ayrıntılar.
Uzun lafın kısası Alfisti kavramı benim kalbime işledi artık. Aranızdayım, gelişmelerden haberdar edeceğim.
alfa romeo tarafından istifanız kabul edilmemiş demekki tekrardan hoşgeldiniz
Tekrardan hoşgeldin o zaman, haberlerini bekliyoruz
Herkese uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar.
Daha önce yazdığım hidrojen aracı projem ve okul yoğunluğu nedeniyle foruma girmeye aslında eve gelip uyumaya bile fırsatım olmuyordu. Bu nedenle gerek aracımla ilgili gerek proje vs. hiçbir bilgi veremedim sizlere. Ama vakit buldukça girip okudum, tüm bu arada aramıza yeni katılan tüm Alfistilere selamlar.
Alfam'dan ayrıldığımı söylemiştim sizlere en son ancak devir işlemlerini yaptırmaya gideceğimiz sırada fark ettik ki aracın üzerinde şirketimizin vergi borcu nedeniyle haciz varmış. Dolayısıyla aracı satamadım o işlerle uğraşmaya da vaktim olmadı. İyi ki de satmamışım, yeni Guilietta'nın bu kadar etkileyici olmasını beklemiyordm. Şu mevzular çözülür çözülmez ve para durumum da yoluna girerse yakın zamanda bir Guilietta alma niyetim var ama yakın zamanda mümkün görünmüyor. Hayırlısı..
Bu süre içinde proje için de Almanya'da Lausitz Euro Speedway pistinde düzenlenen Shell Eco Marathon yarışmasına katıldık ve yol araçları kategorisinde enerji sıralamasında 7. olduk.


Aracı eski Alfistilerden Can Nasman'ın ortağı olduğu Poliset firmasının ve okulumuzun desteği ile yaptık. Gövdenin tüm çalışmaları Poliset tarafından yapıldı. Ancak tasarım ve görsel detaylar bize ait. Tabi bunu söylemek de aslında Can beye birazz haksızlık oluyor, çünkü biz aracı güneş altında ısınmasın diye beyaz yapalım diye düşünürken Can bey aklıma girip hadi şunu Alfa kırmızısına yakın güzel bi kırmızı yapalım deyip bu renge boyadı. Farları ve cam detaylarını da tamamen kendisi elinde çalışarak ortaya çıkardı. Bütün bu koşuşturmanın arasında çok keyifli Alfa muhabbetleri de döndü durdu tabi.
Yine koşuşturmanın içinde projeden çok yakın bir arkadaşıma ikinci el bir 159 distinctive plus aldık. Kırmızı deri ve bose ses sistemi - navigasyon ile beraber çok keyifli bir araç. Onun da resimlerini yakında paylaşırız.
Pazar günkü toplantıda görüşmek üzere.
Tebrikler, çok güzel çalışmalar. Ciddi bir emek ve vakit harcandığı belli oluyor. Türkiye'den bu tür çalışmaları görmek beni çok gururlandırıyor gerçekten de.
Yürekten teşekkürler.
can tebrikler :) bitirmişsiniz sonunda..
abi bitirdik ve yürüttük aracı, bunun keyfini anlatamam. Hem biz ekipçe hem Emre abi günlerce hiç uyumadan çalıştık, canımız çıktı, ama gece yarısı saat 1de aracın gövdesi yok ben roll barın üstünde kucağımda bir notebook, biri koltukta direksiyon başında aracı yarım saat boyunca sürdük test için, o andaki tatmin ve mutluluk anlatılmaz. Almanya'da yarışmada kocaman Türk bayrağının yanında gövdesi duran aracımızla gelip resim çektiren sayısız yabancı, shell yetkilileri ile sohbetler falan yani yaptığımız işte çok eğlendik hep beraber. Bu yarışmaya 20 yıldır katılan okulların takımlarından insanlar, hocalar bile ilk defa katılmamıza rağmen gelip yaptığımız işi tebrik ettiler, çok beğendiler, bu bizi tabiki çok gururlandırdı. Seneye inşallah daha iyileri de gelecek :)
Tebrikler çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık.
Teşekkürler..
tebrikler

jantlarda ofsetli bu arada