Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Temiz bir 159 ile herkese merhabalar.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onurz

Eylül ayında siyah bir 159 1.9 jtdm alarak aranıza katıldım ben de.

2015 yılında sıfır Golf almıştım, kendisiyle iyi de anlaşıyorduk, 6 senenin sonunda bir uzvum gibi olmuştu artık. Ancak tam Çamlıca gişelerin altında, duran trafikte bana arkadan gelip patlatan bir Peugeot tarafından perte çıktı maalesef. Yerine ne alayım diye bakınırken önce Golf'ü de alırken içimde ukte kalan Giulietta'lara yöneldim, ancak o sırada gözüm bir 159'lara takıldı. Biraz bakındım ettim, hatta bu sırada cozyazgan'ın aracı da satılıktı onu da görmeye gittim derken gebze düşük km bir 159'a denk geldim. Gittim gördüm derken sigortadan param da yatmış bulundu, ekspertiz ve maslak alfa romeo'nun da kontrolünden bir sorun çıkmayınca seri bir şekilde aracı almış bulundum.

Üzerine hemen ağır bakımlarımızı yaptırdık, turbo kaçağımızı düzelttik, akümüzü değiştirdik ve keyifli bir şekilde yolculuk yapıyoruz kendisiyle. Giulietta yerine 159 almak keyifli bir seçim oldu açıkcası. Yakıt tüketimi biraz üzebiliyor sadece ama senede 12 bin km yapıyorum bunun da çoğunu şehir içi trafiğine girmeden yaptığım için çok problem yok. Golf'ten sonra aracın yola oturuşu bir başka. Ağırlığı ve aerodinamisi neticesinde yüksek hızlarda beni Golf gibi germiyor. Golf'üm manueldi, otomatiğe pek alışamadım bu araçta, manuelden daha fazla keyif alıyorum. Otomatik vites kararsızlıkları çok uyuz ediyor beni.

Bu ara bir Tbi'a geçmek için ilana çıkardım ama bakalım kısmet, bir kaç koşulun aynı anda olması lazım şartlar olgunlaşırsa olur, olgunlaşmazsa yola eldeki 159 ile devam ederiz. Tbi'ların manuel olması ekstra ilgimi çekiyor.

You are not allowed to view links. Register or Login

Scarletlion

Uzun süre ben de golf ve polo kullandıktan sonra ki her ikisi de manuel vitesti, otomatik Giulietta'ya geçtim. Her ne kadar çok daha güçlü ve atik bir araç olsa da yarı otomatik olup kulakçıklarla vites değişimine imkan verse de insan manuel vitesi arıyor. Onun verdiği keyif bir başka.

Fotoğraf ayrı güzel olmuş bu arada.  8) Güzel günlerde kullanın.