Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Terfi - 159 / Vol. 2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

Arkadaşlar doğru demiş..
Skoda Superb ile Peugeot 508 SW de var.
Ben şahsen yeni Superb'i beğendim..eskisini değil.

508 SW dizel..Kuzenimde var. Oldukça büyük ve donanımlı araç. Tipi de fena değil..
Bence aklında olsun bu da.

1.6 turbo Insignia güzel gider, güzel yakar..ama yılda 20.000'den az yakacaksan olur. Onun dışında belki dizel de tercih edilebilir..
Uzun yolda benzinli turbo ile zaten 8.5 lt ortalama falan gidersin.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ku2

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Tam dolu bagaj böyle Utku. :)
Gurbetçi gibi gidiyorum tatile :)))

Bebek arabası, park yatak, bebe sandalyesi, oyuncaklar, kıyafet, şilte, oyun halısı, vs vs tüm arka dolu..
--

Utku

You are not allowed to view links. Register or Login 508 de listede..ama insignia daha şık geliyor

You are not allowed to view links. Register or Login sağolasın tolgacım..

You are not allowed to view links. Register or Login amin abicim sağolasın inşalah.hepsine değecekse hiç sorun değil, herkes böyle diyorsa doğrudur..

You are not allowed to view links. Register or Login sağolasın uğur..fena bi 159 değildir :) henüz satmıyorum bu arada, önce doğumu beklicem, herşey yolunda sağlıklı sıhhatli bi dünyaya gelsin de..

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

ucarozcan

Bende 2014 teledo var. Takas edelim
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

Utku

You are not allowed to view links. Register or Login abi o nasıl bir bagaj  :o
Tek çocuktan bu kadar eşya çıkıyormu ya gözüm korktu vallahi..köpeği koyacak yer kalmamış :)
Sw şart oğlu şart şu resimden sonra..

Bütçe 50-60 arası olacak.superb eleniyor zaten.Almam da zaten :)

Fransızların şanzımanını sevmiyorum, önemli bi eksi.Ama araba güzelmiş hakkaten.Belki benzilisi tam otomatiktir bilmiyorum.
Denk gelirse 2.0 dizel otomatik insignia sport tourer en cazip geleni

İki araçta da dizel - benzinli farkı 15 binleri buluyor.bakalım ikiye düşürdüm alternatifleri..

Hele bi doğsun sağlıklı da..
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login abi o nasıl bir bagaj  :o
Tek çocuktan bu kadar eşya çıkıyormu ya gözüm korktu vallahi..köpeği koyacak yer kalmamış :)
Sw şart oğlu şart şu resimden sonra..

Bütçe 50-60 arası olacak.superb eleniyor zaten.Almam da zaten :)

Fransızların şanzımanını sevmiyorum, önemli bi eksi.Ama araba güzelmiş hakkaten.Belki benzilisi tam otomatiktir bilmiyorum.
Denk gelirse 2.0 dizel otomatik insignia sport tourer en cazip geleni

İki araçta da dizel - benzinli farkı 15 binleri buluyor.bakalım ikiye düşürdüm alternatifleri..

Hele bi doğsun sağlıklı da..

2 oğlum var Utku :)
3 yaşına geldi biri, diğer 9 aylık.
O gördüğün bagajda benim, eşimin, bakıcının çantaları, artı oğlanların çantaları, buzluk, oyuncak çantası, laptop çantası, bebek arabası, bebek park yatak, bebek booster, oyun halısı, bebek bezleri, bebek için mama-yemek mikser, vs vs..kıvır zıvır..
Bana ait bir çanta var :)

Yükleme eşiği ne kadar rahat dikkat et.
Bir elinde çocuk varken, diğer elinle bebek arabasını, ya da paket vs bagaja koyman, alman kolay oluyor.
Her zaman 2 kişi olmaya biliyorsun..

--

ku2

Benim 2006 model vardı..Aynısı bu.
KM de iyi bakımlı.

Bu da benimkinden..
2008 model.

Ayrıca benim konuyu incele.
--

Utku

O gördüğün bagajda benim, eşimin, bakıcının çantaları, artı oğlanların çantaları, buzluk, oyuncak çantası, laptop çantası, bebek arabası, bebek park yatak, bebek booster, oyun halısı, bebek bezleri, bebek için mama-yemek mikser, vs vs..kıvır zıvır..

:o Tamam abi yazma daha fazla içim daraldı şimdiden :) 10 kiloluk bebekten 100 kilo eşya çıkıyor maşalah
Sw kesin şart bana daha iyi anladım

Bu arada, makyajsız kasalar, makyajlı parasına gelmiş legacy de.
Makyajlılarsa 50 leri görmüş maşalah, böyle değildi bunlar

Yoksa 40 lı rakamlara 2008 modeller bulunuyordu bi süre önce ve çok çok mantıklı olurdu
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

Doğa Tosun

Şimdiden hayırlı olsun, dünyaya şansıyla gelsin, sana da şans getirsin abi :)

İnsignia bence de çok iyi seçenek. Ben legacy-insignia-508 arasında kalırdım sanırım. Geçen valideye alıyoduk 508 sw em dolu modeli, çok çok iyi donanım ve malzeme kalitesi var. Dışı insignia kadar çekici değil ama dolu 508'in içi kendi sınıfında cidden ilk sıralara oynar. Cam tavanla da tadından yenmez olur. Tabi şu an ki fiyatları ne bilemiyorum. Fakat dediğin gibi 1,6 dizel otomatik versiyonda şanzıman geçişleri selespeedden hallice :)

Sanırım hem içinde diğerlerine nazaran biraz daha sportiflik barındıran ve fiyatı sunduklarına oranla uygun olan insignia bu yarışı kazanır. Bu arada 1.6 turbo'lara sorunsuz lpg uygulanabiliyor aklında olsun
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ku2

:o Tamam abi yazma daha fazla içim daraldı şimdiden :) 10 kiloluk bebekten 100 kilo eşya çıkıyor maşalah

Yoksa 40 lı rakamlara 2008 modeller bulunuyordu bi süre önce ve çok çok mantıklı olurdu

Evet..fiyatlar artmış..!!
2006 ile 2008 arasında..ufak farklar var..ön farlar falan, kumanda paneli..
Donanım olarak koltuk hafızalı (zaten elektrikli ve ısıtmalı)
6 lı CD çalar/radyo/mp3 var
Farlar bi-xenon
Far yıkama var

Gerisi aynı.
--

Utku

Şimdiden hayırlı olsun, dünyaya şansıyla gelsin, sana da şans getirsin abi :)

İnsignia bence de çok iyi seçenek. Ben legacy-insignia-508 arasında kalırdım sanırım. Geçen valideye alıyoduk 508 sw em dolu modeli, çok çok iyi donanım ve malzeme kalitesi var. Dışı insignia kadar çekici değil ama dolu 508'in içi kendi sınıfında cidden ilk sıralara oynar. Cam tavanla da tadından yenmez olur. Tabi şu an ki fiyatları ne bilemiyorum. Fakat dediğin gibi 1,6 dizel otomatik versiyonda şanzıman geçişleri selespeedden hallice :)

Sanırım hem içinde diğerlerine nazaran biraz daha sportiflik barındıran ve fiyatı sunduklarına oranla uygun olan insignia bu yarışı kazanır. Bu arada 1.6 turbo'lara sorunsuz lpg uygulanabiliyor aklında olsun

Cok tesekurler dogacim insalah..

Dedigin gibi sportif ruhu en cok barindiran insignia.hic kullanmadim ama surus dinamigi 159 a en yakin olan bu gibi geliyor.

508 de donanimli genis guzel falan ama, 1.6 dizel 115 hp yari otomatik kombinasyonuna katlanabilecegimi sanmiyorum.

Tum kapilar insignia sport tourer a cikiyor
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

rain man

"Abi alman yaa adamlar yapmış" mı diyeceğiz yani bundan sonra :)

Şaka bir yana insignia içlerinden en çok yakıştırabileceğim seçenek sana ve istediğin kriterlere. Tek sıkıntı yakıt eğer 1.6 t'ler lpg uyumlu ise o da sorun olmayacaktır umarım. Şimdiden tekrar hayırlı olsun :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ku2

Bunlara da bak..!

--

zephry

Yoksa 40 lı rakamlara 2008 modeller bulunuyordu bi süre önce ve çok çok m antıklı olurdu

Utku hayırlı olsun inşallah sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Çocuk olunca SW kaçınılmaz oluyor. Ancak ülkemizde çok tutulmadığından tercih şansımızda azalıyor. Fiyatlar baya bir arttı dövizden dolayı. D segmenti 0 km dizel bir araç 100bin den başlıyor. Geçen sene tam zamanında almışım.Benimki de Selim abiyle aynı renk elmas gri. Yükleme açısından gerçekten çok rahat.

Utku

Selim abi, pahali bunlar ya..(pasatta fena degilmis hani hic sevmesemde)

Veysel merso disinda alman yapmis diyecegim araba pek yok ya..islevseller sadece
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

rain man

Abi zaten wv halihazır istenilen fiyatlar mersoya yakın vaziyette olur da 70 civarına çıkacak olursan c180 sw dahi düşünülebilir. İşin şaka kısmıydı "alman yapmış" muhabbeti. Aynı şey benim için de geçerli yoksa.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ku2

Selim abi, pahali bunlar ya..(pasatta fena degilmis hani hic sevmesemde)

Veysel merso disinda alman yapmis diyecegim araba pek yok ya..islevseller sadece

Eyüp'te çekmiş Subaru baksana :))) Ouvvvv :)) Maşallah.. Kaç km oldu Eyüp?

Utku.. Passat'ları hep highline ve 100.000 km altı baktım... Confortline uygun vardır. Benzinli, otomatik.
Valla Subaru SW 2006 modeli bile taş gibi araç..!
Ben 2008 bulunca..satmıştım.
Eğer öyle turbo olsun falan gibi bir düşüncen yoksa..Mantıklı..40-41 e alırsın sanırım..
Yoksa Insignia Turbo var..başka benzinli turbo..?? Bilemiyorum..Senin fiyat bandında yani..

Audi A4 SW baktım..En güzeli ve ucuzu bu..
Ama bu parayı da vermem kusura bakmasın..!!!
--

Alfadanadam

Bütçeyi bilmiyorum ama ben 2.çocuk sebebiyle tercihimi yeni picassodan yana kullandım ve inanılmaz memnunuz. süper az yakıyor ve inanılmaz pratik her yönüyle. tipini herkes beğenmeyebilir ama ben çok beğeniyorum. iç hacim serilik ve uzun yol konforu da ayrıca öne çıkan özellikler. içindeki elektronik zımbırtılar da ayrıca cezbediyor benim gibi elektronik meraklısı adamı.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

zephry

Eyüp'te çekmiş Subaru baksana :))) Ouvvvv :)) Maşallah.. Kaç km oldu Eyüp?

Utku.. Passat'ları hep highline ve 100.000 km altı baktım... Confortline uygun vardır. Benzinli, otomatik.
Valla Subaru SW 2006 modeli bile taş gibi araç..!
Ben 2008 bulunca..satmıştım.
Eğer öyle turbo olsun falan gibi bir düşüncen yoksa..Mantıklı..40-41 e alırsın sanırım..
Yoksa Insignia Turbo var..başka benzinli turbo..?? Bilemiyorum..Senin fiyat bandında yani..

Audi A4 SW baktım..En güzeli ve ucuzu bu..
Ama bu parayı da vermem kusura bakmasın..!!!

Sağol abi senin tavsiyenle aldım sw yi zaten. 155k km oldu.

ku2

Bülent.. Subaru ile Citroen aynı yerde satılıyor. Geçen Levorg a bakmıştım. O zaman fırsatım oldu Picasso  ya bakmaya. Kullanmadım. Sürüşü hakkında birşey diyemem. İçi ferah. Oldukça aydınlık bir araç. Donanımlı. Arka sırada 3 koltuk güzel. Bagajı ben dar buldum biraz. Derin değil yani. Aile minivan tarzında araçları pek sevmiyorum. SW daha hoşuma gidiyor.
--

GooSe

Bende insignia ile 508 sw thp otomatik arasında kaldım 508in bagajı 50 lt daha büyük ve 8 cm kısa idi yanlış hatırlamıyorsam ve 100 km ortalama benzin tüketimlerinde 0.4 lt gibi bir fark vardı

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Utku

You are not allowed to view links. Register or Login Eyup hocam sagolasin..
hakkaten tam zamaninda almissin..ulkemizde sw nin tutmamasi guzel aslinda, fiyatlar daha avantajli oluyor

You are not allowed to view links. Register or Login Bulent abi, cok baktim aslinda ford cmax, picasso, scenic..cok daha ferah ve fonksiyonel arabalar.
Ama surus keyfinden cok uzaklasmis olucam.Yada bana oyle geliyor.Bu sinifa alisamadim bi turlu..
Eger iki arac alabilme luksum olsaydi dusunurdum, ama tek arac olunca, fonksiyonellik ve surus keyfi ikilisini optimum saglayan sw ye yoneliyorum..Ha birde kopegi koyamam onlarin bagajina..
Biseylerden feragat etmeye mecburuz  :-X

You are not allowed to view links. Register or Login ne guzel sw ler varmis..a4 mesela, muazzam duruyor.
Ama cok para yahu..bi legacy arti GT Q2 parasi :)

You are not allowed to view links. Register or Login 508 thp deki otomatik nasil acaba ? performans kaybi varmi mesela..dizeldeki gibiyse kalsin..tam otomatikse dusunulur..yalniz esya gozu yok 508 de cok ilginc..orta konsol ve vites arkasinin heryeri kapali
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

GooSe

Netten araştırdığım kadarıyla 2011 thpler tam otomatik tork konvertörlü, konforunun iyi olduğu söyleniyor türk tester lar tarafından performansı başarılı bulunuyor ama  yurtdışındaki test sürücüleri ise şanzımanda işlerin yılında olduğunu ama birşeylerin eksik olduğunu söylüyor.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

master

Konu SW ise akla gelen ilk marka Audi oluyor ama onların da fiyatları abartı.

Selim Abi'nin dediği gibi Mondeo güzel bir tercih olabilir. Bence mutlaka bir bakılmalı. Geçenlerde arkadaşlarla erkek muhabbeti yapıyoruz, arabalarla kızları eşleştiriyoruz, çok efendi ve hanım hanımcık bir kız hakkında "abi o kız Ford Mondeo, aslında çok ideal ama çekici gelmiyor işte" dedik. Ki bunu kızı övme amacıyla söyledik. Çünkü Ford Mondeo o sınıfta sunulması gereken bütün özellikleri sunuyor, eksiği, akarı kokarı yok, kimi özelliklerinde de en iyilerle aynı seviyede (misal yol tutuş), eli yüzü de gayet güzel, ama insanın aklını çelecek, duygularını harekete geçirecek, o sınıfta fark yaratacak ekstra bir özelliği yok.

Bu yüzden tam aile babası arabası:)

508'e ise ben olsam güvenmem, eski şirkette sedan benzinli turbosunu kullandım, acayip derecede konforlu olmakla birlikte hız yükseldikçe güvenimi kaybettirmeye başlayan bir arabaydı. Yol tutmadıktan sonra istediği kadar konforlu olsun.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Utku

Konu SW ise akla gelen ilk marka Audi oluyor ama onların da fiyatları abartı.

Selim Abi'nin dediği gibi Mondeo güzel bir tercih olabilir. Bence mutlaka bir bakılmalı. Geçenlerde arkadaşlarla erkek muhabbeti yapıyoruz, arabalarla kızları eşleştiriyoruz, çok efendi ve hanım hanımcık bir kız hakkında "abi o kız Ford Mondeo, aslında çok ideal ama çekici gelmiyor işte" dedik. Ki bunu kızı övme amacıyla söyledik. Çünkü Ford Mondeo o sınıfta sunulması gereken bütün özellikleri sunuyor, eksiği, akarı kokarı yok, kimi özelliklerinde de en iyilerle aynı seviyede (misal yol tutuş), eli yüzü de gayet güzel, ama insanın aklını çelecek, duygularını harekete geçirecek, o sınıfta fark yaratacak ekstra bir özelliği yok.

Bu yüzden tam aile babası arabası:)

508'e ise ben olsam güvenmem, eski şirkette sedan benzinli turbosunu kullandım, acayip derecede konforlu olmakla birlikte hız yükseldikçe güvenimi kaybettirmeye başlayan bir arabaydı. Yol tutmadıktan sonra istediği kadar konforlu olsun.

Efendi, aklı başında..Sınıfın en çok doğruyu işaretleyen öğrencisi.
Ancak fazla kilolu, tombul, o yüzden bakmıyolar :) Özellikle poposu
Bu tombul görüntü de sahip olma hissini heyecansız kılıyor.

Alfa sonrası bu hissi yakalamak gerçekten zor..

Benim derdim biraz olsun beni heyecanlandıracak, bir o kadar da fonksiyonel olacak bir otomobil.
Tabi mantıklı fiyat seviyesinde olmalı..

Passat mesela, bütçeye uyuyor..Fazlaca fonksiyonel ama heyecanı, sürüş keyfi yok.Fazla babacan.

Genç bir baba adayı olarak imkanım olsaydı tek düşüneceğim araç audi allroad olurdu.

Yalnız sw leri araştırdıkça ne kadar güzel, şık ve mantıklı arabalar olduğunu, avrupada neden sedan dan bile çok satıldığını anlıyorsun.Ülkemizde neden tutulmazlar gerçekten çok ilginç
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed