Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Virus Alfa - 2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kılıç Kalkan

Maşallah km nasıl bu kadar düşük ?

francobaresi

You are not allowed to view links. Register or Login
Maşallah km nasıl bu kadar düşük ?
Km yapmayarak?

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Cuore sportivo

esatkaracan

Kılıç Kalkan

canersen

Foruma eskisi gibi sık ugrayamiyordum. 159 sayisinin azalmasiyla baglantili oldu heralde. Bugun forumu ziyaret ettigimde bir cok guzel , ozel ve yeni 159un katildigini gordum. Yeni sahiplerine hayirli olsun, gule gule kullansinlar. Foruma yazmadigim uzun sure boyunca 159da pek degisiklik olmadi. Bircok ti aksesuar alip aklimdaki hale getirince yapacak cok sey kalmiyor, biraz heyecanida olduruyor bu aslinda. Gectigimiz aylarda 159 sehir icinde yorulmasin, avmlerde kapi gocuklerine kurban gitmesin diye , dedigim maksatlarla kullanmak uzere bir mitsubishi colt aldim. Alfaya hizmetci geldi arkadas:) 2019 yilinda 200 km kullanmisim 159u, o da is yerim olan havaalani ve evim arasindaki protokol yolu olan yani tertemiz cukursuz hendeksiz yollarda:) guncel km 57200 oldu. Artik daha da yavas ilerler km. Bu esnada 159 ile sinir bozucu bir tuvturk muayene maceram oldu. 2. Egzoz susturucusu dahi takili olmasina ragmen muayeneden gecirilmedi. Ben de guvendigim koc egzosda sokturdum ve 1-2  hafta icinde tekrar muayeneye girip taktiracagim. Semih ( You are not allowed to view links. Register or Login) dostumun herkesin kondisyonuna hayran oldugu 159unda (masallah), gordugum kule gergisi istahimi kabartti , 159a kule gergisi aldim. Semih ve Rasit ( You are not allowed to view links. Register or Login) sagolsun mitsubishi icinde park sensoru takma ,159 a gergi takma vs gibi konularda beni yalniz birakmayarak  cok mutlu ettiler, Arabalarimda Rasit ve Semih'in emekleri biliyorum ki benden daha cok, eksik olmasinlar. Birkac foto atayim ;[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Yanıyoruz yanıyoruzzz :) güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz kara kızımla ...

rst

Güle güle kullan abicim :)  :clover:
'08 Honda Civic
'05 Honda Crv
'05 Ford Fiesta
'99 Ford Focus
'00 Ford Focus
'10 Ford Fiesta
'13 Chevrolet Cruze
'12 Peugeot 308
'11 Fiat Punto Evo
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive
'17 Seat İbiza

francobaresi

Güle güle kullan abicim :)  :clover:
Yanıyoruz yanıyoruzzz :) güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz kara kızımla ...
Maşallah  :nazar:
Eyvallah arkadaslar sagolun.

Cuore sportivo

francobaresi

On kule gergisini Caner isimli bu isi yapan, facebook, youtube gibi sosyal medya mecralarinda bilinen bir saticidan aldim. 159icin ilk yaptigi kule gergisi ve kalip aldigi arac Semihin arabasiymis. Semih'in gergi bana yolladigindan biraz daha kalin, ayrica bana yollarken baloncuklu poşete sarmis ve boyasinin bir yeri dokulmus halde geldi. Neden boyle oldu diye sorunca kargocular yapmistir olur oyle cevabini aldim.  Yaptirmayi dusunen arkadaslar varsa buna dikkat ederek alsinlar. Boyanin kalkan yerinede italya bayragi stickeri yapistirip gizledim.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cuore sportivo

umitkilic

On kule gergisini Caner isimli bu isi yapan, facebook, youtube gibi sosyal medya mecralarinda bilinen bir saticidan aldim. 159icin ilk yaptigi kule gergisi ve kalip aldigi arac Semihin arabasiymis. Semih'in gergi bana yolladigindan biraz daha kalin, ayrica bana yollarken baloncuklu poşete sarmis ve boyasinin bir yeri dokulmus halde geldi. Neden boyle oldu diye sorunca kargocular yapmistir olur oyle cevabini aldim.  Yaptirmayi dusunen arkadaslar varsa buna dikkat ederek alsinlar. Boyanin kalkan yerinede italya bayragi stickeri yapistirip gizledim.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Kule gergisinin bir etkisini hissettiniz mi?ve fiyatını paylaşabilir misiniz?

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

francobaresi

Kule gergisinin bir etkisini hissettiniz mi?ve fiyatını paylaşabilir misiniz?

Aslinda uc civatayida tutan bir gergi olsa daha manali olur ama hem orijinali hem orijinal model alinarak yapilan bu gergi biraz aksesuar gibi kaliyor. Ben sahsen fark hissettim gibi geldi ama limitlerde suren biri degilim, hatta baya guvenli surmeye gayret ederim, o nedenle psikolojik olarak oyle gelmiste olabilir ben 400tlye aldim

Cuore sportivo

umitkilic

3 civatayı tutmuyor olması bende de soru işareti oluşturdu.Bu hâliyle amortisör takozunu bozar mı acaba diye düşünüyorum

halil

ikişer civatadan tutan model var.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

francobaresi

ikişer civatadan tutan model var.

shop.alfisti' nin sattigi aslinda en guzeli, 3 civatayida tutuyor. Ama aksesuar amacli biraz benim alisveris. Takozu bozar mi fikrim yok

Cuore sportivo

francobaresi

Bu fotoğraflar benim alfanin durumunu gayet iyi ozetliyor :) son 10  ayda 1000 km kadar yapmisim, ki bunun 800 kmsi bi seferde  uzun yol olarak yapildi. Bazen 1 ay hic kullanmadigim oluyor, bu durumda ve ozellikle soguk zamanlarda da  akuye takviye olmadan çalıştırma  zor gorunuyor. Merak ettigim  birkac sey var, arabanin durdugu yerde de olsa haftada bir, birkac dakika calismasinin yagin tortulanmamasi ve parcalarin yagli kalmasi disinda herhangi bir akü sarjina katkisi var mi? Yani aku sarj etmek icin 5-6 km kullanmak mi lazim yoksa rolantide calisirkende sarj olur mu? İkinci sorum araba boyle garajda en az 2-3 hafta kullanilmadan beklerken, aku kutup baslari sokmek gerekli midir?[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cuore sportivo

murat

Arabanın yüke binmesi yani kullanılması daha çabuk akü desteğine yol açıyor. Zira devir önemli ;)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

francobaresi

Arabanın yüke binmesi yani kullanılması daha çabuk akü desteğine yol açıyor. Zira devir önemli ;)
Tesekkurler, peki kutup basi sokmek iyi mi olur fikriniz var mi?

Cuore sportivo

agucba

Yapı marketlerde satılan akü şarj cihazları da var, onlara da bir göz gezdirebilirsiniz.
Bunlar şarj ederler ve aşırı şarjı engellemek için kendilerinde aşırı akım koruyucu falan vardır.
Gerçi fiyata ve markaya göre özellikler değişiyor ve kışın otomobilini kullanmak istemeyip akünün zarar görmesini engellemek isteyenlerin, özellikle yurtdışında, başvurdukları bir yöntem.

///////////////

francobaresi

Yapı marketlerde satılan akü şarj cihazları da var, onlara da bir göz gezdirebilirsiniz.
Bunlar şarj ederler ve aşırı şarjı engellemek için kendilerinde aşırı akım koruyucu falan vardır.
Gerçi fiyata ve markaya göre özellikler değişiyor ve kışın otomobilini kullanmak istemeyip akünün zarar görmesini engellemek isteyenlerin, özellikle yurtdışında, başvurdukları bir yöntem.
aku sarj cihazı  meşakkatli geliyor, akuyu sokmek lazim sanirim sarj cihazlarinda.ikinci bir arac olduğu icin klasik akuden aküye sarj daha kolay oluyor. Kutup başıni sokunce belki sarj eksilmiyodur falan diye düşünmüstum o nedenle sordum ama galiba yatinca her turlu biticek o aku zaten 159 dehset bir aku tuketime sahip

Cuore sportivo

agucba

aku sarj cihazı  meşakkatli geliyor, akuyu sokmek lazim sanirim sarj cihazlarinda.ikinci bir arac olduğu icin klasik akuden aküye sarj daha kolay oluyor. Kutup başıni sokunce belki sarj eksilmiyodur falan diye düşünmüstum o nedenle sordum ama galiba yatinca her turlu biticek o aku zaten 159 dehset bir aku tuketime sahip

Hayır, aküyü sökmeye gerek yok.
Kaput açılıyor ve cihaz kutup başlarına bağlanıyor. Akü şarj olduktan sonra cihaz duruyor(muş). Bu cihazların bir de aküyü deşarj edip tekrar şarj edenleri varmış ama bu işlem tam olarak ne işe yeriyor ve ne yararı var bilmiyorum. Bu işlevi koyduklarına göre vardır bir kerameti.
Neyse, sadece bir öneri idi.

///////////////

francobaresi

Hayır, aküyü sökmeye gerek yok.
Kaput açılıyor ve cihaz kutup başlarına bağlanıyor. Akü şarj olduktan sonra cihaz duruyor(muş). Bu cihazların bir de aküyü deşarj edip tekrar şarj edenleri varmış ama bu işlem tam olarak ne işe yeriyor ve ne yararı var bilmiyorum. Bu işlevi koyduklarına göre vardır bir kerameti.
Neyse, sadece bir öneri idi.
Oneri icin tesekkur ederim, ben sadece akuyu sokup sebeke elektriği ile calisiyor saniyordum bu cihazlari

Cuore sportivo

murat

Geçen sanayide el kadar bir alet gördüm. Arabayı tek şarjla 8-10 kez çalıştırıyomuş, vay be dedim  :yukari-ok:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

oguzca

Bu fotoğraflar benim alfanin durumunu gayet iyi ozetliyor :) son 10  ayda 1000 km kadar yapmisim, ki bunun 800 kmsi bi seferde  uzun yol olarak yapildi. Bazen 1 ay hic kullanmadigim oluyor, bu durumda ve ozellikle soguk zamanlarda da  akuye takviye olmadan çalıştırma  zor gorunuyor. Merak ettigim  birkac sey var, arabanin durdugu yerde de olsa haftada bir, birkac dakika calismasinin yagin tortulanmamasi ve parcalarin yagli kalmasi disinda herhangi bir akü sarjina katkisi var mi? Yani aku sarj etmek icin 5-6 km kullanmak mi lazim yoksa rolantide calisirkende sarj olur mu? İkinci sorum araba boyle garajda en az 2-3 hafta kullanilmadan beklerken, aku kutup baslari sokmek gerekli midir?[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Konuyu ben de dikkatle takip ediyorum. 159 bizim evin ikinci arabası ve kış aylarında ben de özellikle dışarıya çıkarmıyorum. Dostlarımdan aldığım tavsiye akü kutup başlarından negatif olan diye hatırlıyorum ondaki klipsi sökerek bırakmam yönünde olmuştu. Endişem cd çalarının code istemesiydi ancak 159'larda böyle bir şey olmuyormuş. Henüz deneme fırsatım olmadı. Kapalı otoparkımız 15-16 dereceden aşağıya pek düşmüyor, ben haftalık düzenli çalıştırarak şu ana kadar durumu götürdüm ama sonrasında ne olur bilemiyorum. Size tavsiyem bu yönde olabilir. Alternatif bir yol bulursanız bizimle paylaşırsanız mutlu olurum.

Selamlar.

Spider916

Konuyu ben de dikkatle takip ediyorum. 159 bizim evin ikinci arabası ve kış aylarında ben de özellikle dışarıya çıkarmıyorum. Dostlarımdan aldığım tavsiye akü kutup başlarından negatif olan diye hatırlıyorum ondaki klipsi sökerek bırakmam yönünde olmuştu. Endişem cd çalarının code istemesiydi ancak 159'larda böyle bir şey olmuyormuş. Henüz deneme fırsatım olmadı. Kapalı otoparkımız 15-16 dereceden aşağıya pek düşmüyor, ben haftalık düzenli çalıştırarak şu ana kadar durumu götürdüm ama sonrasında ne olur bilemiyorum. Size tavsiyem bu yönde olabilir. Alternatif bir yol bulursanız bizimle paylaşırsanız mutlu olurum.

Selamlar.

Merhaba ;
Benim Spider'da şalter var.Şalter'i kapatmanız yeterli.Açtığınızda araç normal olarak çalışıyor bir süre beklemiş dahi olsa.Çok kullanmıyorsanız kolay ulaşabileceğiniz bir yere şalter anahtarı yaptırmanızı tavsiye ederim.
96 Spider 916 2.0 TS 130 Rosso 🍀 🕷(2017-2020)
06 GT 2.0 JTS Jamara Black (2021-2022)

francobaresi

Merhaba ;
Benim Spider'da şalter var.Şalter'i kapatmanız yeterli.Açtığınızda araç normal olarak çalışıyor bir süre beklemiş dahi olsa.Çok kullanmıyorsanız kolay ulaşabileceğiniz bir yere şalter anahtarı yaptırmanızı tavsiye ederim.

Selamlar.
Geçen sanayide el kadar bir alet gördüm. Arabayı tek şarjla 8-10 kez çalıştırıyomuş, vay be dedim  :yukari-ok:
Hepinize fikirleri için tesekkur ederim arkadaslar. soyle bir alet buldum, baya mantikli benim durumumdakiler icin ;
US $45.14  26%OFF | Baseus Car Jump Starter Battery Power Bank Portable 12V 800A Vehicle Emergency Battery Booster for 4.0L Car Power Starter

Cuore sportivo

balesanist

Sorununuza kesin çözüm olacak bir önerim var; noterde buluşalım size anlatırım
"Mantığınla sev, duygularınla seç"