Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Virus Alfa

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ES53

Arkadaslar ya ayni sikinti bende de farkli turlu var.Kaputta film var,ilk alindigi gun serviste takilmis.Ama artik solmus belli kaputu mat gosteriyor.Sokturmek istiyorum,soktursem boya kalkmasi olur mu diyorum.Olsa da boyatirim diyorum ama celiskideyim.Kimi diyor boya orjinalse kalkmaz,kimi diyor cok zaman olmus kalkabilir

Ben sizin yerinizde olsam boyatirim.Gozume carpacagina,boyle ozel bir araca boyatip seve seve binerim ki ozellikle uzun sure kullanacaksaniz.Boyatmadan da islem oncesi fotograflari cekersiniz satarken bu sebepten dolayi boyattiginizi belirtirsiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

francobaresi

Ben gecenlerde ankara akota yetkili servise gitmistim metal pedal seti taktirmak icin, kirmizi bi spider  vardi, dediginiz gibi kaput filmini cikardilar heralde 7 yildir ustundeymis, kaput pembeye dondu, boyanmasi gerekti. Yillarca ustunde kalinca kaliteli olsa bile boyayi kaldirma riski yuksek diye dusundurdu bu olay beni

Cuore sportivo

ademirtas

Benim eski araçta da olmuştu tamamen kaputu hozmasada kısmi yerlerinde kendini belli ediyordu , aman taş çarpmasın aman nokta rutüşler yapmayım diye yaptırıyoruz. Ama bu işin sonucunda matlaşmış veya rengi değişmiş bir kaput görünce sonu hüsran oluyor.  Tabiki sorun çımmayan araçlarda vardır illaki , ama bizi buluyor :)
1996 - Alfa Romeo GTV
2008 - Fiat Grande Punto
1998 - Alfa Romeo 156
2000 - Alfa Romeo 156 SS
2006 - Alfa Romeo 159 JTDm
1999 - Alfa Romeo 156 2.5 V6

francobaresi

Parklara photon turuncu ampul taktim, gunduz yandigi pek belli degil ama hava kararinca hos bir turuncu oluyor. Hafta icide alfa romeo klima gazi tamamlama, bakim kampanyasindan faydalanmayi dusunuyorum, gerci 16 derece tek cubukta bile tatminkar serinletiyor ama olsun, fiyat cok cuzi, kandirmaya yeterli:) ayrica haftaici llumar cam filmi cektiricem, bulursam atr serisi 2 numara on cam haric yaptiricam[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cuore sportivo

francobaresi

ne dersiniz yaman50 arkadaşımız gibi 17 ti janta geçsem mi yoksa orjinalle devam mı etsem?
Cuore sportivo

yaman50

You are not allowed to view links. Register or Login

ne dersiniz yaman50 arkadaşımız gibi 17 ti janta geçsem mi yoksa orjinalle devam mı etsem?
benim jantlar 18 ti 17 lerde ti yok bildiğim kadarıyla.
2006 156 1.6 ts distinctive (34 FB 0209)
2008 159 1.9 jtdm distinctive plus (34 PVL 22)
2014 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive TCT (34 HE 1918)
2018 Giulietta 1.6 JDTM SÜPER TCT (34 ZMH 42)

francobaresi

:D bastan beri bosa hayal kurdum desene

Cuore sportivo

yaman50

Ben yinede düşün derim eğer kısa vadede araç değişikliği düşünmüyorsan  :yukari-ok:
2006 156 1.6 ts distinctive (34 FB 0209)
2008 159 1.9 jtdm distinctive plus (34 PVL 22)
2014 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive TCT (34 HE 1918)
2018 Giulietta 1.6 JDTM SÜPER TCT (34 ZMH 42)

francobaresi

Ben yinede düşün derim eğer kısa vadede araç değişikliği düşünmüyorsan  :yukari-ok:
Ti hayalim kalmasin, kisliklarda 18 yapabilirim, gercekten cok yakisiyo ti jant

Cuore sportivo

pallas00

Bikaç sene sonraki planlamalarımda geçen araç hayalim.Allah banada nasip eder inş.☺Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin

francobaresi

Bikaç sene sonraki planlamalarımda geçen araç hayalim.Allah banada nasip eder inş.Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin
Insallah size de nasip olur

Cuore sportivo

Utku

17 ti var bu arada.
Ama çok gereksiz bir geçiş olur.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

francobaresi

17 ti da kollar kisa ve kalin olcagindan mi kotu gorunur?

Cuore sportivo

ar.159

Aynen bence uzak durmak lazım 17 ti den
Illa 17 diyorsan orj çıkmalara bak güzel jantlar var
Onun dışında doğru lastik ve Ölçü ile 18 den hiç korkma ben boşuna korktuğumu anladım

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

francobaresi

Benim orjinal jantlar kalsin bir sure daha , yeni aldigim lastiklerin konforundan cok memnunum , keyfini sureyim bu yaz:) asil is dpf aslinda, tikanmak uzere , bu hafta iki kez marsa basarken uyari verdi tikandigina dair. Ankara dr ecudan fiyat aldim, soft yazilim ve dpf iptali icin. Otomatik olsa hemen yaptirirm fakat manuel sanziman 320 torka kadar destekliyo, yazilim sonrasi en az 383 tork oluyo. Bide turbo omru acisindan sanki olumsuz gibi geliyo yazilim, servisimse yuzde 25 yersin motor omrunden dedi, aklimi karistirdi. Dpfnin iyi yani ne siyah duman var ne koku, cevreye hatri sayilir olumlu etkisi yok sanirim, sonucta biriken kurum yanarkende veriyo havaya baya bi karbondioksit.

Cuore sportivo

Utku

17 de kalınacaksa zaten jant değiştirmenin manası yok, hazır lastikte aldınız o yüzden o proje tamamen iptal olsun

manuel vitesin 320 torka kadar kaldırabileceği de mantıksız, zira forumda bir çok manuel sahibi aracını çok uzun süredir yazılımla kullanıyor, bir sorun yaşamadılar.

Ama çok kafanıza takılacaksa sadece dpf yi iptal edip düz boru yapabilirsiniz.o bile performans ve yakıta olumlu etki ediyor.
Benim araçta yazılım yok, dpf iptali var.Yakıtımdan çok memnunum, performans ise binen arkadaşların yorumuna göre stock araçtan daha iyi.Ama yazılım kesinlikle yaptıracağım, esas farkı o yapıyor.

Yazılım ve dpf konuları çokça konuşuldu, en güzeli kulak tıkayıp iyi bir yerde her ikisini de yaptırmak.

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

francobaresi

Utku manuel sanziman hakkinda baya bi arastirma yapmistim, e learn de ve muhtelif yerlerde m32 sanzimanin max destekledigi torkun 320 oldugunu okudum ondan dolayi suphelerim, benim aklimda sadece dpf iptali vardi yazilimsiz, dr ecu'yu aradim o da yazilim yapilmicaksa dpf iptaline ne gerek var dedi aklimdaki plani bozdu ama madem sen aklimdaki yontemle kullaniyosun  ve memnunsun, bende oyle bisi yapabilirim

Cuore sportivo

francobaresi

Autolussonun( bilmeyen arkadaslar icin, dunyada ustune olmayan bi alfa workshop, servis , modifiye hizmetleri veren kurumu) bi yazisi fikrimi belirgenlistirdi [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Zaten yazilimsiz da basarisiz bi sanziman bu manuel m32ler. Autolussonun da dedigi gibi  fazla guc elde edilmesi debriyaja, enjektorlere, turboya da belli bi zorlama getircek, goze almak kisiye kalmis, ben de o yurek yok :D sadece dpfden kurtulurum, tikandi mi dusuncem olmasin diye. Uzun km ve yillardir sorunsuz kullanan arkadaslarda var biliyorum. Bakalim simdilik bi dpf iptali gorunuyo bana

Cuore sportivo

Utku

Araba zaten stock 320 torka sahipken, nasıl 320 ye kadar kaldırabilirki ?
Bir yanlışlık var bu işte.Uzmanları açıklasın :)
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

francobaresi

Bende bu isin sacmaligina takilmistim, 320 tork maxken nasil 320 tork cikarirlar arabayi diye, bikac yerde gorunce uzulerek kabullendim:)

Cuore sportivo

ozoozo

Ben olsam bu kadar tırsmazdım ki tırsmıyorum aslında :D stock hali 105 hp olan araç şuan mustang dyno da yazılım güncellemesi yapmadan 184 hp veriyor , yani bu demek oluyor ki İstanbul da ki meşhur olan Paşaoğlu ve Megachips te 190-195 hp demek zaten geriye benim güvendiğim Dr.ecu çalıyor oda Mustang dyno kullanıyor ve bu araç şuan ayarsız cuma günü aracı güncelletmeye ve ayarlatmaya götüreceğim min 5-10 hp miz daha var tekerde yani motorda 190 küsür olacak bu demek oluyor ki ortada ne limit kaldı ne başka bir şey :) Torkum 400 e yakın. Tüm mesele kullanıcının bilinçli olması , eski turbom da yani eski dediğim büyük turbo da 160-170 hp aldığımda 6000 km yaptım bir sorun yaşamadım (maşallah :) ) inşallah bunda da sorunsuz devam edeceğim , eğer ki siz fabrikadan çıkan aracın doğasıyla oynamaya başladıysanız kullanım tarzınızı da buna göre değiştirmek zorundasınız.

Bu arada eğer alfa mühendisleri aracı kafası güzel yapmadıysa stock 320 tork olan bir aracın clutch limitinin 320 nm olması çok saçma geldi.

Kullanım tarzından kastım nedir ;

Kendimden örnek verecek olursam 400 tork diyoruz boru değil , aynı şekilde 159 da bu torklara çıkıyor stock zaten 320 yazılımla çok rahat 360-370-380 lere çıkıyor. Özellikle remap li veya chipli araçlarda ilk 2 viteste , yani 1. ve 2. viteste gaza allah ne verdiyse basmaktan kaçınmak gerek , stock bir araçta bile gaza oturduğunuz da patinaja düşerken(sarma tabiri) yazılımlı bir araçta bu kaçınılmaz oluyor haliyle debriyaj'ın ömründen yiyorsunuz. Yazılımlı araçta 1. vitesi boş geçeceksiniz (dizel için konuşuyorum yüksek torktan) 2. viteste ise biraz daha hızınız yükseldikten sonra basmakta fayda var işte bu da nedir 2 de 40-50 gibi bundan bile kaçınmakta fayda var. Özetle demek istediğim düşük viteslerde düşük hızlarda basmsaktan çekinin ve korkun :) Ancak bazı insanlar bunu çok iyi bir şeymiş gibi anlatıyor "hacı araba ilk 2 vites sarıyor çoh iyi yea" diye halbuki bilmiyor ki debriyaj kan ağlıyor. Aracın sarması normal ancak bile bile sardırmak kekoluktan başka bir şey değil.

Kullanım tarzına devam edecek olursak bahsedilen konudan alakasız ancak yine de yazalım :) ;

2. bana göre en önemli olan şey yağ değişimi , turboyu ilk büyüttüğüm de hemen 2-3 gün sonra gittim yağımı değiştirdim aradan 5000-6000 arası bir km geçti turbomu yine büyüttüm :D ve büyüttüğüm günün ertesi yani geçen cumartesi hemen yağ değişimini yaptım turboyu değiştirmesem yine değişecektim. Aracımda safe denilecek yazılım varken bile servis 15000-20000 km de yağ değiştirin diyorken ben 9k-10k da yağ değiştiriyordum.

3. Periyodik bakımı öne çektim yine servis 15k da bir filtreleri vs değiştirirken ben 4000km sonra polen,mazot filtremi değiştireceğim.

4. Zaten herkesin bildiği gibi arabayı çalıştırdığım da en kötü ihtimalle 1 dakika veya 1 şarkı rölanti de bekliyorum daha sonra hareket ediyorum ve hararet 90 a sabitlenene kadar 2500 deviri geçmiyorum. Aynı şekilde dışarıdan geldiğim de yine 2-3 dakika aracı rölanti de bekletiyorum sağına soluna bakıyorum vs zaman geçiriyorum hatta bu konudan çok rahatsızım bazen acelem oluyor veya arkadaşlar oluyor laf ediyorlar ama beklemek zorunda olduğumu söylüyorum bunun içinde en kısa sürede turbo timer alıp kurtulacağım.

5. ise malum fabrikadan çıkan araçlarımızı hızlandırmak için bir şeyler yapıyoruz , bunları yaptırdık diye Allah ne verdiyse dip gaz gitmekten kaçınmakta fayda var , bazen okuyorum eskiden aracım 190 da sabit kalırken yazılımdan sonra otobanda 200-220 yapıştırdım gittim deniyor uzun süre dip gazda gitmek stock motorda bile bana göre sıkıntılıyken yazılım vs olan araçta bana göre 2 kat daha zararlı. Aramızda bir çok kişi sanmıyorum ki IAT(Intake air temperature) veya EGT (Exhaust gas temperature) takip ediyor , bir gün obd den veya düzgün bir şekilde gösterge alıp bakarsanız 200 km hızda dip gazda Allah ne verdiyse gazlarken EGT nin kaç derece olduğuna o zaman şaşırıracak derece ısınıyor , Allah korusun piston eritme vs diye gidiyor işin boyutu :) Aynı şekilde giderken IAT düşük olacaktır ancak sağa çekip kontrol ettiğinizde içerideki sıcaklık kaç derece oluyor bakarsanız dediğimi anlarsınız :) Arada bir gece araçları denemeye çıktığımızda deniyoruz ancak gözüm sürekli EGT de oluyor 700-750 dereceye geldiğinde direk çekiyorum.

Aklıma gelmeyen veya başka bir şey olabilir ancak aklımda olupta dikkat ettiğim konular bunlar , benden çok daha fazla bilgisi ve tecrübesi olan abilerimiz var mutlaka eklenecek bir şey olursa eklerler , tabi bu söylediklerimin hepsi dizel araç için geçerli. Benzinli mutlaka daha fazla takip edilmesi gereken şey vardır , benzine uzağım biraz :D

Hepimizin araçlarına maşallah inşallah hepimiz kazasız,belasız,sorunsuz kullanırız.

francobaresi

Ozdemir bilgiler icin tesekkurler, ben sakin kullaniyorum araci, hiz filan cok sevdigim durumlar degil, dpf iptali istememin asil nedeni tikanma kaygisi, yolda birakcak kaygisini tasimamak. E tabi kullanmasan bile ayaginin altinda guc olmasi mukkemmel bi olay , buna kimse itiraz etmez. Yarin servise gidip bi baglatcam bilgisayara, bakalim doluluk orani ne.

Cuore sportivo

ozoozo

Ozdemir bilgiler icin tesekkurler, ben sakin kullaniyorum araci, hiz filan cok sevdigim durumlar degil, dpf iptali istememin asil nedeni tikanma kaygisi, yolda birakcak kaygisini tasimamak. E tabi kullanmasan bile ayaginin altinda guc olmasi mukkemmel bi olay , buna kimse itiraz etmez. Yarin servise gidip bi baglatcam bilgisayara, bakalim doluluk orani ne.

Abi ben aracıma 10 bin km de iken yazılım,dpf iptali vs yaptırdım ve 10 bin km den önce benim araçta dpf uyarısı verdi , ilk defa dpf li araç kullanıyordum hatta biran yuh ne çabuk dedim hemen Özgün abiyi aramıştım 3500 devirde sabit gidince temizledi söndü zaten dediğim gibi çok erken iptalini yaptırdım demek istediğim en azından eğer yazılım vs istemiyorsan , dpf yi söktür düz boru yaptır sadece dpf yerine haliyle egsoz sistemin stock kalsın dip gaz hariç hiç bir şekilde duman göremezsin hatta belki dip gazda bile çok az gelir çünkü susturucun falan duracak yerinde. Tek yapman gereken dpf+düz boru ve beyinden dpf iptali yani yazılımsal silinecek ancak şöyle bir durum var eğer haşır neşir olduğun yazılımcı yoksa sadece beyinden dpf silmeye min. 600 lira para isteyecekler :) ondan dolayı zaten yaptıran herkes dpf iptali+egr iptali ve yazılım yaptırıyor hepsine 600-700 gibi bir  rakam veriyor ki zaten Dr.ecu Ankara bayisi de bu yüzden demiştir eğer yazılım yaptırmayacaksan niye dpf iptali yaptırıyorsun diye :)

francobaresi

Evet ben de fiyat aldim dpf iptali duz boru cektirme 800-900 e maloluyo.. Dpf iptali +yazilim 1000 tlye :)

Cuore sportivo

francobaresi

Tugrul(muglali) ile birlikte yetkili servisin klima gazi kampanyasindan faydalandik. Bulusmusken , tugrulun yeni giuliettasiyla da foto paylasalim:) [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cuore sportivo