Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rikizlerli

You are not allowed to view links. Register or Login

M4 437 Hp 1572 kg
Giulia 510 Hp 1525 kg
Sonuc ortada!

Resul Ikizlerli/Giulietta

Bu aldatmasın. M4 ün yabancı forumlarda hep daha fazla güç verdiği dyno sheetlerle ispatlandı. Zaten bu tip araçlarda eğer ki ilgilenen varsa 437 BMW gücü , 560 porsche gücünde diye geçer , buradaki bmw , porsche gücündeki laf işin tuzağıdır çünkü araçlar kağıt üzerinde gösterildiğinden çok daha iyi yürümektedir. Kaldı ki bu yazılan güçleri yere aktarmak işin en zor kısmıdır , crankta 1000 beygir yine alınır mühim olan bunu minimum kayıpla yere aktarmadadır , acaba Giulia QV 510 hpnin ne kadarını yere aktarıyor ? BMW nin kendini ispatlamış aktarma organları,şanzıman vs var. Bunu bir çok kez bizzat yaşadım , tecrübe ettim. Kağıt üzerinde verilen güçlerden alakasız yürüyor arabalar. Gel gelelim diğer bir tarafta tamamen kapalı bir kutu olan Giulia QV var , bakalım değerler ne olacak,test sürüşleri neyi gösterecek. Kağıt üzerindeki güçlere bakarsak m3,m4 ve c63 den daha güçlü bir araç var ortada fakat nasıl gidecek,nasıl özelliklere sahip göreceğiz. En önemlisi ise bu aracın TR de satılması neredeyse ya imkansız olur yada 4c gibi 1-2 tane olur çünkü olabilecek fiyat 500-600 milyarlarda olacak , okuldan bir arkadaşım 595 milyara M4 aldı 200 küsür bin euro idi. Bu paralarda satarlarsa imkansız , istediği kadar alfa düşkünü olsun kimse 600 milyar geçmişi lekelerle dolu , çalışanlarının ne sattığını bilmeyen,rakipleri kadar halk arasında prestije sahip olmayan(piyasa ortamı) bir arabaya vermez. Son satırlar istenilse baya bir "-" olacak şekilde yazılır ama gerek yok , görünen köy kılavuz istemez hesabı.

OZO..!!!

Gecmiste rear traction bir arabayi alfanin bmw den daha iyi yaptigini bircok uzmanin yazisindan okumustum. Alfanin Aliminyum bir sasi yapip agir aktarma organlari ve agir rulmanlar kullanacagini  hic zannetmiyorum. Ustelik ferrari gibi rakipleinden acik ara onde otomobiller yapan bir firmaya sahip bir grup gucu yola nasil aktaracagi konusunu da gayer iyi biliyor olmasi gerekir.

fevkalbeser12

Ben çok beğendim, özellikle içine bayıldım, olmuş bu araba. Bu saatten sonra inşallah arabam bu olur:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Tolga033

Aracın arkasını SuperB e benzeten dostlarım...

2006 yılında SuperB en son çıkan ve bir önce ki makyajlı kasası ile henüz VAG muhendislerinin aklında yokken Pınınfarına Granturismo denilen tasarım harikasını çizip Fiat grubun beğenisine sundu...

Ve araç muazzamdı 2007 de seri üretime geçildi...

Sonra ne olduysa arka tasarımı vag tarafından begenilmiş olacak ki önce makyajlı kasa sonra yeni kasa SuperB de bu tasarımı uygulamaya başladılar...Yani birileri birilerinden bir şey araklamışsa bu Alfa yada FCA değil VAG dır...

Alfa Spıder ile A3 sedanın arka kısmına girmiyorum bile...
Şu elektrikli Fluence'e bile benzetildi.  :D Ama adamlar direk Maserati'den kopyalayıp yapıştırmışlar orası ayrı.

Tolga033

Arkadaki Giulia yazısını bir tek ben mi CLA nın fontuna benzetiyorum? Bir tek onu ve beyaz'daki jantları sevmedim. Onun dışında on numara beş yıldız olmuş. Özellikle içine direksiyona vitese bayıldım.

Arkadaşlar uzak kaldım galiba logo değişikliği olayı nedir?

Alfa Romeo'nun logosu değişti,buna istinaden belki yeni bir logo değiştirme kampanyası yapılır dedi arkadaşlar.

leonheart

Tek kelimeyle bayıldım. Fotoğraflardan bu derece beğendiysem, yolda gördüğümde kim bilir ne heyecanlanıcam. Ayrıca dış tasarımı bir tarafa, iç mekanda ince 3 kollu spor direksiyon çok çok hoşuma gitti. Fotolardan yanlış görmediysem renkli ekran sürücüye dönük duruyor(yanılıyor da olabilirim). Bir 159 aşığı olarak zor tatmin olurum diyordum ama videoları izledikten sonra hiçbir kuşkum kalmadı.
159 JTDM Distinctive

Tolga033

Bu arada ,beyaz olanın plaka manidar.  :yukari-ok: Kadranlarda aşağı bakıyor her zaman ki gibi.  :alkis:

ozoozo

M4 437 Hp 1572 kg
Giulia 510 Hp 1525 kg
Sonuc ortada!

Bu aldatmasın. M4 ün yabancı forumlarda hep daha fazla güç verdiği dyno sheetlerle ispatlandı. Zaten bu tip araçlarda eğer ki ilgilenen varsa 437 BMW gücü , 560 porsche gücünde diye geçer , buradaki bmw , porsche gücündeki laf işin tuzağıdır çünkü araçlar kağıt üzerinde gösterildiğinden çok daha iyi yürümektedir. Kaldı ki bu yazılan güçleri yere aktarmak işin en zor kısmıdır , crankta 1000 beygir yine alınır mühim olan bunu minimum kayıpla yere aktarmadadır , acaba Giulia QV 510 hpnin ne kadarını yere aktarıyor ? BMW nin kendini ispatlamış aktarma organları,şanzıman vs var. Bunu bir çok kez bizzat yaşadım , tecrübe ettim. Kağıt üzerinde verilen güçlerden alakasız yürüyor arabalar. Gel gelelim diğer bir tarafta tamamen kapalı bir kutu olan Giulia QV var , bakalım değerler ne olacak,test sürüşleri neyi gösterecek. Kağıt üzerindeki güçlere bakarsak m3,m4 ve c63 den daha güçlü bir araç var ortada fakat nasıl gidecek,nasıl özelliklere sahip göreceğiz. En önemlisi ise bu aracın TR de satılması neredeyse ya imkansız olur yada 4c gibi 1-2 tane olur çünkü olabilecek fiyat 500-600 milyarlarda olacak , okuldan bir arkadaşım 595 milyara M4 aldı 200 küsür bin euro idi. Bu paralarda satarlarsa imkansız , istediği kadar alfa düşkünü olsun kimse 600 milyar geçmişi lekelerle dolu , çalışanlarının ne sattığını bilmeyen,rakipleri kadar halk arasında prestije sahip olmayan(piyasa ortamı) bir arabaya vermez. Son satırlar istenilse baya bir "-" olacak şekilde yazılır ama gerek yok , görünen köy kılavuz istemez hesabı.

OZO..!!!

Gecmiste rear traction bir arabayi alfanin bmw den daha iyi yaptigini bircok uzmanin yazisindan okumustum. Alfanin Aliminyum bir sasi yapip agir aktarma organlari ve agir rulmanlar kullanacagini  hic zannetmiyorum. Ustelik ferrari gibi rakipleinden acik ara onde otomobiller yapan bir firmaya sahip bir grup gucu yola nasil aktaracagi konusunu da gayer iyi biliyor olmasi gerekir.

Kesinlikle katılıyorum ancak geçmiş geçmişte kaldı şayet kalmasaydı şuan bu arabanın gelmesi davullarla,zurnalarla karşılanmazdı. D segmenti bir araç yıllardır piyasada yok. Dediğim gibi Giulia QV kapalı kutu 3-5 aya kalmaz yine klasik videolar gibi havaalanı pistlerinde kalkış vs videolarını görürürüz o zaman daha net anlaşılır. Üstelik tüm bunlara rağmen yeni model giulietta nın benzinli ve dizel için ya motor teknolojisi başarısız yada aktarma başarısız. Tecrübeyle de sabittir.

OZO..!!!

wolkanku

Yanlız dikkat ettim giuliada ders çok iyi çalışılmış, populer aksesuar ve teknolojiler eksiksiz kullanılmış
Parlak b sütunları
Parlak cam çıtaları
Shark anten
Geri görüş kamerası
Abartılı difüzör
Orta konsolu kumanda eden idrive tarzında şalter

Müşterilerin çok tav olduğu basit ama inovatif şeylerin hepsini koymuşlar:)

Sent from my iPhone using Tapatalk
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Fatihob

Ben şimdiden auto bild in testini okumuş gibiyim .

"Bu ateşli İtalyan" ile başlayıp , "ama" ile biten testler . :yukari-ok:

Ben ilk gördüğümde şüphe ile yaklaştım fakat sunum ve detay fotolardan sonra gerçekten çok beğendim.

Abi beni ne zamana gezdirirsin bu canavarla :)

..

muzaffersan

Aracın arkasını SuperB e benzeten dostlarım...

2006 yılında SuperB en son çıkan ve bir önce ki makyajlı kasası ile henüz VAG muhendislerinin aklında yokken Pınınfarına Granturismo denilen tasarım harikasını çizip Fiat grubun beğenisine sundu...

Ve araç muazzamdı 2007 de seri üretime geçildi...

Sonra ne olduysa arka tasarımı vag tarafından begenilmiş olacak ki önce makyajlı kasa sonra yeni kasa SuperB de bu tasarımı uygulamaya başladılar...Yani birileri birilerinden bir şey araklamışsa bu Alfa yada FCA değil VAG dır...

Alfa Spıder ile A3 sedanın arka kısmına girmiyorum bile...

işde bu ya :)

tayfun

Her halükarda vag grubunun birçok arabasından güzel fakat, ilk bakışta o farları görünce 1' kasa BMW görmüş gibi oldum. Hayırlı olsun.

canselmo

Bence bundan sonra iyi bir fiyat ve motor.ozellikle 1.6 dizrl secenegi ile.gelmesine.bakalim derim. Alip qv tampon difuzor jant yay yapilir 😁😁 bide cupra lip cakariz hani tum markalara uyanlardan :)
2.memleket  = İtalya

ihsany

@24 de öndeki lip hareket mi ediyordu yoksa bu saatte ofiste halusilasyon mu görmeye başladım ?  :lol:

Aynı videonun youtube adresi;

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Fatihob

..

driftking11

ön ve arka lipler hareketli arkadaslar:)
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

master

Ya olmamış ya.

Hayır araba çok güzel de, şimdi bir 159'un çıkışını hatırlıyorum, bir de bunu. 159'un dizaynı gibi sansasyon yaratacak bir dış görünüş göremedim ben. Evet orta sınıf için en güzel tasarım bu, ama sanmıyorum ki piyasaya çıktıktan 10 sene sonra dönüp "vay be" diyelim. 159 piyasaya çıkalı 10 sene oldu, hala ve hala orta sınıfı geçtim 4 kapılı arabalar arasında Maserati modelleri, Mercedes CLS ve Audi A5'i kenara koyunca yanına yaklaşabilecek kadar güzel bir tasarım yok.

Giulia'nın içine hayran oldum, muhteşem yapmışlar. Ama dış fotoları görünce heyecanlanamadım.

Ha alınır mı, bence fiyatı sınıf ortalamalarında olursa direk alınır. Yıllar sonra ulaşılabilir bir arkadan itiş Alfa çıkıyor bir kere. Ayrıca anlaşılan tekniğine ciddi emek harcamışlar. Sürüş olarak hayallerimizin ötesinde olacak. İçi de muhteşem. Ama bu kadar şeyi en üst noktaya taşırken keşke şu dış tasarımı da gördüğümüzde "vaaay" dedirtecek hale getirebilselerdi.

159'um olsa birkaç sene daha saklardım. Giulia ile yanyana koyun, eminim ki insanlar 159'a bakacaktır.

Ha bu Giulia'yı sevmeye engel mi, değil. Genel toplamda ben yine de heyecanlıyım, sadece dış tasarım ufak bir hayalkırıklığı verdi.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

naxos

Benim kalbimde zipliyor o sahnede ama yaa tam tunelden cikarken onden goruntusu bana 156 mk1 bakisini hâtirlatiyor dikkat edin benzemiyormu

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

iceberg156

Bende beklediğimize değdiği kanaatindeyim. Ön ve arka duruş duşuncemizle paralel olarak agresif. İç dizayn yine sıradışı ve malzeme kalitesi yuksek gibi gozukuyor. Bir tek Alfa ruhunu yansıtmadığını duşunduğum beyazdaki jantlar oldu. Onun dışında her şey kusursuza yakın diye duşunuyorum. Bu sebeple bence bu araç fazlası ile olmuş.

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

The Schuey

Yanlız dikkat ettim giuliada ders çok iyi çalışılmış, populer aksesuar ve teknolojiler eksiksiz kullanılmış
Parlak b sütunları
Parlak cam çıtaları
Shark anten
Geri görüş kamerası
Abartılı difüzör
Orta konsolu kumanda eden idrive tarzında şalter

Müşterilerin çok tav olduğu basit ama inovatif şeylerin hepsini koymuşlar:)

Ve bunlara ekstra olarak diğer markaların yapamadığı sürüş keyfi olacak muhtemelen. Showroom'dan çıktıktan sonra cazibesi biten arabalardan olmayacak gibi.

Sent from my Discovery using Tapatalk

TurboBenzina

Bmw nin aktarim organlarinin saglamligini birde bana sorun 100 bini geçtikden sonra komik arabalarin 6 silindirli 170 hp makinaya sahip bir e46 yi nasil gectigini uzun yillar degisik modellere binmis bir eski bmw fan indan dinleyin birde :) Burda amacim alfa fanatikligi degil ama bmw nin aktarim organlarinin cok iyi cok saglam oldugunu soylemek uzun sure binicisi olmus insanlara komik gelir bence..

ozoozo

Bmw nin aktarim organlarinin saglamligini birde bana sorun 100 bini geçtikden sonra komik arabalarin 6 silindirli 170 hp makinaya sahip bir e46 yi nasil gectigini uzun yillar degisik modellere binmis bir eski bmw fan indan dinleyin birde :) Burda amacim alfa fanatikligi degil ama bmw nin aktarim organlarinin cok iyi cok saglam oldugunu soylemek uzun sure binicisi olmus insanlara komik gelir bence..

O zamana göre başarılıydı , benim yorumumdaki kastım güncel modellerdi. Çünkü şuan güncel bir alfa romeodan bahsediyoruz. Bahsettiğiniz olay her model de var , bir çok örnek veririm aynı speclerdeki motorların düzgün ve bakımlısı ile arasında boy boy farklar attığına ancak yorum yazmaya korkar olduk birazdan onun yeri burası değil diye laf gelecek :( yanlış bilmiyorsam e46 99 ve 2004-2005 yıllarının kasası yani neredeyse 20 yıldan fazla oluyor üretileli hala canavar gibi gidenleri var orası ayrı.

OZO..!!!

TurboBenzina

Ayrica belirteyim o zaman o km lere kadar tik dese yetlili servise gidip değişti. Bunu servis calisanlari dahi soyluyor. Babamin yakinen arkadasi olur servisin sahibi calisanlarin hepsiyle yakinen muhabbetim var. Ve beni bmw den sogutan onlarin ta kendisisidir.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alfacan

rikizlerli

Kesinlikle katılıyorum ancak geçmiş geçmişte kaldı şayet kalmasaydı şuan bu arabanın gelmesi davullarla,zurnalarla karşılanmazdı. D segmenti bir araç yıllardır piyasada yok. Dediğim gibi Giulia QV kapalı kutu 3-5 aya kalmaz yine klasik videolar gibi havaalanı pistlerinde kalkış vs videolarını görürürüz o zaman daha net anlaşılır. Üstelik tüm bunlara rağmen yeni model giulietta nın benzinli ve dizel için ya motor teknolojisi başarısız yada aktarma başarısız. Tecrübeyle de sabittir.

OZO..!!!
[/quote]

Bu arabayi cok kapali kutu olarak dusunmeyin. Ghibli kasayi alip kisaltip ki bu onun ayni zamanda hafiflemesine yardimci oldu ve uzerinde daha fazla calisip optimize edilmesine firsat buldular. Var olan calisilmis bir arabanin uzerinde daha da calismalarina olanak sagladi. Bircok yerde arabanin teknik ozelliklerinde.n yazilar cikiyor. Karbon tavan, kaput ve saft kullanilmis. Onun disinda bircok yerde aliminyum parcalar kullanilmis. arabayi hafif ve rijit yapmak icin elinden geleni yapmislar.

Fiction

Ben henüz ısınamadım, sürekli resimlere bakıyorum ama ön farlar bmw arka farlar jetta farı gibi geliyor :'(
Bugüne kadar bütün alfa modellerinde gördüğüm o 'diğer arabalardan farklı' görüntüyü şuan içi hissedemedim giulia' da.
GTV 2.0 TS Phase 2