Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ArinFırat

ortadaki fiat 500 ailesinden. (e benziyor )

tughan

Oy oy

You are not allowed to view links. Register or Login
Tuğhan.
156 Selespeed

ozroztrk

Kişisel görüş olarak, bence hiç özgün bir araç olmamış.. İç konsol mazda 3 den kopyalama, dış tasarım da  BMW 3 serisini anımsatıyor direk olarak..

agucba

Kişisel görüş olarak, bence hiç özgün bir araç olmamış.. İç konsol mazda 3 den kopyalama, dış tasarım da  BMW 3 serisini anımsatıyor direk olarak..

Özer Bey, bence benim daha önce yazdığım yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Umarım benzerlik ile ilgili fikriniz bunun sonucunda değişir. Kaldı ki Alfa Romeo eğer başka birisinden esinlenecek olsaydı, bu en son bir Japon tasarımı olurdu.

Yazdığım yazı tekrardan aşağıdadır.

Alfa Romeo'yu bilen veya bilmeyen, Giulia 2016'yı başka markalara benzetmekteler. Önden şuna, yandan şuna, arkadan şuna, stoplar şuna şuna şuna...

Motor kaputunun bombesi sebebi ile BMW 3 ve 4 serisine benzetiliyor. Bence o bombe sadece 3/4 serisine değil, Mercedes C serisi, daha bir iki gün önce tanıtılan Audi A4'e de benziyor. Ama bu benzerlik artık kaçınılmaz bir son. Çünkü AB'de yürürlükte olan "yaya güvenliği sebebi ile" motor kaputlarının belli bir yükseklik ve açıda olması gerekiyor (tam teknik ayrıntısını incelemedim). Haliyle aracın önünü alçak tasarlamak istediğinizde (aerodinamik sebeplerden dolayı), ortaya Giulia'daki gibi bir kavis çıkmakta. Kaldı ki motor kaputu tasarlanırken, o kaputun altına sığacak motorlar hesap edilmekte. Bir de ön teker-araç başlangıç noktası arasındaki mesafeyi kısa tasarlamak arzusunda olursanız, bu bombe kaçınılmaz oluyor. Eğer ki tekerlek-araç başlangıç noktası arasını 159'daki gibi 1 metre olarak tasarlarsanız (motorun geride olması sebebi ile), o bombe de o kadar olmaz. Mesela aşağıda SilhouetteHistory'e bakarsanız, 159 ile Giulia'nın ön tekerlerinin birbirinden ne kadar farklı konumlanmış olduğunu görebilirsiniz. 

Ön farlar, arka stoplar, yan silüeti, arka kapının şekli, direksiyon, scudetto... Bunlar hepsi ilk aklıma gelen ve eski Alfa Romeo'lardan esinlenildiği düşündüğüm ayrıntılar ile dolu. Bu sebeple bazı fotoğrafları alt alta getirip bir karşılaştırma yapmak istediğim.

Başlayalım ön farların yapısı ile. 75'den başlayarak Alfa Romeo'nun orta sınıf temsilcilerinde farların üst çizgisi ile alt çizgisine dikkat edin. Üst çizginin içeri bakan uçları, alt çizginin içeri bakan uçlarından birbirine daha yakın. Bu zamanla biraz şekil değiştirmiş olsa da genel hatları ile aynı. Sadece MK2 156 ile 159 bu tanıma uymuyor. 159'da zaten alt üst çizgi yok. 3 tane daire mevcut. Ama yine de 159'daki, nerede ise herkesin olmazsa olmazı, kızgın bakışlar Giulia'ya adapte edilmiş.
Sırası ile modeller.
75

155

156

Giulia 2016

Arka stoplarda da yine aynı tarz hakim. Üst çizgi, alt çizgiye göre birbirine daha yakın. Tek istisna yine MK2 156 ile 159.
75

155 (75'teki gibi iki arka stopları birbirine bağlayan kırmızı çizgi bile mevcut)

156

Giulia 2016

Yan silüet de 75'ten beri gelen ve zamanın akışına uyarak gelişen bir yapıda. Zaten önceki sayfalardan buna ait bir görsel paylaşılmıştı. Hatta 146'yı da bunlara dahil edebiliriz.
Bunun haricinde kapının kavisinin de zamanla geliştiğini görebiliyoruz. Özellikle Giulia'da cam hizasından sonra bir çıkıntının daha olması, biraz da arka kapının arkaya biniş-çıkışları rahatlatmak ile ilgisi olduğunu düşünüyorum ki arka kapının genel yapısı (kapı kollarının olduğu yer özellikle) 159'un devamı gibi. Eğer cam hizasını düz bir şekilde, arkaya kadar çekmiş olsaydınız, kapının şekli bana göre fazla uzun olurdu. Mesela o konuda Jaguar XE'nin kapısı bana çok estetik gelmiyor.
75

155

156

159

Giulia 2016

Zaman tüneli

Bir de alakasız 146

Scudetto'yu ben Alfa Romeo 2600 SZ'ye benzettim doğrudan. Hatta Junior Zagato bile olabilir.
Junior Zagato

2600 SZ

Giulia

Direksiyon ise 1972 model Giulia'nın günümüzün modern anlayışına uyarlanmış hali gibi. 8C'den esintiler yok değil. Özellikle yere dik inen alt kolun sürücüye yakın tasarlanması.
Bu arada makyaj öncesi Giulietta direksiyonu da çok fazla 8C direksiyonu ile benzer. İki fotoğrafı yanyana koyarak görebilirsiniz.
Giulia 1972

8C

Giulia 2016

Son olarak aklıma gelen, arka stopların yanlara doğru uzayarak çamurluğa doğru taşması. Bu uzantı 159'dakinin biraz daha fazlası gibi görünse de (yukarıdaki silüet çizim ve fotoğrafında belli oluyor) aynı zamanda Alfa Romeo SZ/RZ'den de izler taşıyor. Bunu Volkan (You are not allowed to view links. Register or Login) zaten belirtmişti. Aynı şekilde ön farların da çamurluklara doğru uzaması, SZ'den geliyor gibi.
SZ

159

Giulia 2016

Tüm bunlar benim tespitlerim. Katılırsınız veya katılmazsınız. Ama Giulia'nın başka markalara benzetilerek, dolayısı ile, bu projeyi hayata geçirenlerin fazla acımasızca eleştirildiğini düşünüyorum.

///////////////

Alfadanadam

Valla benim için sıfırını alabilmek için bazı fedakarlıklar yaptıracak bir Alfa Giulia. Sıfırını alma hissi en son 156'da olmuştu ama imkan olmamıştı. Birebir aynı şeyleri hissettiriyor diyemem ama yine de çok şey hissettiriyor bana Giulia.
Daha önce yazdığım gibi umarım normal versiyon tasarımında çok fazla sadeleştirme olmaz.

The Schuey

SW olanını mutlaka almak istiyorum. Sanat eseri mübarek.

Sent from my Discovery using Tapatalk

Aşmış

Benim Giulia'da eleştirebileceğim tek konu daha doğrusu anlayış: Alfa Romeo'nun ne olursa olsun tasarım konusunda vereceği ödünlerin, estetik anlayışlarından vereceği ödünlerin mecbur kaldıkları fonksiyon ve şartnamelere bazı yerlerde gereğinden fazla yenilmiş olası.
Neden Alfa Romeo hayranıyım sorusunun yanıtı bu adamlarım muhakkak her arabalarından yaptıkları bu farklı, farklı olmasa da estetik ve fikir anlamında muhteşem tasarımlarında bir şekilde bu fonksiyon ve şartname konularını mükemmelen soğurmaları, alt etmeleriydi. Yani bütünde gerçekten insanın içini çıkaran bir arabayı her şeye rağmen yapıyor oluşları.
Bu yeni arabalarından bu anlayışa biraz yenilmişler. Ön farların tekerleğe bu kadar yakın bitiyor olması beni çok üzdü. Orada bir yanlış var, diğer firmalarda varsa bunda da var. Bildiğim Alfa'nın hiç bir arabasında böyle rahatsız edici bir anlayış yok, olacaksa da bunu yine ustaca bir tasarım hamlesiyle avantaja çevirmeleri kendilerinden beklenen hareket olurdu. Önden minik bir kaza halinde o köşeden çıt diye kırılacak gibi geliyor bana bu güç timsali tasarımın yanında.
Keza motor kaputundaki hava kanalları mutlaka bizlere bir amerikan arabası gibi gelmemeliydi, orada Alfa Romeo "alın şimdi burdan devam edersiniz" demeliydi tasarım anlamında.
Mesela iç tasarımda da bizlere "işte bunu bekliyorduk" dedirtecek bazı tasarım anlayışları yada işin içine daha fazla sanat katılmalıydı. Vitesin iki yanından çıkan bir tarafı şoförün ergonomisi için kısa bitirilmiş direk vari parçalar bence tam bir fiyasko ama Alfa için fiyasko. O ergonomi için bulunan çözüm "burada kısa tutalım eli çarpmasın" Alfa Romeo için kabul edilemez. Muhakkak üzerinde 2 ay düşünüp onun kısa olmasını tasarımın içinde fark edilmeyecek şekilde yedirmeleri gerekirdi.
Özetle yine yapmışlar yapacaklarını ama bahsettiğim bu detaylar sayesinde yeni "muhteşem Alfa Romeo" hissimi törpülediler fakat yine de yine yapmışlar tabi ki. :)
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

agucba

Onur Bey, vitesin önünde yer alan sağlı sollu çıkıntılar Alfa 147'de var daha az bir şekilde. Onun haricinde 155'te de çok çok küçük bir şekilde bu tarz bir tasarım var.
Bence Alfa Romeo, kendi tarihi içerisinde yer alan tasarım unsurlarını çok ustaca, günümüz gereklilikleri ile harmanlayarak bir tasarım yarattı.

Ancak sonuç olarak tabi ki herkesin görüşü farklı olacaktır. Bu insan olmanın doğasında vardır.

Bir de sanırım çoğunuza göre ben "Alfa Romeo'yu fazla savunuyormuş gibi görüyor" olabilirm.  :)

///////////////

ozroztrk

Aşağıda ki konsol tasarımı mazda 3 ün içerisi.
Ben baktığımda,bu konsol ile audi iç konsolunun birleştirilmesinden oluşmuş bir iç mekan görüyorum..
Dışı için söyledikerimi geri aldım  ;)

Bu da audi a3 iç konsolu..

agucba

Evet, benzerlik varmış ama dediğim gibi Alfa Romeo'nun bir japondan esinlenecegini düşünmüyorum.
Ve eğer bir kontrol düğmesi yapıyor ve bunu vites kolunun arkasına koyuyorsaniz, mutlaka birbirlerine benzeyevekler.
Yazacaklarim var ama telefondan sıkıntı veriyor açıkçası. :)

///////////////

Aşmış

Onur Bey, vitesin önünde yer alan sağlı sollu çıkıntılar Alfa 147'de var daha az bir şekilde. Onun haricinde 155'te de çok çok küçük bir şekilde bu tarz bir tasarım var.
Bence Alfa Romeo, kendi tarihi içerisinde yer alan tasarım unsurlarını çok ustaca, günümüz gereklilikleri ile harmanlayarak bir tasarım yarattı.

Ancak sonuç olarak tabi ki herkesin görüşü farklı olacaktır. Bu insan olmanın doğasında vardır.

Bir de sanırım çoğunuza göre ben "Alfa Romeo'yu fazla savunuyormuş gibi görüyor" olabilirm.  :)

Size tamamen katılıyorum, bu konudaki ustalıklarını bu arabalarında da sergilemişler fakat bahsettiğim şey o değildi.
Şuydu: Aşağıdaki çerçeve içindeki parça şoför tarafında yok, olmamasının nedeni de büyük ihtimalle şoförün mode düğmesini kullanırken baş parmağının o parçaya sıkışması veya takılması veya rahat hareket edememesi, bu yüzden o parçayı şoför tarafında erken bitirmişler. Bu bence Alfa Romeo için kabul edilemez bir tasarım sıradanlığı. Alfa Romeo bu gibi durumlara tasarımdan ödün vererek yenilmemeli, ben bu yüzden Alfa kullanıyorum diyebilirim.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bakın 147'de aynı anlayış nasıl sonlanmış:

Giulietta'nın iç kapı kollarının içi boş çatırdayan plastik olması gibi Alfa'da olunca kıl olduğumuz şeyler bunlar ama dünya değişiyor, istemesek de değişmek durumundayız bizler de, bu yeni bir anlayışsa ve bunu artık her arabasında uygulayacaklarsa ve bu da bir şeyler katacaksa Alfa'ya ne ala.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

ozroztrk

Size tamamen katılıyorum, bu konudaki ustalıklarını bu arabalarında da sergilemişler fakat bahsettiğim şey o değildi.
Şuydu: Aşağıdaki çerçeve içindeki parça şoför tarafında yok, olmamasının nedeni de büyük ihtimalle şoförün mode düğmesini kullanırken baş parmağının o parçaya sıkışması veya takılması veya rahat hareket edememesi, bu yüzden o parçayı şoför tarafında erken bitirmişler. Bu bence Alfa Romeo için kabul edilemez bir tasarım sıradanlığı. Alfa Romeo bu gibi durumlara tasarımdan ödün vererek yenilmemeli, ben bu yüzden Alfa kullanıyorum diyebilirim.

Bakın 147'de aynı anlayış nasıl sonlanmış:

Giulietta'nın iç kapı kollarının içi boş çatırdayan plastik olması gibi Alfa'da olunca kıl olduğumuz şeyler bunlar ama dünya değişiyor, istemesek de değişmek durumundayız bizler de, bu yeni bir anlayışsa ve bunu artık her arabasında uygulayacaklarsa ve bu da bir şeyler katacaksa Alfa'ya ne ala.
Bence şöför tarafında bulunan tarafta hiç olmasa veya sadece koyulan parçanın düşmeyeceği kadar yapılsaymış çok daha iyi olurmuş. Şahsen ben o parçanın şöför tarafında sürücüyü çok rahatsız ettiğini düşünüyorum(En azından beni öyle) Yayılarak oturmayı seven kişiler bence dejavantaj..

Lbe

ozoozo

Dün akşam google Giulietta qv yazıp abime bir kaç şey gösteriyordum görsellerden , qv yazınca giulia da çıktı bende direk aşağı indiriyordum mousela tepkisi direk şu oldu ; "o yukardaki bmw ne güzelmiş lan" dedi :) bmw değil o alfanın yeni modeli dedim çok güzel duruyor dedi :D

OZO..!!!

Doğa Tosun

Dün akşam google Giulietta qv yazıp abime bir kaç şey gösteriyordum görsellerden , qv yazınca giulia da çıktı bende direk aşağı indiriyordum mousela tepkisi direk şu oldu ; "o yukardaki bmw ne güzelmiş lan" dedi :) bmw değil o alfanın yeni modeli dedim çok güzel duruyor dedi :D

OZO..!!!
Bu sahibinden efsaneler ve bu konuda dikkatimi çeken giu qv durumları ne iş abi :D (AEK için her daim 42 bin nakit + 1,5 islender ile en iyi teklifime güveniyorum)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ozoozo

OZO..!!!
Bu sahibinden efsaneler ve bu konuda dikkatimi çeken giu qv durumları ne iş abi :D (AEK için her daim 42 bin nakit + 1,5 islender ile en iyi teklifime güveniyorum)

Bir alfa kullanıcısı olarak her modeli inceliyoruz kardeşim :)

OZO..!!!

NeyzeN

sbk0655

Ben mi yanlış gördüm yoksa giulia nin farlar Çakar mi vardı?

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erdem1904

Ben mi yanlış gördüm yoksa giulia nin farlar Çakar mi vardı?

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

+1   Merceklerin hemen yanında çakıp duruyor :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

wolkanku

çakar diye gördüğünüz şeyler, sabit yanan ledlerin, kameranın "hertz" ine uymaması sebebiyle çakıyormuş gibi durması..
pek çok otomobil testi videolarında sık rastlanan bir durum.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

erdem1904

Doğru bu videoda da stoplar çakıyor :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ar.159

Aradan geçen zamanda insan hergun daha çok bağlanıyor bence önde farlar yanda kapı kulpları dışında sorun yok arka ise mükemmel ama ön farlara bi türlü tam ısınamadım bence daha iyisini yapabilirdi ve benim için far her zaman en önemlisi olmuştur hatta şuan bilhassa prenium Sınıfta  yaşanan tasarım savaşlarınında bir Numaralı aktörü değil mi? içinin ise Mazda'ya benzediği inkar edilemeyecek bi gerçek[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ozoozo

Aradan geçen zamanda insan hergun daha çok bağlanıyor bence önde farlar yanda kapı kulpları dışında sorun yok arka ise mükemmel ama ön farlara bi türlü tam ısınamadım bence daha iyisini yapabilirdi ve benim için far her zaman en önemlisi olmuştur hatta şuan bilhassa prenium Sınıfta  yaşanan tasarım savaşlarınında bir Numaralı aktörü değil mi? içinin ise Mazda'ya benzediği inkar edilemeyecek bi gerçek[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Aman abi naptın birazdan topla tüfekle gelenler olacak :D en başından beri diyoruz herkes "huaaa" diye tepki veriyor.

Aynı şekilde audi de böyle.

Dip not olarak ekleyelim de yine olay çıkmasın ; çok güzel araba.

OZO..!!!

ar.159

Neyine olay çıkacak Özdemir biz artıyı konuştuğumuz gibi gözümüze takılan eksiyi burda değilde wv formunda mı konuşacağız
Burda konuşursam hataları
Wv de konuşursam mükemmellikleri konuşurum ben olması gereken de bu bence

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ozoozo

Neyine olay çıkacak Özdemir biz artıyı konuştuğumuz gibi gözümüze takılan eksiyi burda değilde wv formunda mı konuşacağız
Burda konuşursam hataları
Wv de konuşursam mükemmellikleri konuşurum ben olması gereken de bu bence

Seninle aynı fikirdeyim abi ancak şahinler,doğanlar paylaşıldı. Körü körüne markaya bağlılıktan gerçekle yüzleşmek gerektiği unutuluyor , Alfa Romeo günümüz insanlarının beğendiği iç ve dış mekana yöneldi bu bir gerçek , bir M4 ne kadar güzelse Giulia QV de o kadar güzel. Görünen o ki eskiden olduğu gibi bir alfa romeo karşımızda olmayacak , eskiden kendine has çizgileri olan bir markaydı ancak bu işlerin böyle olmadığını geçte olsa anladıkları görülüyor ki ortaya çıkan araç bunu gösteriyor iyiki de böyle.

Yoksa bir brera veya yeni kasa(kodu bilmiyorum) spider bir efsaneydi ancak efsane olarak kaldı. Demek ki insanlar her şeyi dış görünüşü yapalım gerisini boşverelim diye düşünmüyor ki bu araçlar şuan bir bmw,mercedes,audi gibi ortalıkta yoklar. Sene 2015 oldu artık işler ruhla,muhla olmuyor eğer iflas bayrağı çekmek istemiyorsan :D zaten bahsi geçen aracıda Türkiye de pek göreceğimizi zannetmiyorum rakipleri gibi prestiji yüksek araçlar dururken.

OZO..!!!