Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

defrost

Alfa'nın M3 ü demiş terbiyesiz biz M3 için BMW'nin QV si diyomuyuz

wolkanku

ne mal bi dergi o.
bmw'nin hızlı sedanı artık m4..
alfa's m4 akıl edememişler :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Doğa Tosun

Ne var ki bund, m4 coupe,  m3 4 kapı sedan. Giulia 4 kapı.  Orta sınıfın hızlı modelleri arasındaki efsane e30'dan beri m3, o yüzden bence garip değil Alfa's m3.

Birgün giulia da m3 kadar tarihe sahip kasa kasa ilerlerse ve her modeli çoğunlukla tüm rakiplerinden iyi olursa o zaman bmw's qv bekleyebilirim :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
Ne var ki bund, m4 coupe,  m3 4 kapı sedan. Giulia 4 kapı.  Orta sınıfın hızlı modelleri arasındaki efsane e30'dan beri m3, o yüzden bence garip değil Alfa's m3.

Birgün giulia da m3 kadar tarihe sahip kasa kasa ilerlerse ve her modeli çoğunlukla tüm rakiplerinden iyi olursa o zaman bmw's qv bekleyebilirim :)

İyi de Doğa' cım, BMW' de M, Audi' de S, Alfa' da QV değil mi zaten uzun süredir. Neden giulia' ın kasa kasa ilerlemesini bekliyoruz ki? Kaldı ki, zaten Giulia kasa kasa ilerleyen de bir model, bu ilerlemenin ardarda olmaması mu problem?

(Sen bizi sattın ya, forumda artık bir numaralı muhalefetinim senin, bittin oğlum, ahan da yazdım buraya, alfistirukey' de kork benden, Özgün' de benim tarafımda ki, olaylar olayalar >:D )

ku2

Bir de Subaru'nun STi var..ama neyse ortalığı karıştırmıyım..
Şaka şaka..  :serefe:
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

wolkanku

aaa bi dakak doğru ya...
benim kafa gitmiş onu yazarken.

m4 coupe
m3 sedan artık.

hala e90 sedan m3 kafasını yaşamışım ben :D
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Doğa Tosun

İyi de Doğa' cım, BMW' de M, Audi' de S, Alfa' da QV değil mi zaten uzun süredir. Neden giulia' ın kasa kasa ilerlemesini bekliyoruz ki? Kaldı ki, zaten Giulia kasa kasa ilerleyen de bir model, bu ilerlemenin ardarda olmaması mu problem?

(Sen bizi sattın ya, forumda artık bir numaralı muhalefetinim senin, bittin oğlum, ahan da yazdım buraya, alfistirukey' de kork benden, Özgün' de benim tarafımda ki, olaylar olayalar >:D )
Abi deme oyle ya acikladim sebebini. Size rakip olmak bile şeref, antrenmanlariniza da kaynarim, yarista avantajiniza çirkeflik de yaparim :D

Konuya gelecek olursak bence bu sinifin yaratıcısı alfa olsa da bayrak açık ve net bmw'nin elinde. Bildigim hızlı sporsedanlarimiz eski giulia miydi neydi, 155q4, 156 gta ve yeni giulia q. 159 3.2 yi sayamiyorum rakibi olan hatta onceki nesil bir M'in yaninda dahi su tankeri kalir. Diger yanda 2002ti,30,36,46,90,f30.. Bunlar sadece sedan olanlar :D. O yüzden cok enteresan gelmedi bana
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

depeche101

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

blackgear

İki hafta önce Bursa' daydım, Beşevler mahallesi tarafında dolanan iki tane muhtemelen yeni Doblo, aynen bu kamuflajlar ile geziyordu. Kamuflaj o kadar yapıştı ki Giulia' ya, "oha lan, Giulia" dedim görür görmez  :haydi: Sonra yok yaa, Mito mu oldum... Sonra anladım ki Alfa falan değil, sanırım yeni Dobloymuş :)

Erkay KAHYA

İki hafta önce Bursa' daydım, Beşevler mahallesi tarafında dolanan iki tane muhtemelen yeni Doblo, aynen bu kamuflajlar ile geziyordu. Kamuflaj o kadar yapıştı ki Giulia' ya, "oha lan, Giulia" dedim görür görmez  :haydi: Sonra yok yaa, Mito mu oldum... Sonra anladım ki Alfa falan değil, sanırım yeni Dobloymuş :)

İstersen gt yi bu renklere kaplatalım. Millet desin ne geliyor.  :D Tüpütak'ta tanıdıklar var.

blackgear

İstersen gt yi bu renklere kaplatalım. Millet desin ne geliyor.  :D Tüpütak'ta tanıdıklar var.

Hahaha... Milli G*T diye haber olurum lan, yapmayalım öyle bişi  8)

Kaan

Benim şahsi görüşüm, 159'un daha yakışıklı olduğu yönünde. 75, 155, 156, 159 diye giden süreçte hep estetik olarak bir öncekinin üzerine bir şeyler koyma, karakter olarak da diğer markalardan hep bir farklılık vardı. (Bu dediğimin bence tek istinası 156mk1'den 156mk2'ye geçiştir). Giulia'nın resimlerine ordan bakıyorum, burdan bakıyorum, ama nedense hep selefinden bir şeyler eksik kalıyor. Ha bu araç çirkin mi, elbette değil. Ama 159'un çıtayı yükselttiği noktaya bence ulaşamıyor. Ayrıca bir tek ben mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama, bu otomobin hatları "ben Alfa'yım" demiyor sanki. Tam zamanını hatırlamıyorum ama, sanırım 3-4 yıl önce Fiat başkanının, tasarımcılar tarafından önüne getirilen, 159'un devamı olacak araçın çizimlerini beğenmediği ve tasarımcıları tekrar çizim masasının başına gönderdiğine dair bir haber okumuştum. O haberde bir prototip model fotoğrafı verilmişti. Üstünkörü google'da arattım ama bulamadım. O prototip için link verebilecek bir arkadaş çıkarsa, şimdiki modelle karşılaştırmak isterim.
görüşlerinize tamamen katılıyorum. 159'un kaldığı yerden devam edip en azından bir tık yukarı götürmek gerekirdi diye düşünüyorum bende ama ne yazık ki ve yine sizin de söylediğiniz gibi ben "Alfa'yım" demiyor. BMW ve Audi karışımı bir araç var karşımızda kasa olarak. artıları yok mu ? var. motor gücü, çekiş sistemi vs. ama...
ne yazık ki pek de umduğumuz gibi değil  :duvar:
1 hayal
5 duyu
6.his

NeyzeN

Araç ne BMW ne de Audiyim diye bağırıyor...Araç ben ALFA yım diyor ;) eski modellere o kadar çok gönderme var ki :) Hele iç mekanda...

Artık 159 u mazide bırakıp ileriye bakma zamanı demiş adamlar ve doğruda yapmışlar...Biraz sabır canlısını görelim  :yukari-ok:

hi_cazz

Giulia bence tasarım olarak başarılı. İçide dışıda gayet güzel. Bana göre ne bmw'ye ne de audi'ye benziyor. Merak ettiğim ve ümitsiz olduğum tek konu var oda iç mekan malzeme kalitesi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

agucba

105 yıllık markayı sadece 156 ve 159'dan ibaret olarak görenlerin farklı markalara benzetmesi normaldir ve bunda yapılacak bir şey de yoktur. Birisinden sırf o markayı seviyor veya kullanıyor diye tüm tarihini ve model geçmişini tanımasını bekleyemezsiniz.

Benzerlik konusuna gelecek olursak, bir Infinity Q50'ye yandan bakılmasını rica ederim.

///////////////

Kaan

Herkesin farklı görüşleri var ve hepsine de saygı duymak gerekli. Tabii inceden laf çarpanlar yok değil Giulia'yayı tam bir Alfa gibi bulmayanlara ve benzerlikleri olduğunu söyleyenlere. Ama bir gerçek var ki Giulia gerçekten başka markalardan esintiler veriyor.
Ör: arkadan bakacak olursanız difuzör ve egzos konumlandırması dışında bagaj kapağı stoplar neredeyse tamamen aynı.
     önden bakacak olursanız da farların bmw 3 serisine benzetildiğini görebilirsiniz.
1 hayal
5 duyu
6.his

agucba

Laf çarpma ile beni kast ediyorsanız, hiç öyle bir düşüncem olmadı, gereksiz bulurum zaten. Alfa Romeo'nun tarihinde hiç bir zaman kesin bir tasarım çizgisi olmamıştır. Sadece tarih içerisinde üretilmiş üretimlerden esinlenmeler yaparak geliştirmiş, bazen de tamamen farklı bir çizgi seçmiştir. 33 ve 146 buna örnek mesela. Pek benzerlikleri yok ama arka farların ince bir çizgi halinde olması ve bagaj kapağının kısa çıkıntısı ise örnek alınanlar.
Başka bir örnek, 147 ile Giulietta'nın birbiri ile bagaj kapağındaki V formu haricinde benzer bir yanı yok gibi. Giulietta arka farları mesela 147 ve MiTo'nun melezi. Başka da bir şey yok gibi.

Bir de şu yazım ile biraz olsun benzerlikler konusunda size bilgi vermiş olmayı çok isterim. Ama sonuç olarak isteğiniz görüşü paylaşabilirsiniz, neticede tartışmayı değerli kılan farklı fikirler, görüşlerdir.

**  **  **  **

Alfa Romeo'yu bilen veya bilmeyen, Giulia 2016'yı başka markalara benzetmekteler. Önden şuna, yandan şuna, arkadan şuna, stoplar şuna şuna şuna...

Motor kaputunun bombesi sebebi ile BMW 3 ve 4 serisine benzetiliyor. Bence o bombe sadece 3/4 serisine değil, Mercedes C serisi, daha bir iki gün önce tanıtılan Audi A4'de benziyor. Ama bu benzerlik artık kaçınılmaz bir son. Çünkü AB'de yürürlükte olan "yaya güvenliği sebebi ile" motor kaputlarının belli bir yükseklik ve açıda olması gerekiyor (tam teknik ayrıntısını incelemedim). Haliyle aracın önünü alçak tasarlamak istediğinizde (aerodinamik sebeplerden dolayı), ortaya Giulia'daki gibi bir kavis çıkmakta. Kaldı ki motor kaputu tasarlanırken, o kaputun altına sığacak motorlar hesap edilmekte. Bir de ön teker-araç başlangıç noktası arasındaki mesafeyi kısa tasarlamak arzusunda olursanız, bu bombe kaçınılmaz oluyor. Eğer ki tekerlek-araç başlangıç noktası arasını 159'daki gibi 1 metre olarak tasarlarsanız (motorun geride olması sebebi ile), o bombe de o kadar olmaz. Mesela aşağıda SilhouetteHistory'e bakarsanız, 159 ile Giulia'nın ön tekerlerinin birbirinden ne kadar farklı konumlanmış olduğunu görebilirsiniz. 

Ön farlar, arka stoplar, yan silüeti, arka kapının şekli, direksiyon, scudetto... Bunlar hepsi ilk aklıma gelen ve eski Alfa Romeo'lardan esinlenildiği düşündüğüm ayrıntılar ile dolu. Bu sebeple bazı fotoğrafları alt alta getirip bir karşılaştırma yapmak istediğim.

Başlayalım ön farların yapısı ile. 75'den başlayarak Alfa Romeo'nun orta sınıf temsilcilerinde farların üst çizgisi ile alt çizgisine dikkat edin. Üst çizginin içeri bakan uçları, alt çizginin içeri bakan uçlarından birbirine daha yakın. Bu zamanla biraz şekil değiştirmiş olsa da genel hatları ile aynı. Sadece MK2 156 ile 159 bu tanıma uymuyor. 159'da zaten alt üst çizgi yok. 3 tane daire mevcut. Ama yine de 159'daki, nerede ise herkesin olmazsa olmazı, kızgın bakışlar Giulia'ya adapte edilmiş.
Sırası ile modeller.
75

155

156

Giulia 2016

Arka stoplarda da yine aynı tarz hakim. Üst çizgi, alt çizgiye göre birbirine daha yakın. Tek istisna yine MK2 156 ile 159.
75

155 (75'teki gibi iki arka stopları birbirine bağlayan kırmızı çizgi bile mevcut)

156

Giulia 2016

Bu da toplu bir bakış olsun.

Yan silüet de 75'ten beri gelen ve zamanın akışına uyarak gelişen bir yapıda. Zaten önceki sayfalardan buna ait bir görsel paylaşılmıştı. Hatta 146'yı da bunlara dahil edebiliriz.
Bunun haricinde kapının kavisinin de zamanla geliştiğini görebiliyoruz. Özellikle Giulia'da cam hizasından sonra bir çıkıntının daha olması, biraz da arka kapının arkaya biniş-çıkışları rahatlatmak ile ilgisi olduğunu düşünüyorum ki arka kapının genel yapısı (kapı kollarının olduğu yer özellikle) 159'un devamı gibi. Eğer cam hizasını düz bir şekilde, arkaya kadar çekmiş olsaydınız, kapının şekli bana göre fazla uzun olurdu. Mesela o konuda Jaguar XE'nin kapısı bana çok estetik gelmiyor.
75

155

156

159

Giulia 2016

Zaman tüneli

Bir de alakasız 146

Scudetto'yu ben Alfa Romeo 2600 SZ'ye benzettim doğrudan. Hatta Junior Zagato bile olabilir.
Junior Zagato

2600 SZ

Giulia

Direksiyon ise 1972 model Giulia'nın günümüzün modern anlayışına uyarlanmış hali gibi. 8C'den esintiler yok değil. Özellikle yere dik inen alt kolun sürücüye yakın tasarlanması.
Bu arada makyaj öncesi Giulietta direksiyonu da çok fazla 8C direksiyonu ile benzer. İki fotoğrafı yanyana koyarak görebilirsiniz.
Giulia 1972

8C

Giulia 2016

Son olarak aklıma gelen, arka stopların yanlara doğru uzayarak çamurluğa doğru taşması. Bu uzantı 159'dakinin biraz daha fazlası gibi görünse de (yukarıdaki silüet çizim ve fotoğrafında belli oluyor) aynı zamanda Alfa Romeo SZ/RZ'den de izler taşıyor. Bunu Volkan (You are not allowed to view links. Register or Login) zaten belirtmişti. Aynı şekilde ön farların da çamurluklara doğru uzaması, SZ'den geliyor gibi.
SZ

159

Giulia 2016

Tüm bunlar benim tespitlerim. Katılırsınız veya katılmazsınız. Ama Giulia'nın başka markalara benzetilerek, dolayısı ile, bu projeyi hayata geçirenlerin fazla acımasızca eleştirildiğini düşünüyorum.

///////////////

Utku

Niye illa bişeylere benzetilmeye çalışılıyor bende onu anlamıyorum.159 unda arka stoplar cordobaya benziyor ne yapalım You are not allowed to view links. Register or Login ton örnek var birbirine benzeyen.Araba sonucta olacak o kadar.

Giulia, Giulia ya benziyor.Zorlamaya gerek yok.
İçi dışı muazzam bi araba olmuş.
İnşalah 2.0 altında bi hacim gelir de alabiliriz.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Gouki

Niye illa bişeylere benzetilmeye çalışılıyor bende onu anlamıyorum.159 unda arka stoplar cordobaya benziyor ne yapalım You are not allowed to view links. Register or Login ton örnek var birbirine benzeyen.Araba sonucta olacak o kadar.

Giulia, Giulia ya benziyor.Zorlamaya gerek yok.
İçi dışı muazzam bi araba olmuş.
İnşalah 2.0 altında bi hacim gelir de alabiliriz.

Ağzına sağlık be abi.

Nicola Larini

Serkan Bey'e tamamıyla katılıyorum, enfes de bir yazı olmuş. Açıkcası otomobil dergilerinde bulamayacağımız türden bir yazı hele TR'de hiç mümkün değil. Kendisinden bolca faydalanıyoruz, kendi adıma müteşekkirim.

Dijital bir dergi mi çıkarsak acaba gayet iyi bir kadro çıkar forumdan  :alfisti:

Alfadanadam

Serkan Bey'e tamamıyla katılıyorum, enfes de bir yazı olmuş. Açıkcası otomobil dergilerinde bulamayacağımız türden bir yazı hele TR'de hiç mümkün değil. Kendisinden bolca faydalanıyoruz, kendi adıma müteşekkirim.

Dijital bir dergi mi çıkarsak acaba gayet iyi bir kadro çıkar forumdan  :alfisti:

Okurken bana da aynılarını hissettirdi, hem zarif hem de bilgi ile dopdolu.

milano 75

direksiyon,göstergeler v.s ye gelincede,bikaç sayfa önce alttaki görsel paylaşılmışdı zaten,tekrar onu da paylaşalım buradan,nerden esinlenilmiş
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ilbey666

Ya ben ''ona benziyor, şundan esinleniyor'' yazılarını okumaktan bıktım, siz yazmaya bıkmadınız.

Ne diyim abi, helal olsun. Yazın devam edin. 3 diyin 5 diyin audi diyin rover diyin.
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

Nicola Larini

Multijet 2.2 motor yakalanmış  :kahve:

depeche101

Motorlar hala resmi olarak açıklanmış değil , fakat Magneti Marelli'nin sayfasında ipuçları yakalamışlar.

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||