Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

leonheart

You are not allowed to view links. Register or Login
aracın çıkış tarihi hala net değil dimi ?
Haziran 2015 deniliyordu

25 Haziran 2015 günü Alfa Romeo'nun 105. kuruluş yıldönümünde araç Arese Müzesinde tanıtılacak.Aralık ayı gibi Avrupa'da bayilerdeki yerini alır deniliyor.

Mart ayında yapılacak Cenevre Oto fuarında bir sürpriz hazırlığından bahsediliyor.
Son olarak motorlarlar konusundaki en son söylenti şu şekilde .

- benzina 4 cilindri turbo da 1.75 e 2.2 litri : tra i 180 e i 330cv
- benzina 6 cilindri turbo da 3.3 litri : tra i 400 e i 500cv
- diesel 4 cilindri 2L : tra i 120 e i 210cv
- diesel 6 cilindri 3L : tra i 250 e i 330cv

Bu motor seçenekleriyle bütün hayaller yerle bir oldu
159 JTDM Distinctive

depeche101

Bunlar söylenti arkadaşlar . Cenevre'yi bekleyelim

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

hi_cazz

aracın çıkış tarihi hala net değil dimi ?
Haziran 2015 deniliyordu

25 Haziran 2015 günü Alfa Romeo'nun 105. kuruluş yıldönümünde araç Arese Müzesinde tanıtılacak.Aralık ayı gibi Avrupa'da bayilerdeki yerini alır deniliyor.

Mart ayında yapılacak Cenevre Oto fuarında bir sürpriz hazırlığından bahsediliyor.
Son olarak motorlarlar konusundaki en son söylenti şu şekilde .

- benzina 6 cilindri turbo da 3.3 litri : tra i 400 e i 500cv
- diesel 6 cilindri 3L : tra i 250 e i 330cv

Bu motor seçenekleriyle bütün hayaller yerle bir oldu

Ben zannetmiyorum ki böyle olsun. Bana göre bu şekilde kendi kafasına sıkar kurşunu Alfa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

muğlalı

bence sıktı zaten yıllardır 2 model var 4 c yi saymassak onunda afaki zaten fiyatı,  kombinasyon eksikliği ortada  zaten mitoda otomatik vitesi kaldırdı şaka gibi ya hiç mi akıl yok mito gibi arabayı millet düz vites napsın hadi onu geçtim 1.6 jtd ve 1.4 turboda yok, gitti 1.3 motor koydu, ayda 80-90 tane giulietta satarak iyi döndürüyorlar tahminim jeep sayesinde ayakta duruyor bayiler birde servis.

ufuksrl

Alıntı Yapbence sıktı zaten yıllardır 2 model var 4 c yi saymassak onunda afaki zaten fiyatı,  kombinasyon eksikliği ortada  zaten mitoda otomatik vitesi kaldırdı şaka gibi ya hiç mi akıl yok mito gibi arabayı millet düz vites napsın hadi onu geçtim 1.6 jtd ve 1.4 turboda yok, gitti 1.3 motor koydu, ayda 80-90 tane giulietta satarak iyi döndürüyorlar tahminim jeep sayesinde ayakta duruyor bayiler birde servis.

Mitonun çeşit çeşit motorları var yurtdışında. Sorun türkiye distribütöründe !

muğlalı

Alıntı Yapbence sıktı zaten yıllardır 2 model var 4 c yi saymassak onunda afaki zaten fiyatı,  kombinasyon eksikliği ortada  zaten mitoda otomatik vitesi kaldırdı şaka gibi ya hiç mi akıl yok mito gibi arabayı millet düz vites napsın hadi onu geçtim 1.6 jtd ve 1.4 turboda yok, gitti 1.3 motor koydu, ayda 80-90 tane giulietta satarak iyi döndürüyorlar tahminim jeep sayesinde ayakta duruyor bayiler birde servis.

Mitonun çeşit çeşit motorları var yurtdışında. Sorun türkiye distribütöründe !
onu söylüyorum zaten Ufuk  1.6 ve 1.4 kaldırıp yerine 1.3 getirdi mitoya , kendince kiralaramalara alıp satış yapıyor gibi gösteriyor heralde italyaya, dikkat ediyorum avisin giuliettaları satmaya başladığında beri kimse bayiiden dizel giulietta almıyor doğru düzgün, hep filo çıkması 0 km si bayiinin 72-73 e sattığı aracı avisdaha 8-10 bin kmde 60 binden dağıtıyor böyle bir saçmalık var mı?makyajlı kırmızı tct yi bilirsin 27 plakalı ful olan 95 e alınan aracı 75 e zor sattı adanaki daha 6 binde  olanda, yazık günah değil mi bu insanlara bu satış politikasıyla bu iş yürümez heriflerin işi gücü linea ve transit gerisi yalan hiç umurlarında değil bence bu işe bir el atılması lazım artık!!!!

agucba

Tofaş'ın ne yapmasını istediğinizi anlamadım.
Avis'in ikinci eldeki fiyatlarına bakarak 0 km olan modellerin fiyatlarını aşağı mı çeksinler? Avis, ikinci eldeki araçları istediği fiyata satar. Onlar zaten araçlarda belli bir kazanca ulaşmışlardır, piyasa fiyatlarına bakarak satmazlar, hemen elden gitsin de nakite döneyim hesabını yaparlar. Münferit bir satıcıdan böyle bir anlayış beklemezsiniz.
Tofaş, 1,6 JTD ile 1,4 TB'yi getirmiyorsa da bunun tek sebebi Tofaş değil, sanırım biraz da tüketicidir. Talep olmazsa veya kazancı az ise niye getirsin ki? Diyebilirsiniz ki fiyatları makul olsa, hepsi satar. Ama burada biraz Tofaş'tan ziyade İtalya'dakilerin de Türkiye'ye bakış açısı önemli. Türkiye'den çok fazla beklentileri olmadığı için veya beklentileri az olduğu için de, mesela Almanya pazarı veya farklı pazarlara sağladıkları kolaylıkları, Türkiye'deki distribütöre sağladıklarını sanmıyorum Bu sebeple Tofaş'ın elinin, özellikle Alfa Romeo konusunda, çok güçlü olduğunu düşünmüyorum. İtalyanlar belki güncel olarak Giulietta'nın satış rakamlarına bakarak ilerisi için düşüncelerini değiştirebilir.
Burada Tofaş'ı savunduğum gibi bir izlenim olmasın sakın. Tofaş'ın bayilerine yaşattığı sıkıntıya zaman zaman şahit oldum ve onları da hatalı oldukları yönler var(dır). Eşim bile Alfa Romeo'nun fiyatlarının normal olmadığını düşünüyor.
Gelelim tekrar Avis meselesine. Yukarıda yazdığım tamamen farazi bir şey, belki de onlar olması gereken piyasa şartlarına satıyor ve münferit kullanıcılar çok yüksek fiyatlar istiyor. O da olabilir. Bu durumda münferit bir kullanıcı Avis fiyatlarını baz alacak olursa, 0 km karşısında değer kaybının fazla olduğunu gören henüz Alfa Romeo sahibi olmayan veya Alfa Romeo sahibi olmaya niyetlenenlere kötü örnek olacak. Çünkü değer kaybı fazla olan bir markayı kimse almak istemez.
Ekonomist değilim. Yukarıda yazdıklarımı mantık yürüterek yazdım. "Hayır, o mesele öyle değil, yanlış biliyorsun" diyenlerin açıklamalarına karşı kayıtsız kalmam, yapacakları açıklamayı okur ve gerekirse düşüncemi ona göre değiştiririm. Sabit fikirli olacak kadar mantıksız değilim neticede.
159'un yerine çıkmasını beklediğimiz ve Okan'ın motor seçeneklerini sıraladığı modelin bu seçeneklerinin çok mantıksız olduğunu da düşünmüyorum.
Premium markaları gözüne kestirmiş olan Marchionne'nin orta sınıf sedana 1,4 litrelik bir motor seçeneği koyacağını düşünmüyorum. Audi'nin A4'te 1,8 litre, BMW'nin 3 serisinde 1,6 litre ve Mercedes'in C sınıfında sınıfında 1,6 litreden aşağı bir seçenek olmadığı gibi, Alfa'nın da 1,75 litrelik bir motoru baz olarak alması pek de yadırganmamalı. VW'nin Passat'ta kullandığı 1,4 litrelik motoru saymıyorum. Onlar utanmasalar yakında Passat'a VW AG'de kullanımda olan en küçük hacimli motoru bile koyarlar diye şüphe ediyorum.
Yani diyeceğim, Alfa Romeo sırf Türkiye pazarında otomobil satmak için 1,4 litre hacimli bir versiyon tercih etmez. Onun için daha çok fırın ekmek yememiz gerekiyor.

///////////////

max-ime

Avis ile ilgili yoruma katılıyorum. Hem yüksek filo indirimleri ile alıyorlar, hem de kiralama yaptıkları dönemdeki kazançlarından dolayı düşüh fiyat ama hızlı nakite çevirecek şekilde satıyorlar. Bu bizi bağlamaz.

Ama gerek Alfa Romeo, gerek AR Türkiye'nin başarısız olduğu da satış rakamlarından, motor kombinasyonlarından başarısız olduklarıda bir gerçek.

muğlalı

Tofaş'ın ne yapmasını istediğinizi anlamadım.
Avis'in ikinci eldeki fiyatlarına bakarak 0 km olan modellerin fiyatlarını aşağı mı çeksinler? Avis, ikinci eldeki araçları istediği fiyata satar. Onlar zaten araçlarda belli bir kazanca ulaşmışlardır, piyasa fiyatlarına bakarak satmazlar, hemen elden gitsin de nakite döneyim hesabını yaparlar. Münferit bir satıcıdan böyle bir anlayış beklemezsiniz.
Tofaş, 1,6 JTD ile 1,4 TB'yi getirmiyorsa da bunun tek sebebi Tofaş değil, sanırım biraz da tüketicidir. Talep olmazsa veya kazancı az ise niye getirsin ki? Diyebilirsiniz ki fiyatları makul olsa, hepsi satar. Ama burada biraz Tofaş'tan ziyade İtalya'dakilerin de Türkiye'ye bakış açısı önemli. Türkiye'den çok fazla beklentileri olmadığı için veya beklentileri az olduğu için de, mesela Almanya pazarı veya farklı pazarlara sağladıkları kolaylıkları, Türkiye'deki distribütöre sağladıklarını sanmıyorum Bu sebeple Tofaş'ın elinin, özellikle Alfa Romeo konusunda, çok güçlü olduğunu düşünmüyorum. İtalyanlar belki güncel olarak Giulietta'nın satış rakamlarına bakarak ilerisi için düşüncelerini değiştirebilir.
Burada Tofaş'ı savunduğum gibi bir izlenim olmasın sakın. Tofaş'ın bayilerine yaşattığı sıkıntıya zaman zaman şahit oldum ve onları da hatalı oldukları yönler var(dır). Eşim bile Alfa Romeo'nun fiyatlarının normal olmadığını düşünüyor.
Gelelim tekrar Avis meselesine. Yukarıda yazdığım tamamen farazi bir şey, belki de onlar olması gereken piyasa şartlarına satıyor ve münferit kullanıcılar çok yüksek fiyatlar istiyor. O da olabilir. Bu durumda münferit bir kullanıcı Avis fiyatlarını baz alacak olursa, 0 km karşısında değer kaybının fazla olduğunu gören henüz Alfa Romeo sahibi olmayan veya Alfa Romeo sahibi olmaya niyetlenenlere kötü örnek olacak. Çünkü değer kaybı fazla olan bir markayı kimse almak istemez.
Ekonomist değilim. Yukarıda yazdıklarımı mantık yürüterek yazdım. "Hayır, o mesele öyle değil, yanlış biliyorsun" diyenlerin açıklamalarına karşı kayıtsız kalmam, yapacakları açıklamayı okur ve gerekirse düşüncemi ona göre değiştiririm. Sabit fikirli olacak kadar mantıksız değilim neticede.
159'un yerine çıkmasını beklediğimiz ve Okan'ın motor seçeneklerini sıraladığı modelin bu seçeneklerinin çok mantıksız olduğunu da düşünmüyorum.
Premium markaları gözüne kestirmiş olan Marchionne'nin orta sınıf sedana 1,4 litrelik bir motor seçeneği koyacağını düşünmüyorum. Audi'nin A4'te 1,8 litre, BMW'nin 3 serisinde 1,6 litre ve Mercedes'in C sınıfında sınıfında 1,6 litreden aşağı bir seçenek olmadığı gibi, Alfa'nın da 1,75 litrelik bir motoru baz olarak alması pek de yadırganmamalı. VW'nin Passat'ta kullandığı 1,4 litrelik motoru saymıyorum. Onlar utanmasalar yakında Passat'a VW AG'de kullanımda olan en küçük hacimli motoru bile koyarlar diye şüphe ediyorum.
Yani diyeceğim, Alfa Romeo sırf Türkiye pazarında otomobil satmak için 1,4 litre hacimli bir versiyon tercih etmez. Onun için daha çok fırın ekmek yememiz gerekiyor.
abi fiyat olarak bence sınıfındaki diğer araçlarla kıyaslandığında bir sıkıntı yok, sorun değer kaybında şuan eski giulietta alanlar ötv ve kurdan ve filolara giuliettanın olmamasından  dolayı pek bir zarar etmiyor gibi duruyor, ama 2014-2015 te sıkıntı var bayii 72-73 istiyor aynı arabaya ama avis bunu 60 dan 0 gibi  satıyor pek çok distribitör firmanın filo şirketi var çelik motor,derindere doğuş vs onlar bu sıkıntı yok piyasa neyse o fiyat üzerinden satılıyor, avisde durum farklı onlar kendilerine geliş fiyatında satıyorlar gibi gözüküyor çünkü bayinin 73 e sattığı aracı 60 vermek demek o aracın piyasasını öldürmek demek.

master

Filo araç kiralayan firmaların o arabaları sattığı rakamları baz almak doğru mudur?

İsterse 3.000 km'de olsun ve sıfırından 15.000 TL ucuz olsun, en son seçeneğim olmadıkça kiralama şirketinden araba almam. Dünyanın en hor kullanılan arabalarını baz alıp ikinci el fiyat tartışması mı yapalım?

95'e alınan arabanın 75'e satılmasını da normal görüyorum ben. Sıfır arabada kontak çevirildiği anda ne kadar para kaybedilir hepimiz biliyoruz.

Kaldı ki benim gördüğüm kadarıyla Giulietta ikinci eli bugüne kadarki Alfa Romeo'lar içinde en iyi seyreden modellerden bir tanesi. İkinci elini bundan daha iyi koruyan bir Alfa Romeo zaten çok zor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

muğlalı

Filo araç kiralayan firmaların o arabaları sattığı rakamları baz almak doğru mudur?

İsterse 3.000 km'de olsun ve sıfırından 15.000 TL ucuz olsun, en son seçeneğim olmadıkça kiralama şirketinden araba almam. Dünyanın en hor kullanılan arabalarını baz alıp ikinci el fiyat tartışması mı yapalım?

95'e alınan arabanın 75'e satılmasını da normal görüyorum ben. Sıfır arabada kontak çevirildiği anda ne kadar para kaybedilir hepimiz biliyoruz.

Kaldı ki benim gördüğüm kadarıyla Giulietta ikinci eli bugüne kadarki Alfa Romeo'lar içinde en iyi seyreden modellerden bir tanesi. İkinci elini bundan daha iyi koruyan bir Alfa Romeo zaten çok zor.
Doğrudur, başka markalarda bu olay aracından güncel piyasa değerinden fiyatlandırılıyorsa neden alfa romeo da aracın firmaya geliş fiyatından fiyatlandırılıyor ozaman ya aracı satarken uygun satacak yada  kendi sattığı aracı 8-10 bin kmye gelmeden 12-13 bin aşşasına kendi verip müşterisini mağdur etmeyecek sadece giuliettalar hor kullanılmıyor diğer araçlarda aynı şekilde kullanılıyor onları piyasa fiyatından satıyorlar ama, şuan da kontak çevrildiği anda 11-12 bin kaybeden başka c sınıfı premium araç yok bunun da sebebi avis çıkmaları bu kadar açık, piyasayıda bizim öngörülerimiz değil araca olan talep belirliyor aynı malı 10 bin ucuzu varken çok az kişi gidip 0 ını alır, ya bu aracı filosuna almayacak  yada değeri neyse ondan satacak.geçmiş yıllara göre satışlarda düşüş var önceden 1200-1300 ü bulurdu şimdi 1000i görmüyor üstelik araçların bir çoğunu avis almasına rağmen.Yarın 159 parçası için akotaya gittiğimde de bu durumu soracağım.Giulia nın da fiyat ve motor seçenek bilgileride gelmişse akşama yazarım.

Doğa Tosun

bu ikisi TR için gayet yeterli bence..
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

master

Doğrudur, başka markalarda bu olay aracından güncel piyasa değerinden fiyatlandırılıyorsa neden alfa romeo da aracın firmaya geliş fiyatından fiyatlandırılıyor ozaman ya aracı satarken uygun satacak yada  kendi sattığı aracı 8-10 bin kmye gelmeden 12-13 bin aşşasına kendi verip müşterisini mağdur etmeyecek sadece giuliettalar hor kullanılmıyor diğer araçlarda aynı şekilde kullanılıyor onları piyasa fiyatından satıyorlar ama, şuan da kontak çevrildiği anda 11-12 bin kaybeden başka c sınıfı premium araç yok bunun da sebebi avis çıkmaları bu kadar açık, piyasayıda bizim öngörülerimiz değil araca olan talep belirliyor aynı malı 10 bin ucuzu varken çok az kişi gidip 0 ını alır, ya bu aracı filosuna almayacak  yada değeri neyse ondan satacak.geçmiş yıllara göre satışlarda düşüş var önceden 1200-1300 ü bulurdu şimdi 1000i görmüyor üstelik araçların bir çoğunu avis almasına rağmen.Yarın 159 parçası için akotaya gittiğimde de bu durumu soracağım.Giulia nın da fiyat ve motor seçenek bilgileride gelmişse akşama yazarım.

Katılmıyorum. Piyasada Golf, Astra, Focus, Civic, Auris denen gerçekler varken Giulietta dünyanın en kaliteli arabası olsun, o değeri yine kaybeder.

Önce Alfa Romeo tüketiciye güven sağlasın, markayı ülkede hakettiği yere getirsin, ondan sonra belki ikinci el fiyatları yükselir. Ki tekrar söylüyorum Giulietta bu konuda çok çok iyi. İsterseniz bir 15-20 sene öncesine dönelim, Alfa'lar nasıl elde patlıyordu, nasıl komik rakamlara gidiyordu bugüne şükredilmesi gerektiği ortaya çıkar.

Buna ek olarak, bunca senelik Alfa Romeo kullanıcısıyım, yanımda arkadaşımla ona Giulietta almak için yetkili bayiiye gittiğimizde bizimle yeteri kadar ilgilenilmediyse, ama Özgörkey'e girdiğimizde peynir ekmek gibi araba satıyor olmalarına, biz almasak o arabayı 2 saat içinde başkalarına satabilecek olmalarına rağmen bize acayip bir ihtimam gösterip benim "abi boşver Giu'yu 1 serisi al sen" dememe sebep olabildilerse, Alfa Romeo önce oturup bunu düşünsün.

Ondan sonra ikinci el fiyatları artar. Burada 10-20 yıldır Alfa Romeo kullananların kaç tanesi yetkili bayii/servis hakkında olumlu cümle kurabiliyor? Daha biz olumlu konuşamazken diğer insanların Alfa Romeo'nun ikinci elini yüksek tutmak için bir sebebi var mı?
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

A.S.GÜMÜŞ

araba alım aşamasında bayii çalışanlarının tavrı gerçekten çok önem taşıyor %100 katılıyorum

Optimus 4X HD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

07 DH 800

brkvrl

araba alım aşamasında bayii çalışanlarının tavrı gerçekten çok önem taşıyor %100 katılıyorum

Optimus 4X HD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kesinlikle katılıyorum ilk Alfa'm Guiletta olabilirdi. Ancak satıcının tutumu biraz soğuttu. Alfa özel bir marka ama maalesef öyle yönetilmiyor TR'de.
Alfa Romeo Mito QV Beyaz (2011)

NeyzeN

Rakip olarak 3 serisi hedef alınmış durumda...3 serisinden daha kaliteli olacağı da aşikar. :)

csumer

Rakip olarak 3 serisi hedef alınmış durumda...3 serisinden daha kaliteli olacağı da aşikar. :)

Valla ben sadece inşallah diyebiliyorum. Dağ evlerinde ısınmak için kullanılan Sert Plastiği arabanın iç dizaynına dayamazlar yine inşallah. Ama Fiat işte, 3 serisinin rakibi olacak arabaya o Punto sinyal kollarını koyar kesin yine.
Cimbom Başı Dik Yürür..

NeyzeN

Valla ben sadece inşallah diyebiliyorum. Dağ evlerinde ısınmak için kullanılan Sert Plastiği arabanın iç dizaynına dayamazlar yine inşallah. Ama Fiat işte, 3 serisinin rakibi olacak arabaya o Punto sinyal kollarını koyar kesin yine.

Ben ümitliyim aslında...Eğer önem verilmese idi araç Maserati yerine Fiatın farklı bir platformunda yükselirdi diye tahmin ediyorum...

Kötü olan beklentinin çok ama çok yüksek olması.Enteresan olan ise aracın sır gibi saklanması...Fiat tan izler mutlaka olacaktır...Keza yeni 7 serisinin iç mekanı 1 serisi ile kalite dışında bir çok anlamda benzerlik gösteriyor...

Her ne kadar aynı marka olsa da günümüzde Grup araçlarının kendi aralarında ortak kullanılan parça düzeyi had safhaya ulaşmış durumda...Vag a girmiyorum bile :)

Utku

Bi cok alanda rekabet edecegi, bazilarinda ustunluk kuracagi asikar da, malzeme kalitesi alfa icin oncelik olmayacaktir cogu zaman oldugu gibi.

Sirf bazı ipuclari yakalamak icin cenevre fuarina yada hazirandaki tanitima gitmeyi istiyorum valla.oyle bi organizasyon yapilmasini cok isterdim bu platformda
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

NeyzeN

Bi cok alanda rekabet edecegi, bazilarinda ustunluk kuracagi asikar da, malzeme kalitesi alfa icin oncelik olmayacaktir cogu zaman oldugu gibi.

Sirf bazı ipuclari yakalamak icin cenevre fuarina yada hazirandaki tanitima gitmeyi istiyorum valla.oyle bi organizasyon yapilmasini cok isterdim bu platformda

Dengeler değiştiği için önem vermek zorunda...Ben vereceğine inanıyorum.Her ne kadar Alfa yuksek satış rakamlarının peşinde koşan bir marka olmasa da artık bazı şeyleri göz ardı edemez,edemeyeceği gibi kalite gibi bir kavramı da es gecemez.
Daha doğrusu bağlı olduğu grup böyle bir şeyden feragat edemez...Düşüncem bu yönde.

Gouki

ar.159

Hello

WAOUVAYYYYYY 8)
çok farklı be :yukari-ok:
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Utku

Gizli kapi kolu gerimi geliyor yoksa? Tam alfaya yakisacak gibi, grandcoupe tadinda tasarim
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

ar.159

Gizli kapi kolu gerimi geliyor yoksa? Tam alfaya yakisacak gibi, grandcoupe tadinda tasarim
bana kapı kolu varmış ama yan ütü izinin altına gizlenmiş gibi geldi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

fevkalbeser12

Para biriktirmeye başlıyım ben ufak ufak.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson